הגילויים הכי מוצלחים הם כאלו שמתחבאים לך ממש מתחת לאף. כבר כמעט עשור שאני מתגורר בחולון, מרחק של כמה דקות מבת ים, אבל עד לפני כמה שבועות לא שמעתי מעולם על מסעדת יורש שפועלת כבר כמעט תשע שנים בבת ים - ממש על הגבול עם יפו. אבל אז גיליתי אותה.

למרות השלט הגדול בחוץ, יורש היא מסעדה קטנה למדי; שישה שולחנות, בר קטנטן וזהו. על המקום הקטן הזה מפקחת ביד רמה אולגה - היא עונה לטלפונים, היא המלצרית והיא בעיקר מי שמבשלת את האוכל המופלא במקום. מדי פעם, כשהעומס משתלט, מישהו מבני משפחתה מצטרף לעזור גם הוא בהגשה או בחיתוכים, אבל לא פעם תראו פה את אולגה ממש לבדה, עושה הכל מהכל. לפעמים זה יצריך מכם קצת סבלנות, בכל זאת אדם אחד מכין את כל האוכל, אבל אם תגיעו לכאן בלי לחץ, תזכו לארוחה מנחמת של ממש.

התפריט של יורש עצום ומכיל עשרות רבות של מנות. אם זה לא מספיק, התפריט גם מכיל הרבה תיאורים משעשעים שהם ספק תולדה של תרגום קלוקל לעברית או של פער התרבויות הגדול. זה מתחיל במילים המלאות לשיר האלמותי "אוכל, קדימה אוכל" של שאול ביבר וממשיך עם תיאורים כמו "מחבת חזה לבן עם פטריות ותפוח אדמה ביתי - יכול לפתוח תיאבון גם לאדם שבע", "שישליק בשר לבן עוצר נשימה" ומנה של סרטנים שהיא "כל מה שצריך על מנת לצבוע לך את היום בצבעים שמחים" - כך במקור. לא תוכלו להזמין את כל המנות בתפריט, ובשני הביקורים שלי במקום לא זכיתי לטעום את הבלינצ'ס עליהם שמעתי לא מעט. למרות זאת - התפריט כל כך רחב, שיש המון ממה לבחור. קחו לתשומת לבכם שהמנות גדולות וכבדות למדי ואפשר להסתפק בהרבה פחות מעיקרית לכל אדם.

באגף הסלטים כדאי להתחיל עם סלט אוליביה (35 שקלים); הגרסה הרוסית לסלט התפוחי אדמה במיונז הכל כך מוכר. כאן מכינים אותו עם חתיכות קטנות של בשר עדין יחד עם תפוחי האדמה, אפונה, גזר ורוטב מיונז עדין יחסית. הסלט שמתקבל הוא הרבה פחות עז בטעמו מהגרסאות המקובלות, וכיף לנשנש אותו יחד עם הלחם האחיד שמגיע לכל שולחן בזמן שמחכים למנות האחרות.

סלט אוליבייה, יורש (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
הגרסה המושלמת לסלט תפוחי אדמה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

בין אם תצליחו לשים ידיים על הבלינצ'ס הנחשקים ובין אם לא, אל תוותרו על הכיסונים שמכינים פה; הפילמני (50 שקלים) הם כיסוני בשר קטנים שמגיעים עם חתיכות חמאה לא קטנות במיוחד (שנמסות די מהר מחום הכיסונים והופכות את הבצק לחלקלק ועשיר) ועם שמנת חמוצה בצד. הוורניקס (50 שקלים) הם כיסונים במילוי תפוחי אדמה שמגיעים עם ערימה מכובדת של בצל מטוגן והם טעימים לא פחות - התיבול אמנם עדין, אבל מכמויות השומן באוכל של יורש לא תצליחו להתחמק. שתי המנות מגיעות בכלי חרס שנראים די קטנים, אבל מסתירים בתוכם כמויות לא קטנות בכלל.

