המסעדה

מסעדת תלפיות בשוק תלפיות, חיפה. הזמנו לשכונת הדר עליון.

אזור החלוקה

חיפה והסביבה (קריות, נשר).

שורה תחתונה

רמה גבוהה, כמו שבמסעדת תלפיות יודעים לספק.

האוכל

כריך שווארמה של פלמידה עם שומן כבש (42), כריך קבב של בורי עם צזיקי ופלפל קלוי (40) וחצ׳פורי (32).

אם יש מסעדה להתגעגע אליה בימי הסגר, היא תלפיות. האווירה של השוק, התפריט המשתנה, ההקפדה. מאז פרוץ הקורונה היינו בטוחים שכבר אין דרך אמיתית לחגוג במסעדה טובה ומפנקת, והנה, למדנו שאפשר.

הג׳בטה עם הקבב הייתה משגעת. זה אותו הקבב שאנחנו מכירים מהמסעדה, רק שהצליחו למצוא דרך מתוחכמת להכניס אותו לכריך. מצד אחד מנה מדויקת בטעם ובתיבול, ומצד שני מפתיעה ומרעננת בבחירה של השילוב. והשמיר, הו השמיר. הוא היה שם בדיוק במקום הנכון בזמן הנכון.

משלוח מתלפיות. כריך קבב בורי (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
משלוח מתלפיות. כריך קבב בורי | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

השווארמה הייתה קצת יותר חלשה. אומנם היה בה טוויסט מעניין, והיא תובלה טוב כמו שווארמה, אבל משהו בסנדוויץ׳ נותר מעט יבש, למרות שהכניסו אליו את הציזיקי ממנת הקבבורי. התלהבנו פחות, זאת האמת. יחד עם זאת, חשוב לציין ששני הסנדוויצ׳ים היו ענקיים, טריים, ומלאים בתוכן כלבבנו (היה קשה למלא את הקצוות שנשארו קצת לבד, אבל אנחנו מגלים הבנה).

משלוח מתלפיות. שווארמה פלמידה (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
משלוח מתלפיות. שווארמה פלמידה | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

החצ׳פורי הגיע קפוא (הוזהרנו מראש) והצריך חימום בתנור כדי לא להגיע פושר ורטוב במשלוח (ככה זה כשפלצנים). התכוננו מראש לעוד 20 דקות של המתנה, אבל כשהגיע המשלוח וראינו את גודל הכריכים פתאום נבהלנו שמא לא יישאר לנו מקום למנה השלישית. עד מהרה קיבלנו החלטה לשמור למחר חצי מכל כריך ולהשאיר מקום לחצ׳פורי (מסוג אפורצלולי עם בצק עלים, אם תהיתם), שהיה פשוט מעולה, מעדן. ובכן, פחות מ-20 דקות בתנור, בצק מושלם של בורקס עדין ופריך וגבינה טעימה ביותר ובכלל לא חזקה כמו גבינה גרוזינית רגילה (ואנחנו מאוהבי הגבינה הגרוזינית בעלת הטעם החזק והדומיננטי).

משלוח מתלפיות. חצ'פורי (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
משלוח מתלפיות. חצ'פורי | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

לסיכום, אהבנו להכיר את תלפיות המפונפנת במסגרת חדשה, צנועה יותר והרבה יותר נוחה לכיס שלנו. אומנם מדובר בסנדוויצ׳ים, מה שאמור להסביר את המחיר הנמוך, אבל הטעם של תלפיות הורגש בהם: שילוב מיוחד של טעמים, מקוריות והשקעה ענקית בתוך לחם טרי.

הזמן

טוב זאת באמת אותה השכונה, אבל עדיין, 35 דקות והשליח היה פה. הכריכים עוד היו חמים, ולא הספקנו למות מרעב.

היגיינת השליח

שליח אדיב עם כפפות של אופנוע, שגם וידא איתנו שאנחנו סגורים על החימום בתנור של החצ׳פורי. הרגשנו בידיים טובות.

עוזר לשכוח?

עוזר להרגיש את הפינוק הנדיר שמרגישים רק במסעדת תלפיות, וההקלות שנראות באופק נותנות תקווה שהנה בקרוב נרגיש את הדבר האמיתי.

אחרי שכל זה ייגמר

נחזור לכוס היין והסביצ׳ה שאנחנו הכי אוהבים על מפתנו של השוק שאנחנו הכי אוהבים, בעיר שאנחנו הכי אוהבים.