מחיפה ועד רמת הגולן: רגע לפני שכל עם ישראל נוסע לצפון ומנסה להתקרר קצת מחום יולי-אוגוסט הקשה, חברי קבוצת "פוּדוֹס - פודי'ז שומרי כשרות'' בחרו את המסעדות הכשרות האהובות עליהם בצפון הארץ. כך, בין מסלול ביהודיה לתצפית בצוק מנרה, תוכלו לעשות עצירות קולינריות כשרות ונטולות פשרות, במקומות עם הביסים הטובים ביותר בצפון.

* קבוצת הפייסבוק פוּדוֹס – פודי'ז שומרי כשרות הינה בית לחובבי הקולינריה שומרי הכשרות. הקבוצה, שלאחרונה התחדשה גם בעמוד אינסטגרם, מאגדת פודי'ז, חובבנים ואנשי מקצוע, ודנה בעולם האוכל הכשר על מגוון היבטיו, תוך שאיפה לשנות את השיח על אוכל כשר בסצנת הקולינריה הישראלית. בקבוצה תמצאו גם טיפים, אירוחי אנשי מקצוע, מתכונים, המלצות על בילויים קולינריים ובכלל, המון אוכל טוב למבינים בלבד. קבוצת פודוס מפעילה גם את לוח פודוס המרכז מגוון בעלי מקצוע ונותני שירותים בעולם הקולינריה הכשרה.*

>> לכל הכתבות של פודוס

קונדיטוריות 

נדב קינוחים, רמת ישי
בלב עמק יזרעאל ביישוב רמת ישי, תמצאו את "נדב קינוחים", מוסד ותיק ומוכר המשלב מאפיית בוטיק, בית קפה ומעדנייה הכוללת גבינות משובחות, פסטות, ממרחים וגלידות המיוצרים במקום. המאפייה מתמחה בלחמי מחמצת משובחים, מאפי שמרים, מאפי עלים צרפתיים במילויים שונים, קישים ופרעצלים.

כשרות: בהשגחת רבנות רמת ישי

הצפצפה 1, אזור תעשייה רמת ישי | 04-9535414

נדב קינוחים (צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור)
נדב קינוחים | צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור

מקלות וניל, עפולה
"מקלות וניל" בעפולה הייתה סוד מקומי, שבשנים האחרונות החל להתגלות לעולם שמחוץ עמק יזרעאל. המקום, שהתחיל כקונדיטוריה קטנה ובוטיקית, התרחב למאפיה ובית קפה פופולרי אליו מגיעים מכל יישובי הסביבה. את המקום, אשר הביא איתו סטנדרט חדש ומקצועי של מתוקים לבירת העמק, פתח יגאל אפרתי לפני כעשרים שנה. במקום תמצאו ויטרינת קינוחי ראווה שומטת לסת ותפריט עשיר המכיל מנות שכל רכיביהם נעשים במקום: החל מהפסטות בעבודת יד, דרך לחמי המחמצת ועד הגלידה.

כשרות: בהשגחת הרבנות עפולה

יהושע חנקין 9, עפולה | 04-6420222

מקלות וניל (צילום: שירה אלוני, יחסי ציבור)
מקלות וניל | צילום: שירה אלוני, יחסי ציבור

תושה בייקרי, ראש הנקרה
באחד מחבלי הארץ היפים ביותר, עם נוף להרי לבנון ולים, ממוקמת קונדיטורית תושה בייקרי. תומר סוויסה ושחף אברהם (ובקיצור: תושה) גדלו בגליל המערבי, צברו קילומטראז’ בתחום המסעדנות בארץ ובחו”ל והחליטו להקים יחד בית קפה וקונדיטורית בוטיק בקיבוץ ראש הנקרה. בין היתר תוכלו למצוא בתושה עוגות שמרים, עוגות בחושות, עוגות שוקולד וגבינה, מוסים, קרואסונים, קישים ועוד. אל תחמיצו את ה"בסבוסה": מאפה עלים במילוי קרם סולת, טחינה גולמית וצנוברים.

