על אף הקרבה הגיאוגרפית, תל אביב ורמת גן מרגישות כמו הפכים מוחלטים. הראשונה - עיר הדוניסטית שלא נחה לרגע ומתחדשת כל הזמן. השנייה - מקום מיושב ומשפחתי, שכונתי באופיו, שהזמן בו כאילו קפא מלכת. באופן בלתי מפתיע, גם המצב הקולינרי של הערים בהתאם: בתל אביב קופצים כל העת עוד ועוד בתי אוכל חדשים ומלהיבים שאנחנו מתים לנסות, ואילו ברמת גן מסתפקים התושבים ועוברי האורח במצאי הוותיק, למעט הבלחות מדי פעם, וכשצצות הבלחות כאלה - כמו שקורה ברחוב ארלוזורוב בעיר לאחרונה - ההתרגשות היא רבה.

אז מכיוון שלא כל העולם תל אביב, ומכיוון שאנחנו ספציפית מצאנו עצמנו רעבים לא אחת באחד הרחובות הראשיים של רמת גן, ארלוזורוב - החלטנו לפקוד את מוסדות האוכל שמשובצים לאורך הרחוב, כדי לסגור לכם (ולעצמנו) פינות בביקור הבא בעיר.

פלאפל יקיס רמת גן (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
מנת יקיס, לחובבי ההרפתקנות | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

פלאפל יקיס רמת גן צ'יפס (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
צ'יפס ששווה לנסות | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

צהריים מוקדמים: פלאפל יקי'ס

לא צריך להיות מקומי בשביל להבין שפלאפל יקי'ס הוא מקום של קבועים - אנשים שבאים לאכול אצל יקי מדי יום ביומו, סוחרים מהחנויות שבסביבה ופועלים מאתרי הבנייה באזור, שהבינו שכאן הם לא ייפלו. בניגוד למרבית המקומות בכתבה פלאפל יקי'ס אינו מקום חדש, אלא כזה שמרגישים שכבר לגמרי התבסס - עם קליינטורה כמו גם עם מנות וטעמים.

כל מי שנכנס ליקי'ס יודע בדיוק מה הוא רוצה וזוכה ליחס סחבקי ומשפחתי. גולת הכותרת בין שפע המנות פה היא פלאפל יקי'ס: פיתה ובתוכה כדורי פלאפל, שכאן הם קטנים מהרגיל, ירוקים מבפנים ופריכים במידה מצוינת, ביצה חומה, חומוס וגרגירי חומוס נימוחים, שיוצרים מנה משודרגת וכיפית במיוחד. בצד מזמינים גם שקית מהצ'יפס המצוין שיש כאן, שבניגוד לצ'יפס המסמורטט של הרבה פלאפליות הוא לגמרי ראוי להזמנה בפני עצמו - צ'יפס לא עבה ולא דקיק, שחתוך לפרוסות מכובדות, מטוגן במקום ופריך מאוד (אבל גם שמן מאוד, ראו הוזהרתם).

מלבד פלאפל וצ'יפס תמצאו אצל יקי'ס חומוס שמכינים בכל יום, שניצלים, שקשוקה, פלאפל עם חמינדוס, סביח, ואפילו מנת בריאות של סלט ירקות קצוץ, כרוב חמוץ, ביצה חומה, טחינה וגרגירי פול או פלאפל. המחירים נוחים בהחלט: 9 שקלים לחצי מנה פלאפל, 22 שקלים לפלאפל יקי'ס בפיתה ו-35 שקלים לצלחת עם שניצל ותוספות.

פלאפל יקי'ס. ארלוזורוב 81, רמת גן. כשר

אורלי'ס רוטיסרי רמת גן (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
גילינו אותם, והתמכרנו, אורלי'ס | צילום: איילה כהן, mako אוכל

אורלי'ס רוטיסרי רמת גן (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
בגדול, זה התפריט. אורלי'ס רוטיסרי | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הרוטיסרי החביב עלינו: אורלי'ס רוטיסרי

את הרוטיסרי של אורלי, השוכן במעלה רחוב ארלוזורוב, ממש לפני שהוא פוגש בביאליק, גילתה לנו איילה כהן התוקעת על הדרך שלנו, ומאז כבר השבענו בו את רעבוננו פעמיים-שלוש. מדובר במקום קטן וצנוע שמכין רק עוף בגריל (טוב, גם פרגיות, חזה עוף ולאחרונה נכנסו לתמונה גם קבבים, אבל העוף בגריל הוא ה-מנה), ועושה את זה נהדר. ליד העוף תוכלו ליהנות מתפוחי אדמה טעימים טעימים שקיבלו רענון על הפלנצ'ה או מאורז עם נגיעות מתקתקות, וגם מהקולסלאו הנהדר של המקום ומשלל הרטבים המוכנים בו. אפשר לקחת הביתה או לאכול במקום. 32 שקלים לחצי עוף, 25 שקלים לכריך קרעי עוף מצוין. 

