פסטיבל תל אביב גרוב  (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
פסטיבל תל אביב גרוב. מהמנות שיוגשו בפופינה | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

פסטיבל תל אביב גרוב - בפעם הראשונה בישראל

ב-4-8.9 יתארח לראשונה בישראל פסטיבל "תל אביב גרוב", שמצוות שפים, קונדיטורים וסומלייה ישראלים עם קולגות מרחבי הגלובוס. המיזם חוגג בימים אלה שנה, ועושה זאת בסדרת אירועים קולינריים בתל אביב בהשתתפות שלושה שפים מובילים מהעולם.

ב-4.9 תתארח השפית הטורקייה פינאר אשקוגלו באוזריה נקסט דור לערב פתיחה עם מנות מהמטבחים הטורקי והישראלי; ב-5.9 יתארח השף ג'ושוע (ג'וש) גיל בפופינה לארוחת טעימות שתכלול מנות באווירה מקסיקנית לצד מנות באווירה תל אביבית; ב-6.9 יתארח השף שי דובלרו בתמנע לערב בסגנון ספרדי; ב-7.9 תתארח השפית אשקוגלו בסלאס לארוחת אומקאסה פיוז'ן על טהרת הים והדגים; ב-8.9, היום האחרון לפסטיבל, יתקיים בראנץ' חגיגי במלון בראון לייטהאוס, באירוח השף דובלרו.

את כל ארוחות והאירועים ילוו קוקטיילים של מותג הוויסקי סינגל מאלט גלנפידיך מבית הכרם.

לפרטים נוספים והזמנת מקומות

>> מתכונים לראש השנה

תפריט שישי חדש בארטל פורמל (צילום: דרור עינב, יחסי ציבור)
תפריט שישי חדש בארטל פורמל. קרוק מסייה | צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

תפריט שישי חדש בארטל פורמל, תל אביב

מסעדת ארטל פורמל משיקה תפריט שישי בצהריים שכולו מחווה לערים והחופים של צרפת. התפריט החדש מוגש בין השעות 11:00 ל-15:00 וכולל בין השאר גוז'ר דה בורגון - פחזניות מלוחות ממולאות גבינת גרוייר עם ריבת פובידל וגבינה בשלה (37 שקלים); קרוק מיסייה - טוסט מלחם קסטן עם שינקן, גבינה, חרדל ורוטב בשמל (63); פסילידייר - מאפה מבצק פיצה עם בצל מקורמל, אנשובי וקלמטה (39); ורטטוי - תבשיל ירקות קיציים עם זיתים ורוטב עגבניות (43).

ארטל פורמל. שוקן 23, תל אביב יפו. טלפון: 077-9800314. לא כשר

חגית ושיר ביליה. מגיעות לאסיף (צילום: אלעד דבי, יחסי ציבור)
חגית ושיר ביליה. מגיעות לאסיף | צילום: אלעד דבי, יחסי ציבור

לייזה פאנלים מבשלת באסיף, תל אביב

ב-6.9 תגיע חגית ביליה – לייזה פאנלים בשבילכם – יחד עם אחותה שיר למרכז אסיף, ויחד הן יבשלו סיר של בית עם קוסקוס בעבודת יד וקציצות דגים. האוכל של האחיות ביליה יוגש מהשעה 12:00 ועד שייגמר, ולצידו יוגשו פתיחי סלטים והתפריט הקבוע של אסיף.

אסיף. רחוב לילינבלום 28, תל אביב

ביסטרו גרציא מתחדש (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
ביסטרו גרציא מתחדש | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

ביסטרו גרציא מתחדש, קיבוץ העוגן

בחודשים האחרונים המסעדה שופצה והחצר והגינה הורחבו, ובמקביל שעות הפתיחה בערב התארכו ונחנך תפריט חדש של השפיות מיכל גרציאני וגילי בר יוסף והשפית קונדיטורית שחר מולטו (לשעבר גרקו), שאחראית על המאפים.

בין המנות הראשונות בתפריט: ביסק סרטנים - חצי סרטן, מולים, שרימפס, תרד, ציר סרטנים, ברוסקטה בחמאה מתובלת ושמנת חמוצה (72 שקלים); וקלמרי באוזו – קלמרי צלויים עם אוזו, מוגשים על ירוקים מהגינה וקרם חצילים שרופים (68). בין העיקריות: פילה דניס עם ירקות צלויים, פריקי, ירק ושקדים (126); ומסאחן - עוף מפורק ובצל שמוגשים על פטאייר עם סומאק, שקדים ויוגורט (72). בין הקינוחים: גבינה של גרציא - קראנץ' שוקולד לבן עם מרמלדת פסיפלורה, קרמבל יוגורט וקולי מנגו (46); וטארט לימון - בצק פריך, קרם לימון, שברי מרנג, קצפת לימונית ואוכמניות טריות (49).

