תפריט טבעוני חדש במקס ברנר
הרשת מציעה תפריט טבעוני חדש ובו מנות כמו ארוחת בוקר טבעונית, הכוללת חביתת בצל ועשבי תיבול בתוספת סלסילת לחמים וטפאס וממרחים של טחינה, חצילים קלויים, ריבת תאנים וגבינת שמנת טבעונית (69 שקלים); המבורגר טבעוני עם קציצת ביונד מיט, חסה, עגבנייה, איולי טבעוני, בצל ומלפפון חמוץ (62 שקלים); פונדו שוקולד טבעוני עם פירות טריים (59 שקלים); וסיגר פרלין עם שוקולד (49 שקלים).

לפרטים

MAKE EAT, מטבח מקצועי חדש ליצרנים קטנים
אם תמיד חלמתם להיות יצרני מזון, עסק חדש בשם מייק איט יקל עליכם מאוד את הדרך לשם. המקום ייפתח רשמית בינואר 2020 אך ההרשמה אליו נפתחה כעת והוא מאפשר להשתמש בחלל ייצור שמותאם ומונגש ליצרני מזון מתחומים שונים כמו לחמים, עוגות, קרקרים, מוסים, ריבות וממרחים וסלטים. כל זה מבלי לאלץ את היצרן להוציא כסף רב על רישוי ובירוקרטיה.

לפרטים

סדרת שוקולד חדשה בדה קרינה, עין זיון
בדה קרינה מציעים סדרת שוקולד חדשה בשם דה ארט ובה פרלינים שונים. בין הטעמים: פרלינים שוקולד מריר ושוקולד חלב; פרלינים של שוקולד מריר 62 אחוז; וטראפלס שוקולד מריר, חלב ולבן.

לפרטים

תפריט קינוחים חדש בפאסטל, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט קינוחים חדש לקיץ ובו מנות כמו קינוח ורדים וקרם קטלן עם פטל, גלידת תות-ורדים, ספומה וניל וסבלה פיסטוק (56 שקלים); קינוח משמש ותה ירוק עם קרם מסקרפונה תה ירוק, קרם משמש, קראמבל ליים, אורז תפוח ולמון גראס וסורבה משמש (58 שקלים); וקראק פאי שוקולד עם גלידת שוקולד ומלח ים, קראמבל שוקולד מלוח ושזיפים בקוניאק (55 שקלים).

פאסטל. שדרות שאול המלך 27, תל אביב. 03-6447441

קינוח ורדים קרם קטלן פאסטל  (צילום: אוהד קב,  יח"צ)
קינוח ורדים וקרם קטלן. פאסטל | צילום: אוהד קב, יח"צ

טעם הגליל ה-7, שוק איכרים בגליל
ביום שישי ב-10:00-16:00 ייערך שוק איכרים במסגרת אירועי טעם הגליל 7. באירוע יימכרו תוצרת גלילית, יין של יקב כישור ומבחר גבינות צאן ומאפים.

לפרטים

שוק אוכל עולם חוגג 3, תל אביב
בסוף השבוע, בימים שישי ושבת, יתקיים שוק אוכל עולם המציע מגוון מאכלי רחוב במחיר של עד 30 שקלים למנה. בין הדוכנים: אוכל פרואני, אוכל רחוב תאילנדי של לי מלילי, דוכן יפני שיציע אוקונומיאקי, קאקיגורי, קינוחי דנגו ומאצ'ה, דוכן צ'יליאני שיציע בשרים מעושנים, אמפנדס וצ'ורוס בריבת חלב ודוכן הודי שיגיש תבשילים ודוסה.

לכל הפרטים

שוק אוכל עולם מוצ'י  (צילום: מעיין דיסקין,  יח"צ)
שוק אוכל עולם. מוצ'י | צילום: מעיין דיסקין, יח"צ

ערב קונספט בסילו, חולון
ביום שני 24 בחודש יחל שיתוף פעולה בין השף טל כהן למגיש אלעד זוהר שישמש כדי.ג'יי במקום. בגזרת האוכל יוגשו כאן מנות מהטאבון כמו פוקצ'ה עם טרטר פילה בקר, אספרגוס, איולי לימון, מנטה ופרמזן (85 שקלים); פוקצ'ה עם קרפצ'יו סלמון, חציל מטוגן, גבינת שמנת, מלפפון ושמן יוזו (85 שקלים); ופרוסות בריוש צלויות בטאבון עם חמאת שום, נתחי פילה בקר, רוטב יין תאנים וסלט תפוח אדמה רוסי במיונז (85 שקלים).

