מחיפה ועד רמת הגולן: רגע לפני שכל עם ישראל חוזר סופית ורשמית מטיוליו בצפון הארץ, חברי קבוצת "פוּדוֹס - פודי'ז שומרי כשרות'' חרשו את הצפון לאורכו ורוחבו ומביאים לכם את ההמלצות שלהם למקומות עם הביסים הטובים ביותר. 

* קבוצת הפייסבוק פוּדוֹס – פודי'ז שומרי כשרות הינה בית לחובבי הקולינריה שומרי הכשרות. הקבוצה, שלאחרונה התחדשה גם בעמוד אינסטגרם, מאגדת פודי'ז, חובבנים ואנשי מקצוע, ודנה בעולם האוכל הכשר על מגוון היבטיו, תוך שאיפה לשנות את השיח על אוכל כשר בסצנת הקולינריה הישראלית. בקבוצה תמצאו גם טיפים, אירוחי אנשי מקצוע, מתכונים, המלצות על בילויים קולינריים ובכלל, המון אוכל טוב למבינים בלבד. קבוצת פודוס מפעילה עמוד אינסטגרם וגם את את לוח פודוס המרכז מגוון בעלי מקצוע ונותני שירותים בעולם הקולינריה הכשרה.*

* את הכתבה הזו אנו מקדישים לזכרו של אבירם זייד, חבר פעיל קהילת פודוס ודמות מוכרת ואהובה בסצנת הקולינריה הכשרה בצפון, שנהרג בתאונת אופנוע לפני כחודשיים. אבירם היה הבעלים של מסעדת האר"י 8 הצפתית שכיכבה ברשימה בשנה שעברה ואינה פעילה כעת. יהי זכרו ברוך.

>> לכל הכתבות של פודוס

קונדיטוריות 

תושה בייקרי, אכזיב

לאחר 5 שנים בראש הנקרה, קונדיטורית תושה בייקרי עברה לאחרונה לביתה החדש מול הים באכזיב. תומר סוויסה ושחף אברהם (ובקיצור: תושה) גדלו בגליל המערבי, צברו קילומטראז’ בתחום המסעדנות בארץ ובחו”ל והחליטו להקים יחד בית קפה וקונדיטוריית בוטיק ששמה הולך לפניה. בין היתר תוכלו למצוא בתושה קרואסון כרוב צלוי עם לאבנה וגבינת עיזים, עוגות שמרים ובחושות, כריכי מחמצת ועוד.

כשרות: בהשגחת רבנות מועצה אזורית מטה אשר (חלב ישראל)

אכזיב. טלפון: 072-3957620

תושה בייקרי מול הים  (צילום: שגיא (סופגי) גואטה, יחסי ציבור)
תושה בייקרי מול הים | צילום: שגיא (סופגי) גואטה, יחסי ציבור

נדב קינוחים, רמת ישי

בלב עמק יזרעאל ביישוב רמת ישי, תמצאו את נדב קינוחים, מוסד ותיק ומוכר המשלב מאפיית בוטיק, בית קפה ומעדנייה הכוללת גבינות משובחות, פסטות, ממרחים וגלידות המיוצרים במקום. המאפייה מתמחה בלחמי מחמצת משובחים, מאפי שמרים, מאפי עלים צרפתיים במילויים שונים, קישים ופרעצלים.

כשרות: בהשגחת רבנות רמת ישי

הצפצפה 1, אזור תעשייה רמת ישי. טלפון: 04-9535414

נדב קינוחים (צילום: הדס ניצן,  יח"צ)
נדב קינוחים | צילום: הדס ניצן, יח"צ

מקלות וניל, עפולה

מקלות וניל בעפולה הייתה סוד מקומי שבשנים האחרונות החל להתגלות לעולם שמחוץ עמק יזרעאל. המקום, שהתחיל כקונדיטוריה קטנה ובוטיקית, התרחב למאפייה ובית קפה פופולרי אליו מגיעים מכל יישובי הסביבה. את המקום, שהביא איתו סטנדרט חדש ומקצועי של מתוקים לבירת העמק, פתח יגאל אפרתי לפני כעשרים שנה. במקום תמצאו ויטרינת קינוחי ראווה שומטת לסת ותפריט עשיר המכיל מנות שכל רכיביהם נעשים במקום: החל מהפסטות בעבודת יד, דרך לחמי המחמצת ועד הגלידה.