כשרות: בהשגחת רבנות מועצה אזורית מטה אשר (חלב ישראל)

קיבוץ ראש הנקרה | 050-4712761

תושה בייקרי (צילום: שחף אברהם, יחסי ציבור)
תושה בייקרי | צילום: שחף אברהם, יחסי ציבור

 מסעדות חלביות

קפה ברותם
בצפון בקעת הירדן מול נוף מדברי מרהיב, נמצא הישוב האקולוגי "רותם". דווקא שם, הרחק מהציוויליזציה, בחרו אדלה ורויטל, זוג חברות תושבות המקום, לפתוח בית קפה שהפך לעצירת חובה לכל מי שיוצא לצפון דרך הבקעה. במקום תמצאו מנות חלביות מחומרי גלם איכותיים, מוגשים בכלים יפים ובסטייל כפרי. בתפריט: מצלוחה - מאפה פילו, חצילים, גאודה וביצי עין; רביולי כמהין עם חמאת מרווה וארטישוק; שקשוקות פינוקים במבחר הרכבים; כריכים; סלטים; ועוד.

כשרות: כשר למהדרין, רבנות בקעת הירדן

רותם, בקעת הירדן | 04-8455665

קפה ברותם (צילום: איציק גרינשטיין, יחסי ציבור)
קפה ברותם | צילום: איציק גרינשטיין, יחסי ציבור

ארטישוק, גן השלושה
מה שהתחיל ב-2014 בתור חנות שיתופית בסגנון קואופרטיב אורגני בקיבוץ בית אלפא, יצא מתחומי הקיבוץ למתחם תחנת הדלק סונול הסמוכה, שם נפתחה מסעדה כשרה בשם ארטישוק, על טהרת האוכל החלבי. במתחם המסעדה קיימת גם חנות ומעדנייה לרכישת מוצרים אורגניים איכותיים ישירות מהחקלאים אליכם הביתה. המסעדה, שהוקמה על ידי יניב בן גיאת, ממוקמת בצומת העלייה לגלבוע ומשקיפה על שדות העמק. במסעדה תמצאו פיצות מיוחדות, סלטים רעננים ועוד שלל מנות על טהרת התוצרת המקומית.

כשרות: בהשגחת רבנות עמק המעיינות

תחנת סונול גן השלושה (הסחנה הקטנה) | 04-9938895

מסעדת ארטישוק (צילום: שאדי מקלאדה, יחסי ציבור)
מסעדת ארטישוק | צילום: שאדי מקלאדה, יחסי ציבור

יקב תשבי - בנימינה, זכרון יעקב
הרומן של משפחת תשבי עם עולם היין התחיל עוד בימיו של הברון רוטשילד, שבחר בהם לטעת כרמים באזור זיכרון יעקב. עם הזמן הפכה משפחת תשבי למעצמה קולינרית ומלבד היקב מנהלת המשפחה שתי מסעדות חלביות כשרות: האחת ממוקמת במדרחוב בזיכרון יעקב והשנייה בסמוך ליקב עצמו, ופועלת בניצוחו של השף האוסטרי גונטר בידרמן. במקום תמצאו מאפים מתנור האבן והטאבון, סלטים מירקות עונתיים הגדלים בסביבה, קינוחים משוקולד ולרונה המיובא על ידי היקב מצרפת וכמובן תפריט יינות עשיר.

כשרות: בהשגחת הרבנות זכרון יעקב

מסעדת תשבי - המייסדים 33, זכרון יעקב | 04-6290280. מסעדת היקב - יקב תשבי, כביש 652, בנימינה | 04-6380434

יקב התשבי (צילום: רן בירן, יחסי ציבור)
יקב התשבי | צילום: רן בירן, יחסי ציבור

סעודה בגן עדן, צפת
בבית אבן ישן על צלע הר כנען הצופה לנוף הר מירון, הוקמה מסעדת "סעודה בגן עדן". בני הזוג יעל ורפי, מקימי המסעדה והשפים שלה, מציעים תפריט איטלקי צמחוני לצד מנות דגים. כל המנות בתפריט מוכנות במקום, כולל הלחמים והקינוחים. מנת הדגל של המסעדה היא הקלסונס - כיסוני גבינה צפתית על סלט עלים עם חמוציות, גרעינים ועלי נענע.

כשרות: בהשגחת הרבנות צפת
הגדוד השלישי 33, הר כנען, צפת | 04-6972434

סעודה בגן עדן קלצונס צפת (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
סעודה בגן עדן קלצונס צפת | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

 מסעדות בשריות

הלנה, בית שאן
מסעדת הלנה ממוקמת במבנה עתיק מבזלת שחורה במתחם הסראיה בבית שאן, שעבר שחזור מקיף. את המסעדה הקים קותי קירמה, בחור צעיר ושאפתן בעל ניסיון מעולם האירועים. בהלנה תמצאו תפריט בשרים רחב וכשר למהדרין לצד מגוון מנות ראשונות וטאפאסים, וכמובן קינוחים מפנקים.

