קינוח אדמה, כתית (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
קינוח אדמה של מסעדת כתית. יצירת מופת ב-65 שקלים | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

המנות שמיד נציג לפניכם הן לא כאלה שאפשר לאכול פעם בשבוע, גם לא פעם בחודש. חלקן מושחתות במיוחד, אחרות לא ממש זולות, אבל כולן מצטיינות באיכות וטעם יוצאים מן הכלל, ומשאירות את חותמן בחך למשך תקופה ארוכה, ויש שיאמרו לתמיד.

עברנו בין המסעדות הטובות בארץ ואספנו עבורכם את המנות שלא משנה מתי, לא משנה איך, לא משנה למה – אתם פשוט חייבים לטעום. אחרת לא תרגישו שמיציתם את המיטב שיש לקולינריה הישראלית להציע.

פורטרהאוס של מסעדה NG (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
פורטרהאוס קילו-מאתיים של NG. שומעים את רחש החמאה? | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

1. פורטרהאוס במשקל 1.2 קילו, מסעדת NG

מסעדת NG בנווה צדק הוכתרה לא אחת כמסעדת בשרים מהטובות בארץ. האידיאולוגיה שהיא דוגלת בה היא שבמסעדת בשר אמיתית אין מקום למנות כמו המבורגר או קבבונים, ומנת הדגל המנצחת שלה היא, בהתאם, היא נתח פורטרהאוס במשקל קילו-מאתיים, המורכב מסינטה ופילה, שביניהם מפרידה עצם.

הנתח, מעדן שאין דומה לו, זוכה לטיפול בן שלושה שלבים לפני שהוא מגיע לשולחנכם: גריל, תנור וחזרה למחבת צרפתית מיוחדת שיושבת על כיריים, ובה הוא נמשח בחמאה. כבר רחש החמאה המבעבעת מעל הבשר מבהיר מעבר לכל ספק – מדובר במנת בשר מושלמת.

המחיר: 310 שקלים (מנה לזוג או לשלושה).

NG, אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב.

צוואר טלה ממולא, מסעדת אל באבור (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
צוואר טלה של אלבאבור. בישול ארוווווווך ארוך | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור


2. צוואר טלה ממולא, אלבאבור

מסעדת אלבאבור, המונה שלושה סניפים בצפון הארץ, היא מחלוצות המטבח הערבי-גלילי בישראל. האחים עבאס, בעליה של המסעדה, נותנים את הפרשנות שלהם לאחד המאכלים הפופולריים במגזר הערבי – כבש שלם ממולא באורז וצנוברים. בגרסה האלבאבורית מוסב הכבש השלם בצוואר טלה, הנחשב לחלק רך ביותר. את הצוואר ממלאים בפריקי או באורז, בצנוברים ובמבחר נותני טעם כמו רוזמרין, מקלות קינמון, עלי דפנה, פפריקה אדומה, הל ואגוז מוסקט. הבשר מאודה על אש נמוכה עד שהוא רך ונימוח, ואז הוא מתבשל בטאבון אבן גדול במשך 12 שעות. בזמן הזה השומן שעוטף את הנתח מתרכך ומעניק למילוי טעם בלתי נשכח.

המחיר: 180 שקלים (מנה זוגית).

אלבאבור אום אל פאחם, צומת עין איברהים, כביש ואדי ערה; אלבאבור יקנעם, מרכז מסחרי כוכב יקנעם; אלבאבור אקספרס, קיבוץ מזרע.

קינוח פברז'ה, מסעדת מול ים (צילום: נתן דביר,  יחסי ציבור )
קינוח פברז'ה. מנה יפהפייה ומרגשת | צילום: נתן דביר, יחסי ציבור


3. קינוח תכשיט פברז'ה, מול ים

השמועה מספרת שלאחר שידור משימת ביצת הפברז'ה במאסטר שף, הטלפון במסעדת מול ים לא הפסיק לצלצל. כולם רצו לטעום את הביצה המופלאה, שהתנפצה בתכנית בצורה כה מושלמת, וכמובן גם את הקרם החלומי שזלג ממנה. ואכן, בני המזל שזכו לטעום יודעים שמדובר בקינוח של פעם בחיים.

מדובר בביצה גדולה ויפהפייה, כדור בדולח אם תרצו, עשויה סוכר וממולאת בקציפת פיסטוק ופירות יער אדומים, ומעליה תלתלי זהב אכילים. ההכנה של הפברז'ה דורשת המון השקעה ודיוק, וניפוח הכדור בטמפרטורה המדויקת היא עבודה מדעית כמעט – עד כדי כך שלפעמים שוכחים שמדובר "בסך הכל" בקינוח. מנה יפהפייה, מרגשת ובלתי נשכחת.