כשרות: בהשגחת הרבנות עפולה

יהושע חנקין 9, עפולה. טלפון: 04-6420222

מקלות וניל (צילום: שירה אלוני,  יח"צ)
מקלות וניל | צילום: שירה אלוני, יח"צ

 מסעדות חלביות

פורט לוקאל ביסטרו, קיסריה

מסעדת הביסטרו החלבית בנמל קיסריה הפכה לכשרה ממש השנה וכבר הספיקה לצבור לא מעט המלצות חמות מחברי פודוס. המסעדה מציעה שילוב נהדר של חוף ים, היסטוריה ואוכל משובח באווירה קסומה וצעירה עם תפריט מגוון בניצוחו של השף נתי אבגי. בפורט לוקאל ביסטרו תמצאו בין היתר ארוחות בוקר, מנות מהמטבח האיטלקי, צלוחיות דגים נאים ומבחר דגים טריים הנצלים במקום.

כשרות: בהשגחת הרבנות חוף הכרמל

הגן הלאומי נמל קיסריה. טלפון: 04-6100221

 קפה בחורש, קריית מוצקין

עצירה מומלצת בדרך לטיול בצפון, ובפרט למשפחות, היא קפה בחורש - מסעדה חלבית מוגזמת וכיפית במתחם החי פארק בקריית מוצקין. המסעדה, ששוכנת על גדות האגם שבפארק מציעה תפריט חלבי עשיר, מקורי ומסקרן. בורקס שקשוקה, פלאפל חצילים, קינוח פופקורן מקורמל ואגז בנדיקט תימני שמוגש על לחוח עם רוטב סחוג-הולנדייז, ביצה עלומה וחציל קריספי הם רק חלק מהמנות שתוכלו למצוא בתפריט שלה והיא גם כשרה למהדרין.

כשרות: כשר למהדרין בהשגחת חתם סופר פתח תקווה, שמיטה לחומרא.

החשמונאים 79, מתחם החי פארק, קריית מוצקין. טלפון: 04-8723565

פלאפל חצילים שרופים (צילום: צוות המסעדה)
קפה בחורש. פלאפל חצילים שרופים | צילום: צוות המסעדה

אלטו, שמרת

כמה בתי קפה יכולים להציע מנה עם גבינה בשלה שנחבצה ממש באותו מקום? בית הקפה של מחלבת אלטו בשמרת מציע בדיוק את זה. בבית הקפה הקטן הזה תמצאו תפריט חלבי מבוסס על כריכים מלחם מחמצת שהם אופים במקום, קרואסונים במילויים עשירים עם שלל גבינות המחלבה, קישים, מטבלים, טוסטים ועוד. הכל טרי ומזמין (חברי קהילת פודוס ממליצים במיוחד על כנאפה העיזים המושלם שלהם). כל תוצרת המשק עומדת  למכירה גם במעדנייה ובמאפייה הצמודים לבית הקפה. שימו לב: המטבח נסגר בשעה 14:00 בימי חול, ובשעה 12:30 בימי שישי וערבי חג.

כשרות: בהשגחת הרבנות מטה אשר

קיבוץ שמרת (על כביש 4 עכו-נהריה). טלפון: 04-9854802

כנאפה מלוחה- אלטו (צילום: אנטולי מיכאלו)
צילום: אנטולי מיכאלו

סעודה בגן עדן, צפת

בבית אבן ישן על צלע הר כנען הצופה לנוף הר מירון, הוקמה מסעדת סעודה בגן עדן. בני הזוג יעל ורפי, מקימי המסעדה והשפים שלה, מציעים תפריט איטלקי צמחוני לצד מנות דגים. כל המנות בתפריט מוכנות במקום, כולל הלחמים והקינוחים. מנת הדגל של המסעדה היא הקלסונס - כיסוני גבינה צפתית על סלט עלים עם חמוציות, גרעינים ועלי נענע.

