מה הופך מסעדה לרומנטית? לכזאת שיוצרת את הקסם המיוחד של הדייט? שמהווה תפאורת שטח לאהבה? זאת בדיוק הייתה הדילמה שלנו כשיצרנו את רשימת המסעדות הכשרות הרומנטיות שהומלצו על ידי קהילת פוּדוֹס - פודי'ז שומרי כשרות. בסופו של דבר, הקריטריונים לפיהם נבחרו המסעדות שנבחרו לרשימה היו אוכל מוקפד ומעולה, נוף או לוקיישן מיוחדים במינם או חוויה קולינרית שונה. בסופו של דבר בחרנו תמהיל המנסה לתת מענה להכל: החל ממסעדות על הים או בעלות נוף עוצר נשימה, דרך מסעדות שף מהוקצעות ועד מסעדות קונספט ייחודיות.

* קבוצת הפייסבוק פוּדוֹס – פודי'ז שומרי כשרות היא בית לחובבי הקולינריה שומרי הכשרות. הקבוצה, שלאחרונה התחדשה גם בעמוד אינסטגרם, מאגדת פודי'ז, חובבנים ואנשי מקצוע ודנה בעולם האוכל הכשר על מגוון היבטיו, תוך שאיפה לשנות את השיח על אוכל כשר בסצנת הקולינריה הישראלית. בקבוצה תמצאו גם טיפים, אירוח אנשי מקצוע, מתכונים, המלצות על בילויים קולינריים ובכלל, המון אוכל טוב למבינים בלבד. קבוצת פודוס מפעילה גם את לוח פודוס המרכז מגוון בעלי מקצוע ונותני שירותים בעולם הקולינריה הכשרה.*

תל אביב והמרכז

ווסט סייד, תל אביב
במלון רויאל ביץ' על טיילת תל אביב ממוקמת מסעדת השף הכשרה והמוערכת "ווסט סייד". תפריט המסעדה, בהובלת השף עומרי כהן, מתבסס על תוצרת מקומית וחומרי גלם עונתיים תוך שילוב טעמים מהמטבח הים תיכוני וטכניקות בישול מהמטבח הצרפתי, ונחשב לבין הטובים שידעה סצנת הקולינריה הכשרה. התפריט מתעדכן מדי יום בהתאם לחומרי הגלם של העונה. את הארוחה תוכלו לסיים עם קינוחים מוקפדים מבית שף-קונדיטור ענת אלון (הקינוח המושלם). למסעדה מרפסת גדולה הצופה אל הים, בה תוכלו ליהנות מארוחה רומנטית לאור שקיעה.

מיוחד לט"ו באב: ביום חמישי 22/7, יחולקו לכל האורחים ורד וכוס שמפנייה בכניסה למסעדה.

כשרות: כשר בשרי בהשגחת הרבנות תל אביב

הירקון 19, מלון רויאל ביץ' תל אביב | 03-7405054

מסעדת ווסט סייד (צילום: אמיר פקטור,  יח"צ)
מסעדת ווסט סייד | צילום: אמיר פקטור, יח"צ

וויסקי בר & מוזיאון, תל אביב
הוויסקי בר הוא יותר מבר או מסעדה, הוא מהווה מקדש אלכוהולי לאהבת הוויסקי. בפעם הראשונה בה תרדו במדרגות אל המנהרה הטמפלרית ההיסטורית, יהיה קשה לכם לעצור את קריאת ההתפעלות. על קירות המנהרה העתיקה (ששימשה כיקב במאה ה-19) מסודרים אלפי בקבוקי וויסקי איכותי מכל העולם, זמינים לטעימה ולרכישה. תפריט המסעדה הינו תפריט בשרי ועל הקינוחים המופלאים, המשלבים גם הם טעמי וויסקי, אמונה הקונדיטורית נעה עינת.

