לא לעיתים תכופות אנחנו זוכים לדווח על פתיחה מעניינת באזור נתניה, לכן כשמשהו טעים קורה בעיר אנחנו שמחים במיוחד ומיד רצים לספר לכם. השבוע נפתחה בנתניה מסעדה אסייתית חדשה ורחבת ידיים בשם ני-שי (Ni-SHi), כחלק מההתרחבות של קבוצת המסעדות האסייתיות קיסו, שאחראית גם לסושי פו התל אביבית המוצלחת.

מסעדת ני-שי (מערב, ביפנית) ממוקמת לא רחוק מחוף הים הנתנייתי היפה, לצד בית המלון החדש אף הוא ווסט (West Lagoon Resort). היא מעוצבת באופן משפחתי וחמים אך מוקפד, משתרעת על פני 500 מטרים, עם חלק פנימי של 130 מקומות ישיבה ורחבה חיצונית גדולה במיוחד, שתוכל לארח עוד 100 סועדים.  

על האוכל במסעדה אחראי אשר שמולביץ', והתפריט שיא מציעה הוא מגוון במיוחד. יש כאן, כראוי למסעדה אחות לסושי פו, מבחר רחב של דגים נאים וסושי, סשימי, גונקאן, טמאקי וניגירי - בדיוק כמו במסעדה התל אביבית. כמו כן התפריט מציע מנות גריל יפניות, כיסונים מאודים, לחמניות באן, סלטים ומנות עיקריות שחולשות על כל המזרח הרחוק - מהודו, דרך תאילנד ועד יפן - במחירים משתלמים יחסית.

ני שי נתניה מאודים
הכל מהכל: מסושי ועד דמפלינגס | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

בין המנות הראשונות תמצאו יקיטורי צ’יקן טיקה על בסיס פרגית בתערובת תבלינים הודית, עם פירה מעושן וצ’אטני כוסברה וקוקוס (42 שקלים); יקיטורי דג מוסר בזיגוג מיסו לבן, על פירה מעושן ורוטב טארה המבוסס על יין אורז (44 שקלים); דמפלינג במילוי שפונדרה בבישול ארוך בתבלינים אסייתיים עם שזיפים (40 שקלים); גיוזה כרוב ותרד עם ג'ינג'ר וציר פטריות (38 שקלים); סלט בס בטמפורה עם נענע, בזיליקום, כוסברה, עגבניות שרי, פיש סוס ולימון (38 שקלים); ובאן פורטובלו ברוטב טריאקי מעושן עם שעועית תאילנדית ודייקון (36 שקלים).

בין המנות העיקריות: קאנג קארי - נתחי דג דניס ברוטב חלב קוקוס וקארי צהוב, עם שעועית תאילנדית, קוביות תפוחי אדמה ואורז לבן (54 שקלים); ג'ים בינג - חזה אווז, פנקייק סיני, בצל ירוק, רצועות מלפפון ועשבי תיבול ברוטב תפוזים סיני (62 שקלים); וביבימבאפ קוריאני עם עוף, אורז מטוגן, גזר, קישוא, נבטים, חסה, ביצת עין, בוטנים ושומשום שחור (58 שקלים).

ני שי נתניה סלט
ויש גם סלטים אסייתיים, כמובן. ני-שי | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

כרגע המקום פועל בכל ימות השבוע מהשעה שש בערב ועד לאחרון הסועדים. בהמשך תיפתח המסעדה גם בשעות הצהריים, ותציע גם שירות משלוחים לאזור נתניה והסביבה. אם לשפוט לפי ההצלחה של מסעדת סושי פו בתל אביב, נראה כי התוספת החדשה בנתניה תציע אופציה אסייתית משפחתית ראויה ותהווה יופי של מוקד אוכל ובילוי.

בזמן שמסעדות במרכז תל אביב סובלות מתקופה קשה במיוחד, נראה כי הקולינריה מחוץ לעיר הבירה הקולינרית דווקא נמצאת בסוג של פריחה. שפע מסעדנים וקבוצות מסעדנות בוחרות להשקיע בפריפריה, ולפתוח בה מסעדות חדשות שמביאות בשורה עדכנית. ני-שי היא חלק מהמגמה הזו, והיא מגיעה אחרי שקבוצת קיסו (בקריית אונו) התרחבה בהצלחה עם סושי פו התל אביבית אך גם עם נוצ' ברמת השרון.

ני-שי. שדרות עובד בן עמי 113, נתניה. 09-8788888. לא כשר