מסעדת גודנס התל אביבית נפתחה לפני כשבע שנים, ודי מהר הפכה אתר עלייה לרגל לטבעונים וטבעונים שבדרך. הדיינר השכונתי והצנוע היה מחלוצי ביצת העין הטבעונית והשווארמה מהצומח ומהראשונים להגיש תחליפי בשר חדשניים כמו רידיפיין וביונד מיט. עכשיו הם עוברים למגרש של הגדולים והופכים לקפה ביסטרו ומעדנייה עם מרפסת רחבה על רחוב קינג ג'ורג' בתל אביב.  

בשורה משמחת נוספת היא שלא רק המקום חדש אלא גם התפריט, ולצד מנות ההמבורגר והשניצל המושחתות המפורסמות הושק לאחרונה גם תפריט בראנץ'. והבשורה המשמחת מכולן - הוא מוגש לאורך כל היום. כאן אף אחד לא יסרב להגיש לכם את מנת השקשוקה או את כריך החביתה רק כי כבר אחרי 11:00 בבוקר.

הבראנץ' של גודנס: יש גם חצאי מנות

המרפסת של גודנס החדשה נהדרת ומוצלת, אבל לאור החום והלחות הקשוחים של שלהי יולי החלטתי בכל זאת לבחור במזגן שבפנים. אלא שלמרבה האכזבה גם מיזוג האוויר בחלק הפנימי של המסעדה לא עשה את העבודה באופן מספק, וכל שנותר לי לעשות הוא להזמין שייק שיצנן אותי מעט.

שייק השוקולד אגוזים (36 שקלים) מורכב משוקולד מריר, אגוזי לוז, פקאן, תמרים, בננה וחלב שיבולת שועל, ולמעשה מרגיש כמו כוס נוטלה קרירה ומפנקת. בדרך כלל אני לא מצליחה לשתות כמות גדולה מהמשקאות המתוקים הללו, אבל נראה שפה עלו על נוסחה מנצחת למילקשייק שוקולדי שאשכרה אפשר ללגום ממנו עד השלוק האחרון. טיפ שלי, תשאירו בצד לגימה או שתיים שישמשו אתכם כקינוח.  

כריך סלט ביצים טבעוני. גודנס (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
כריך סלט ביצים טבעוני. אפשר סלט קטן ליד? | צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

כדי לנקות קצת את המצפון הזמנתי גם את שייק הירוקים (32 שקלים) שמכיל קיווי, חסה, ספירולינה, נענע, תמרים, מנגו וחלב שיבולת שועל, ואפס סוכר מעובד כיאה לשייק בריאות אמיתי. אני מודה שאפשר לשבוע רק מהמשקאות האלה, אבל אני הגעתי כדי לאכול, ולכן שמחתי לגלות שחלק מהתפריט אפשר להזמין גם בגרסת חצי מנה. חצי המנה הראשונה שהזמנתי היא של שקשוקה פיקנטית (66 שקלים למנה ו-36 שקלים לחצי מנה) - רוטב עגבניות שרי ופלפלים אדומים עם ביצת עין טבעונית, ולצידה לחמניית חלה רכה כמו ענן. ביצת העין בגודנס איננה עשויה מהתחליף המוכר אלא מוכנה במקום מאפס ומורכבת מטופו רך ודלעת ערמונים. גם ברוטב השקשוקה אין רסק עגבניות קנוי, וחתיכות השום והעגבניות מורגשות ומתפוצצות בפה בכל ביס. זו אומנם לא מנה חדשה, אבל אני מודה למלצרית שלא הסכימה שאוותר עליה גם הפעם. השקשוקה הזאת היא אחת הסיבות שגודנס הפכה למקדש הטבעוני שהיא כיום.

את אותה לחמניית חלה אלוהית פגשנו שוב בכריך סלט ה"ביצים" (52 שקלים או 28 שקלים לחצי כריך). הסלט הוכן מטופו ואיולי שום מתובלים היטב והוגש עם רוקט, עגבניות ומלפפון חמוץ. הייתי שמחה לסלטון בצד, כיאה למנה מתפריט ארוחות הבוקר, אבל לבד מזה - הכריך באמת נהדר. לדעתי הוא יעבור גם את מבחן הטייק אוויי בהצטיינות, אם חשקה נפשכם בפיקניק בפארק ב-40 מעלות בצל.

בראנץ' גודנס. האומלט (צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל)
בראנץ' גודנס. האומלט | צילום: נעה צימר הוקר, mako אוכל

פתרון טוב לנמנעים מגלוטן

מכיוון שלא יכולתי לוותר על הפרשנות של גודנס לארוחת הבוקר הישראלית הקלאסית, הזמנתי גם את אומלט גודנס (58 שקלים) - אומלט על בסיס קמח שקדים ואורז עם בצל ירוק (שניתן להחליף בביצת עין) במילוי מוצרלה קשיו ופטריות, עם סלט אישי, מטבל צזיקי, ג'בטה דגנים וטורטייה כוסמת ללא גלוטן. ראשית אומר שמדובר בפיצוח מעולה לנמנעים מגלוטן, עניין שהפך להעדפה אצל טבעונים רבים, בעיקר כאלה שלוקחים את נושא הבריאות עד הסוף. אני מבטיחה שקרפ הכוסמת הרבה יותר טעים ממה שהוא נשמע; הוא עבה, עסיסי ובכלל לא יבשושי כפי שציפיתי, כנראה בהסתמך על ניסיונות ההכנה הכושלים שלי בבית.

כמו ביצת העין גם החביתה עשויה מחומרי גלם לא שגרתיים, ועניין המילוי הגבינתי הוא דבר שלא נתקלתי בו עד היום במטבח הטבעוני בבתי קפה. גבינת פטה שקדים פוזרה בנדיבות מעל הסלט הירוק, שהיה חמצמץ ומרענן והזכיר כמה שהיה חסר במנת כריך ה"ביצים", והאמת שגם בשקשוקה.

בראנץ' ידוע כאחת מנקודות התורפה אצל הקהל הטבעוני, שהרי התרגלנו להסתפק בסלט ירקות או בכריך אנטיפסטי בבתי קפה שכונתיים, ולכן כשמגיעים לגודנס מרגישים כמו ילד בחנות ממתקים. הוסיפו לתפריט העשיר מוזיקת רקע של רוק ישראלי (עם "יואו איך אני מת על השיר הזה" בערך על כל שיר) מתחילת שנות האלפיים ותקבלו חוויה באמת נהדרת. ואם נשאר לכם שלוק משייק השוקולד האלוהי מההתחלה – אתם בכלל מסודרים.

גודנס. המלך ג'ורג' 32, תל אביב. א'-ו' 10:00-23:30 שבת 10:00-23:00. 055-9735792. טבעוני