סילו. שדרות ירושלים 210, חולון. 03-5733315

תפריט חדש ביקב תשבי, בנימינה
ביקב תשבי מציעים תפריט חדש לקיץ. בין המנות: פילה לוקוס מטוגן עם פטריות צלויות, קרם פולנטה, פרמזן ופסטו פיסטוק (155 שקלים); ריזוטו סלק עם בצל, חמאה, מיץ סלק, גבינת פקורינו, קרם מוצרלה ונענע (70 שקלים); סלט קיץ פירות יער עם חסה אייסברג, נקטרינה, פירות יער, גבינה צפתית, אספרגוס וויניגרט וניל (60 שקלים); וסלט כוסמת ירוקה עם שומר, עגבניות, פטרוזיליה, חמוציות, אגוזי מלך, בצל, נענע, צנונית, לימון ושמן זית (58 שקלים).

יקב תשבי. מתחם תשבי, כביש 652, בין זיכרון לבנימינה. 04-6288195

יקב תשבי תפריט קיץ (צילום: דני גולן,  יח"צ)
קיץ ביקב תשבי | צילום: דני גולן, יח"צ

שבוע הנגרוני
במהלך התאריכים 30-24 ביוני יתקיים ברחבי הארץ שבוע הנגרוני במסגרתו מגוון מסעדות ברחבי הארץ יגישו תפריט קוקטיילים על בסיס נגרוני וההכנסות ממכירת הקוקטיילים יילכו לתרומה לעמותות שונות. בין הברים והמסעדות שייקחו חלק בפרויקט: בית תאילנדי, משיה, קבוצת R2M, טוטו, דלידה, קאב קם, אוזריה, ספוטניק וטי האוס.

רוף טופ - בר חדש ותפריט קיץ באברטו, גדרה
על גג מלון ליר סנס נפתח בר רוף טופ חדש ובו תפריט שעליו אחראי השף של מסעדת אברטו ששוכנת במלון. בין המנות: פוטטוז - בייבי תפוחי אדמה מטוגנים בתערובת תבלינים עם איולי פפריקה מעושנת (43 שקלים); סיגרים ממולאים בפונדו תרד וגבינות, לאבנה וזעתר ובצל ירוק (57 שקלים); וטאטקי סלמון - סלמון צרוב, ויניגרט עגבניות וקולי ירוק (65 שקלים). הרופ טופ החדש יפעל בימים רביעי-שבת מהשעה שש בערב וביום שישי ב-12:00-17:00. בנוסף משיקים במסעדת אברטו שבמלון תפריט קיץ חדש ובו מנות כמו סלט קלמרי עם קרם חציל, קלמרי על הפלנצ'ה, מלפפון, נענע, שקדים מולבנים, אבקת יוגורט וסומאק (65 שקלים); מילאנו פיש - סלמון בקראמבל פקאן, ריזוטו זעפרן, קרם תירס וזוקיני (123 שקלים); ופילה עגל ברוטב יין אדום עם קרם פורצ'יני, אבקת בצלים, גזר סגול ובצל מקורמל (153 שקלים).

Roof top ואברטו. מלון ליר סנס. שכביץ 5, גדרה. 08-6680066

תפריט קיץ אברטו  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
תפריט קיץ באברטו. גדרה | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

סניף חדש ללה גופרה, יבנה
לה גופרה פותחים סניף חדש ביבנה, ולרגל ההשקה מציעים מבצע של אחד ועוד אחד על מנות גלידות, יוגורט ופרוזן יוגורט למשך שבועיים. הסניף ייפתח ביום שלישי 25 בחודש ושעות הפעילות שלו יהיו מ-10:00 ועד אחרון הלקוחות בימות השבוע, ובימי שישי מ-10:00 ועד שעה לפני כניסת השבת. במוצ"ש הסניף ייפתח שעה לאחר צאת השבת ויישאר פתוח עד אחרון הלקוחות. 