כשרות: בהשגחת הרבנות צפת

הגדוד השלישי 33, הר כנען, צפת. טלפון: 04-6972434

סעודה בגן עדן קלצונס צפת (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
סעודה בגן עדן קלצונס צפת | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

מארג (אמנות, אנשים, קפה), כפר ורדים

אחד מהמקומות החברתיים והיותר מיוחדים בצפון הוא מארג: מיזם ייחודי המשמש כמרחב שיקומי ותעסוקתי עבור אנשים עם מוגבלויות, כאשר בית הקפה מהווה שלוחה קולינרית של הפרויקט. למקום, אשר מובל על ידי השף אילן מרציאנו, תפריט עשיר המתומחר באופן הוגן במיוחד הכולל מבחר מנות קלאסיות וטעימות  כמו וופל בלגי, סלט סביח, גראטן ירקות, פיש  אנד צ'יפס, שקשוקה בטאבון עם סלט גלילי ועוד. כל הרווחים מבית הקפה מוקדשים לרווחת משתקמי מארג.

כשרות בהשגחת הרבנות מעלות, הקפדה על מוצרים מהדרין.

רח' מירון 1, כפר ורדים. טלפון: 04-9971369

מארג (צילום: רוני עוז רייזנר)
צילום: רוני עוז רייזנר

קפה ברותם, רותם

בצפון בקעת הירדן מול נוף מדברי מרהיב, נמצא הישוב האקולוגי רותם. דווקא שם, הרחק מהציוויליזציה, בחרו אדלה ורויטל, זוג חברות תושבות המקום, לפתוח בית קפה שהפך לעצירת חובה לכל מי שיוצא לצפון דרך הבקעה. במקום תמצאו מנות חלביות מחומרי גלם איכותיים, מוגשים בכלים יפים ובסטייל כפרי. בתפריט: מצלוחה - מאפה פילו, חצילים, גאודה וביצי עין; רביולי כמהין עם חמאת מרווה וארטישוק; שקשוקות פינוקים במבחר הרכבים; כריכים; סלטים; ועוד.

כשרות: כשר למהדרין, רבנות בקעת הירדן

רותם, בקעת הירדן. טלפון: 04-8455665

קפה ברותם (צילום: אביגיל מרזל)
קפה ברותם | צילום: אביגיל מרזל

ארטישוק, גן השלושה

מה שהתחיל ב-2014 בתור חנות שיתופית בסגנון קואופרטיב אורגני בקיבוץ בית אלפא, יצא מתחומי הקיבוץ למתחם תחנת הדלק סונול הסמוכה, שם נפתחה מסעדה כשרה בשם ארטישוק, על טהרת האוכל החלבי. במתחם המסעדה קיימת גם חנות ומעדנייה לרכישת מוצרים אורגניים איכותיים ישירות מהחקלאים אליכם הביתה. המסעדה, שהוקמה על ידי יניב בן גיאת, ממוקמת בצומת העלייה לגלבוע ומשקיפה על שדות העמק. במסעדה תמצאו פיצות מיוחדות, סלטים רעננים ועוד שלל מנות על טהרת התוצרת המקומית.

כשרות: בהשגחת רבנות עמק המעיינות

תחנת סונול גן השלושה (הסחנה הקטנה). טלפון: 04-9938895

מסעדת ארטישוק (צילום: שאדי מקלאדה,  יח"צ)
מסעדת ארטישוק | צילום: שאדי מקלאדה, יח"צ

 מסעדות בשריות

הצל-בנים, קיסריה

על גדות נמל קיסריה, במרפסת הצופה אל הים, שוכנת מסעדת הצל-בנים, מסעדת דגים ובשר שנפתחה בשנת 1985 בשם פונדק הצלבנים והייתה רחוקה מלהיות כשרה. לפני כשנתיים בעלי המסעדה, המחזיקים בנמל גם במסעדת ארסטו החלבית הכשרה למהדרין, החליטו להפוך את המסעדה לכשרה לשמחת הקהל שומר הכשרות. הצלב-בנים (גם שמה הפך לכשר יותר) מציעה מנות בשר ודגים המבוססות על חומרי גלם מקומיים ודגה טרייה, הכל בכשרות מהדרין המאפשרת לכולם ליהנות ממנה.