אורלי'ס רוטיסרי. ארלוזורוב 2, רמת גן. כשר ללא תעודה

פיצה ג'וליה רמת גן (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
מרגריטה בפיצה ג'וליה. רמת גן | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

ערב פיצות: פיצה ג'וליה

מרבית המקומות בכתבה לא פתוחים כלל בשעות הערב, אבל פיצה ג'וליה דווקא כן - ובכך מאפשרת בילוי חביב מבלי לצאת מהעיר. המקום הקטן והצבעוני פתוח כל יום למעט שישי משעות הצהריים ועד 11 בלילה, ומגיש פיצה שניתן לאכול במקום (מה שלדעתנו בהחלט עדיף) או לקחת הביתה. כמו פלאפל יקי'ס גם פיצה ג'וליה היא מקום משפחתי וחם, שבו כל סועד זוכה ליחס חברי, כולל עצות על המנות ומענה לכל שאלה וטרוניה.

אנחנו קיבלנו המלצה חמה מלקוחות קבועים על הפיצות המיוחדות של המקום, בייחוד פיצה עם תפוח אדמה אפוי, אבל כשהגענו החלטנו לטעום דווקא את הפיצה מרגריטה הקלאסית, והופתענו לגלות פיצה חביבה מאוד, מז'אנר הבצק הדק, שהילדים שלכם בטוח ישמחו לפגוש לארוחת הערב. ניתן לרכוש בג'וליה משולש עם תוספות קלאסיות כמו זיתים ירוקים, או מעניינות יותר כמו ארטישוק, אנשובי, סלמון, פטריות שמפיניון צלויות, עגבניות מיובשות, תפוח אדמה אפוי או שום קונפי (12-15 שקלים לסלייס, 26 שקלים לפיצה אישית ו-45 שקלים לפיצה משפחתית. התוספות מתומחרות בנפרד ומחירן נע בין 3 ל-15 שקלים לתוספת).

בנוסף ניתן לרכוש מגש פיצה עם תוספות קבועות כמו ארטישוק, עגבניות צלויות וארוגולה או אנשובי, או תפוח אדמה אפוי ושום קונפי (65 שקלים למגש). יש גם פיצה טבעונית (28-72 שקלים למגש), קישים אישיים כמו תרד או פטריות עם גבינות (39 שקלים) ולזניה (39 שקלים). להשלמת החוויה האיטלקית מוכרים בג'וליה גם גלידות שמיוצרות עבור המקום מיצרן בוטיק. בין הטעמים: וניל צרפתי, סורבה תות, רפאלו שוקולד לבן וקוקוס וקרמל-פקאן.

פיצה ג'וליה. ארלוזורוב 81, רמת גן. 1-700-557769. כשר

טארטוגה אלפחורס  (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
אווירה נעימה. טארטוגה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

טארטוגה רמת גן  (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
מגוון רחב מאוד. טארטוגה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

קפה ומאפה: טארטוגה

קפה ומאפה של בוקר הם עניין שבשגרה בתל אביב. ותכלס, גם קפה ומאפה או מתוקים של צהריים, וגם של אחר הצהריים. זאת הסיבה שבכל שני צעדים תיתקלו בתל אביב בבית קפה, מאפייה או מגדנייה. אבל גם לרמת גנים מגיע, ואחד המקומות הסימפטיים המקומיים שמנסים להיכנס לנעליים של בתי הקפה התל אביביים הוא טארטוגה. מדובר במאפייה ובית קפה קטן ונחבא מן העין, שבתוכו עולם שלם של לחמים, מאפים, עוגות, קינוחים אישיים, עוגיות וגלידות, שמוכנים כולם במקום.

