The Burger Place, מג'דל שמס 

במג'דל שמס, הכפר הסמוך לחרמון, נמצאת המבורגרייה מעולה, השייכת לשלושה אחים. מכינים שם המבורגרים מטורפים מבשר מקומי מיושן וגם מארזים של ארוחה לחבר'ה שכוללים מלבד הקציצות גם כנפיים מטוגנות, טבעות בצל וצ'יפס. המחירים לא פחות ממדהימים (בצד הזול של הסקאלה), אבל זה לא בא על חשבון הווייב המגניב, בעיקר בזכות צוות העובדים הסופר-קולי. בתפריט יש מנות ספיישל כמו המבורגר אנטרקוט והמבורגר מעושן ומבחר התוספות כולל בייקון, חזה אווז, פטריות, כתף בקר, צ'דר, מיקס גבינות ועוד. מפעם לפעם מתקיימות במקום הופעות חיות ויש גם שירות משלוחים בצפון רמת הגולן. לא כשר.

בורגר פלייס (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בורגר פלייס | צילום: לין לוי, mako אוכל

קייטרינג אמיר, מג'דל שמס

מעל המבורגריית The Burger Place סבתא נג'אח מארחת בבית המשפחה לסעודות מהמטבח הלבנוני (ויש גם טייק אוויי). לא משנה אם תגיעו לבד או עם 30 איש, תתקשרו לתאם ונג'אח כבר תדאג להכין אוכל בהתאם: חומוס, מג'דרה, תבשילים של ירקות, חצילים מוחמצים, בורגול עם חומוס ועגבניות, מאפי ספיחה אישיים עם תערובת בשר מתובלת בעדינות, מרק לבן, קובה בורגול ממולא בבשר וקובה תפוח אדמה, מקלובה ועלי גפן, כרוב ממולא, חצילים קטנים ממולאים ואורז עם בשר טחון ואפונה - ארוחה מלאה תעלה לכם כ-120 שקלים לאדם, ובסיומה נג'אח תגיש תה עם ריבות מעולות תוצרת בית: דובדבנים, תאנים וגם ריבת חצילים ודלעת. לא כשר.

קייטרינג אמיר, מג'דל שמס (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קייטרינג אמיר, מג'דל שמס | צילום: לין לוי, mako אוכל

מטרלו, עין זיוון

המאפייה ובית הקפה של עדי פרץ הם נקודת עצירה שהיא בגדר חובה בביקור ברמת הגולן. עדי, שהיה צלם במקצועו, החליט לעזוב את הצילום ולהגשים חלום ישן - להפוך את תחביב האפייה למקצוע. במקום תמצאו מאפים יצירתיים שלא פוגשים בכל מקום, קרואסונים ומאפי בוקר משוגעים מבצק עלים, מאפי בריוש וחלות מיוחדות, ביניהן חלה במילוי מוצרלה ועגבניות מיובשות, ויש גם פוקצ'ה עם גבינות מיוחדות וירקות, רול קינמון בציפוי קרם שמנת וטארט במבה ושוקולד לבן. אל תפספסו את קרואסון החצילאז' עם לאבנה, עגבניות, זיתי קלמטה, חציל מעולה ופטה כבשים. אגב, אפשר גם לשבת לאכול במקום. התפריט משתנה מדי יום ומציע דברים טעימים בשילוב בצק כמו למשל כריכי קרואסון מטורפים שאתם לא רוצים לפספס. לא כשר.

מטרלו (צילום: עדי פרץ, יחסי ציבור)
מטרלו | צילום: עדי פרץ, יחסי ציבור

דה קרינה, עין זיוון

דה קרינה הוא בוטיק השוקולד של קרינה צ'פלינסקי, דור שלישי לשושלת שוקולטיירים. בוויטרינה של החנות תמצאו תצוגה עוצרת נשימה של פרלינים מבריקים בטעמים קלאסיים וגם בטעמים לא שגרתיים, שנארזים לקופסאות שלא היו מביישות תכשיטי יהלומים. בימים כתיקונם פועל בצמוד לבוטיק מרכז מבקרים, שבו נערכות סדנאות שוקולד לכל המשפחה וסיורי שוקולד מודרכים, וכשבית הקפה הצמוד פועל הוא מציע גם משקאות שוקולד מיוחדים. כשר.

כפר הנופש עין זיוון דה קרינה (צילום: שירי קושניר, יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
דה קרינה | צילום: שירי קושניר, יחסי ציבור, יחסי ציבור

שלום עלחם, חולתה

במרכז קיבוץ חולתה, הרחק מן העין וקרוב אל הלב של יודעי הדבר, נמצאת המאפייה הקטנה של עמית ברנע. בחוץ אווירה פסטורלית וציוץ ציפורים ובפנים ניחוחות מדהימים של מחמצת. ההיצע על המדפים ממוקד וטעים ביותר: לחם הסנדוויץ' שמייצרים פה הוא מהטובים בארץ, ואת הבגט המושלם אין סיכוי שתצליחו להביא הביתה כי הוא יתחסל כבר בדרך לאוטו. אפשר גם להצטייד בקפה עם כריך או בפוקצ'ות ומאפי בוקר, לשבת בחוץ וליהנות מהפסטורליה של הקיבוץ הצפוני. לא לפספס את מקלות הפלוט הממכרים, שמנוקדים בקצח ושומשום. כשר.

