שוב ושוב אנחנו מדווחים כאן על מסעדות שלא עמדו בעומסים הבירוקרטיים, או שקעו לחובות בעקבות פעילות דלילה. בלולה וקובה בהוד השרון הסיפור היה אחר לגמרי. במשך שבע שנים, עד לחודש פברואר השנה, עבדה המסעדה בהובלתה של המסעדנית דנה הראל באופן עקבי ושגשגה בקרב הקהל של האזור. היא הייתה ידועה כביסטרו פשוט אך טוב, שמספק תמיד את הסחורה באווירה נעימה. לפני כשבוע היא נסגרה אחרי חודשיים של הידרדרות הפעילות, שהתרחשה בנסיבות עגומות למדי, לפחות על פי מקורבים למסעדה.

בחורף האחרון החליטה הראל לערוך סבב חידושים במסעדה, ולרענן אותה עם תפריט חדש ושינוי מתכונת ההגשה במקום, שהפך אותה בחלק משעות היום למסעדה בשירות עצמי. ההכנות לשינויים הובילו לכך שהמקום עמד סגור במשך כמה ימים ושעות הפעילות שלו הצטמצמו. מכאן, אומרים מקורבים למסעדה, התחילו לרוץ בקבוצות פייסבוק של אזור הוד השרון שמועות שלפיהן המקום אינו פעיל עוד – שמועות שהכתיבו בסופו של דבר את המציאות. למרות פעילות שוטפת ופרסומים ברשתות החברתיות ובתקשורת, המסעדה סבלה ממיעוט משמעותי בסועדים ולא הצליחה להתאושש מהמשבר.

בסופו של דבר הוביל נפח הפעילות הדליל לסגירה של המסעדה ולהעמדתו של המקום למכירה. לאחרונה העבירה הראל את המסעדה לבעלים חדשים, שיפתחו כאן מסעדה אחרת - כנראה שיפודייה. הראל מסרה לנו בתגובה: "לאחר שבע וחצי שנים נפלאות בהם הייתי בעלת לולה וקובה החלטתי להוריד נפח פעילות בהדרגה לקראת מכירת המסעדה, וכשהגיעה ההצעה המתאימה היא נמכרה. כבר כמה חודשים לפני המכירה בער בי הרצון להוריד את שעות העבודה שלי ולהיות יותר בבית עם הבעל והילדים"

בכך מצטרפת לולה וקובה לרשימה הארוכה להחריד של מסעדות שסוגרות את שעריהן השנה. רק אתמול בישרנו לכם על סגירתן הצפויה של בר א וין ודא דא ודא, גם כן בנסיבות חריגות, ויום קודם לכן פורסם שגם מסעדת פאן קון מנטקה החביבה בשוק לוינסקי בתל אביב נסגרה אחרי ארבע חודשי פעילות בלבד - ותעבור הסבה לבר אוכל ים תיכוני באותה הבעלות.