לה גופרה. הנחשול 22, יבנה

מנואלה, זיכרון יעקב
המסעדה האיטלקית הוותיקה מנואלה נפתחת במיקום חדש בשיתוף השף נדב שרז והמסעדנים אלה יריץ וגלעד אלוני. המסעדה תפעל במדרחוב זיכרון יעקב, שם פעלה גם בגרסתה הקודמת, ותגיש בין היתר: פולנטה פטריות עם שום, פטרוזיליה ובלסמי מצומצם (46 שקלים); פיצה גרקו עם חצילים שרופים, רוטב עגבניות, גבינת פטה עזים, בצל סגול, זיתי טאסוס ואורגנו (69 שקלים); פטוצ'יני מלנזנה עם חצילים שרופים, רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ופטרוזיליה (62 שקלים); ופטוצ'יני סלמון ברוטב שמנת ויין לבן עם ברוקולי, אפונה ועירית (76 שקלים).

מנואלה החדשה - מטבח איטלקי. המייסדים 41, זיכרון יעקב. 04-6290249

מנואלה קוצ'ינה זכרון יעקב  (צילום: גיל אבירם,  יח"צ)
מנואלה קוצ'ינה. עדיין במדרחוב של זיכרון יעקב | צילום: גיל אבירם, יח"צ

ימי ראשון מיוחדים במסעדת דוד ויוסף Downtown, תל אביב
המסעדה מציעה בימי ראשון תפריט קיץ מיוחד. במסגרת ההצעה מגישים מאזטים למרכז השולחן כמו כבד קצוץ, סלט שורשים ושמן שומשום, סלט חצילים שרופים, סלט משוואיה וחומוס ביתי, ושלל מנות עיקריות לבחירה כמו דניס מטוגן או אפוי עם ציזיקי נענע, סלט ירוק וויניגרט תאילנדי; שווארמה שוק טלה בפיתה; וחריימה מוסר עם חלה בגריל וטחינה. המחיר: 115-210 שקלים, לפי המנה העיקרית.

מסעדת דוד ויוסף דאון טאון. מונטיפיורי 21, תל אביב. 03-6040036 

רז רהב מתארח בקאזה סן פלגרינו
פרויקט Casa S. Pellegrino ממשיך, והחודש השף המארח הוא רז רהב. הארוחה של רהב תתקיים ב-23 בחודש ובין המנות באירוע יוגשו טורטליני תירס עם עגבניות צבעוניות, קונסומה עגבניות, שמן בזיליקום וג'ינג'ר; אוכף טלה ב"גרין אג", קרם גזר, בצלים צלויים, אנדיב, ענבים וריג'לה; ועוגת תבלינים של ילדות עם משמשים, ליים וגלידת גוגואים. מחיר הארוחה לאדם: 350 שקלים.

לפרטים

הטבות לתלמידים בסוסו אנד סאנס
השף עומר מילר מציע בסניפי רשת ההמבורגרים שלו לתלמידים שמסיימים היום את הלימודים כדורי פירה בחינם בקניית המבורגר ושתייה, לכל מי שיציג תעודת סיום. המבצע יתקיים בין השעות שתיים עשרה בצהריים ועד שמונה בערב. 

לפרטים

רז רהב- סן פלגרינו 9 (צילום: אמיר מנחם)
מארח בקאזה סן פלגרינו. רהב | צילום: אמיר מנחם

ארוחה מקסיקנית בקפה נורדוי, תל אביב
ב-26 בחודש תתקיים בקפה נורדוי ארוחה מקסיקנית, והשף עינב אזגורי יארח את שף חואקין קרדוסו. בין המנות שיוגשו באירוע: טרטר שרימפס בפיקו דה גאיו עם משמשים וחמאה חומה; טוסטאדה של מולים עם שעועית לוביה ומיונז צ'ילי מותססים; תמנון מוקפץ בנקניק לונגאניסה ותפוחי אדמה; ולביבות תירס עם מיסו ופטרוזיליה וגבינת קוטיחה מקסיקנית.

קפה נורדוי. נחלת בנימין 27, תל אביב. 077-2311923.