כשרות: בשרי למהדרין, בד"צ בית יוסף

הגן הלאומי נמל קיסריה. טלפון: 04-6361679

הצלבנים. צילום צוות המסעדה (צילום: צוות המסעדה)
הצלבנים. צילום צוות המסעדה | צילום: צוות המסעדה

מריפוסה, קיסריה

מסעדה נוספת בקיסריה שהפכה גם היא ממש לאחרונה לכשרה היא מסעדת מריפוסה הממוקמת במתחם מועדון הגולף הפסטורלי. מריפוסה, בניצוחם של שלישיית השפים מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי, מציעה תפריט אוכל משובח וחדשני עם מנות כמו סשימי דג ים עם סורבה קמפרי אשכוליות, מוסר בקראסט פאנקו ומרווה וסינטה צרובה על גריל פחמים. אל תפספסו גם את תפריט האלכוהול המגוון של המסעדה.

כשרות: הרבנות חוף השרון

מתחם הגולף, קיסריה. טלפון: 04-6265000

בן חמו, אור עקיבא

בלב מרכז מסחרי באור עקיבא ממוקמת אחת מהמסעדות המוכרות והאהובות באזור. הכירו את בן חמו: מוסד ותיק המחזיק באטליז מרשים לצד מסעדת בשרים המגישה נתחים טריים הנצלים על פחמים במקום. בן חמו שייכת למשפחת קצבים בעלי שם שרכשו ידע רב וניסיון עוד במרוקו, בשחיטה כשרה ובטיפול בנתחי בשר טרי ואיכותי. בבן חמו יודעים לטפל בבשר ולהגיש אותו במיטבו. עוד בבן חמו תוכלו למצוא מוצרים ייחודיים בייצור עצמי כמו נקניקיות מרגז וקציצות מבוקשות.

כשרות: בהשגחת הרבנות אור עקיבא (ניתן למצוא גם נתחים בכשרויות מהודרות).

הרב קוק 1, אור עקיבא. טלפון: 04-6100463

מסעדת בן חמו (צילום: צוות המסעדה, יחסי ציבור)
מסעדת בן חמו | צילום: צוות המסעדה, יחסי ציבור

UMA אומה סושי בר, זכרון יעקב

במבנה היסטורי ששימש בעבר כאורוות הברון רוטשילד, יושבת מסעדת הסושי UMA. מלבד החצר הפסטורלית בכניסה, תוכלו ליהנות גם מבר אלכוהול נהדר בתוך המסעדה. המקום נבנה מתוך מחשבה להיות לא רק סושי בר, אלא גם מקום בילוי לנסות רולים חדשים עם שילובים (ושמות) מפתיעים ונפלאים. בתפריט של אומה תוכלו למצוא סושי ומנות ייחודיות עם דגים טריים ותוספות לא שגרתיות, באן אסאדו בלתי נשכח, מנות ווק מהמזרח מנות טבעוניות וקוקטיילים שמחים. לנשים בהריון מוצע סושי צמחוני (המוכן בפס נפרד) ושלל מנות אפשריות אחרות, לרבות דגים מטוגנים בטמפורה ועוד.

כשרות: הרבנות זכרון יעקב, בחזקת בשרי.