שלום עלחם, חולתה (צילום: לין לוי, יחסי ציבור)
שלום עלחם, חולתה | צילום: לין לוי, יחסי ציבור

מיטשוס, קצרין

מיטשוס היא אחת ממסעדות הבשר הוותיקות והמוכרות ברמת הגולן, והתפריט שלה הוא גן עדן לקרניבורים. יש בו הכל, מצ'וריסוס, דרך אסאדו ועד פריים ריב במשקל 450 גרם. האווירה היא קלילה ולא יומרנית, בלי יותר מדי הסחות דעת מהכוכב הראשי, הלא הוא הבשר.

הסניף הראשון והוותיק ממוקם באזור התעשייה של קצרין והסניף הצעיר בשדה אליעזר. בשני הסניפים אפשר גם לקנות בשר טרי או מעושן הביתה (ויש גם משלוחים). לא כשר.

רק חומוס, קצרין

חומוסייה של השף תום קבלו, שעבד במסעדות נחשבות בחו"ל וחזר כדי להגשים חלום ולפתוח מקום קטן שמגיש רק חומוס בעיר הולדתו קצרין. החומוסייה, שקירותיה צבועים טורקיז, ממוקמת בתחנת דלק באזור התעשייה ומגישה חומוס חם וקטיפתי וספיישלים מעניינים מתחלפים. אל תוותרו גם על הסביח המושלם, שהוא הטוב ביותר ברמת הגולן. אם תזדמנו למקום ביום קריר, תוכלו להתחמם עם משקה סחלב מעולה או עם מרק מהביל. בימי שלישי-חמישי ב-20:00 המקום הופך לבר תוסס בשם "רק בלילה" ומגיש קוקטיילים ופיש אנד צ'יפס, קרפצ'ו טונה, חלת בצל ומנות נוספות. כשר.

רק חומוס, קצרין (צילום: לין לוי, יחסי ציבור)
רק חומוס, קצרין | צילום: לין לוי, יחסי ציבור

View this post on Instagram

A post shared by מושבוצ. מסעדה. קצבייה (@moshbutz)

מושבוצ, רמות

מושבוצ היא אולי מסעדת הדגל של רמת הגולן, והיא משלבת סיפור חקלאי, גישת פארם טו טייבל, נוף עוצר נשימה ובשר מעולה עם תו תקן חי בריא. המסעדה הוקמה לפני 14 שנה על ידי ארז רגב ויוחאי שניידר, האחד חקלאי והשני מגדל בקר, שפתחו יחד קצבייה שהפכה גם למסעדה יפה עם נוף עוצר נשימה של הכנרת. התפריט המצומצם עונה על צורכי כל סוגי הלקוחות, גם צמחונים, אבל בשר הוא לגמרי העיקר. ההמבורגר נהדר וגם לחם הבית והקינוח של שערות קדאיף עם קרם פיסטוק. אפשר גם לקנות נתחים מיושנים ארוזים בוואקום הביתה. לא כשר.

מחלבת נטור, נטור

מחלבה שממוקמת באמצע שום מקום, ומסביבה רק מרחבים פתוחים. בכניסה יש אזור ישיבה פתוח עם שולחנות וכיסאות וממול חוות סוסים. המחלבה שייכת לקרינה רפאל, קובנית במקור, שעלתה לארץ בעקבות האהבה והפכה לגבנית. ברקע יש מוזיקה קובנית, ובוויטרינה כ-10 סוגים של גבינה מחלב כבשים המיוצרת ללא חומרים משמרים, ביניהן גבינה קובנית על פי מתכון שפיתחה קרינה וגבינה עם צ'ילי. במקום אפשר גם להזמין פלטות גבינות או מנות בוקר חלביות, עם לחם שנאפה במקום. כשר.

מחלבת נטור, נטור (צילום: לין לוי, יחסי ציבור)
מחלבת נטור, נטור | צילום: לין לוי, יחסי ציבור

בית בירה פס, גשור

Fass היא מבשלת בירה שהקימו שני אחים, אור וחגי פס, עם חמישה סוגים של בירת בוטיק. בצמוד למבשלה פועל פאב עם אווירה קיבוצית ומקומות ישיבה בחוץ שבו בימי חמישי בערב יש בירה ללא תחתית. התפריט משתנה ואפשר למצוא בו כריכי בשר, ארוחת בריסקט, המבורגר ומנות נוספות שהולכות טוב עם בירה. כשר.

מולאן פטיסרי, גבעת יואב

בבית הקפה והפטיסרי של יעל שרעבי מציעים קינוחים מפתים וגם תפריט עם כריכים וסלטים שאפשר לאכול בחוץ, מול נוף מרהיב לכנרת. בימי חמישי מ-19:00 אפשר גם לשבת כאן על כוס יין לצד פלטת גבינות (אותה גם מגישים בשעות הבוקר). אל תפספסו את טארט הלימון המעולה, את עוגת הגבינה האפויה ואת קוביות השוקולד עם פטל. לא כשר