מיוחד לט"ו באב: לאורך כל השבוע (18-25/7) מציעה המסעדה ארוחה רומנטית במנהרה טמפלרית עתיקה שתכלול קוקטיילים רומנטיים מיוחדים שנרקחו לשבוע זה, קינוח שולחן זוגי, מוסיקה רומנטית וכמובן וויסקי משובח.

כשרות: המקום בשרי בפיקוח צהר

דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב | 03-9551105

 

וויסקי מוזיאון בר (צילום: אנטולי מיכאלו)
וויסקי בר מוזיאון | צילום: אנטולי מיכאלו

לורנץ ומינץ, נווה צדק, תל אביב
נווה צדק היא אחת השכונות הכי רומנטיות בתל אביב. השכונה נוסדה ב-1887 ותמצאו בה בתים לשימור, רחובות אופנתיים וחנויות בוטיק. באחת מפינות החמד בשכונה תמצאו גם בית קפה-מסעדה אינטימי ונעים בשם לורנץ ומינץ. לורנץ ומינץ שוכנת בבית פרטי בן 130 בו התגורר השר הבריטי לורנס, והיא מציעה אוכל צרפתי עם אינטרפרטציות מקומיות ונגיעות גליליות  וארוחות בוקר של השפית נילי כהן מינץ. המסעדה פתוחה בכל יום עד השעה 16:00 והיא מושלמת לארוחות בוקר זוגיות מיוחדות.

מיוחד לט"ו באב: ביום חמישי 22/7 המסעדה מציעה כוס רוזה או קוקטייל הבית לכל הזמנה של ארוחה מהתפריט.

כשרות: בהשגחת רבנות תל אביב

שלוש 42, נווה צדק, תל אביב | 03-9018070

 

לורנץ ומינץ (צילום: צוות המסעדה,  יח"צ)
לורנץ ומינץ | צילום: צוות המסעדה, יח"צ

מסעדת בלקאאוט, נמל יפו
אכלתם פעם בחושך מוחלט? מסעדת בלקאאוט במרכז "נא לגעת" ביפו היא לא סתם עוד מסעדה אלא מקום המעניק חוויה קולינרית אחרת, זוגית ורומנטית במיוחד.
המסעדה מציעה התנסות בלתי שגרתית בחוויית אכילה רב חושית בחושך מוחלט, כשצוות המלצרים, כולם עיוורים ולקויי ראייה, מובילים את הסועדים פנימה ומגישים עבורם מבחר מנות שף בהפתעה שהסועדים מנסים לגלות, מתוך תפריט מגוון שיצר השף משה חג'ג', המתכתב עם יפו וסביבת הנמל וכולל מבחר יינות עשיר. 

המסעדה מציעה שלושה סבבי ארוחות בחושך מדי שבוע בימי א,ג' ו-ה' (עד כ-20 איש בכל סבב), בשעות 18:30 (תפריט קלאסי) ו-21:00 (תפריט פרימיום).

מיוחד לט"ו באב: ביום שני 26/7, המסעדה מארחת את השף מנה שטרום לארוחת הפתעה איטלקית בעלטה רומנטית (בשעות 18:30, 21:30).

כשרות: בהשגחת הרבנות הראשית תל אביב

רציף העלייה השנייה, תיבה מס' 6, נמל יפו | 072-3971000

 

מסעדת בלקאאוט (צילום: שי בן אפרים,  יח"צ)
מסעדת בלקאאוט | צילום: שי בן אפרים, יח"צ

נינה ביאנכה, צומת בילו
אם אתם מחפשים ביסטרו ים תיכוני שמחבר בצורה מושלמת בין המטבח האיטלקי לטעמים המקומיים, נינה ביאנכה היא המסעדה בשבילכם. מדובר באחת המסעדות החלביות המומלצות ביותר על ידי חברי קהילת פודוס, ומפתיעה את כל מי ששבע מתפריטים חלביים-איטלקיים גנריים. בתפריט המעולה שלה תמצאו מנות כמו טרטר טונה טרייה, פיצה פולנטה מבצק שהותפח 72 שעות וניוקי כמהין שהוכן בעבודת יד, לצד תפריט יין וקינוחים משובח.