שדרות הנדיב 29, זכרון יעקב. טלפון: 04-6292969

אומה 8 (צילום: אלונה להב)
אומה 8 | צילום: אלונה להב

רותס, עכו

רותס היא לא רק אחת המסעדות היפות בארץ, אלא גם כזאת שמהווה הזדמנות פז עבור פודוסים לטעום את הטעמים האותנטיים של עכו באדפטציה שומרת כשרות. את המקום הקים המסעדן אורי ארנולד (לשעבר הבעלים של ארנולד'ס), בשיתוף פעולה עם שניים מילידי העיר, האחד מוסלמי והאחד נוצרי. יחד הם מציגים מטבח לבנטיני שורשי עם טוויסט עדכני. המסעדה שוכנת בתוך מצודה עתיקה הבנויה מאבן והיא מעניקה חוויה קולינרית והיסטורית כאחד.

כשרות: בהשגחת הרבנות עכו

ויצמן 1, עכו העתיקה. טלפון: 04-8848040

רותס עכו (צילום:  יח"צ)
רותס עכו | צילום: יח"צ

BP (סניף ההסתדרות), חיפה

מסעדת BP (בורגר פלוס) בחיפה התחילה כהמבורגרייה. עם הזמן ולאור הצלחת המקום, התפריט התרחב והמסעדה הפכה למסעדה בשרית מושחתת, שמלבד המבורגר פרימיום שנטחן במקום, מציעה גם בשרים מהמעשנה, מגוון סלטים, סושי ועוד. בשנת 2009 בעל המקום החליט להכשיר את המסעדה, ומאז הכל היסטוריה. BP הפכה לחביבת הקהל הפודוסי, בעיקר זה שאוהב את האוכל שלו מוגזם ומפנק. בעקבות ההצלחה קמו שלושה סניפים נוספים, אבל הסניף הראשון במפרץ חיפה נשאר הסניף האהוב ביותר.

כשרות: הרבנות חיפה

רח' ההסתדרות 157, מפרץ חיפה (סניפים נוספים: צומת רופין, מחלף נתניה על כביש החוף ומרכז חורב חיפה). טלפון: 04-8721988

BP המבורגר סניף חדש בחיפה  (צילום: לב אשין ,  יח"צ)
BP המבורגר סניף חדש בחיפה | צילום: לב אשין , יח"צ

הצוק, ראש הנקרה

בלוקיישן נהדר בין שמיים למים, סמוך לשמורת ראש הנקרה, ממוקמת מסעדת הצוק. המסעדה, שהוקמה על ידי צמד השפים מאור מלכה ואריק דניארו, מציגה תפריט ים תיכוני בשרי המשלב מנות מדגה מקומית טרייה. בין המנות בתפריט: סיגרים פריכים במילוי עגל ופרגיות, טורנדו פילה בקר ומניפת סינטה מיושנת. במקום ניתן לערוך אירועים.

כשרות: כשר למהדרין בהשגחת הרבנות מטה אשר, הרב שלמה בן אליהו.

אתר תיירות ראש הנקרה. טלפון: 04-6016849

הצוק (צילום: יאיר צרפתי)
הצוק | צילום: יאיר צרפתי

300 גרם, בצת

בפאתי המושב הגלילי בצת, שוכנת מסעדת 300 גרם (הקרויה על שם המשקל הפופולרי למנת בשר בישראל, אם תהיתם). המסעדה מאופיינת באווירה כפרית גלילית ונושאת כשרות מהודרת. למסעדה, המנוהלת על ידי השף איתי חסון, תפריט גריל ובשרים מנתחים מיושנים לצד סלטים מקוריים (מישהו אמר סלט מלון אסייתי?), מנות ראשונות, תוספות וקינוחים, והכל במחירים נוחים. במקום תמצאו גם חדר VIP לקבוצת סגורות.

כשרות: המסעדה כשרה למהדרין (בשר חלק), בהשגחת הרבנות מטה אשר.

