אחרי השוקולד של ארומה, כוס החיבוקי של מקס ברנר ולאחרונה גם הקובנה של מאיר אדוני, גם הרוזלך של רשת קפה לנדוור עושים בימים אלה עלייה לאמריקה. רשת בתי הקפה שמונה כשבעים סניפים ברחבי הארץ החלה לאחרונה בתהליך התפתחות לאזור קנדה וארצות הברית, ובקרוב תגיע גם לספרד ופולין.

את הסניף הראשון בחו"ל פתחה הרשת בסביבה בטוחה יחסית, באזור של אוכלוסייה יהודית בטורונטו שבקנדה. הסניף פועל מאז חודש פברואר השנה, וזוכה להצלחה ולסיקור נלהב למדי בעיתונות המקומית. בעוד כחודשיים עתיד להיפתח סניף ענקי נוסף בטורונטו, וכן סניף ראשון של הרשת בארצות הברית.

"פתחנו את לנדוור הראשון בטורונטו בשכונת רדרפורד וקיבלנו שם מיקום יפהפה", מספר אחד הבעלים של הרשת, עופר קורן. "הבאנו לשם בשורה של ממש, כי בצפון אמריקה או שאתה בית קפה שמוכר קפה וקצת מאפים או שאתה מסעדה שמוכרת אוכל בפורמט של מסעדה. אין שם את החיה המוזרה הזאת שנוצרה בארץ באופן די טבעי, של מקום שהוא גם בית קפה, גם בית אוכל וגם בר. ובטורונטו הדבר הזה נכנס בקול תרועה רמה ומייצר באזז גדול. הם גם משתגעים מהקונספט שבו אתה נכנס לבית קפה ומקבל שירות מלא, ועוד עם חיוך ישראלי, כי הטרנד בארצות הברית הוא כמה שפחות מלצרים ושירות. האוכל הים תיכוני מאוד חזק בצפון אמריקה, אז זה אולי נשמע מוזר אבל אנשים ממתינים 30 דקות בתור, בשביל לחכות עוד 30 דקות רק כדי לאכול שקשוקה שזה עתה הכינו עבורם".

כריך קפה לנדוור  (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
מגמת האוכל הים תיכוני בארה"ב תופסת תאוצה. לנדוור | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

אחרי התלבטות בעניין המיקום של הסניף הראשון בארצות הברית, בחרו הבעלים עופר קורן, אורן מאור וניר כספי בבוסטון. זמן קצר לאחר פתיחת הסניף הראשון שם יצטרף אליו סניף נוסף, ולאחר מכן בוחנת הרשת אפשרויות התפתחות נוספות, כשעל הפרק גם ניו יורק.

"עכשיו אנחנו פותחים בית קפה ענקי בגודל של 300 מטר בבוסטון. זה סניף מאוד משמעותי בגודל שבארץ הוא נדיר שבנדירים", מסביר קורן. "החלטנו על בוסטון כי זאת עיר שיש בה קהל מאוד יפה ומתוחכם וזאת עיר מאוד מעודכנת. מצד שני, מבנה העלויות שם מאפשר לנו להתחיל בצורה שפויה, בניגוד למקומות כמו ניו יורק שבהם שכר הדירה משוגע. אנחנו עוברים תהליך מאוד מעניין, והמשימה שלנו ל-2018 היא להתפתח גם לאירופה - אז אנחנו מתנהלים מול גורמים בספרד ובפולין, אבל עושים את זה בזהירות". 

ארוחת בוקר קפה לנדוור (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
ארוחות הבוקר הישראליות הפכו ללהיט | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

ומה בתפריט של לנדוור צפון אמריקה? תמצאו שם את הרוזלך של לנדוור ישראל, גרסת הרשת הטעימה להטריף לרוגלך, את השקשוקה הישראלית וכמובן ארוחת בוקר ישראלית דשנה, שמהווה חידוש מרענן ובריא לארוחות הבוקר האמריקאיות עתירות הביצים המטוגנות והבייקון. בגזרת הקפה, נקודה חלשה אצל האמריקאים, לנדוור מגיעה חמושה באותו קפה שהיא מגישה בישראל, ותגיש גם משקאות קפה שפחות מדברים לשוק הישראלי, כמו קפה הפילטר הפופולרי באמריקה.

"ארוחת הבוקר הישראלית הפכה לאייקון מקומי", מספר קורן. "סניף טורונטו מוכר פי 2 שקשוקה מסניף בארץ, זה פשוט סוג של באזז. וגם הרוזלך. עכשיו אנחנו מתחילים לשנות קצת דברים בתפריט ועובדים עם שף מקומי על התאמות לחך האמריקאי".

כמו מה?
"האמריקאים, למשל, אוהבים פחות חריף ויותר מתוק מהישראלים. אנחנו גם מכניסים מנות שבארץ כבר היו ואינן, כמו סלט פטוש, שבארץ כבר מוצה אבל שם זה חדש".

קפה לנדוור סניף (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
מתקבלת בחום. רשת לנדוור | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

למרות הנאמנות הרווחת לרשת בתי הקפה הענקית סטארבקס, עד כה מגלים הסועדים החדשים של לנדוור עניין רב ברשת הישראלית, בעיקר מהבחינה הקולינרית. אפשר לתלות זאת במנות הגדולות ובאפשרויות הבריאות והמגוונות יחסית לרשתות בתי הקפה המקומיות, וגם בטרנד האוכל הים תיכוני הישראלי שהולך ומתעצם בארצות הברית. האם תצליח לנדוור לשחזר את ההצלחה הישראלית גם באמריקה? את זה יגידו החודשים הקרובים. בינתיים הם אופטימיים מאוד.

"יש לנו גרף ייעול ולמידה ואנחנו עובדים לאט. בארץ התפתחנו מאוד לאט ביחס לרשתות מתחרות, והיום אחרי 13 שנה אנחנו מונים שבעים סניפים ברחבי הארץ. כשפתחנו את הסניף הראשון בטורונטו לא ידענו מה יהיה, ופתאום זה מעבר לכל מה שחשבנו. זאת גאווה ומדהים לראות את זה. אז עכשיו אנחנו גדלים ופותחים עוד כמה סניפים גדולים. וכשנוכיח ונבסס את הקונספט והיכולות שלנו, אנחנו מתכננים להתפתח מהר ברחבי ארצות הברית".

ויטה וריטה בקרב כריך החביתה (צילום: יעל רפופורט, מאקו)
צילום: יעל רפופורט, מאקו