כשרות: כשר למהדרין בהשגחת הרבנות בית שאן

הרצל 8, בית שאן | 050-4400834

מסעדת הלנה (צילום: ליאור דדון, יחסי ציבור)
מסעדת הלנה | צילום: ליאור דדון, יחסי ציבור

המטבח של נורה, דלית אל כרמל
מסעדה דרוזית כשרה בדלית אל כרמל? כן! "המטבח של נורה" הוקם על ידי השפית נורה חוסייסי, אחרי שהשף חיים כהן זיהה את ידה המשובחת. המטבח של נורה מציע אוכל דרוזי ביתי ואותנטי המוכן יום יום בסירי ענק, תבשילים מהבילים ומתובלים ומנות ים תיכוניות באווירה גלילית מקומית. שימו לב כי נורה מנהלת יחד עם אחיותיה מסעדה נוספת ביישוב שאינה כשרה.

כשרות: בפיקוח הרבנות הראשית, המחלקה לכשרות ארצית

רחוב 6 8, שכונת סועניה, דלית אל כרמל | 053-8094559

BP (סניף ההסתדרות), חיפה
מסעדת BP (בורגר פלוס) בחיפה התחילה כהמבורגרייה. עם הזמן ולאור הצלחת המקום, התפריט התרחב והמסעדה הפכה למסעדה בשרית מושחתת, שמלבד המבורגר פרימיום שנטחן במקום, מציעה גם בשרים מהמעשנה, מגוון סלטים, סושי ועוד. בשנת 2009 בעל המקום החליט להכשיר את המסעדה, ומאז הכל היסטוריה. BP הפכה לחביבת הקהל הפודוסי, בעיקר זה שאוהב את האוכל שלו מוגזם ומפנק. בעקבות ההצלחה קמו שלושה סניפים נוספים, אבל הסניף הראשון במפרץ חיפה נשאר הסניף האהוב ביותר.

כשרות: בהשגחת הרבנות חיפה

רח' ההסתדרות 157, מפרץ חיפה (סניפים נוספים: צומת רופין, מחלף נתניה על כביש החוף ומרכז חורב חיפה) | 04-8721988

BP המבורגר סניף חדש בחיפה  (צילום: לב אשין , יחסי ציבור)
BP המבורגר סניף חדש בחיפה | צילום: לב אשין , יחסי ציבור

רותס, עכו
רותס היא לא רק אחת המסעדות היפות בארץ, אלא גם כזאת שמהווה הזדמנות פז עבור פודוסים לטעום את הטעמים האותנטיים של עכו באדפטציה שומרת כשרות. את המקום הקים המסעדן אורי ארנולד (לשעבר הבעלים של ארנולד'ס), בשיתוף פעולה עם שניים מילידי העיר, האחד מוסלמי והאחד נוצרי. יחד הם מציגים מטבח לבנטיני שורשי עם טוויסט עדכני. המסעדה שוכנת בתוך מצודה עתיקה הבנויה מאבן והיא מעניקה חוויה קולינרית והיסטורית כאחד.

כשרות: כשר בשרי בהשגחת הרבנות עכו

ויצמן 1, עכו העתיקה | 04-8848040

רותס עכו (צילום: יחסי ציבור)
רותס עכו | צילום: יחסי ציבור

הצוק, ראש הנקרה
יש פינוק גדול יותר ממסעדת שף עם נוף פנורמי לים הפתוח? מסעדת "הצוק" מציעה לכם בדיוק את זה, בלוקיישן נהדר הסמוך לשמורת ראש הנקרה. המסעדה, שהוקמה על ידי צמד השפים מאור מלכה ואריק דניארו, מציגה תפריט ים תיכוני בשרי המשלב מנות מדגה מקומית טרייה. בין המנות בתפריט: עטייף טלה עם מרמלדה של דלעת, קרואסון אסאדו מפורק עם איולי צ'ילי, סשימי דג ים עם זיתי טאסוס ועוד. במקום ניתן לערוך אירועים.

כשרות: כשר למהדרין בהשגחת הרבנות מטה אשר, הרב שלמה בן אליהו.