המחיר: 70 שקלים.

>> איך מכינים ביצת פברז'ה?

מול ים, האנגר 24, נמל תל אביב.

מסעדת מול ים (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
מסעדת מול ים. אחרי המשימה במאסטר שף הטלפון לא הפסיק לצלצל | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור


4. פאייה אנדלוסית סמואל פראה, קלואליס

מסעדת קלואליס נחשבת כבר יותר מעשור כאחת ממסעדות הדגים ופירות הים הטובות בארץ. מנה אחת מפורסמת ומוצלחת במיוחד שלה היא הפאייה האנדלוסית בניחוח זעפרן. הפאייה נחשבת לאחת ממנות הדגל לאורך חופי הים התיכון הספרדיים ובאנדלוסיה, ועל פי רוב מדובר במנת אורז עם דגים ופירות ים, שאופן הכנתה משתנה מעט ממקום למקום.

ויקטור גלוגר, השף של מסעדת קלואליס, יצר את הפאייה המוגשת במסעדה בהשראת סמואל פראה, חברו השף האנדלוסי, והיא עשירה מאוד בפירות ים וכוללת לובסטר, שרימפס, קוקי סאן ז'אק, קלמארי סגול ומולים. התיבול העדין מבוסס בעיקר על זעפרן, ומאפשר לטעמם של פירות הים להישאר ניטרלי ולקבל את מרב הפוקוס, בעוד שהאורז נצבע בגוון זעפרני כתמתם וסופג באהבה את טעמו המיוחד של התבלין. השילוב בין השניים יוצר חגיגה אנדלוסית שלמה בצלחת, ובסופו של דבר – החגיגה כולה שלכם.

המחיר: 295 שקלים.

קלואליס, אבא הלל 16, רמת גן.

פאייה סמואל פראה, מסעדת קלואליס (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
פאייה בהשראת סמואל פראה. חגיגה אנדלוסית בצלחת | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור


5. צלע חזיר, בייקון, מנצ'גו, הוטל מונטיפיורי

הוטל מונטיפיורי מבית מתי ורותי ברודו היא אחת המסעדות האלגנטיות ביותר בתל אביב. כמעט כל מנה שתבחרו לאכול בה תהיה הצלחה, אבל צלע החזיר המושחתת מצליחה להתעלות על כולן. מדובר בנתח של צלע חזיר ממולא בגבינה הספרדית מנצ'גו, ועטוף – כאילו שזה לא מספיק – בשכבה של בייקון.

שילוב הטעמים במנה נכון ומדויק מאין כמוהו; הבשר הרך והעסיסי, בשילוב הגבינה הקרמית והנמסה והבייקון הקריספי והמלוח ובתוספת של פירה, לא יאפשרו לחיוך לרדת לכם מהפרצוף במשך כל הארוחה, וכנראה שגם אחריה. אושר עילאי, אין דרך אחרת לתאר את זה.

המחיר: 92 שקלים.

הוטל מונטיפיורי, מונטיפיורי 36, תל אביב.

צלע חזיר, בייקון, מנצ'גו, הוטל מונטיפיורי (צילום: אוהד ריינהארט,  יחסי ציבור )
צלע חזיר, בייקון, מנצ'גו. שילוב טעמים נכון ומדויק | צילום: אוהד ריינהארט, יחסי ציבור


6. קינוח אדמה, כתית

קינוח אדמה, פרי יצירתו של השף מאיר אדוני, הוא אחד הקינוחים הכי יפים שנראו כאן. על הצלחת יחכה לכם מיצג של אדמה עם פטריות, אבנים, שלג, עשבים וגבעות. פטריות בקינוח, אתם שואלים? אז ככה: רגליהן של הפטריות עשויות מגאנאש של שוקולד לבן וכמהין וראשן עשוי שוקולד מריר ואבקת פורצ'יני; האבנים המפוזרות על הצלחת הן למעשה קרם של שוקולד מריר והל מעושן עטוף בשוקולד לבן וצבוע שחור על ידי אבץ. השלג הוא מקפא של קציפת שוקולד לבן והאדמה היא קראמבל קלאסי עם טונקה. בין האדמה, הפטריות והסלעים שוכנים גם טוויל של שורש סלרי עם וניל, קוביות תפוחים מקורמלים ושרף קרם אנגלז. מדובר בלא פחות מיצירת מופת. קצת כואב לקלקל אותה בביס הראשון, אבל אחר כך קשה להפסיק.

המחיר: 65 שקלים.

כתית, היכל התלמוד 4, תל אביב.

