באר שבע מפורסמת בעיקר בזכות הבורקס של אומי, הקבב של אמונה והבגט של אורי. אזור העיר העתיקה של העיר חי ובועט עם הרבה מקומות אוכל מיתולוגיים שבערב מפנים את מקומם לברים צעירים ומדליקים שמתמלאים בסטודנטים; אזור אוכל מעניין נוסף בעיר נמצא בקרבת האוניברסיטה, שם ברחוב רינגלבלום תמצאו מזללות אוכל רחוב ובתי קפה עם אווירה סטודנטיאלית. גם בשוק של העיר אפשר למצוא כמה פנינים טעימות, ולאחר שיסתיים השיפוץ שמתחיל ממש בימים אלה הוא ככל הנראה יהיה אחד השווקים המסקרנים בארץ.

המסעדות הכי טובות בבאר שבע

ג'סיקה הוא רסטו בר שפועל הרחק מכל אזורי הבילוי הללו, באחד ממתחמי הקניות בכניסה לעיר - לא מסוג המקומות שתחשבו לבלות בהם אם אתם מבקרים בבאר שבע, אבל בהחלט נקודת עצירה נוחה כשאתם בדרך צפונה/דרומה ומחפשים עצירה עם אוכל טוב, במיוחד אם מדובר בשישי-שבת בצהריים או בערב.

מדובר בחלל ענק ומעוצב שמשרה אווירה נעימה על כל הרכב; יש שם שולחנות אינטימיים לזוגות, ברי ישיבה ארוכים, שולחנות עגולים עם ספות ומרפסת עם מקומות ישיבה נוספים. הריהוט הצבעוני והצמחייה שמנתקת את המקום ממתחם הקניות שבחוץ יוצרים אווירה של מקום טרופי שמח – הדבר האחרון שמצפים לפגוש במתחם קניות שבכניסה לבאר שבע.

שילוב בין להיטים להמצאות מקוריות. ג'סיקה (צילום: לין לוי)
שילוב בין להיטים להמצאות מקוריות. ג'סיקה | צילום: לין לוי
"צלחת מהים", ג'סיקה (צילום: לין לוי)
"צלחת מהים" | צילום: לין לוי

התפריט בג'סיקה משלב בין הלהיטים הגדולים של התקופה לבין הברקות מקוריות וטעימות, ותמצאו בו למשל סלט "כרוביתוש" מעולה עם כרובית טרייה מגוררת, עגבניות, בזיליקום, קרוטוני זעתר, בצל סגול, בלסמי, ויניגרט הדרים וזיתי טאסוס (54 שקלים); או טטאקי סינטה שהיא וריאנט מעניין של מנת בשר מושלמת לצד אלכוהול – פרוסות דקות וורדרדות של בקר שעברו צלייה עדינה ועליהן רוטב מייפל וצ'ימיצ'ורי שיוצרים שילוב בועט (78 שקלים).

יש בתפריט גם מנת סיגר קלאסית בשם "סיגר של ריקי", שעשויה על פי מתכון של אימם של הבעלים. הסיגרים החמימים והמתפצחים ממולאים בתערובת בשר פיקנטית ומוגשים לצד טחינה ירוקה וסלסת עגבניות (56 שקלים). מצאנו כאן גם מנה מקורית של שקדי עגל צרובים שמוגשים מעל סלט כוסברה, צ'ילי ופיצוחים (68 שקלים) ומנה בשם "צלחת מהים" שהיא מושלמת למי שמגיע כדי לשתות. מדובר בפלטת פאר עם דגים כבושים ומלוחים כמו מטיאס, הרינג ואנשובי ולצידם זיתים, גריסיני, קורנישונים, עריסה פיקנטית ולימון כבוש.

יש גם את הייליטים שהם בגדר MUST, כמו ניוקי ערמונים ופטריות (58 שקלים) וטורטליני עיזים עם מנגולד (58 שקלים), סשימי, סביצ'ה וקרפצ'ו מדגים שונים, טרטר בקר עם ביצת שליו (72 שקלים) ופיש אנד צ'יפס ומבחר ברוסקטות, עם שקדי עגל, ספייסי טונה או אנטרקוט (56-72 שקלים). לצד האוכל מוגשים קוקטיילים ממש שווים, כמו ג'רין ג'ין המעולה מג'ין שהושרה עם סלרי ובזיליקום.

את ג'סיקה פתחו אבי, שלומי, יהודה, לביא ובן - 5 אחים מבית ג'אנו שגדלו בשכונה ד' בעיר. אחד האחים, אבי, ניהל את מסעדת מסה, שלושה אחרים היו שותפים של השף ניר צוק במתחם שלו ביפו ושניים מהם ניהלו את הסניף התל אביבי של ג'סיקה עד פרוץ הקורונה. היום הם מתכננים את ההקמה של המקום החדש שלהם בשוק העירוני של באר שבע, חולמים על פתיחת מעדנייה ומתחילים מהפך בבית הקפה החלבי שצמוד לג'סיקה. בקיצור, מדובר במשפחה חזקה שבונה אימפריה שעוד תשמעו עליה, כי היא עומדת להשתלט על המפה הקולינרית של באר שבע.

ג'סיקה. מתחם מבנה, יצחק נפחא 25, באר שבע. טלפון: 077-9974643