להצליח לשכנע חבר אוכל כל להזמין איתך פיצה טבעונית זו משימה כמעט בלתי אפשרית. בזמן שמנות טבעוניות מהמטבח האסייתי או הים תיכוני הפכו לפופולריות אצל חבורות ״מעורבות״ (אוכלי כל וטבעונים) - חובבי פיצה עדיין יתקשו לוותר על הגבינה המותכת, השמנונית והחלבית על הפיצה שלהם.

רשת פיצה האט לקחה על עצמה את האתגר, ויחד עם Violife, חברת ייצור המוצרים הטבעוניים הגדולה בעולם, פיתחה סדרת פיצות טבעוניות עם גבינת מוצרלה  PROוצ'יזי קראסט ממולא באצבעות גבינה.

בהתחשב בעובדה שאת השנה האחרונה העברתי בהריון ובחופשת לידה, אין הרבה פיצות בגוש דן שלא הגיעו לסף דלתי בשעת ערב מאוחרת. למדתי לזהות מקילומטרים את הגבינה שנמסה באופן לא אחיד (בתצורת חוטים קטנים) וכך להבחין בין המגש הטבעוני למגש עם הגבינה החלבית. המשלוח הזה הפתיע אותי במיוחד: זו הפעם הראשונה שפתחתי מגש פיצה, ואם לא היו מבטיחים לי שמדובר בגרסה הטבעונית, כנראה שלא הייתי מצליחה להבחין בזה בעצמי. לפחות לא על סמך המראה שלה. 

פיצה האט מוצרלה טבעונית (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
פיצה האט מוצרלה טבעונית | צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

גבינת המוצרלה הטבעונית (והנהדרת) מפוזרת על הבצק באדיבות, נמסה באחידות ומציגה מראה שמנוני ומעורר תיאבון. כזה שהחזיר אותי קצת לילדות והזכיר לי את הפיצה מימי ההולדת בבאולינג או את מגשי הפיצה של צבי הנינג'ה שתמיד גרמו לי לרוץ למקרר בסיום כל פרק.    

בשונה מהמראה, הפיצה דווקא פחות שמנונית משציפיתי, אבל את זה אייחס לבצק הדק והפחות מפורסם של הרשת. באמת תהיתי תמיד מי האנשים שמעדיפים פיצה עם בצק דק על פני הבצק העבה והתפוח של האט. עם כמה שאצבעות המוצרלה המותכות טעימות ונמתחות באופן מושלם ופוטוגני, הייתי מוכנה לוותר בשמחה על הצ׳יזי קראסט לטובת בצק הסופנגנייה העסיסי שאני כה אוהבת. ובכלל, לא יודעת אם יש כאן קשר לטבעונות, אבל מילוי הקראסט בגבינה מרגיש מעט כחילול הקראסט.

בשורה התחתונה, נראה ששיתוף הפעולה החדש הזה יכול להצליח לעשות כאן שלום בית, או לפחות לפתור את הוויכוח הקבוע על המאנץ׳ בשעת לילה מאוחרת. אפשר להפסיק להתבאס על הטבעוני שבחבורה, ולגמרי לזרום איתו על הפיצה החדשה של האט.

מחיר: פיצה טבעונית 74.90 שקל, מחיר פיצה טבעונית צ'יזי קרסאט 84.90 שקל. ניתן לרכוש בסניפי הרשת, באתר ובאפליקציה.