אין תמונה
מסעדת כתית. מיצגים בטעמים


7. שקדי עגל, ארקדיה

פעם שקדי עגל, כמו שאר איברים פנימיים, נחשבו לחלקים נחותים, כאלה שנמכרים בזול באטליזים ומבושלים במטבחים עממיים או בשיפודיות. בשנים האחרונות יש מגמה של החזרת החלקים האלו למפה הקולינרית, ולראיה - מנת שקדי עגל נחשבת היום למעדן ומוגשת במסעדות יוקרה.

מסעדה שמצטיינת במיוחד בהכנת המנה הזו היא ארקדיה הירושלמית של עזרא קדם, מסעדה אלגנטית שכל חומרי הגלם בה הם מהמשובחים בשוק. את שקדי העגל מגיש קדם כמנה ראשונה, על מצע קטיפתי של ירקות שורש בליווי פטריות פורצ'יני ורוטב בלסמי מיושן. ההתמזגות של פטריות הפורצ'יני עם טעמם המלוח של השקדים יוצרת מנה טעימה במיוחד, שבהחלט נותנת לשקדי העגל את הכבוד שהם ראויים לו.

המחיר: 80 שקלים.

ארקדיה, אגריפס 10, ירושלים.

קינוח תות, מסעדת מסה (צילום: איליה מלניקוב,  יחסי ציבור )
קינוח תות של מסה. שכבות-שכבות של עונג בלתי נגמר | צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור


8. קינוח תות, מסה

בין שפע הקינוחים שמציעה מסעדת מסה של השף אביב משה יש אחד מושחת, יפה וטעים במיוחד – קינוח התות. למרות שמו הקליל, מדובר בקינוח לא פשוט בכלל. מדובר בצנצנת שקופה (שמתם לב לטרנד הזה?) המאכלסת שכבות-שכבות של עונג בלתי נגמר: לפתן פירות יער, קרם פטיסייר, דפי שוקולד לבן, פירורי עוגת שוקולד, שקדים מקורמלים, מרנג, ומעל הכל גלידת תות ושלושה מקרונים. אין ספק שמדובר במשימה לא פשוטה לאחר ארוחה גדולה ומשביעה, אז לא לשכוח להשאיר מקום. לא תצטערו לרגע.

המחיר: 62 שקלים.

מסה, הארבעה 19, תל אביב.

מסעדת מסה (צילום: איליה מלניקוב,  יחסי ציבור )
מסעדת מסה. קשה להשאיר מקום לקינוח, אבל כדאי | צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור


9. ניוקי ערמונים, חמאת כמהין ופרמזן מיושן, טוטו

מסעדת טוטו של השף ירון שלו היא מסוג המסעדות שמספקות חוויה קולינרית בלתי נשכחת. כמעט כל מנה שתבחרו לאכול בה תוכיח את עצמה כבחירה ראויה: הפסטות הטריות המוכנות במקום מדי יום, הפיצה המעולה, הבשר האיכותי – באמת מדובר בבחירה לא פשוטה.

ובכל זאת, אחת ממנות הדגל של המקום היא הניוקי ערמונים ופרמזן, ולא בכדי; לניוקי הטרי מרקם מדהים ונימוח, והוא מוגש עם ערמונים מתקתקים, רוטב חמאה קטיפתי ושמן כמהין, שאת כולם מלטפת מלמעלה גבינת פרמזן איכותית. שילוב מושלם שיוצר אושר גדול, ותקווה עזה שרק לא ייגמר.

המחיר: 82 שקלים.

טוטו, ברקוביץ' 4, תל אביב.

10. פילה עגל גלילי, מוסקט

מסעדת מוסקט של השף חיים טיבי שוכנת במלון מצפה הימים בראש פינה, ומתהדרת במנות מחומרי גלם עונתיים משובחים. הירקות והפירות נקטפים מדי בוקר בגן הירק האורגני של המקום, השמנת והגבינות הן תוצרת המחלבה המקומית ואפילו הבשר מתהדר בתואר של בשר אורגני.

פילה העגל, אחת ממנות הדגל במסעדה, הוא נתח עבה ויפה שעשוי על גריל פחמים, נימוח להפליא, מעוטר בבצלי שאלוט מושחמים ומלווה ברוטב יין פורט מתקתק. כמו כל המנות בתפריט, גם הוא מגיע עם מבחר חסות ועשבי בר מהגינה האורגנית, ויחד איתם מספק חוויה קולינרית מקסימה ויוצאת דופן.

המחיר: 142 שקלים.

מוסקט, מלון מצפה הימים, ראש פינה.

לא מצאתם את המנה הבלתי נשכחת שלכם בכתבה? ספרו לנו עליה בטוקבקים

>> פנקו את המשפחה בממתקים שהכנתם לבד
>> לכל כתבות המגזין