המסעדה

מוג'ו, מרכז יכין סנטר, נתניה

אזור החלוקה

נתניה, בית יהושע, כפר נטר, אבן יהודה

שורה תחתונה

מוג'ו היא אחת המסעדה היותר נחשבות באזור נתניה, והאוכל שקיבלנו בהחלט מצדיק את השם הטוב שיצא לה. מצד שני המחיר, בטח ובטח בימים כאלה, שבהם סופרים כל שקל, יקר מאוד. אז כן, שווה וטעים, אבל רק לאירועים מיוחדים (רואים אחד כזה באופק? כיף לכם...).

מוג'ו סושי נתניה  (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
משלוח אסתטי שעושה חשק. מוג'ו | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

האוכל

הזמנו מנות פתיחה של ספרינג רול במילוי ירקות ושרימפס (44 שקלים) ומרק מיסו (25 שקלים); לצידן שני רולים של סושי - טריאקי מאקי עם סלמון אפוי ואבוקדו (50 שקלים) ורול ספייסי טונה (52 שקלים) - וגם מרק ראמן (56 שקלים). דמי המשלוח היו 12 שקלים, וקיבלנו הנחת צהריים של 10 אחוז על סך כל ההזמנה. עם תוספת התשר בכרטיס האשראי שילמנו 231 שקלים (לא מעט לארוחת צהריים, שחשוב לציין שנזללה במהירות).

מילה כללית על המשלוח של מוג'ו: מדובר בחוויה אסתטית במיוחד, וזה בעל משמעות ניכרת בימים שכאלה, שבהם אנחנו קצת נגעלים מהכל. המנות היו יפות ומושכות - מהספרינג רול, שהירקות בו סודרו בתוך דף האורז לפי צבעים, ועד הסושי, שניחן ביחס אורז-דג-תוספות מצוין והצטיין בצבעוניותו.

המנות הטובות ביותר בארוחה היו שני הרולים של הסושי; רול הסלמון האפוי היה החביב עלינו ביותר, עם שפע דג וטמפורת בטטה נעימה שפוזרה על מעטה האורז החיצוני. מנת הספרינג רול הייתה גם כן פתיח מעולה, והגיעה עם שני רטבים מצוינים - רוטב סאטה מבוסס בוטנים וסוג של חומץ לטבילה, שממש הקפיץ את המנה.

גם מרק המיסו, עם ציר סמיך שבתוכו מעט אצות וטופו, היה טוב. פתיח קלאסי לארוחה אסייתית שעושה נעים כשבחוץ קר. לצערנו מרק הראמן היה המנה החלשה ביותר בארוחה - למעשה הוא לא היה באמת ראמן אלא יותר מרק פטריות שבתוכו שלל תוספות כמו שיטאקה, אטריות וביצה. המרק היה מעט מתקתק מדי, מה שלא אמור לאפיין ראמן, ואומנם היה נדיב מאוד מבחינת כמויות, אבל בגזרת הטעם לא הגיע לרמתם של מרקי הראמן הטובים שאפשר לאכול היום בארץ. כך שלטעמנו אם מזמינים מכאן, עדיף ללכת על מנות הסושי שהן מרשימות יותר.

מוג'ו ספרינג רול  (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
אפילו הספרינג רול יפה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

הזמן

מרגע שהזמנו את המשלוח ועד שהשליח הגיע עברו קרוב לשעתיים. ייתכן שלגשם שלא הפסיק לרדת הייתה יד בדבר, אבל כך או כך - ההמתנה הארוכה גרמה לנו להיזכר בימים שלפני הקורונה, שבהם הכבישים היו סואנים ופקוקים והמסעדות היו שוקקות. למרות הנוסטלגיה, מדובר בהמון זמן לחכות למשלוח, בייחוד כשרעבים, וכשהתקשרנו לברר היכן השליח נענינו בסיכום הלקוני "בדרך אליכם", שלא באמת עזר.

מוג'ו ראמן  (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
החלק הפחות מלהיב בארוחה. ראמן | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

היגיינת שליח

 אין תלונות. השליח היה נחמד וקיבל את התשר שלו בכרטיס אשראי עם הזמנת האוכל.

עוזר לשכוח?

לגמרי כן. ראשית, כאמור, כל חוויית ההזמנה וההמתנה הארוכה הזכירו לנו את הימים שלפני שכל הקלפים נטרפו. שנית, האוכל של מוג'ו היה טוב מאוד, ואם לא נגיע ליפן בתקופה הנראית לעין, לפחות נדע שאפשר לאכול סושי כיפי גם בנתניה והסביבה.

אחרי שכל זה ייגמר

נעדיף לבלות במסעדה עצמה, אבל גם משלוח טוב בהחלט יבוא בחשבון.