כדי לתמוך במסעדנים בתקופה מורכבת כמו זו, קוקה-קולה יצאה בשיתוף פעולה עם מאות מסעדות ברחבי הארץ תחת הכותרת -  ״משלוח שבא בטוב״: מזמינים מנה עיקרית במשלוח או בטייק-אוואי, ומקבלים שתייה בסכום סמלי של שקלים בודדים. מתלבטים מאיזו מסעדה להזמין? הנה כמה אופציות שיפתחו לכם את התיאבון.

סינטה בר

סינטה בר היא קבוצה של 6 מסעדות בחיפה, הראשונה בהן נפתחה לפני 18 שנה. בתקופת הקורונה החברה הוציאה רבים מ-400 עובדיה לחל״ת, והסבה את מסעדות הקבוצה למסעדות משלוחים. כאשר הודיעו על חזרה לשגרה החליטו בסינטה בר להשאיר את מערך המשלוחים במסעדות, והיום הם מעידים שהלקוחות, רובם לקוחות קבועים, מפרגנים ומזמינים.

סינטה בר (צילום: ישראל אלפסה)
צילום: ישראל אלפסה

בין המנות המובילות במסעדת הסינטה בר:

אסאדו טלה בגלייז: פיתות מהטאבון, מטבוחה, טחינה, איולי עמבה ועוד.

ניוקי ריקוטה: ניוקי בעבודת יד, רוטב חמאה, בצל שאלוט, מרווה, תרד ופרמז'ן.

שקדי עגל צלויים: קרם שום, תפוח אדמה צלוי, פטרוזיליה, שום, גרידת לימון ושמן זית - מנה קלאסית לאפריטיף.

כרמים באר שבע

מסעדת כרמים באר שבע הוקמה לפני שש וחצי שנים, כאחות לכרמים סגולה שעובדת כבר 17 שנה. הסניף הדרומי אחראי למסת המשלוחים העיקרית, מספר עידן כהן, שותף ובעלים של המסעדה. תחת הנחייתו של השף סהר רפאל (זוכה תוכנית הריאליטי ״המטבח״) הורכב תפריט ים תיכוני ישראלי עם נגיעות אירופאיות, המשתמש בבשרים המיושנים במקום, כמו גם בשמן זית וביין מקוריים המיוצרים במקום אף הם. בתקופת הקורונה המסעדה התאימה את התפריט שלה למשלוחים: מנות מסוימות ירדו מהתפריט, חלק שונו, ונוספו כמה חדשות לגמרי - כולל עסקיות למשלוחים, דבר יוצא דופן.

כרמים באר שבע (צילום: אנטולי)
צילום: אנטולי

בין המנות הבולטות של המסעדה:

המבורגר שחיתות: המבורגר משובח על לחמניית בריוש, מלווה ברצועות אנטרקוט מוקפצות עם בצל מקורמל ברוטב טריאקי ובליווי צ‘יפס.

בקלאווה טלה: עלה פילו במילוי בשר טלה קצוץ בתיבול אוריינטלי, מונח על טחינה גולמית וסילאן בעיטורי שקדים קלויים ופתיתי אבקת סוכר.

פטריות בגריל: מנה המלווה את המסעדה עוד מפתיחתה - פטריות שמפיניון, פורטובלו ויער מוקפצות בחמאה, שמנת, יין לבן ועשבי תיבול.

ואלרו

מסעדת ואלרו בשוק מחנה יהודה הסבה עצמה למתכונת טייק-אוואי ומשלוחים בשם ״ואלרו אקספרס״, במסגרתה מוגשים כריכים במילוי המנות והטעמים המוכרים מתפריט המסעדה. למטרה זו, פיתחו בעלי המקום מתכון לחלה ייחודית שנקראת ״חלת בורגר״ - שילוב של חלה אוורירית ולחמניית המבורגר מתקתקה. כל הכריכים מוגשים עם סלסה של ירקות שרופים, טחינה שחורה, קריספי בצל וסלט עלים ארומטיים.

לצד אלו, המסעדה השיקה לאחרונה תפריט בראסרי וגריל כשר הכולל נתחי בשר איכותיים ברמה הגבוהה ביותר ובמחירים הוגנים במיוחד.

ואלרו (צילום: חנה טייב)
צילום: חנה טייב

בין המנות המומלצות:

אסאדו מבשר וואגיו מעושן - מושלם עם קולה זירו.

שווארמה של דגים ב-12 תבלינים - מתאים לספרייט זירו או לפאנטה.

רוסטביף: המבורגר מנתחי וואגיו מובחרים - קלאסי עם קוקה-קולה.

בנוסף, המסעדה מציעה קוקטיילים ״שקשקו אותי עם קרח״ בבקבוק של 350 מ״ל.

TYO

רגע לפני שהעולם שאנו מכירים השתתק באחת, המסעדה היפנית המדוברת בישראל עברה למשכנה החדש בנווה צדק. גם בלי אפשרות להתלהב מהלוקיישן המרהיב, המסעדה עשתה את מירב המאמצים כדי להעביר את החוויה בתפריט טייק-אוואי ומשלוחים לפי תפיסתו של השף יאמה-סאן. כך, למעשה, לאחר 7 שנים, המסעדה יצאה לראשונה מחוץ לגבולות תל אביב. בנוסף לתפריט המשלוחים, הוגדל היצע הקינוחים במסעדה, והושקה נישה של מגשי מסיבות מיוחדים לאירועים פרטיים בבית עד 20  איש - יוזמה שהפכה לאחד ממנועי הצמיחה הגדולים של המסעדה בימי הקורונה.

TYO (צילום: יהונתן בן חיים)
צילום: יהונתן בן חיים

בין המנות המומלצות של המסעדה:

פיצה טונה: טונה אדומה על טורטייה פריכה, חמאה של שום צרוב, עגבניות שרי, פרמז'ן, צ'ילי ועשבים טריים.

אגדשי טופו: טופו טמפורה בציר דאשי, פטריות נמקו, בצל ירוק וג‘ינג'ר.

ריינבו רול: רול של ספייסי טונה עם אבוקדו ומלפפון, לוקוס טונה וסלמון עם ממרח אצות, מוגש לצד סלטון של טונה ושל סלמון במיסו עם צנוברים, תפוחי עץ ותרד חלוט.

אונזה

אונזה, התורכית החצופה של שוק הפשפשים ביפו, התהדרה במוטו Food & Vibe. כעת, עם מערך המשלוחים החדש, ה-Food עדיין עליהם, וה-Vibe כבר עליכם.

אונזה (צילום: מאיר כהן)
צילום: מאיר כהן

בין המנות המומלצות של המסעדה:

הפתיחים: לחם סימיט תורכי, ג'ג'יק (הציזיקי של התורכים), חצילים שרופים וממרח עדשים. מפני שהאונזה היא מקום של אווירה ואלכוהול, הלקוחות אוהבים ''לרפד את הבטן‘' לפני ולהתפנק על הפתיחים, שהולכים מצוין עם קוקה-קולה קר שיעביר את החום הים-תיכוני.

המנה השנייה, שהיא סמל של האונזה, היא הפידה - מאפה לחמעג'ון תורכי בצורת סירה. ישנן כמה גרסאות: עם טלה, או גרסה צמחונית עם תרד, בצל, חצילים ובטטה. זו מנה כבדה יותר, שתלך הכי טוב עם קוקה-קולה זירו.