אתר תיירות ראש הנקרה | 04-6016849

300 גרם, בצת
בפאתי המושב הגלילי בצת, שוכנת מסעדת "300 גרם" (הקרויה על שם המשקל הפופולרי למנת בשר בישראל, אם תהיתם). המסעדה מאופיינת באווירה כפרית גלילית ונושאת כשרות מהודרת. למסעדה, המנוהלת על ידי השף איתי חסון, תפריט גריל ובשרים מוקפד ועשיר מנתחים מיושנים לצד סלטים מקוריים (מישהו אמר סלט מלון אסייתי?), מנות ראשונות, תוספות וקינוחים, כולם מבוססים על חומרי גלם איכותיים וירקות טריים, והכל במחירים נוחים. במקום תמצאו גם חדר VIP לקבוצת סגורות.

כשרות: המסעדה כשרה למהדרין (בשר חלק), בהשגחת הרבנות מטה אשר.

כביש ראשי, בצת. גליל מערבי | 072-2570362

 

מסעדת 300 גרם (צילום: יעקב מדר, יחסי ציבור)
מסעדת 300 גרם | צילום: יעקב מדר, יחסי ציבור

שירת הבשר, המושבה כנרת
אם אתם קרניבורים חובבי עישון, "שירת הבשר" היא כנראה המקום בשבילכם. במקום תמצאו בשרים עסיסיים עם טעמים חזקים שעושנו במעשנת הבית (הנמצאת בחזית המסעדה). התפריט מחולק לארבע ארוחות שונות (צמחוני, קרניבור, קניבל, זוגי), והמקום מאופיין בשפע ובנדיבות, כך שמומלץ להגיע רעבים. חשוב לציין כי המקום עובד כרגע במתכונת מצומצמת - כדאי לוודא שפתוח לפני שמגיעים.

כשרות: בהשגחת הרבנות עמק הירדן

המושבה כנרת | 04-6759222

האר"י 8, צפת
בין סמטאות העיר העתיקה של צפת תמצאו את מסעדת האר"י 8, הקרויה על שם הרחוב והמספר בו היא ממוקמת. המסעדה יושבת במבנה עתיק בן 120 שנה ומציעה תפריט בשרים עשיר של בשרים שיושנו במקום עם טאץ' גלילי משובח, כמו גם מנות פסטה בעבודת יד, סלטים מחומרי גלם עונתיים ועוד. למשפחות מטיילות ימתין חדר המיועד לילדים עם מדבקות, חוברות וצבעים. עם רדת החשכה המקום משנה את פניו והופך למקום בילוי לילי עם תפריט אלכוהול עשיר ומוזיקה טובה ברקע. ניתן לערוך במקום אירועים סגורים.

כשרות: רבנות צפת (בשר חלק)

האר"י 8, צפת | 04-6920033

 

מסעדת האר"י 8 (צילום: תומר סטולץ, יחסי ציבור)
מסעדת האר"י 8 | צילום: תומר סטולץ, יחסי ציבור

איסקנדר, גדות הירדן
על גדות הירדן, סמוך לראש פינה, שוכנת מסעדת איסקנדר, מסעדת בשרים ים תיכונית השואבת השראה מהמטבח הטורקי. המסעדה מציעה תפריט הכולל לאפות טריות היוצאות חמות מהטאבון לצד סלטים, קבבים מתערובת הבית וכמובן מבחר בשרים על הגריל. המסעדה מתאימה לקבוצות גדולות שמחפשות מקום מרווח וצוות שיודע להתמודד עם הזמנות מרובות ולנווט בין כולם. אחרי הארוחה תוכלו לצאת ישירות להרפתקת רפטינג בירדן, טיולי טרקטורונים או לוחמת פיינטבול במתחם הסמוך.

כשרות: כשר למהדרין בהשגחת הרבנות חצור הגלילית

מתחם ראפטינג נהר הירדן | 04-9007020

מאמא חלסה, קרית שמונה
מעבר להיותה מסעדה ביתית בשרית, מאמא חלסה מתהדרת בכך שהיא מיני מוזיאון לתולדות הישוב העברי בצפון, עוד מימי הקמת המדינה. המסעדה, שמעניקה כבוד להיסטוריה המקומית בעיצוב המסעדה ובתמונות המעטרות את קירותיה, מציעה תפריט עשיר ומפנק של מגוון סלטים תוצרת בית, דגים, קוסקוס, וכמובן - מנות בשרים על הגריל העשויות בקפידה.

