לזירה הקולינרית העמוסה של אזור כיכר רבין עמוס נכנס מקום חדש ומבטיח, שאחראית עליו קבוצת צעירים עם רזומה במסעדות והברים הנחשבים בארץ. המקום, שנמצא ברחוב מלכי ישראל 15, עדיין נטול שם (לא מתוך אג'נדה או כי זה מגניב, אלא כי טרם התקבלה החלטה רשמית בנושא), אבל זה לא מפריע לו לפעול כבר מספר שבועות ולעורר הדים בקרב חובבי האוכל במרכז הארץ.

על האוכל פה אחראי השף המוכשר אלי שטיין, שגם עומד מאחורי המטבח של בר האוכל רעמסס ביפו ובעברו מסעדות כמו אדורה, טאיזו, טוטו ועוד. במסעדה החדשה החליט שטיין ליצור בר-אוכל עם אווירה קלילה ובלתי מחייבת אבל עם תפריט אוכל מעניין ומקורי שלא היה מבייש כמה מהמסעדות הנחשבות בעיר.   

ארנצ'יני מלכי ישראל 15  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
ארנצ'יני מלכי ישראל 15 | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
תפוחי אדמה סקורדליה מלכי ישראל 15  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
תפוחי אדמה סקורדליה מלכי ישראל 15 | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

המנות במסעדה נטולת השם קטנות יחסית והמטרה היא להזמין כמה צלוחיות ולחלוק. חוץ מהמנות הקטנות יש גם מנות עיקריות גדולות ורציניות יותר למי שמחפש חווית הסעדה אחרת. בין היתר תמצאו פה גם כמה נגיעות מזרח אירופאיות מצוינות: כיסונים שנקראים פירוגי עם גזר וכרוב בשמן זית עם הרבה שמיר; כבד קצוץ עם סלט ביצים ומלפפון חמוץ; והרינג קצוץ על ברוסקטה פריכה.

עוד בתפריט תמצאו מנות שכיף לאכול ליד אלכוהול כמו קרפצ'יו תמנון עם פפריקה ספרדית מעושנת; סביצ'ה אינטיאס עם בצלים מוחמצים ושמן צ'ילי; טרטר שייטל מעולה עם אנשובי ובגט קלוי; פרגונצ'יני - סוג של ארנצ'יני שמנמנים במילוי גבינות עם פסטו של עלי בר; תפוח אדמה אורגני צלוי על סקורדליה עדינה; וברוסקטה עם בקר מפורק ובצל מקורמל. טווחי המחירים נוחים מאוד (קחו בחשבון שעדיין מדובר תפריט בשלבי הרצה) ונעים בין 24-56 שקלים למנה.

נתח קצבים מלכי ישראל 15  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
נתח קצבים מלכי ישראל 15 | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
אגסים וגבינה כחולה מלכי ישראל 15  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
אגסים וגבינה כחולה מלכי ישראל 15 | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

בין המנות העיקריות אפשר למצוא פה חזה ברווז אורגני עם קרם שורשים וציר ברווז; נתח קצבים עם מיונז חרדל פיקנטי; פטוצ'יני שמן פלפלים עם בשר לחי לוקוס ובוטרגה; ופילה בר ים צרוב עם תבשיל של חובזה ועולש. המחירים למנות העיקריות הוגנים במיוחד ולא עוברים את ה-86 שקלים (למנה היקרה ביותר של נתח הקצבים).

הקוקטיילים שמוגשים פה הם קלאסיים ומבוצעים היטב ובהקפדה. בין האופציות למשל סמוקינג שרי עם שרי, מזקל ורוזטה לימון; נגרוני; גיבסון מרטיני עם בצלי פנינה וצלפים; מרגריטה עם תבלינים משוק לוינסקי; שפריץ עם מרטיני מבעבע, זיתים ואמארו מונטנגרו; וקוקטייל רסטרטוטיני עם אספרסו קצר, גריי גוס ורום.

כרגע המקום פעיל בשעות הערב החל מ-17:00 ועד השעות הקטנות של הלילה. בימים שישי ושבת, המקום פתוח משעות הצהריים. עם או בלי שם, מדובר באחד המקומות הכיפיים שנפתחו לאחרונה בתל אביב.

מלכי ישראל 15, תל אביב.  03-748-4450. לא כשר