כביש ראשי, בצת. גליל מערבי. טלפון: 072-2570362

מסעדת 300 גרם (צילום: יעקב מדר,  יח"צ)
מסעדת 300 גרם | צילום: יעקב מדר, יח"צ

שפי, מושב מנות

על המצוק הדרומי של נחל כזיב, מול השקיעה הכי יפה בישראל תמצאו את שפי, מסעדת הבשרים הכשרה שהוקמה על ידי שפי שאלתיאל. מלבד בירת בוטיק המיוצרת במקום עצמו ויין מונפוריה מהכרם המשפחתי, תמצאו במקום נתחי בשר משובחים המיובאים מארגנטינה ומעושנים במעשנה, בר קוקטיילים, מוזיקה ישראלית טובה ועוד. ואם תרצו ללמוד איך עושים את הכל, תגלו שיש במקום גם מבחר סדנאות קולינריות.

כשרות: הרבנות המקומית מושב יערה, בשרים חלק בית יוסף

מושב מנות. טלפון: 052-6487800

שפי בשקיעה 2 (צילום: צוות המסעדה)
שפי בשקיעה 2 | צילום: צוות המסעדה

ביף בהר, יערה

במושב יערה שבגליל המערבי, בתוך מבנה מעץ עם חלונות שמשקיפים אל הטבע ההררי, שוכנת מסעדת הבשרים הכשרה ביף בהר. במסעדה מבחר עשיר של מנות בשר ודגים, המוגשות לצד סלטים טריים ולחם הבית, שנאפה מקום. בין המנות תוכלו למצוא רוסטביף סינטה שנצלה על אבן חמה, סביצ'ה דג ים בסגנון ים תיכוני עם זעתר וטחינה גולמית וגם סיניה בשר כבש וברולה כבד אווז.

כשרות: בהשגחת הרבנות המקומית מושב יערה. בשרים חלק בית יוסף

מושב יערה. טלפון: 04-9807658

פורסט Forest, מעונה

מסעדת Forest מגדירה את עצמה "מטבח ים תיכוני מודרני" וככזו היא מציעה תפריט פיוז'ן ששואב השראה מכל מה שמסביב. בין המנות תמצאו בריוש טוניסאי עם לימון כבוש, סלסת ירקות שרופים וקונפי דג ים; חלת אסאדו מעושן; קבב סמטאות איסטנבול של בשר טלה ועגל לצד סומאק, בצל ירוקים וטחינה לבנה; וכמובן דגי ים טריים ושלמים, כי איך אפשר שלא. המסעדה מציעה תפריט צהריים משתלם ותפריט ערב מפנק, אז שווה להגיע פעמיים.

כשרות: בהשגחת הרבנות המקומית, מושב מעונה

הזית 168 מושב מעונה. טלפון: 072-3972030

forest_013 (צילום: גלעד הר שלג)
forest_013 | צילום: גלעד הר שלג

שירת הבשר, קיבוץ כנרת

אם אתם קרניבורים חובבי עישון, שירת הבשר היא כנראה הבחירה המושלמת בשבילכם. במקום תמצאו בשרים עסיסיים עם טעמים חזקים שעושנו במעשנת הבית שנמצאת בחזית המסעדה. התפריט מחולק לארבע ארוחות שונות (צמחוני, קרניבור, קניבל, זוגי) והמקום מאופיין בשפע ובנדיבות, כך שמומלץ להגיע רעבים. חשוב לציין כי המקום עובד כרגע במתכונת מצומצמת, בימי חמישי ושישי, או לקבוצות - ולכן כדאי לוודא שפתוח לפני שמגיעים. בהזדמנות זו נגלה לכם כי המסעדה לפני מעבר למשכן חדש במתחם מול הכנרת בצומת צמח.

כשרות: בהשגחת הרבנות עמק הירדן

קיבוץ כנרת. טלפון: 04-6759222

עידו ואלון פותחים את המעשנה של שירת הבשר (צילום: צוות המסעדה)
עידו ואלון פותחים את המעשנה של שירת הבשר | צילום: צוות המסעדה

לוטה, טבריה

לוטה, או "הכשרה של אסף גרניט" ממשיכה לייצר עניין ולהוות מוקד עליה לרגל קולינרי עבור סקרנים פודוסים שרוצים לדגום את התפריט הטבריאני (והכשר) של השף המהולל. המסעדה ממוקמת במלון הוותיק גלי כנרת שעבר מתיחת פנים, כשהמסעדה של גרניט הנה חלק ממנה, והיא מציעה תפריט מקומי ועונתי המבוסס כמעט כולו על המורשת הטבריאנית וחומרי גלם גליליים. מי שמנהל את הטבח בפועל הוא אליעד דנון, בוגר הנבחרת שלו במשחקי השף, שגויס למשימה הצפונית.

