אחרי התרחבות בין לאומית, מיליוני פיתות, מסעדות כשרות וכוכב מישלן ראשון, אייל שני וקבוצתו פותחים גלידרייה היכן שמסתמן כמתחם הלא רשמי שלהם - פארק המסילה בתל אביב. הגלידרייה החדשה, שנפתחה בחמישי האחרון באופן רשמי נקראת קסטה, ובמהלך סוף השבוע המקום היה מפוצץ במבקרים, עד שנגמרה כל הגלידה.

קסטה פארק המסילה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קסטה פארק המסילה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
גלידת אורז קלוי, פרפום תותים ושברי ופל (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
גלידת אורז קלוי, פרפום תותים ושברי ופל | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

גלידריית קסטה צמודה ל-2 עסקים אחרים של קבוצת המסעדות של אייל שני ושחר סגל, קיסה ג'אז ומיראז' ולמרות שהתמקמה בחלל שאכלס לפניה סניף של רשת גלידריות - קשה לנחש שמדובר בגלידרייה: לא תמצאו כאן ריהוט צבעוני או מצועצע, ויטרינה מקושקשת ואפילו לא כפיות פלסטיק צבעוניות. המקום מעוצב ומתוכנן כמקום בילוי לא רק לילדים ומשפחות, וכולל חצר אחורית רחבת ידיים, מקומות ישיבה מהכניסה דרך הפארק וגם חלל פנימי עם גלרית אומנות מתחלפת שבעתיד יוכל גם לשמש כחלל לאירוע פרטי. באותו חדר נמצאת גם תצוגת היינות המתחלפים שמוצעים כאן לשתייה במקום או בכל אזור בפארק למי שמעוניין לשוטט.

הגלידה עצמה, כמצופה מגלידה של אייל שני, היא לא גלידה סטנדרטית, אלא ג'לאטו איטלקי רך וקרמי שמכינים כל יום מחדש (אם נשארת גלידה - בסוף היום היא תימכר בחצי מחיר ותימכר במשקל, מאחר ש בכל יום מכינים תוצרת טרייה מחדש) והתפריט כולל קלאסיקות לילדים ובכלל כמו שוקולד חלב, שוקולד מריר, פיסטוק, וניל ואגוזי לוז, אבל גם טעמים כמו מרשמלו מדורה, קרמל בוטנים, לימון חלב, חמאה מרווה, ארל גריי, קרם פרש שמן זית; ובטעמים הלא חלביים טעמים כמו אורז קלוי, שומשום, שקדים קינמון, תפוז דם וגויאבה, כשכל טעם כולל מקסימום של שני מרכיבים. מעל הגלידה אפשר לבחור תוספות כמו קראמבל מחמצת, סוכריות צבעוניות, פיצוחים, פטל יבש, פרפום תותים או ריבת תפוחים. מלבד הגלידות, שאותן אפשר לקבל בגביעים ארוכים ופריכים שמייבאים כאן מאיטליה או בכוס נירוסטה (17 שקלים לטעם אחד או 26 שקלים ל-2 טעמים), מציעים גם אפוגטו (22 שקלים) וקסטה (22 שקלים). 

רשימת טעמים לא שגרתית (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
רשימת טעמים לא שגרתית | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
טעמים ותוספות (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
טעמים ותוספות | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
הקסטה של קסטה - שוקולד חלב ווניל (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
הקסטה של קסטה - שוקולד חלב ווניל | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בהמשך, שני והשף גיא ברטשניידר, שאחראי כאן על הגלידות יכינו עוד טעמים משתנים ואולי ישתפו פעולה עם יצרנים מקומיים, חקלאים, משקים ועוד, וייצרו טעמים משתנים וחגיגיים לפי עונות השנה, החשקים והתשוקות.

מהביקור שלנו בקסטה התרשמנו מגלידה מצוינת במרקם מושלם ובעלת מתיקות מתונה. נהנינו במיוחד מהטעמים הקלאסיים של וניל, שוקולד ופיסטוק, אבל גם מטעמים "ילדותיים" כמו מרשמלו מדורה, קרמל בוטנים ובוודאי שמטעמים מיוחדים יותר כמו חמאת מרווה ותפוז דם. בשורה התחתונה: מעכשיו - להורים הרצוצים שנגררים עם ילדיהם ופעוטיהם לפארק המסילה יש נקודת אור חדשה, וממש לא רק להם. 

קסטה. פארק המסילה, תל אביב (צמוד לבית רומנו). חמישי 15:00-00:00, שישי 11:00-18:00 ושבת 11:00-23:00