לא שחסרות סיבות לעלות לצפון, אבל עם בוא השלגים בחרמון והתמלאות הנחלים, נראה שכולנו רק מבקשים לזנוח את החיים הרגילים שלנו ולנהור צפונה. כשנוסעים לטייל זה בדרך כלל כולל - איך לא - עצירה טעימה במסעדה או בית אוכל, שבו כל אחד מהנוכחים יוכל למצוא לו משהו שהוא אוהב, ואם תשאלו אותנו - אין קונצנזוס רחב ואיכותי יותר מכיסונים.

אם כך, את אחת ממסעדות הכיסונים הכי כיפיות בארץ גילינו בשבוע שעבר מחדש בריחניה שבגליל העליון. גילינו מחדש, כי בכל זאת מדובר במוסד שיש לו אוהבים רבים - אבל הביקור הזכיר לנו שלמסעדת נלצ'יק מגיעה התייחסות נוספת ומפרגנת, והנה היא לפניכם. מדובר במקום שהאווירה בו פשוטה ולא יומרנית, ולעומתה האוכל - מאכלים צ'רקסיים גליליים - נעשה בקפדנות ואהבה אינסופיות.

נלצ'יק כופתאות  (צילום: דור ציפורי, mako אוכל)
מגוון גרסאות של כיסונים צמחוניים ובשריים | צילום: דור ציפורי, mako אוכל

התפריט של נלצ'יק כולל מבחר רחב של כיסונים, וגם סלטים, חומוס ובשרים על האש (אבל עזבו, אנחנו פה בשביל הכיסונים). למעשה, מבחר הכיסונים כל כך גדול שאפשר רק מהם להרכיב ארוחה שלמה. יש כאן, למשל, צ'יבורקי - מאפה מטוגן במילוי בשר עגל טחון; חלוז' - מאפה מטוגן במילוי גבינה צ'רקסית; מתאזה - כיסונים במילוי גבינה צ'רקסית ובצל ירוק ברוטב פלפל אדום ויוגורט; קולאק - כיסונים במילוי תבשיל חומוס; ושושברק - כיסונים במילוי בשר עגל במרק עגבניות.

עוד תמצאו פה מנות מעניינות כמו מג'מק - תבשיל עדשים עם שמן זית, לימון, תערובת תבלינים ופטרוזיליה, שמנגבים עם פיתה כאילו היה חומוס, חומוס שמוגש עם שברי אגוזים ושיפס פאסט - תבשיל מקמח ואורז עם חיטה ושקדים שיש להזמין מראש לשולחנות גדולים.

מלבד הכיסונים, שקשה למצוא כמותם במסעדות במרכז הארץ, אחת המנות המוצלחות ביותר בנלצ'יק הייתה דווקא הקינוח: כנאפה נהדרת במילוי גבינה צ'רקסית, שעבור חובבי הכנאפה הרבים בארץ בהחלט מצדיקה הגעה במיוחד.

אין הרבה מקומות שמתהדרים בתואר מסעדה צ'רקסית בארץ, ואין הרבה מקומות שמגישים כיסונים כמו של נלצ'וק - על כל המגוון המעולה, הצמחוני והבשרי, שהיא מציעה - והכל במחיר סביר לגמרי. מזג האוויר מזמן אתכם צפונה? קחו אותה בחשבון, ותיהנו משולחן פחמימתי שאין כמוהו כשבחוץ המעלות צונחות.

נלצ'יק. ריחניה. 04-6990548