אל טארטוגה (שילוב של המילים טארט ועוגה) אפשר להגיע בשעות הבוקר המוקדמות לכוס קפה ומאפה מן המבחר הרחב (מבורקסים כמו גבינה או תפוחי אדמה ומקלות גבינה לחובבי המלוחים, דרך קרואסון שקדים שנראה נהדר ועד מאפי קינמון או שוקולד), או בשעות הצהריים והערב המוקדמות להתרעננות מתוקה עם עוגיית אלפחורס טובה, פונדו שוקולד (לא לסולדים ממתוק עז) או קינוח אישי. הקפה נחמד, החלל החיצוני שמשקיף מלמטה על עצי השכונה נעים, והעיצוב הכחלחל מרגיע ועושים חשק לבוא שוב, וכך גם המחירים המתונים יחסית (כ-15 שקלים לקפה ותופין, כ-42 שקלים לטארט לרכישה הביתה, 55-60 שקלים לפס עוגת גבינה). השירות אומנם מנומנם משהו, ואינו מזכיר במאום את זה של בתי הקפה התל אביביים התוססים, אבל החוויה הכללית בהחלט נעימה.

בסופי השבוע ניתן לרכוש בטארטוגה גם חלות. 

טארטוגה. החשמונאים 23 (פינת ארלוזורוב), רמת גן. 03-529-9279 .כשר

מלך הכנאפה בקלאווה רמת גן (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
לקחת הביתה בקלאווה. מלך הכנאפה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

מלך הכנאפה בקלאווה מרובעת (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
טעים וצבעוני. מלך הכנאפה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

ואם אתם באזור ומחפשים משהו אחר

מתוקים מזרחיים הביתה: מלך הכנאפה
מלך הכנאפה היא חנות ממתקים מזרחיים חדשה יחסית על רחוב ארלוזורוב, קרוב מאוד לאורלי'ס רוטיסרי. המקום צנוע וקטן, ללא שום קישוטים או פנפונים, וכשנכנסים אליו לא רואים אלא מגשים רבים של סוגי בקלאוות שונים וכמה סוגי כנאפה. את המתוקים מביאים פה מדי יום מבקה אל גרבייה, והם נמכרים לפי משקל בתמחור של 70 שקלים לקילוגרם (כ-35 שקלים למגש קטן הביתה). מתעצלים להגיע? במלך הכנאפה מציעים לשלוח לכם את המתוקים הביתה ללא עלות. רוצים מתוקים אבל לא בקטע של בקלאווה או כנאפה? ממש לא רחוק נמצא היכל התהילה של החטיפים והממתקים - שוויצריה הקטנה - אז אתם יכולים לתת קפיצה קטנה גם לשם.  

מלך הכנאפה. ארלוזורוב 8, רמת גן. 0529923471. כשר

לסגור את היום עם דרינק: פרוג ושות'
מהשעה שש וחצי בערב ועד השעות הקטנות של הלילה תוכלו להגיע לפרוג ושות' לקוקטיילים, בירה, או אפילו ארוחת ערב מלאה. המקום אומנם חדש יחסית אך נראה שכבר כבש לעצמו מקום של כבוד בזירת הבילויים הרמת גנית, עם תפריט רחב, אווירה צעירה וגישה לא חפיפניקית. בין המנות כאן תמצאו מגוון פיצות, כריכים כמו עוף או רוסטביף, סלטים וקינוחים כמו ופל בלגי, מלבי או פאי פקאן.

פרוג ושות'. ארלוזורוב 29, רמת גן. לא כשר

בכלל לנשנש קוסקוס: ג'מילה
מרחק כמה פסיעות מרחוב ארלוזורוב נמצאת מסעדת ג'מילה המרוקנית, שעברה מתל אביב לרמת גן רק לפני כשנתיים. המנות אותן מנות, בדגש על קוסקוס טוב - צמחוני, עם עוף או בשר - ואפשר ליהנות מהן במסעדונת הקטנה והמעוצבת או במשלוח לאזור רמת גן ותל אביב. עוד במסעדה: קציצות בשר או עוף, חציל על האש עם טחינה וטאג'ין עוף או בקר עם אורז וירקות. המחירים נוחים יחסית ונעים סביב 50 שקלים למנה גדולה.

ג'מילה. ז'בוטינסקי 41, רמת גן. 03-5166123. כשר