לא בכל יום יוצא לנו לדווח לכם על מסעדה חדשה מעניינת בצפון הארץ, ובפרט בקריית שמונה, שכבר שנים ארוכות מתהדרת במסעדה מדוברת אחת בלבד - מסעדת השף בנג'ולינה. עכשיו אנחנו שמחים לבשר על מקום חדש ומעניין שנפתח להרצה בעיר - רוסקו 67, ביסטרו ים תיכוני באווירה משוחררת שמערבבת בין סטייל תל אביבי לרוגע של הצפון - בהובלת השותפים השף שלומי בן שימול והמסעדן סרחיו הלמן. בן שימול הוא שף ותיק שנולד בקריית שמונה, אך את הקריירה המקצועית בנה בירושלים, במסעדות כמו צ'לו ואדום. לאחר מכן המשיך לאזור המרכז והוביל מסעדות כמו פלימרקט ביפו וסושיאל קלאב ופרונטו בתל אביב.

אבל הקשר של הלמן ובן שימול לא מתחיל כאן. למעשה אצל הלמן, במסעדת נחלים, התחיל בן שימול את הקריירה שלו. כעת הלמן הוא הבעלים של בתי אוכל צפוניים מוכרים כמו המסעדה ההודית טאלי בנופית חרמון וחומוס בלו באס.

רסקו 67 קריית שמונה שלומי השף (צילום: שלומי מוצפי, יחסי ציבור)
חזר לעיר ילדותו. בן שימול | צילום: שלומי מוצפי, יחסי ציבור
רסקו 67 סיגרים חומוס בשר (צילום: שלומי מוצפי, יחסי ציבור)
מביאה את הניסיון של מיטב המסעדות בארץ. רסקו 67 | צילום: שלומי מוצפי, יחסי ציבור

אז מה אוכלים ברוסקו 67? תפריט ההרצה מתמקד באוכל ים תיכוני לבנטיני שמשלב השפעות מהמטבח הערבי, היווני והדרוזי, ומלבד המנות המוצעות בו יש גם ספיישלים שמתחלפים מדי יום. בין המנות בתפריט ההרצה המצומצם: פאבה - חומוס יווני מאפונה צהובה עם זיתי קלמטה, פלחי עגבנייה, פלפל חריף ובצל סגול (39 שקלים); קבב עראייס מתובל בכמון ובהרט, עם סלט עגבניות חריף, עמבה, פלפלצ'ומה וטחינה (49 שקלים); לחמנייה מתוקה עם בשר שבושל 16 שעות, מיונז ביתי וצ'יפס (61 שקלים); מוסחאן - שוק עוף ללא עצם על פיתה דרוזית עם עגבניות ובצל סגול, צנוברים וסומק (55 שקלים); פילה דניס צלוי בתנור עם ירקות חורף (59 שקלים); ומוסר ים בציר יין ודגים עם תפוחי אדמה וקונפי שום, מנגולד, עגבניות שרי וארטישוק ירושלמי (67 שקלים). 

רסקו 67 קריית שמונה (צילום: שלומי מוצפי, יחסי ציבור)
מקום שכונתי ומגניב | צילום: שלומי מוצפי, יחסי ציבור

לצד כל מנה עיקרית מוגשות שתי מנות פתיחה קטנות ללא תוספת תשלום. בין מנות הפתיחה: סלט של שעועית בובעס עם כוסברה ובצל סגול וסלט עדשים שחורות עם פטרוזיליה וחמוציות. לקינוח מציעים כאן סופגנייה מקורמלת בדבש עם הל ואניס וקליפות הדרים מסוכרות.

כרגע פעילה המסעדה רק בשעות הצהריים והערב המוקדמות. עם סיום החורף מתכננים לפתוח כאן גם בשעות הערב ולהשמיש גם את הגינה הגדולה במקום. אנחנו מברכים על כל תוספת משובחת לקולינריה הצפונית, בייחוד כזאת שמחזירה הביתה שפים שגדלו וצמחו במיטב המסעדות בישראל.

רסקו 67, קריית שמונה. ראשון-חמישי 11:30-17:45, שישי 11:00-14:00. 04-9942298. כשר