כשרות: בשרי בהשגחת הרבנות טבריה

מלון גלי כנרת, שדרות אליעזר קפלן 1, טבריה. טלפון: 04-6707077

מסעדות לוטה (צילום: גיא כושי ויריב פיין)
מסעדות לוטה | צילום: גיא כושי ויריב פיין

הלנה, בית שאן

מסעדת הלנה ממוקמת במבנה עתיק מבזלת שחורה במתחם הסראיה בבית שאן, שעבר שחזור מקיף. את המסעדה הקים קותי קירמה בעל הניסיון מעולם האירועים. בהלנה תמצאו תפריט בשרים רחב וכשר למהדרין לצד מגוון מנות ראשונות וטאפאסים, וכמובן קינוחים מפנקים.

כשרות: כשר למהדרין בהשגחת הרבנות בית שאן

הרצל 8, בית שאן. טלפון: 050-4400834

מסעדת הלנה (צילום: ליאור דדון,  יח"צ)
מסעדת הלנה | צילום: ליאור דדון, יח"צ

סומאק, צפת

עוד סוד גלילי שגילינו לאחרונה היא מסעדת השף סומאק. המסעדה במתחם מלון הבוטיק וילה גלילי בצפת מהווה ביסטרו גלילי כשר בהובלת שף רועי פחימה. במסעדה מתמקדים בחומרי גלם מקומיים ותפריט המסעדה, שנבנה בייעוץ של דניאל שליט ("משחקי השף"), מציע בין היתר פילה ברבוניה מטוגן, סלט פריקה וירקות שורש צלויים וסיניה בקר וטלה. שומרי השבת ודאי ישמחו לשמוע כי המסעדה מארחת לערב שבת, בתשלום מראש, בהתאם למתווה שאושר מול המועצה הדתית.

כשרות: בהשגחת הרבנות צפת (במקום מספר מנות מהדרין)

הגדוד השלישי 106 הר כנען, צפת. טלפון: 073-3746163

סומאק (צילום: גיל אבירם)
סומאק | צילום: גיל אבירם

באשערט, צפת

"באשערט" היא מילה באידיש שמשמעותה "המיועד\ת" או "הנשמה התאומה", שזה פחות או יותר מתאר את מערכת היחסים שלנו עם אוכל. זו הסיבה ששמחנו לגלות את באשערט, מסעדה גורמה בשרית כשרה למהדרין בעיר העתיקה צפת מבית "מנדיס" המאופיינות במטבח ששואב השראות מהמטבח היהודי עם טוויסט מודרני. בתפריט שלה תמצאו מנות כמו "החלה של הברון" (בריסקט מפורק בבישול ארוך עם תפוחי עץ, צ'ילי טרי וג'ינג'ר על מצע חלה מתוקה) ותבשיל בשר בשם "משולחנו של הגביר"‎ (קוביות צלי כתף בבישול ארוך עם ירקות שורש) לצד בשרים מהמעשנה, מרק עוף צלול עם אטריות, קניידלך, קרפלך ובלינצ'ס כבד ברוטב פטריות טריות ויין לבן. שולחן השבת היהודי מזמן לא היה מפתה יותר.

כשרות: בד"ץ העדה החרדית

רחוב ירושלים 35, (בנין בנק לאומי לשעבר) צפת. טלפון: 073-2311331

מאמא חלסה, קריית שמונה

מעבר להיותה מסעדה ביתית בשרית, מאמא חלסה מתהדרת בכך שהיא מיני מוזיאון לתולדות הישוב העברי בצפון. המסעדה, שמעניקה כבוד להיסטוריה המקומית בעיצוב המסעדה ובתמונות המעטרות את קירותיה, מציעה תפריט עשיר ומפנק של מגוון סלטים תוצרת בית, דגים, קוסקוס, וכמובן - מנות בשרים על הגריל העשויות בקפידה.