מיוחד לט"ו באב: ביום ראשון 25/7, מציעה המסעדה ערב רומנטי עם מופע אינטימי של אליאור שמש, ארוחה זוגית רומנטית של השף ירין אמירה ויין ללא הגבלה.

כשרות: המקום כשר בהשגחת הרבנות
בוסי סנט ג'ורג' 9, צומת בילו | 08-9480080

 

נינה ביאנכה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
נינה ביאנכה | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

המקדש, כפר סבא
מסעדת "המקדש" של השף לירן בלו מספקת חוויה מיוחדת לזוגות חובבי בשר. מעבר לתפריט המסעדה הקבוע, הכולל מגוון רב של מנות ונתחים, מציעה המסעדה אחת לשבועיים ארוחת שף מצומצמת ל-14 משתתפים בלבד המכילה 14 מנות. ארוחות השף אינן מתבססות על תפריט קבוע אלא על מנות פרי יצירתו של השף, המורכבות מחומרי גלם מיוחדים עם שיטות בישול קלאסיות ומודרניות. ארוחות השף אורכות כ-3 שעות, במהלכן האורחים אוכלים כולם יחד סביב שולחן אחד הישר מידיו של השף בלו, כל זה לצד יין ושתייה ללא הגבלה.

מיוחד לט"ו באב: תפריט טעימות מיוחד המשלב את המנות האהובות במסעדה ב-2 מסלולים מיוחדים עם הרבה הפתעות.

כשרות: בהשגחת הרבנות כפר סבא, בשר חלק בית יוסף

מתחם אושילנד, עתיר ידע 4, כפר סבא | 09-9777007

מסעדת המקדש (צילום: לירן בלו,  יח"צ)
מסעדת המקדש | צילום: לירן בלו, יח"צ

צפון

פונדק הצלבנים, קיסריה
מעטות המסעדות המעניקות חוויה היסטורית רבת הוד כמו מסעדת "הצלבנים"
השוכנת בלב נמל קיסריה העתיק, בין שרידי העיר הצלבנית. מן החלונות הגדולים נשקף נוף ים מרהיב שקשה להתעלם ממנו. מדובר במוסד קולינרי בעל רזומה עשיר שרק בשנים האחרונות הוכשר, לשמחת הקהל שומר הכשרות, היכולים ליהנות כעת מתפריט ים תיכוני מוקפד, מנות בשר איכותיות, מנות דגים טריות, תפריט אלכוהול מגוון ורוח ים משגעת.

כשרות: כשר בשרי בהשגחת הרבנות חוף הכרמל
הנמל העתיק, קיסריה | 04-6361679

 

מסעדת הצלבנים (צילום: מסעדת הצלבנים,  יח"צ)
מסעדת הצלבנים | צילום: מסעדת הצלבנים, יח"צ

רותס, עכו
רותס, המסעדה הכשרה של השף אורי ארנולד, ממוקמת באחד מהלוקיישנים היפים בארץ: המסעדה שוכנת בחלל הכניסה של אולמות האבירים במצודת עכו העתיקה שנבנו במאה ה-11. המסעדה, שהוקמה ע"י השף ארנולד בשיתוף פעולה עם שניים מילידי העיר (מוסלמי ונוצרי) שומרת על המטבח העכואי-מסורתי לצד פרשנות אישית של השף עם טכניקות של בישול מודרני. בתפריט תמצאו, למשל, מסחאן עוף עם בצל מקורמל בסומק לצד צלעות טלה על מצע פריקי ויוגורט טבעוני.

