מיזו

מיזו הוא סושי בר ומסעדה אסייתית שממוקמת בפריים לוקיישן אמיתי - חוף הים של ראשון לציון. אין במקום אווירה של מסעדת חוף אבל יש נוף כחול באופק ותפריט של מסעדה והמקום מארח מסיבות. התפריט מציע את המבחר הקלאסי של מנות אסייתיות וחוץ מסושי אפשר להזמין במקום באן, מוקפצים ועוד.

 

פיש

פיש היא מסעדת דגים וותיקה והיא מציעה הרבה יותר מדגים או פירות ים. יש בתפריט קצת מהכול כולל סושי ועראייס. גולת הכותרת במקום הן מנות הדגים כמובן: פסטה עם פירות ים, דגים שלמים בתנור, מנות של דגים נאים, טרטרים, מול מולינייר ועוד. בשנה האחרונה נוספו לתפריט גם המבורגר, סטייק כבדי עוף עם ניוקי ואפילו שווארמה. אל תפספסו את מנת השרימפס רוקפור.

View this post on Instagram

A post shared by מסעדת פיש - Fish Restaurant (@fish_restaurant)

הברברי

מהצריף הקטן שבו פעל ביפו הוא הגיע לבר פיתות שיש הסבורים שבו מגישים את הפיתה הכי טעימה באזור. המקום של הברברי הוא למעשה שיפודייה עם עיצוב של בר אוכל, שבו צולים בשר על הגריל ומכניסים אותו לתוך פיתות עבות. החתן של דני הברברי ביפו הוא מי שאחראי על המהלך, אבל אפשר גם לפגוש את דני בכבודו ובעצמו מאחורי הגריל. האופציות כוללות קבב מעולה, שיפודי לבבות, נקניקיות מרגז, כבדי עוף ולב עגל. יש גם פיתה מיקס וכולן מוגשות בתוספת טחינה, עמבה וחריף, עגבנייה צלויה, פלפל חריף ובצל – גם הם אחרי צליה על הגריל. התוצאה היא פיתה עסיסית שמביני העניין מתמכרים אליה כבר בביס הראשון.

פיתה הברברי  (צילום: ריטה גולדשטיין,  יח"צ)
פיתה הברברי | צילום: ריטה גולדשטיין, יח"צ

סוהו

המוסד המיתולוגי של ראשון לציון כבר הספיק לחגוג 20 שנות פעילות אבל נדמה כי השנים לא ניכרות עליו. סוהו הביא את הבשורה האסייתית לאזור המוסכים, שמאז הפך לאחד ממוקדי הבילוי התוססים של העיר, והיום המסעדה הזו נחשבת לאבן יסוד בקולינריה הראשל"צית. סוהו היא מסעדה עצומה בגודלה עם 250 מקומות ישיבה ו-500 מנות בתפריט המוצג על גבי טאבלטים וחולש על כל מזרח אסיה. המסעדה גם מארחת הופעות חיות ומסיבות גדולות בחגים, והסושי במקום מאוד מגוון וללא ספק המצטיין באזור.

מסעדת סוהו | ראשון לציון (צילום: יחסי ציבור)
מסעדת סוהו | ראשון לציון | צילום: יחסי ציבור

ג'נגו

JANGO היא ההמבורגרייה המדוברת של השף טום אביב וקבוצת קוקו גרופ שנפתחה במרץ 2020 ברובע המסחרי של ראשון לציון. עם עיצוב דרמטי ותפריט שכולל המבורגר רגיל, צ׳יז בורגר, המבורגר חריף עם ריבת בצל ובורגר קריספי צ׳יקן, כולם בעלי שמות שובבים, בהתאם לז'אנר ולרוח המקום.