כשרות: כשר למהדרין בהשגחת הרב צפניה דרורי.

מתחם סינה סנטר, אזור תעשיה דרומי קריית שמונה. טלפון: 04-6940020

הבוקרים, מרום גולן

מסעדת הבוקרים בקיבוץ מרום גולן מציעה בשרים איכותיים באווירת בוקרים אותנטית. מנות המסעדה מתבססות כולן על חומרי גלם מקומיים ואיכותיים ועל בשר מעדרי הבקר של צפון רמת הגולן המעושן ומיושן במקום. בתפריט המסעדה ניתן למצוא גם את "המבורגר הבוקרים" שנטחן מבשר טרי של מרעה גולן, ירקות טריים ואיולי בזיליקום. לצד המנות מוצעים בירות ויינות מקומיים המיוצרים ביקבים ובמבשלות בגולן.

כשרות: בהשגחת רבנות מועצה אזורית רמת הגולן

קיבוץ מרום גולן. טלפון: 04-6960206

מסעדת הבוקרים (צילום: נאור קודרגי,  יח"צ)
מסעדת הבוקרים | צילום: נאור קודרגי, יח"צ

סוזנה ביסטרו בר, אניעם

מסעדת סוזנה הוקמה לפני כמעט עשרים שנה כחלק מפרויקט הקמת כפר האמנים במושב אניעם. המסעדה, שהוקמה על יד שמואל ושרון חזן, מציעה בשר טרי ואיכותי, הודות לשיתוף פעולה עם חוות יהודיה, מגדלי בקר ותיקים בגולן. שף המסעדה, אמרסון קליין הברזילאי, מביא למסעדה את קסם הבישול הדרום אמריקאי ומעניק טאץ' מיוחד למנות המסעדה.

כשרות: רבנות רמת הגולן, בהשגחת הרב ישי סמואל

כפר האמנים, מושב אניעם. טלפון: 04-6999855

מסעדת סוזנה (צילום:  יח"צ)
מסעדת סוזנה | צילום: יח"צ

גיליס, נוב

בית מדרש לבשר גיליס במושב נוב בדרום הגולן הוא מוסד קולינרי צפוני ותיק. משפחת גיליס היא משפחת בוקרים המגדלת את הבקר בעצמה במרעה ברמת הגולן והם אחראים על כל שרשרת הגידול והאספקה. בימי חמישי בית החווה שלהם הופך למסעדת בשרים עם תפריט מינימליסטי של נתחים מעולים על הגריל, אותם תוכלו להזמין גם כארוחת טעימות. אל תוותרו על החומוס המשולב בבשר ראש (לחי) רך ונימוח.

כשרות: בהשגחת המועצה הדתית רמת הגולן. אפשרות למהדרין (בשר חלק) - למעט הפילה.

מושב נוב. טלפון: 04-6763555

מסעדת גיליס (צילום: איתן דור,  יח"צ)
מסעדת גיליס | צילום: איתן דור, יח"צ

הבקתה, רמות

מסעדת הבקתה היא מסעדה כשרה ששוכנת בתוך בקתת עץ כפרית ביישוב רמות שברמת הגולן ומתמחה בבשרים. במסעדה תמצאו תפריט עשיר של בשרים מיושנים כהלכה על הגריל, במעשנת או בקדרות ייחודיות על הפתילייה. אל תוותרו על המבורגר הבית שלהם המוגש בתוספת ריבת בצל, טבעות בצל בטמפורה, חזה אווז מעושן ועלי חסה.

כשרות: הרבנות רמת הגולן

יישוב רמות, רמת הגולן. טלפון: 04-6794016

המבורגר הבקתה 2 (צילום: המבורגר הבקתה 2)
המבורגר הבקתה 2 | צילום: המבורגר הבקתה 2