לבאר שבע יש לא מעט מוסדות קולינריים להתגאות בהם - מכריכים מושקעים, דרך קבבים אגדיים ועד ברי קוקטיילים ומסעדות מפונפנות. אבל מה, כשזה נוגע לפיצה, אחד המאכלים הפופולריים ביותר בעולם, הבאר שבעים עדיין נמצאים מעט מאחור. קשה למצוא פיצה ראויה בעיר, על אחת כמה וכמה כזאת שמגדירה את עצמה נפוליטנית מקורית.

לכן שמחנו מאוד לשמוע ממקורותינו בדרום על פיצריית רוסו פומודורו החדשה, שהשמועות על אודותיה עוברות מפה לאוזן ומספרות על הקפדה ניכרת ושימוש ברכיבים איטלקיים בלבד, מקמחים איטלקיים ועד טאבון אבן יוקרתי שניצב במרכז המקום. לא פלא אם כך שנתנו להם לסיים את תקופת ההרצה - והגענו לנסות.

אז החדשות הטובות הן שבאר שבע בהחלט התחדשה במוסד פיצה ראוי. הפיצה נעשית כאן לפי כללי הטקס הנפוליטניים, הבצק שלה דק והיא יוצאת מהטאבון כששוליה שחומים ותפוחים.

פיצה מרגריטה רוסו פומודורו באר שבע (צילום: חיים בר ויהודה נעם, יחסי ציבור)
אנחנו נהנינו. רוסו פומודורו | צילום: חיים בר ויהודה נעם, יחסי ציבור

רוסו פומודורו באר שבע (צילום: חיים בר ויהודה נעם, יחסי ציבור)
מהטאבון. רוסו פומודורו | צילום: חיים בר ויהודה נעם, יחסי ציבור

ההמלצה שלנו, כמו בכל פיצרייה טובה, היא להתחיל בפיצה מרגריטה הקלאסית (45 שקלים), ומשם להתקדם. האפשרויות ברוסו פומודורו כוללות מבחר של אפשרויות, כמו פיצה ריקוטה עם גבינת ריקוטה בשוליים ובפנים מוצרלה, גבינת גרנה פדנה ומלח גס (49 שקלים); פיצת 4 גבינות בשם קוואטרו שעליה מוצרלה, אמנטל, גורגונזולה וגרנה פדנה עם שמן זית ובזיליקום (55 שקלים); פיצת תפוחי אדמה מהמדורה עם שמנת חמוצה, בצל ירוק ושמן זית (55 שקלים); ופיצות בהרכבה עצמית עם תוספות כמו תירס, פלפלים חריפים, פטריות או ארטישוק (5-8 שקלים לתוספת).

מי שמשום מה לא מעוניין בפיצה יכול להמיר את הארוחה שלו בקלצונה עם אפשרויות מילוי זהות, ויש גם פוקצ'ות שונות כמו פסטו ושמן זית או מוצרלה ושמן זית, למי שמעוניין להימנע מגבינה (18-20 שקלים), ובקרוב יצטרפו לתפריט אפשרויות נוספות. את הארוחה תוכלו לסיים בפיצה מתוקה כמו פיצה שוקולד נוטלה וקוקוס; פיצה עם שבבי קוקוס עם קצפת, פרלינים וופל; פיצה עם מרשמלו ושוקולד; או פיצת קרם ברולה וקצפת.

רוסו פומודורו. מתחם ביג, באר שבע. 08-972-2221. ראשון-חמישי 11:00-22:30, שישי 11:00-15:00. כשר