כשרות: כשר בשרי בהשגחת הרבנות עכו

ויצמן 1, עכו העתיקה | 04-8848040

 

רותס עכו (צילום:  יח"צ)
רותס עכו | צילום: יח"צ

קפה ברותם, בקעת הירדן
באמצע שום מקום, הרחק מהרעש התעשייתי וקרוב לטבע הבראשיתי, שוכן "קפה ברותם". את המקום הקימו אדלה ורויטל, שתי חברות תושבות הישוב האקולוגי רותם בצפון בקעת הירדן, שבחרו להגשים חלום ולהקים מסעדה קטנה מול הנוף עוצר הנשימה של המדבר. במקום תוכלו ליהנות מתפריט חלבי כשר למהדרין המשלב מוצרים אורגניים מתוצרת מקומית ומנות מקוריות שיוגשו לכם בסטייל כפרי, כלים מעוצבים ועם המון אהבה.

כשרות: כשר למהדרין, רבנות בקעת הירדן

רותם, בקעת הירדן | 04-8455665

קפה ברותם (צילום: איציק גרינשטיין,  יח"צ)
קפה ברותם | צילום: איציק גרינשטיין, יח"צ

בציר 66, כפר תבור
הנה מקום שטרם הספקנו לדגום אבל נראה גם מבטיח וגם רומנטי מאד ולכן זכה להשתלב בכתבה: בציר 66, בראסרי ביקב, הפך לכשר ממש בחודשים האחרונים. המסעדה, שהוקמה בשותפות בין בני הזוג רן וחנה שגיא וחבריהם מהכפר הדרוזי סאג'ור, כאיד ושאדיה גאנם, ממוקמת במתחם המבקרים של יקב תבור, מוקפת בעצי פרי וגפנים ומשקיפה על נופיו המרהיבים של הגליל התחתון והר תבור. תפריט המסעדה, בניצוחם של השפים רן וכאיד, מושפע מהמטבח הצרפתי, האיטלקי וכמובן הים תיכוני.

כשרות: בהשגחת הרבנות כפר תבור

מתחם מבקרים יקב תבור, כפר תבור | 04-8832665

בציר 66 (צילום: גלעד הר שלג,  יח"צ)
בציר 66 | צילום: גלעד הר שלג, יח"צ

דרום וירושלים

פסקדו, אשדוד
פסקדו (דגים בספרדית) האשדודית נחשבת לאחת ממסעדות הדגים הטובות בארץ ומצליחה לשמור על מעמד זה כבר שנים. המסעדה, בניצוחו של השף יחי זינו, ממוקמת במרכז טיילת אשדוד מול הים ומציעה מנות מקוריות, נועזות ומעולות המבוססות על דגה יומית טרייה המסופקת על ידי משפחתו של ערן זנו, שותפו של יחי, העוסקת בענף הדיג זה שלושה דורות. טריות ואיכות הדגים מורגשות במנות המדויקות ועזות הטעם ומיקום המסעדה בסמיכות לים מאפשר ערב רומנטי עם חוויה קולינרית מוקפדת ובלתי מתפשרת.

כשרות: כשר בהשגחת רבנות אשדוד

מרטין בובר 1, אשדוד | 08-8523063

 

מסעדת פסקדו באשדוד (צילום: דן לב,  יח"צ)
מסעדת פסקדו באשדוד | צילום: דן לב, יח"צ

טורו, ירושלים
בלב משכנות שאננים, אחת השכונות היפות והקסומות בירושלים, בתוך בניין עתיק לשימור, שוכנת מסעדת טורו, מסעדה יפהפייה עם מרפסת הצופה לנוף של חומות העיר העתיקה ומגדל דוד. טורו היא מסעדת שף המשלבת בין מטבח ים תיכוני לטעמים אסייתיים. בתפריט שלה תמצאו טרטר סלמון עם שעועית ירוקה, מלפפון, נענע, וינגרט מיסו ושומשום שחור לצד חציל שרוף באש עם טחינה, סומק, צנוניות, פלפל חריף ושמן אורגנו. אחרי הארוחה תוכלו לטייל בסמטאותיה של משכנות שאננים, להתפעל מתחנת הרוח של מונטיפיורי ולנשום אויר ירושלמי צלול.

