אזור הבורסה ברמת גן מוכר אומנם כמקום עבודתם של רבים, אבל לא ככזה מתפאר בנוכחותן של מזללות ומסעדות אטרקטיביות או סצנת בילויים מעניינת. עכשיו אנחנו שמחים לבשר על פתיחתו של מתחם חדש, עליו סיפרנו לכם כבר בחודש ינואר השנה, מתחם המכולות החדש (או בשמו הלועזי Containers City - עיר המכולות) באזור הבורסה ברמת גן.

המתחם, כשמו כן הוא - כולל מספר מכולות צבעוניות יפות, שבחלל שנוצר ביניהן, הן מציעות שטח ישיבה רחב, מוצל ומשופע בצמחייה שמסווה את נוכחות הבניינים הדומיננטית. עיר המכולות נפתחה להרצה ממש השבוע ושעות הפעילות כאן טרם סדירות. כרגע פתוחים כאן בשעות הצהריים ועד אחרי הצהריים. כשבשבוע הבא יתרחבו שעות הפעילות גם לערבים של ימי שני וחמישי. עד לסיום ההרצה, בסוף חודש ספטמבר יפרסמו מדי שבוע פרטים על מועדי הפתיחה באתר ובעמוד הפייסבוק  של המתחם. 

אז מה אוכלים כאן בינתיים? המתחם מורכב ממספר מכולות שמשלבות יחד מגוון אפשרויות אכילה - מארוחת בוקר קלה וקפה טוב ועד דרינק של לילה והמבורגר עסיסי. השף ניר ווימן (מל ומישל) פתח כאן דוכן בית קפה מקסים בשם Twenty Coffee station (על שם גודל המכולה בו המקום פועל, 20 פיט). הדוכן מציע החל משעות הבוקר המוקדמות משקאות קפה, כריכי בוקר וצהריים על בסיס הפרעצל של ערן שרויטמן, סלטים שונים (אנחנו ממליצים לנסות את הסלט שנושא את שם המקום שמכיל מגוון קטניות מונבטות, אגוזים, גוג'י ברי, סלרי ותוספות לבחירה כמו ארטישוק וקייל). לשעות הבוקר מציעים כאן מגוון מאפים, עוגיות ומתוקים כמו מוס שוקולד, עוגת גזר, מלבי טבעוני, עוגות שמרים, ועוגת סולת לצד מיצים טבעיים וגלידות.  

פרעצל עיר המכולות
כריכים מהפרעצלים של ערן שרויטמן | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

מי שמעוניין באוכל רציני יותר ימצא במקום דוכן של פסטה פיורי. בינתיים מציעים כאן פסטות להרכבה עצמית עם רטבים ותוספות שונות לבחירה (כ-40 שקלים למנה) והחל משבוע הבא יחלו להציע במקום גם מבחר סלטים ופיצות.

עוד מכולה נקראת סוי ומהווה שלוחה מעניינת שמשלבת בין אוכל אסייתי מבית הניטן תאי בתפריט של שף המסעדה שחף שבתאי. בינתיים מציעים כאן מנות כמו סלט פפאיה ירוקה עם גזר, קולורבי, כפיר ליים, נענע, כוסברה וקשיו (37 שקלים); ירקות בקארי עם תפוחי אדמה ברוטב קארי אדום, כרובית, שעועית ירוקה ואורז יסמין (49 שקלים); מנת לברק או עוף ברוטב שאלוט אינדונזי עם עגבניות, צנונית ואורז (51 שקלים); פילה סלמון ברוטב דאשי וכרישה עם ירקות (55 שקלים) ונודלס לאקסה עם עוף, אטריות אורז ומיקס ירקות ברוטב לאקסה (53 שקלים).

ואי אפשר כמובן לפתוח כיום מתחם אוכל שלא מציג את המאכל שמסמן את התקופה באופן הכי מובהק - ההמבורגר. על ההמבורגר של עיר המכולות אחראי עמיר אילן שברזומה שלו מקדשי בשר כמו דיקסי והאדסון. אילן פתח פה מקום בשם פריז טקסס, שמושתת על טהרת הבשר. המנה הפופולרית ביותר פה היא ההמבורגר שנקראת ביפבורגר פריז טקסס קלאסי ומכילה המבורגר מבשר בקר הולשטיין שנטחן במקום בתוך לחמנייה רכה, עם חסה, עגבנייה, בצל, מלפפון כבוש, חלפיניו, רוטב בצל וצ'יפוטלה (46 שקלים). טעמנו את ההמבורגר והוא היה בהחלט עשיר ועשוי היטב. התוספות הכניסו בו את הנגיעות של חמוץ, חריף ומתוק, והקציצה עצמה הייתה טובה ונטולת תבלונים מיותרים.

 עיר המכולות רמת גן
מיקום מקסים | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

מלבד ההמבורגר מציעים כאן גם כריך ריב איי סטייק על בסיס אנטריקוט פרוס דק שנצלה על הפלאנצ'ה ומוגש בלחמניית שאור עם פלפלים ובצלים מוקפצים (63 שקלים), כריך סלופי ג'ו עם ראגו טקסני בלחמנייה עם מלפפון כבוש וחלפיניו (46 שקלים) וכריך שניצל סנטה פה עם פילה עוף בתבלינים טקסניים וציפוי של שניצל פריך (40 שקלים). בצד, מציעים לכם כאן גם צ'יפס אמריקאי, סלט קולסלאו, או מיקס של צ'יפס בטטה ותפוחי אדמה (13-18 שקלים לתוספת). כשיתרחבו שעות הפעילות גם לערבים יציעו פה ארוחות בשר מסביב לבר.   

חוץ מהמסעדות הקבועות (שבעתיד יציעו גם תפריט ערב שיהיה יותר מותאם לבילוי עם דרינק של אחרי העבודה) יש במקום גם מכולה שכרגע מוכרת בירה ובעתיד תתפתח לכדי בר של ממש בבעלות של חלק מהשותפים שאחראים על בר הספוטניק והוודו. כמו כן יש כאן גם מכולה שתארח פופ אפים קולינריים. במקום, חולש על פני שטח רחב של כ-400 מטרים כך שהיזמים שעומדים מאחוריו (רוני גולדשטיין, יאיר בקייר, מתי ברודו ועדי מחלו) מתכוונים להגשים כאן חלומות ויקיימו במקום מגוון אירועים ופעילויות לילדים ולמבוגרים. בהמשך, יחל המקום לפעול גם בסופי השבוע.

עיר המכולות (Containers City). היצירה 3, רמת גן