מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

שמנת חמוצה: הקרימי בייטס של פיצה האט

טעמנו את המשפחתית החדשה של פיצה האט, שבה את ה"קשה" המסורתי מחליפים נגיסים ממולאים בגבינת שמנת. אם לסכם זאת בכמה מילים - קשה יש רק בפיצה ולא מתאים לנו שמתעסקים איתו

mako אוכל
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק

יש אנשים שעבורם השבוע הזה נע סביב גשם, הצפות והפסקות חשמל. עבורנו זה היה השבוע של פיצה האט. פשוט כי אכלנו השבוע יותר פיצה האט ממה שאכלנו כל השנה. כלומר, פעמיים. זה התחיל כשבדקנו אתהפיצה הטבעוניתשלהם, ואז המלאך השומר שלנו נכנס כנראה לשנת חורף, ופיצה חדשה נוספת הושקה – קרימי בייטס. בהיעדר שמירה עליונה נאלצנו לזרום עם החזירות ולהזמין גם את הקרימי.

הקרימי בייטס היא לא יציאה חדשה לגמרי. מדובר בגרסה שונה במעטמהצ'יזי בייטסשפיצה האט השיקו לפני שנה וחצי. זוהי פיצה משפחתית שהשוליים הקשים שלה (הבצק העירום הזה, שאנשים שיש לחשוד בהם נוטים להשאיר בצד) הוחלף ב-28 נגיסי בצק ממולאים בגבינה. זאת אומרת, פיצה שהקשה שלה הוחלף בסוג של בורקס. בצ'יזי בייטס הנגיסים מולאו במוצרלה, בקרימי בייטס זו גבינת שמנת. בעוד שהדעות היו חלוקות לגבי הצ'יזי, במקרה הזה כל הטועמים היו תמימי דעים. אילו דעים? אז ככה.

עוד באוכל טוב:

הקרימי בייטס מגיעה עם הצעת הגשה: מתחילים בתלישת נגיסי הגבינה שבשוליים, טובלים ברוטב המגיע יחד עם הפיצה, אוכלים אותם ורק אחר כך ממשיכים עם הפיצה עצמה. אז קודם התחלנו בהפרת ההוראות, כי הפיצה לא הגיעה עם רוטב. פרט לכך עשינו מה שנדרש מאיתנו – תלשנו, אכלנו והמשכנו לפיצה עצמה. בעוד שיש היגיון בלאפות בצק ממולא בגבינת מוצרלה, אנחנו לא מצליחים להבין איזה משבשי תודעה לקחו בפיצה האט כשהחליטו שגבינת שמנת חמה זה סבבה. זה לא סבבה, זה מוזר. כל כך מוזר שמתוך 28 הנגיסים שהגיעו עם הפיצה, יותר מחצי נשארו על המגש. קרימי בייטס? יותר בכיוון של קריפי בייטס.

קרימי בייטס
ככה היא נראית במציאות. קרימי בייטס|צילום: mako אוכל
פרסומת

הפיצה עצמה הייתה טעימה, אבל בהיעדר "קשה" המשולשים היו נורא קטנים. גם לא היה מה שיחזיק אותם אז הם התקפלו לנו בידיים והאכילה הייתה מאבק די מתיש. מה שהתעלמנו ממנו במהלך האכילה, אבל לא הצלחנו להדחיק אחריה, הוא השמנוניות. משפטים שונים נזרקו לחלל, ביניהם "הגוף שלי כועס עלי" ו"ג'חנון זה פריכית ליד הדבר הזה". חלק מהטועמים אפילו דיווחו שזה עשה להם חשק לסיגריה, על אף שהם לא מעשנים.

בקיצור, פיצה האט, קשה יש רק בפיצה, ואנחנו לא מבינים למה לקחתם לנו אותו. יוחזר הקשה לאלתר.

מצאתם טעות לשון?