המבנה המפואר ברציף העלייה השנייה שמשקיף על רצועת החוף של תל אביב יפו עבר עד היום כמה גלגולים לא מוצלחים בכלל של מסעדות שנפתחו ונסגרו אחרי זמן קצר. בהתחלה התמקמה שם מסעדת קאסה נובה של השף ניר דגן, ואחריה נפתח במקום בר-מסעדה בשם קוסטיצה, שסגר את הדלתות אחרי פחות מחודש של פעילות.

לאחרונה, בתקווה לשבור את הקארמה המבאסת של הלוקיישן עד כה, רכש את המסעדה וגם את בר האוכל הסמוך לה איציק בן אהרון, שאיחד את שני המקומות והפך אותם למסעדת דגים ופירות ים.

קאסיטה (צילום: איציק בן אהרון, קאסיטה)
קאסיטה. אווירה של נמל יפו, בחוץ ובפנים | צילום: איציק בן אהרון, קאסיטה

אנחנו כבר חברים בפייסבוק?

המקום החדש אימץ את שמו של בר האוכל הקטן ונקרא קאסיטה, אך פרט לשם שנשאר - הבעלים מתכננים שינויים רבים: "המקום הזה מאוד יפואי. כך הוא יעוצב חזותית וזה האוכל שנגיש כאן", אומר לנו בן אהרון, "מלבד זאת, באופן משלים, החלק הפנימי של המסעדה יהיה גם מקום להופעות חיות בז'אנר של מוסיקה מזרחית ויוונית. אנחנו רוצים להביא לכאן חוויה שונה מזאת שמוצעת במסעדות סמוכות כמו הזקן והים. האוכל שנגיש כאן יהיה ברמה גבוהה יותר, והמוסיקה שונה מזו שמשמיעים בקונטיינר, שם הקו המוסיקלי הוא יותר אלטרנטיבי".

עוד באוכל טוב


בן אהרון שב לפני שנתיים לישראל מאקוודור אחרי ששם היה הבעלים של רשת בתי קפה גדולה בשם קופי טרי. בארץ הוא ניהל את מסעדת קסיס שביפו עד שהחליט לפתוח מקום משלו.

על האוכל כאן אחראי מוחמד אבו סיבא, אחד ממקימי מסעדת הדגים הוותיקה דרבי בר דגים. התפריט במסעדה החדשה של השניים כולל מבחר רב של סלטים גדולים, מנות דגים ופירות ים עם תוספות לבחירה וכן מחלקת בשרים נרחבת. בתפריט: סלט קטניות (22 שקלים), סלט פאטוש (22 שקלים), סלט ג'רג'יר (22 שקלים), פילה דניס עם תוספות לבחירה כמו פירה, אורז או פריקי (105 שקלים), ואוסף פירות ים ובו שרימפס, קלמארי, צדפות, סרטנים כחולים, וקוקי סאן ז'אק (120 שקלים).

קאסיטה. רציף העלייה השנייה 48, יפו. 03-541-3636. ראשון-שבת 9:00-23:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל