הרים של פסטות, מגשי לזניה עצומים, רוטב עגבניות אדום שמכתים מפיות לבנות ויין שנשפך לכל עבר למשמע צחוק מתגלגל. סצנות הבליסה המונומנטליות במסעדות איטלקיות בסרטים כמו הסנדק הם בדיוק מה שחברי קבוצת בנדיקט יאיר קינדלר, איתי פשיגודה, גיא אוסדון ושי כהנא מצפים לראות במסעדה החדשה שלהם טיטו - מזללה איטלקית מודרנית עם מנות ענקיות, שתהיה פתרון מושלם למשפחות ישראליות שמשוגעות על האוכל האיטלקי האיכותי מחד ומחפשות אחר וליו פור מאני מאידך.

פסטה ברוטב בולונז (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
בטיטו תוכלו למצוא אוכל איטלקי גדול | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

>> בואו להגיד לנו שלום בפייסבוק

מנה אחת לכל המשפחה

את הרעיון למסעדה החדשה, שתיפתח בקיץ הקרוב מאחורי קניון גבעתיים ברחוב שמעון בן צבי, מגלגלים חברי הקבוצה כבר מעל לשנה. זו הפעם הראשונה שהקבוצה - האוחזת ברשת בנדיקט, בר הקיץ הבוסתן, בר הקוקטיילים זו ביזו (בשיתוף קבוצת נוקס), הטאפאס בר המצליח ויקי כריסטינה (בשיתוף קבוצת 141) והמאפייה ברד סטורי- יוצאת מאזור הנוחות התל אביבי.

"טיטו מבחינתנו היא התחלה מאפס של קונספט חדש", מספר לנו יאיר קינדלר. "בשונה מהתקופה שהקמנו את המסעדה הראשון של בנדיקט, זה פרויקט שאנחנו באים אליו עם הרבה יותר עם ניסיון. בטיטו נביא לארץ סגנון שהוא מאוד מקובל בארה"ב - ז'אנר הסעדה בסגנון משפחתי שמעולם לא ניסו אותו בארץ". 

המאפיין המרכזי של טיטו והסגנון האיטלו-אמריקאי הוא מנות חלוקה שמוגשות למרכז השולחן לארוחת שרינג. אלו לא מנות השיתוף שהתרגלנו לראות במסעדות, אלא מנות ענק שמספיקות למשפחה שלמה. הזמנתם לזניה? קיבלתם מגש ענק של לזניה. הזמנתם פסטה? קיבלתם סיר שלם ומהביל. 

עוד באוכל טוב:

 

קבוצת בנדיקט (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
קבוצת בנדיקט. אובססיביים לרעיונות שלהם | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור



"יהיו כאן שולחנות עגולים של 6-15 סועדים, שיוכלו להזמין יחד סלט משפחתי, פיצה, פסטות או לזניות, שיגיעו כמו מתוך סירים בבית של ההורים, אבל תוך הקפדה מקסימלית על חומרי הגלם", אומר קינדלר. "אין פרוסות עוגה אישיות, יש עוגה שלמה שאנחנו מתאימים למשפחה ומגישים את כולה לשולחן. הכל כאן מיועד למשפחות וקבוצות".

טיטו החדשה תכלול 200 מקומות ישיבה, עמדת טייק אוויי ומערך משלוחים. אם החזון הזה לא נשמע לכם רחב מספיק, הקבוצה החליטה להוסיף לו גם אג'נדה אקולוגית וכלכלית של אי זריקת אוכל, שנראית מנוגדת לחלוטין לתפיסת "הכי גדול שיש" שמאפיינת את המקום. "אחד הדברים שמכווינים אותנו כאן, והוא שונה מסגנון הפאמילי סטייל שנהוג באמריקה, זה שהמקום הזה, באג'נדה שלו, לא הולך לבזבז אוכל", מספר לנו קינדלר. "זה אומר שאנחנו הולכים לארוז כל דבר שנשאר בשולחן אחרי שסיימתם לאכול. הכל יינתן לכם באריזת טייק אוויי בלי לבקש, כדי שתוכלו לאכול את מה שנשאר בהמשך השבוע בבית. החלום שלי הוא שאנשים יגיעו לכאן לארוחת ערב וייצאו מלאים ושמחים, אבל עם אוכל גם לארוחת הצהריים של היום שאחרי".

אגז בנדיקט (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
שינו את עולם ארוחות הבוקר הישראלי | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור



בטיטו תוכלו למצוא מנות שהן קלאסיקות איטלקיות כמו מלנזנה אלה פרמזן (חצילים בפרמזן), סלט קפרזה, ספגטי מיטבולז, אוסובוקו בקר, צ'יקן פרמזן ופיצה מילנזה. "לא נגיש כאן מנות מבלבלות ומורכבות אלא מבחר גדול של קלאסיקות איטלקיות שאנחנו אוהבים", מרחיב קינדלר, "מנות של פסטה שאנחנו מכינים עצמאית במסעדה, מנות פירות ים או עוף, פיצות וקינוחים מטורפים. יש לנו כאן שלושה שפים שיצרו תמהיל של מנות שיתאים לקונספט ולמה שאנשים מחפשים כשהם מגיעים למסעדה איטלקית".

למה בעצם לא ייבאו לארץ את הקונספט הזה קודם?
"אני לא יודע. הרעיון הזה ישראלי כל כך כי ישראלי זה הכי משפחתי שיש, זאת המהות שלנו - אנחנו עם שבטי ומשפחתי שאוהב ארוחות גדולות מסביב לשולחן שמח וצבעוני. האג'נדה שלנו מאוד מתאימה לתקופה הנוכחית כי אנחנו באים במחשבה שאנשים לא רוצים סתם לבזבז אוכל ולמלא פחים בשאריות".

טיטו אינו הפרויקט היחידי שעליו שוקדת קבוצת בנדיקט בימים אלה. השנה פתחה הקבוצה גם מסעדה חדשה בראשון לציון, וכעת הם עומדים לפתוח מקום נוסף לבנדיקט בשרונה מרקט. בניגוד למצטרפים אחרים לשוק הקולינרי העצום, בנדיקט במרקט תכלול מתחם חיצוני רחב ותהווה מסעדה עצמאית יחסית ולא דוכן פנימי בשוק. במסעדה החדשה תוכלו למצוא, חוץ מארוחות בוקר, גם ארוחת בוקר בטייק אוויי עם מארזי מוזלי וכריכים קטנים מיוחדים.

בנדיקט ראשון לציון (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
קונספטים שעובדים - ועכשיו גם בשרונה מרקט | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור



קצת קשה להאמין, אבל תשע שנים חלפו מאז שקבוצת בנדיקט הפציעה בחיינו ושינתה לחלוטין את קונספט ארוחת הבוקר הנהוג בישראל. הרעיון שנשמע לנו היום פשוט כל כך - להגיש ארוחת בוקר מגניבה במהלך כל היום ועוד לבסס על זה מסעדה - היה אז פריצת דרך רצינית.

ומה עם מסעדת שף שתיכנס לכל הסיפור הזה?
"אנחנו מבחינתנו נמצאים בכל נישה שאנחנו פוגעים בה בול. אין לנו מסעדת שף כי אנחנו פחות מעוניינים להיכנס לנישה הזאת. בשביל לפתוח מסעדת שף צריך קודם כל להיות שף, ועד שאחד מאתנו לא יהיה שף אנחנו לא נעשה דבר כזה", אומר קינדלר. "אנחנו אוהבים לשלוט בכל הרבדים של העשייה שלנו ואובססיביים לכל מה שאנחנו עושים. יש לנו נאמנות למה שאנחנו עושים. מלבד זאת, אין היום הרבה היגיון בלפתוח מסעדת שף. זאת מלחמה כמעט אבודה מראש בענף המסעדנות כי העלויות של מסעדות שף הרבה יותר גבוהות מתחום הקז'ואל דיינינג שאנחנו נמצאים בו".

טיטו. שמעון בן צבי 14, גבעתיים. לא כשר. 

>> לכל חדשות האוכל