תפריט דגים נאים במאריס, תל אביב
המסעדה בשוק צפון בתל אביב מציעה תפריט דגים נאים חדש ובו מנות כמו סביצ'ה טונה, סלמון ודג לבן עם פירות העונה, מיסו והדרים עם קרם פרש (68 שקלים); סשימי סלמון בקולי אננס שרוף (46 שקלים); סשימי סלמון על קיווי טרי עם מיסו הדרים (50 שקלים); וסביצ'ה מיקס אסייתי עם טונה, סלמון ודג לבן בתיבול מיסו הדרים, ירקות שורש ואטריות שעועית (58 שקלים).

מאריס סי בר. שוק צפון, ראול ולנברג 20, תל אביב. 03-6344432

View this post on Instagram

כתר שזיפים מדהים @shirelberger #plum #plums #veganfood #vegan #beautiful #foodgram #instafood #tasty #yummy

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

תפריט קיץ חדש באופא, תל אביב
אופא, המסעדה הטבעונית של השפית שיראל ברגר, מציעה תפריט חדש ובו מנות בשימוש רב של פירות כמו שזיפים, אבטיח ודובדבנים. בין האפשרויות: אבטיח צרוב עם חמאת שמן חזרת, מיץ אבטיח מותסס, פלפל הבנרו מותסס וחומץ בלסמי וניל; דובדבן מותסס, דובדבן עם שמן שום ודובדבן מיובש שהושרה ביין שרי וצ'ילי; טאקו ליצ'י בליים וחלפיניו וליצ'י שבושל עם פלפלים ובצלים בשמן זית; ואספרגוס לבן, אספרגוס נא, ג'ל של יין לבן מצומצם ומיץ פטל שחור מותסס.

OPA. החלוצים 8, תל אביב. 052-5838245

סלסילות פיקניק בדלאל, תל אביב
במאפיית דלאל יהיה אפשר להזמין סלסילות פיקניק שכוללות בגט פריזאי, חמאה, ריבת תות בעבודת יד, גבינות, בורקס, מאפים מתוקים, 2 כדורי שוקולד, רוגלך או גביניות, בקבוק מיץ תפוזים טרי ומים מינרליים או מוגזים. מחיר הסלסילה - 185 שקלים. ניתן לצרף לסלסילה גם שמפניית מואט במחיר שנע בין 92 ל-425 שקלים לבקבוק. את הסלסילות יש להזמין 24 שעות מראש.

לפרטים והזמנות: 03-5109292

תפריט קיץ חדש במסעדת איסאן, תל אביב
המסעדה התאילנדית בשוק הכרמל מציעה תפריט חדש ובו מנות כמו ג'ואי טייו - מרק בבישול ארוך עם אטריות אורז, ברוקולי, כרוב, כדור עוף, נבטים, סלרי וצ'ילי, שמגיע עם בקר, עוף או טופו (59 שקלים); פאד פאק בונג - תרד מים תאילנדי עם סויה, שום וצ'ילי חריף (45 שקלים); ופאנאנג - תבשיל חלב קוקוס בקארי פאנאנג, לוביה, במבוק, בצל ירוק, בזיליקום, צ'ילי טרי, ג'ינג'ר ובוטנים (55 שקלים).

איסאן. רבי עקיבא 22, תל אביב. 03-9483772

איסאן קארי  (צילום: אסף קרלה,  יח"צ)
תפריט חדש במסעדת איסאן. שוק הכרמל | צילום: אסף קרלה, יח"צ

יום המואט במסעדת סיטרה, תל אביב
המסעדה תחגוג ביום שבת את יום המואט - אחת מהשמפניות המוכרות בעולם - עם מבצע של אחד ועוד אחד על כוס מואט ומנות מיוחדות כמו שרימפס קריסטל עם איולי שמפניה וחציל שרוף (105 שקלים) ועוגת גבינה עם פטל טרי וזביון שמפניה (58 שקלים). האירוע יחל בשעה 17:00.

סיטארה. הרצל רוזנבלום 8, סי אנד סאן, תל אביב. 03-6996633

קינוח חדש ברשת מוזס
הרשת מציעה קינוח ופל בלגי חדש שמגיע עם גלידה (42 שקלים).

סניף חדש לרשת בורגרים, נתניה
רשת בורגרים פותחת סניף חדש במתחם so good בתחנת הדלק סונול בנתניה. הסניף כשר.