פלימני, יורש (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
פלימני, יורש | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

אולי זה כבר נשמע כמו תקליט שבור, אבל גם מנת לביבות תפוחי האדמה (50 שקלים) היא סוג של חובה. ערימת לביבות מהממת, אבל כאלה שתפוחי האדמה בהן מגורדות ממש דק, והן רותחות, פריכות וכן, גם קצת שמנוניות. הן מגיעות כמובן עם שמנת חמוצה בצד, וזו הייתה התזכורת הכי חזקה לאוכל שהיינו אוכלים אצל סבתא וסבא. באגף המנות העיקריות שווה להזמין מנה אחת של שישליק לבן (59 שקלים). את אותה מנה אפשר גם להזמין בגרסת סטייק שלם (55 שקלים) ובסה"כ מדובר בבשר צוואר חזיר שנצלה פה עד כדי שלמות. הצ'יפס שמגיע איתו בצד הוא אמנם מהזן הקפוא והפשוט, אבל הבשר עסיסי, רך ומלא בטעם. גם מנה של נקניק הבית (75 שקלים) הייתה מצוינת. מדובר בעצם בנקניקייה אוקראינית ענקית ומגולגלת עם מעטה פריך במיוחד ומילוי עמוס בשומן ובשום. לא מנה עדינה בשום אופן, אבל טעימה מאוד. דווקא את העוף טבקה (65 שקלים - גרסא קצת שונה ממנת העוף הבוכרית שבה עוף שלם נצלה תחת משקולת ויוצא דק ופריך) דווקא פחות אהבנו. הגרסא המקורית עמוסה בשום, ופה היא תובלה בהמון שמיר, שהעלים לגמרי את טעמיו של העוף. אגב, אל תתפלאו אם תזמינו כמה מנות ואולגה תערבב ביניהן על הצלחת או תחלק אותן לשתי צלחות נפרדות בערבוביה. כאן אוכלים ממש כמו בבית, וזה חלק מהקסם של המקום.

לביבות תפוחי אדמה, יורש (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
לביבות כמו של חנוכה, אבל כל השנה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

עוף טבקה ושישליק חזיר, יורש (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
חצי מנה של עוף טבקה וחצי מנה של שישליק חזיר | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

צלעות חזיר ברוטב קרמל (90 שקלים) הן שלוש צלעות גדולות ועסיסיות ברוטב מלוח-מתקתק שמכיל גם צימוקים. לא לגמרי רוטב שגרתי לספייריבס, אבל כזה שמחמיא מאוד לבשר החזיר השמן, וכיף לאכול אותן עם הידיים. גם הן מגיעות אם אותו צ'יפס, וגם עם קערה לא קטנה של סלט ירקות טרי. אם במקרה דילגתם על הלביבות במנות הראשונות, תוכלו להזמין גם לביבת ענק עם "טריו בשרי" (79 שקלים). מנה לא פוטוגנית במיוחד (וניסיתי לצלם אותה, תאמינו לי), אבל טעימה בכל זאת. מדובר באותה לביבה טעימה מהראשונות, רק ענקית ועם ערימה גדולה של תערובת עוף, הודו ובקר ברוטב פטריות. קחו בחשבון שמדובר במנה כבדה במיוחד.

צלעות חזיר, יורש (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
צלעות חזיר. הצ'יפס והסלט הגיעו בצד | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

לא ממש הצלחנו להשאיר מקום לקינוחים בשני הביקורים שלנו, אבל התפריט מספר על גלידה ביתית עם ריבה (25 שקלים), ורניקי במילוי דובדבנים (50 שקלים) וקרפ סוזט צרפתי (50 שקלים) שהתפריט אומר ש"נמצא בעשיריית הקינוחים הטובים בעולם זה עשר שנים!". אם יוצא לכם לנסות אותם, אתם מוזמנים לספר לנו בטוקבקים. בינתיים - דסווידניה.

יורש. בלפור 9, בת ים. 03-5064810. ראשון עד שבת, 12:00-00:00. לא כשר