מיוחד לט"ו באב: ביום חמישי 22/7 ומוצ"ש 24/7 המסעדה תציע ספיישלים לצד עיצוב מיוחד עם פרחים ובלונים ליום האהבה.

כשרות: כשר בשרי בהשגחת הרבנות ירושלים 

ש.א נכון 2, משכנות שאננים, ירושלים | 077-9966124

 

מסעדת טורו (צילום: סיון שוב עמי,  יח"צ)
מסעדת טורו | צילום: סיון שוב עמי, יח"צ

מסעדת האקליפטוס, ירושלים 
בבית אבן מרשים מהמאה ה-19 יושבת מסעדת האקליפטוס, מסעדת קונספט ירושלמית ששמה לה למטרה להחיות מסורות אוכל נשכחות עוד מתקופת התנ"ך. שף המסעדה, משה בסון, רותם את הידע הרב שלו בחקלאות עתיקה ובמקרא כדי לפתח מתכונים הנשענים על חומרי גלם מקומיים, ושואבים השראה מידע קולינרי שעובר מדור לדור. בתפריט המסעדה תמצאו הרכבי מנות כמו "משתה מלכת שבא", "סעודת שלמה המלך" ו"ארוחת שיר השירים". המסעדה ממוקמות מול חומות העיר העתיקה ומציע נוף משגע עם שקיעות ורודות ורומנטיות.

כשרות: המסעדה בפיקוח צהר

סמטת פלט (בין חטיבת ירושלים 14 לאליאל דרור), ירושלים | 02-6244331

 

מסעדת האקליפטוס (צילום: אתי נמיר,  יח"צ)
מסעדת האקליפטוס | צילום: אתי נמיר, יח"צ

רופטופ, ירושלים
רוּפטופ, ניתן להבין מהשם, היא מסעדה הממוקמת על גג, אבל לא סתם גג. המסעדה ממוקמת על הגג המהפנט של מלון ממילא הירושלמי עם נוף הנפרש מול העיר העתיקה. חלל המסעדה עוצב על ידי מעצב העל האיטלקי פיירו ליסוני, שנתן כבוד לנוף הפנורמי ויצר אווירה שיקית המשמשת מעטפת ראויה למנות המוגשות במסעדה, מבית מדרשה של השפית סימון שפירו, המתבססות על מרכיבים טריים ואיכותיים המשולבים בבישול איטלקי-עילי.

כשרות: כשר בהשגחת הרבנות ירושלים

רחוב המלך שלמה 11 ירושלים (הכניסה דרך מלון ממילא) | 02-5482230

 

רופטופ ממילא (צילום: דניאל לילה,  יח"צ)
רופטופ ממילא | צילום: דניאל לילה, יח"צ

גופנה, שילה
גופנה, המסעדה החדשה של השף יהוידע נזרי (מאסטר שף) בשילה, החלה לפעול ממש לאחרונה וכבר זכתה להמלצות חמות מחברי פודוס שהספיקו לפקוד אותה. המסעדה הוקמה בשנת הקורונה על חורבותיו של דיר עיזים ועוצבה ביד אמן למסעדת שף כפרית ורומנטית המעניקה חוויה אחרת. המסעדה פתוחה בימי חמישי בלבד (בשאר השבוע המקום משמש כמרכז יין וסדנאות) ומציעה תפריט מצומצם ומוקפד עליו אמון השף נזרי לצד תפריט יין ממגוון יינות מקומיים מעולים.

מיוחד לט"ו באב: ביום חמישי 25/7, המסעדה מציעה כוס שנייה של יין הבית בחצי מחיר.

כשרות: בהשגחת רבנות בנימין, בשר חלק

ברכת האילנות 3, שילה | 050-6576116

 

מסעדת גופנה (צילום: שלמה מלט,  יח"צ)
מסעדת גופנה | צילום: שלמה מלט, יח"צ