שעות פעילות: ראשון-חמישי 9:00-23:00, שישי 8:00-15:00.

גרציא. קיבוץ העוגן, טלפון: 050-6930050. לא כשר

פופ אפ דבש בשוק הנמל (צילום: כנה צ׳אוסו , יחסי ציבור)
פופ אפ דבש בשוק הנמל | צילום: כנה צ׳אוסו , יחסי ציבור

פופ אפ דבש בשוק הנמל, תל אביב

ב-8.9 ב-8:00-15:00 יתקיים בנמל תל אביב פופ אפ של מכירת דבש שבו תחבור מכוורת פרא ממושב סוסיא ליצרנים קטנים נוספים. מכוורת פרא, שהוקמה לפני ארבעה עשורים, שמה דגש על מקור הצוף שהדבורים אוספות, והדבש שלה אינו מסונן או מחומם. לצד מוצרי הדבש של פרא יימכרו גם פרלינים מיוחדים שיצרו פרח רסלאן וג'אנה חן, סוכריות דבש בצורת תרנגול של רונית צין וגם מרשמלו מדבש, חליטות תה עם דבש, מרמלדות ומעדני גבינות ודבש ועוד.

לצד דוכני היצרנים יגיש השף יקיר כנאפו (דלי אלהמברה) מנות טאפאס המבוססות על חומרי גלם מקומיים ועל הדבש של מכוורת פרא, למשל: גבינת סנט מור של ברקנית עם תאנים צלויות, דבש וצנימים; סלט של ירוקים, ענבים, אגוזים קלויים בראס אל חנות וויניגרט דבש; וקרם פנקוטה לימון עם סירופ יין לבן, זוטה ודבש.

הרחבה הצפונית של שוק הנמל, האנגר 12, תל אביב

אונזה וטקילה קאסאמיגוס חוגגות את המטבח המקסיקני (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
אונזה וטקילה קאסאמיגוס חוגגות את המטבח המקסיקני | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

אונזה וטקילה קאסאמיגוס חוגגת את המטבח המקסיקני, תל אביב

במסעדת אונזה בשוק הפשפשים חוגגים את אהבתם לאוכל מקסיקני בפופ אפ בן חודש ימים. לאורך ספטמבר באי המסעדה יוכלו להזמין, לצד התפריט הרגיל, תפריט בן שבע מנות פרי שיתוף פעולה עם אנשי הבשר ג'ורג' עבדו וארתור קושניר מקצביית ג'ורג' דה בף, לצד קוקטיילים על טהרת מותג הטקילה קאסאמיגוס.

בין המנות בתפריט:  טאקיטוס - טרטר שייטל על אנשובי עם צלפים, שאלוטס, צ'ילי ושמן כמהין (52 שקלים); טאקו מרגז אדובו - נקניקיות בקר ושומן טלה בתיבול צ'יפוטלה ואדובו עם גבינת אואחקה, סלסת עגבניות, ליים חלפניו וכוסברה (68); וסמאש טאקו - בשר טלה שמן עם גבינת מנצ'גו, איולי צ'וריסו, שבבי בייקון, חסה וחלפניו (72).

 בתאריכים 4.9, 11.9, 18.9 ו-27.9 יתארחו במסעדה עבדו וקושניר מקצביית ג'ורג' דה בף.

 אונזה. רבי חנינא 3, שוק הפשפשים, תל אביב יפו. לא כשר

להזמנת מקומות

תפריט חדש במיג'אנה, ערערה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
תפריט חדש במיג'אנה, ערערה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפריט חדש במיג'אנה, ערערה

השף עומאר עילוואן חידש את התפריט של מסעדת מיג'אנה עם שלל מנות, ביניהן פיצה שווארמה - בצק פיצה עם רוטב טחינה עמבה, נתחי פילה, תבלין שווארמה ביתי, בצל, פטרוזיליה וסומאק (72 שקלים); ריזוטו פריקה - פטריות מוקפצות עם מחית כמהין, פריקי וצימוקים מבושלים עם שמנת וגבינת פרמזן (56); וריזוטו שרימפס סקאלופ - אורז איטלקי מבושל בחמאה חומה עם שמנת, שרימפס ג'מבו סקאלופ, גבינת פרמזן ורכז עגבניות (83).

בין הקינוחים: אום עלי - בצק עלים אפוי עם קרם קישטה וחלב אפוי, מוגש עם פיסטוק חלבי, קוקוס, מעט צימוקים וגלידה פיסטוק (47); וברולה טחינה ומי ורדים - קרם אנגלז עם מי ורדים וטחינה, מקושט בסוכר מקורמל, פיסטוק חלבי, קוביות חלווה וגלידה וניל (42).

שעות פתיחה: ראשון-חמישי ושבת 8:30-23:00, שישי 12:00-23:00.

מיג'אנה. כיכר מרכזית ערערה. טלפון: 04-9014777