מה לעשות, יש דברים שאין בתל אביב. כשנכנסנו ללוג'ו, מסעדת טאבון חדשה בעכו, התנגנה שם מוזיקה בערבית – ולא בקטע היפסטרי, אלא פשוט כי ככה. מבחינתי זה כבר סימן טובות, ואת האותנטיות והמקוריות שלהן ייחלתי מצאתי באמת גם בהמשך, במנות ובטעמים.

via GIPHY

בעלי המסעדה בחרו בשף הקצת מוכר שאדי בשארה (שהיה השף של רשת אלבאבור) והלכו על קונספט שמשלב טאבון עם מטבח עכואי מקומי ומטבח איטלקי. התפריט הארוך מציע מנות פתיחה, סלטים, פסטות ופיצות, עיקריות מהים ומהיבשה ותפריט בראנץ' המוגש בבקרים. הרבה מהמנות יוצאות מהטאבון; מעבר לפוקצ'ות, הקלצונות והפיצות, גם מנת הקבב למשל הגיעה בתוך מעטפת של בצק פריך וכיפי (ויש טקס שלם של חיתוך הבצק וחשיפת המנה, משהו מעורר תיאבון ברמות).

סטייק עם גבינה כחולה (צילום: Vexo digital marketing,  יח"צ)
סטייק עם גבינה כחולה. נהדר | צילום: Vexo digital marketing, יח"צ

אנחנו ניסינו מנה ראשונה של סשימי סלמון (52 שקל) עם קרם פרש, זרעי עגבנייה וצלפים, שהיה טיפה מלוח אבל עם שילוב מעניין של טעמים, וסלט לוג'ו מעולה (62 שקל) שהוא למעשה סלט חסה עם מלפפונים חמוצים, שברי פיסטוק, טחינה ונתחי סינטה, ואת המנות העיקריות המיוחדות של המקום: קבב חלבי (75 שקל), שמוגש בתבשיל עגבניות וכאמור יושב בתוך מאפה, וסטייק לוג'ו (115 שקל) - סינטה עם שרימפס ברוטב גבינה כחולה מושלם. בתפריט היה כתוב שלקינוח יש גם עוגות, בנוסף לבקלאווה, אבל כנראה באותו הערב לא היו. לא נורא, כי הבקלאווה שמכינים במקום מוגשת עם גלידת וניל, והשילוב הזה עובד טוב מאוד.

סשימי סלמון, מסעדת לוג'ו (צילום: נועה יחיאלי, mako אוכל)
שילוב מעניין. סשימי סלמון עם צלפים | צילום: נועה יחיאלי, mako אוכל
בקלאווה, מסעדת לוג'ו (צילום: נועה יחיאלי, mako אוכל)
כשהבקלאווה מוגשת עם גלידה, לא צריך שום קינוח אחר | צילום: נועה יחיאלי, mako אוכל

המסעדה עצמה גדולה ויפה, והשירות בגובה העיניים. מה לעשות, יש אווירה שאפשר להשיג רק במסעדות בעכו. חבל שבשלב מסוים בערב החליפו את המוזיקה. פתוח כל השבוע מ-8:00 עד אחרון הלקוחות.

LUJO, בן עמי 5, עכו. 04-6497907