מסעדת jango | ראשון לציון (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
מסעדת jango | ראשון לציון | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

 

סקון נקון

את המסעדה התאילנדית הזו פתחו דני ורותי (רותיארט בתאית) שקד, כעברו לחיות בישראל אחרי עשור משותף בתאילנד. רותי אחראית על כל האוכל המוגש כאן, ומפתיע לגלות שזהו הניסיון הראשון שלה בבישול מקצועי. בסקון נקון (שקרויה על שם העיר בה גרו בתאילנד) מציעים מנות תאילנדיות במחירים משתלמים והגיוניים: סלט פפאיה וסלט נאם טוק; מרקים כמו טום יאם קונג עם שרימפס או עוף, פטריות, חלב קוקוס, בצל, גלנגל, למון גראס, קפיר ליים ובצל ירוק עם אורז; ומנות עיקריות כגון עוף עם אגוזי קשיו, עגבניות, צ'ילי ואורז, פאד סי היו - אטריות אורז רחבות עם בצל ירוק, ברוקולי, ביצה, שום, לימון ובוטנים קלויים וכמובן פאד תאי עם ירקות, פירות ים או עוף.

סקון נקון ראשון לציון סלט פפאיה (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
סקון נקון ראשון לציון סלט פפאיה | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

Jaja

ג'הג'ה הוא בר איטלקי שמח וחדש יחסית שנפתח בראשון לציון בשנת הקורונה. על הפיצה במקום חתום הפיציולו הישראלי גלעד סלומון, שמכין פיצה בסגנון נפוליטני, הבצק של הפיצה עובר התפחה של 72 שעות כנהוג היום ברוב הפיצריות הנחשבות והתפריט מציע הפתעות כמו פיצת אננס וקממבר ופיצה סביח לצד קלאסיקות כמו פיצה פטריות ופיצה מרגריטה. יש גם כמה מנות פסטה, סלטים וראשונות כמו ארנצ׳יני, השומרים על אופיו האיטלקי של המקום.

מסעדת jaja | ראשון לציון (צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור)
מסעדת jaja | ראשון לציון | צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור

פאו וואו

פאו וואו הוא בר אוכל שפתחה קבוצת אנשי לילה שבבעלותה ברים ומועדונים באזור ראשון לציון. התפריט נותן פרשנות חדשה לאוכל רחוב מכל העולם ומתאים במיוחד לחבורות שמגיעות לחלוק. אחת לשבוע עורכים כאן ערבי שף בקונספטים שונים, אז תעקבו אחרי דף הפייסבוק של המקום כדי לדעת מתי להגיע לערב איטלקי, ארגנטינאי, הודי או לערב כנאפה משכם. הכי כיף לשבת בפאו וואו במרפסת החיצונית, לצפות במתרחש ברחוב הראשי של העיר, ללגום קוקטייל ולהזמין מנה אסייתית, פיתה, המבורגר או צ׳יפס.

פאוו ואוו ראשון לציון כרובית בפיתה (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
פאוו ואוו ראשון לציון כרובית בפיתה | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

סה טו

SE TU של רון אלימלך הוא קצת בר וקצת פיצרייה. בתפריט מופיעות פיצות ממוספרות ונטולות שמות עם תוספות לא שגרתיות כמו רוטב קארי, מוצרלה מעושנת, קרם פולנטה ואפילו כנאפה. יש כמובן גם גרסאות קצת יותר רגועות אבל בואו נודה, העניין כאן הוא ללכת עד הסוף ולהתנסות. לאחרונה, לאור ההצלחה, SE TU פתחו סניף נוסף, בשוק הפשפשים של תל אביב.

מסעדת סה טו | ראשון לציון (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
מסעדת סה טו | ראשון לציון | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

הגראז'

הגראז' היה כאן הרבה לפני שהמבורגריות משוכללות הופיעו בכל מקום. הוא היה כאן עוד לפני שהקציצה הפכה למושחתת ולפני שהתחלנו לארוז אותה לתוך לחמניות שחורות ולהעמיס עליה תועפות של תוספות. מזללת ההמבורגרים המיתולוגית הזו פועלת כבר שנים ועדיין מצליחה להשאיר אותנו עם פה פעור בכל פעם מחדש: צ׳יפס עם תוספות מטורפות ורטבים נוטפי זימה, כריכי בשר משגעים -  תמיד מעניין ויצירתי בגראז׳. אם אתם בעניין של תחרויות אכילה או צ׳אלנג׳ים בסגנון – זה המקום בשבילכם, ועוד לא הזכרנו את עסקיות הלילה השוות שמתחילות ב-23:00.

מסעדת הגראז' | ראשון לציון (צילום: דודי אייזנטל, יחסי ציבור)
מסעדת הגראז' | ראשון לציון | צילום: דודי אייזנטל, יחסי ציבור