כל מי שביקר בהולנד בוודאי נתקל בסניפים הגדולים של רשת פיבו (Febo) - חנויות מזון שפתוחות עד השעות הקטנות של הלילה ומציעות כל מה שאדם רעב, ובעיקר בליין רעב, יכול לחלום עליו, במחיר נמוך במיוחד ובמינימום תקשורת עם הזולת. פשוט נכנסים, בוחרים משהו מבין אינספור המאכלים שמוצגים בוויטרינה - שהיא בעצם החנות כולה - משלמים, פותחים את החלונית הקטנה ולוקחים את המאכל הנבחר.

אז החדשות המשמחות הן שגם בארץ קמה גרסה של המיזם הזה, קבינה שמה - וזה קורה בבאר שבע, עיר שבהחלט יכולה להיעזר בחדשות טובות בימים אלה. קבינה היא מסעדת מזון מהיר אוטומטית שמורכבת, ממש כמו פיבו, מתאי חימום שבתוכם מגוון מאכלים, עם מערכת תשלום אוטומטית ממש כמו במכונות השתייה שאנחנו מכירים.

קבינה באר שבע  (צילום: ספיר קוסא,  יחסי ציבור )
מזכיר את אמסטרדם? | צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור
קבינה באר שבע מכונות מכירה (צילום: ספיר קוסא,  יחסי ציבור )
לדעתנו בהחלט | צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור

את הסניף הראשון של קבינה, שעתידה להיות רשת ארצית, פתחו היזמים בן דאודי (22) ואלון חייבטוב (23) ממש היום להרצה בתחנה המרכזית בבאר שבע, ובשנה הקרובה צפויים להיפתח לא פחות מחמישה סניפים נוספים במוקדים מרכזיים ברחבי הארץ.

בניגוד לפיבו ההולנדית, המציעה מאכלים שאת רובם איננו מצליחים לזהות, בישראל המנות המוגשות בקבינה הן אופציות מקומיות פופולריות כמו המבורגר, עראייס, פוטטוס מתובלים וטאקו עוף מנסף עם בשר מפורק אחרי בישול של לילה. כל אחת מאלה תעלה 10-15 שקלים, ובקרוב יוצעו גם אופציות צמחוניות וטבעוניות כמו אגרול ירקות וקרוקט תפוחי אדמה, וגם אפשרויות ללא גלוטן.  

את פובו ההולנדית אנחנו מחבבים בזכות היעדר היומרה שלה, והאופציה שהיא נותנת לסגור פינה עם אוכל שהוא אומנם לא פאר היצירה הקולינרית אבל הוא בהחלט כיפי לנשנוש. לא נותר אלא לקוות שגם הגרסה המקומית תעשה את העבודה, ובעיקר תספק את אותה חוויה רכישה מהנה ויעילה.