על פיצה פרסקה, שהיא בעינינו אחת הטובות בישראל אם לא הטובה שבהן, כבר סיפרנו לכם לא אחת. מדובר בפיצה מושקעת במיוחד שמסתתרת בקיבוץ מסדה שבצפון בקעת הירדן ומצליחה כבר כמה שנים טובות לגרום לנו להיכנס לרכב ולנסוע שעות במיוחד בשבילה, לגן העדן של הבצקים. עכשיו, אחרי למעלה משנה של תכנונים ומחשבות, פותח יוני אברהם, הבעלים של פרסקה, את אלטליו - פיצרייה חדשה בגרסה רשמית פחות, במיקום לא אחר מאשר טבריה - עיר שנדיר מאוד שמתהדרת בחדשות קולינריות מסקרנות בסדר גודל כזה.

"יש לי בפרסקה המון לקוחות טבריינים, ולדעתי בתוך טבריה אין פיצה אמיתית. רואים שאנשים צמאים לזה", מספר אברהם על הבחירה לפתוח דווקא כאן. "חוץ מזה, אני מרגיש שגם בטבריה ובסביבה כולם התפתחו. כולם טסים לחו"ל ואוכלים ויודעים יותר על אוכל, ואת כולם זה מסקרן ומעניין. אני רואה את התגובות בעיר וזה פשוט מדהים. חשבתי המון לפני שהחלטתי לפתוח בטבריה והבנתי שאני לא צריך להסתכל רחוק - טבריה מעניינת מכל הבחינות. העיר עוברת שינויים וגם ראש העיר החדש החדיר פה רוח חדשה. חוץ מזה המשפחה שלי חיה בטבריה וגם אני חייב להיות קרוב למקום, אז זה ממש הסתדר".

בניגוד לפרסקה, שמציעה פיצות אישיות, באלטליו יוגשו פיצות בסגנון שונה לגמרי. "אלטליו מבוססת על הרעיון של פיצה גדולה שנעשית במגשים ונחתכת לפי משקל - קצת בדומה לרעיון המקורי שטוני וספה הביאו לישראל", מספר אברהם. "לא עובדים לפי הזמנה אלא פשוט מייצרים. יש פנקס מתכונים בלתי נגמר בפיצריות כאלה. כל הזמן עושים דברים חדשים ומוציאים לוויטרינה".

על הבצק הייחודי של אלטליו אברהם עובד כבר חודשים, ולטענתו הוא עוד יילך וישתפר ככל שיעבור הזמן. "היופי של הפיצה הזאת הוא שהיא יושבת על הדלפק אבל כשהיא נכנסת לחימום זה פשוט מדהים כי היא יוצאת יותר טוב מאשר בפעם הראשונה שהיא יצאה מהתנור. בבצק יש מעל 80 אחוז נוזלים וזה מה שמאפשר לו לשמור על טריות לאורך זמן. הבצק עצמו הוא שמנמן, תפוח ומלא באוויר, אז בחימום קורים קסמים והרכות חוזרת אליו - אבל גם המעטה של הפריכות מתחת. הביס הוא גם רך וגם פציח, ואתה מרוויח משני העולמות".

למה לפתוח מקום שונה כל כך מהפיצה המקורית שלך?
"אני מתעסק בפיצה כבר הרבה זמן ובשבילי זה אתגר - כי הבצק הזה אחר לחלוטין וזה מקסים אותי. הרגשתי שאני רוצה לעשות משהו חדש".

פיצה אלטליו טבריה  (צילום: יוני אברהם, יחסי ציבור)
תוספות מגוונות שישתנו מדי יום. אלטליו | צילום: יוני אברהם, יחסי ציבור

אלטליו החדשה תיפתח רשמית לפעילות ביום ראשון הקרוב ותהיה כשרה בלי תעודה. הפיצות שיוגשו כאן יכללו תוספות רבות שישתנו מדי יום, מכאלה קלאסיות כמו פטריות, זיתים או ארבע גבינות ועד פיצות מיוחדות כמו פיצה שמצופה במעין פירה מתפוחי אדמה ומוצרלה עם פטריות, פטרוזיליה ושמנת פורצ'יני; פיצה עם גראטן תפוחי אדמה, ביצה מקושקשת, קרעי מוצרלה, פלפל שחור ובצל ירוק; פיצה עם פסטו, חצילים ופלפלים קלויים עם גבינת סנט מור; פיצה לבנה עם מוצרלה, סלק, פטה, מיץ לימון ופטרוזיליה; פיצה אדומה עם טונה מעושנת, מוצרלה, בצל סגול מוחמץ וגרמולטה; פיצה עם מוצרלה, סלמון כבוש, אבוקדו וקרם פרש עם עירית; פיצה עם ריקוטה, תרד, עגבניות שרי ופרוסות לימון; ואפילו פיצת סביח בהשראה עיראקית עם חציל קלוי, כרובית מטוגנת, ביצה מבושלת 6 דקות עם חלמון רך, טחינה חמצמצה ופטרוזיליה. בנוסף יוצעו גם פיצות טבעוניות ומנות קנלוני ופאניני עם נוטלה לקינוח. המחיר לפיצה ינוע בין 10 ל-16 שקלים ל-100 גרם.

במשך ההרצה הראשונית אלטליו תהיה פתוחה בימות השבוע וכן בצהרי שישי מהשעה 11:00 בבוקר ועד גמר הבצק. בהמשך יורחבו שעות הפעילות עד לשעות הלילה, ולאחר מכן ייפתח המקום גם במוצאי שבת. 

אלטליו. יוחנן בן זכאי 1, טבריה