כשרות: כשר למהדרין בהשגחת הרב צפניה דרורי.

מתחם סינה סנטר, אזור תעשיה דרומי קרית שמונה | 04-6940020

הבוקרים, מרום גולן
למרגלות הר בנטל בקיבוץ מרום גולן, מסעדת הבוקרים מציעה בשרים איכותיים באווירת בוקרים אותנטית. מנות המסעדה מתבססות כולן על חומרי גלם מקומיים ואיכותיים ועל בשר מעדרי הבקר של צפון רמת הגולן המעושן ומיושן במקום. בתפריט המסעדה ניתן למצוא גם את "המבורגר הבוקרים" שנטחן מבשר טרי של מרעה גולן, ירקות טריים ואיולי בזיליקום. לצד המנות מוצעים בירות ויינות מקומיים המיוצרים ביקבים ובמבשלות בגולן.

כשרות: בהשגחת רבנות מועצה אזורית רמת הגולן

קיבוץ מרום גולן | 04-6960206

 

מסעדת הבוקרים (צילום: נאור קודרגי, יחסי ציבור)
מסעדת הבוקרים | צילום: נאור קודרגי, יחסי ציבור

סוזנה ביסטרו בר, אניעם
מסעדת סוזנה הוקמה לפני כמעט עשרים שנה כחלק מפרויקט הקמת כפר האמנים במושב אניעם. המסעדה, שהוקמה על יד שמואל ושרון חזן, מציעה בשר טרי ואיכותי, הודות לשיתוף פעולה עם חוות יהודיה, מגדלי בקר ותיקים בגולן. שף המסעדה, אמרסון קליין הברזילאי, מביא למסעדה את קסם הבישול הדרום אמריקאי ומעניק טאץ' מיוחד למנות המסעדה.

כשרות: רבנות רמת הגולן, בהשגחת הרב ישי סמואל

כפר האמנים, מושב אניעם | 04-6999855

 

מסעדת סוזנה (צילום: יחסי ציבור)
מסעדת סוזנה | צילום: יחסי ציבור

גיליס, נוב
בית מדרש לבשר גיליס במושב נוב בדרום הגולן הוא מוסד קולינרי צפוני ותיק וידוע. משפחת גיליס היא משפחת בוקרים המגדלת את הבקר בעצמה במרעה ברמת הגולן והם אחראים על כל שרשרת הגידול והאספקה. בימי חמישי בית החווה שלהם הופך למסעדת בשרים שוקקת חיים עם תפריט מינימליסטי ולא מתחכם של נתחים מעולים על הגריל, אותם תוכלו להזמין גם כארוחת טעימות. אל תוותרו על החומוס המשולב בבשר ראש (לחי) רך ונימוח.

כשרות: בהשגחת המועצה הדתית רמת הגולן. אפשרות למהדרין (בשר חלק) - למעט הפילה.

מושב נוב | 04-6763555

 

מסעדת גיליס (צילום: איתן דור, יחסי ציבור)
מסעדת גיליס | צילום: איתן דור, יחסי ציבור

הבקתה, רמות
מסעדת הבקתה היא מסעדה כשרה המתמחה בבשרים, ששוכנת בתוך בקתת עץ כפרית ביישוב רמות שברמת הגולן. במסעדה תמצאו תפריט עשיר של בשרים מיושנים כהלכה על הגריל, במעשנת או בקדרות ייחודיות על הפתילייה. אל תוותרו על ההמבורגר הבית שלהם המוגש בתוספת ריבת בצל, טבעות בצל בטמפורה, חזה אווז מעושן ועלי חסה.

כשרות: הרבנות רמת הגולן

יישוב רמות, רמת הגולן | 04-6794016

טנדוקה, יקנעם המושבה
טנדוקה היא מסעדת בשרים כפרית כשרה השוכנת בלב המושבה יקנעם, בפתחה של שמורת יערות מנשה. המסעדה מציעה תפריט המורכב מבשרים טריים המיושנים במקום בליווי תוספות המבוססות על ירקות משדות חקלאי עמק יזרעאל. מדי יום רביעי בערב מציעה המסעדה ערבי מעשנה הכוללים מבחר בשרים הנצלים במעשנה במקום. 

כשרות: בהשגחת רבנות נוף הגליל 

שדרות הראשונים 10, יקנעם המושבה | 04-9590323