אם אתם קוראים את המדור שלנו לעתים תכופות, אתם כבר יודעים שבשנים האחרונות השפים הישראלים עושים חיל בניכר. לצד שמות מוכרים כמו אסף גרניט, אייל שני, מושיק רוט ומאיר אדוני, פועלים שפים רבים נוספים שאולי פחות מוכרים בארץ, אבל הם לא פחות מוכשרים. אחד מהם, גל בן משה, הצליח להגיע היום להישג מרשים במיוחד כשמסעדתו פריסם (PRISM), הפועלת בברלין, קיבלה כוכב מישלן ראשון. 

תגובתו של השף: "התחושה מטורפת. זה האישור הכי גדול שאנחנו יכולים לקבל שאנחנו בדרך הנכונה ועושים את הדברים הנכונים. חלמתי על זה כל החיים שלי. עבדנו על זה מאוד קשה והקרבנו הרבה מאד. זו תחושה נהדרת שזה סוף סוף קורה"

בן משה בן ה-34 פועל מברלין מאז 2012. עם הכוכב החדש הוא מצטרף למושיק רוט, שלמסעדה שלו באמסטרדם 2 כוכבי מישלן, ונושא בגאווה את התואר ששפים מקומיים רבים שואפים אליו. במסעדתו פריסם מציע בן משה את הפרשנות שלו על המטבח המזרח תיכוני לצד השפעות מהמטבחים האירופאים וכן מהבישול הסקנדינבי. בין המנות כאן מגיש בן משה למשל תמנון עם משוויאה, פופקורן של חומוס, לימון כבוש, חציל ואבקת עגבניות; או מוס שוקולד עם גלידת טבק, סוכר דקלים וקפה שחור.

גלאס ברלין קינוח שוקולד  (צילום: בן פוקס,  יח"צ)
קינוח שוקולד בפריסם | צילום: בן פוקס, יח"צ
גלאס ברלין תמנון  (צילום: בן פוקס,  יח"צ)
תמנון בפריסם | צילום: בן פוקס, יח"צ

את פריסם פתח בן משה אחרי שהפעיל בברלין מסעדה אחרת בשם גלאס, שזכתה אף היא במהלך חמשת השנים שבהם פעלה במגוון תארים, אך לא קיבלה כוכב מישלן מעולם. המסעדה ממוקמת במערב ברלין, ברחוב FRITSCHESTRASSE 48 ופתוחה לארוחת טעימות בלבד, שמוגשת רק בשעות הערב, ובה 6- 8 מנות. ארוחת טעימות כאן, כמו בכל מסעדה יוקרתית, אינה זולה, אבל גם לא מתהדרת בתג מחיר בלתי נגיש כמו מסעדות מישלן רבות. כדי לטעום מנות מידיו של השף הישראלי שקיבל כוכב מישלן בגרמניה תיאלצנו להיפרד מסכום שנע בין 95 יורו לארוחת 6 מנות ועד 125 יורו ל-8 מנות (לא כולל שתייה). 

בן משה העלה לאחרונה סטטוס נרגש לחשבון הפייסבוק שלו בו הוא כותב "OMG, זה באמת קרה". הוא זכה כצפוי לשלל ברכות מחבריו בגרמניה וכן בזירת המסעדנות המקומית כשגם אנחנו מצטרפים לברכות הרבות על ההישג הנדיר.