 

סלמון בכבישת סלק של מסעדת מלגו ומלבר (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
מנות קטנות ויינות מפורטוגל. מלגו ומלבר | צילום: עודד קרני, mako אוכל

תפריט קיץ ברובע בר יין, תל אביב
ברובע בר יין מציעים תפריט קיץ חדש ובו מנות כמו פולנטה עם פטריות פורטובלו צרובות, כמהין אספרגוס, רוקט ופרמזן (44 שקלים); רביולי ארטישוק עם חמאה, תרד, יין לבן וגבינת פטה (47 שקלים); ופיצה כמהין עם מוצרלה, פטריות שמפיניון, פורטובלו וכמהין בשמנת וחמאה (49 שקלים).

רובע בר יין. דיזנגוף 192, תל אביב. 03-9136732

פסטיבל בירה ישראלית, עין שמר
בימים רביעי וחמישי, 3-4 ביולי, יתקיים בצומת כרכור פסטיבל בירה ישראלית. האירועים יחלו בשעה 17:00 וימשיכו עד 23:00 עם הופעות ומשאיות אוכל שיוצבו במקום. באירוע יימזגו למעלה מ-60 סוגי בירה.

תפריט קיץ בפטרה, אשדוד
המסעדה הגיאורגית מציעה תפריט קיץ חדש ובו מנות כמו חינקלי ים - כיסוני בצק ממולאים בשרימפס וקלמרי עם שום ותערובת עשבי תיבול (43 שקלים); טאפקה - עופיון שלם אפוי בתנור עם ירקות שורש (89 שקלים); דג בקלה מטוגן לצד פולנטה ורוטב בצל מסורתי (68 שקלים); ופיצה לבנה ברוטב בשמל עם אגסים מקורמלים (48 שקלים).

פטרה. מפקורה 1, חוף הקשתות, אשדוד. 08-8651610

יינות פורטוגליים במלגו ומלבר, תל אביב
בימים ראשון-שלישי מהשעה 18:00 ועד הלילה ימזגו במלגו ומלבר יינות פורטוגליים בכוסות לצד מנות קטנות ובינוניות מיוחדות - כמו סשימי טונה אדומה עם אבקת זיתי קלמטה וסלסת ירקות שרופים; טרטר בקר עם איולי שמנת חמוצה, עירית, חרדל וקריספי תפוחי אדמה; ושיפוד שרימפס קריסטל עם קרם תפוחי אדמה, מטבוחה ופלפל פדרון.

מלגו ומלבר. רוטשילד 142, תל אביב. 03-6314214

מארז של בורגרים (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
בורגרים. סניף חדש בנתניה | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

יריד קיימות אורבנית, תל אביב
ביום חמישי ב-16:00-22:00 יתקיים יריד קיימות בדיזנגוף סנטר בתל אביב. ביריד ילמדו לגדל ירקות ללא אדמה ויפעל דוכן משחקי אוכל עם מבחני ידע כללי בנושאי מזון. האירוע יתקיים בבוטיק המעצבים ובמסדרון הגלריה הסמוך לו.

דיזנגוף סנטר. דיזנגוף 50, תל אביב.

לפרטים

ליין קולינרי ומוזיקלי חדש בקאב קם, תל אביב
בימי שישי בצהריים יתארחו בקאב קם די.ג'יים משתנים. האירועים יתקיימו עד 26 ביולי, ובמקביל למוזיקה יוצע תפריט מיוחד הכולל מנות כמו סאי הואה - נקניקיית בקר מצ'אנג מאי מתובלת בפייסט שורשים ועשבים; קייאו אנד לאב - שני כיסוני שרימפס פריכים ושני כדורי עוף בתיבול איסן; ומו יאנג - ברוסט חזיר במשרה הדרים ודבש.

קאב קם. לינקולן 11, תל אביב. 073-7576830

קוקטיילים חדשים בקפה אלברט, תל אביב
המקום מציע קוקטיילים חדשים כמו בלודי שרי עם וודקה, עגבניות שרי צהובות, סלרי, מלח ופלפל; פינק מדואו עם ג'ין תות שדה, טוניק, אבקת סוכר ועשבי תיבול; וסלוניקי - אוזו, ליקר שקדים, מיץ אשכוליות ומיץ לימון (44 שקלים למשקה).

קפה אלברט. קניון רמת אביב. 03-6843222