פורט 19

למה חם? כבר כמה שנים שפורט 19 נחשבת למסעדה הכיפית ההיא שמתחבאת בין תורי הענק של הקוסם - סוג של סוד למביני עניין וחובבי המבורגרים ונקניקיות. בשבוע שעבר נפתח הסניף החדש והגדול שלהם ברחוב החשמונאים, ופתאום כולם מדברים על ההמבורגרים המושחתים שמוגשים שם, הנקניקיות המצוינות של אלן טלמור ואפילו על ציור הקיר הפרובוקטיבי שמעטר את קיר המסעדה. ההמבורגרים של פורט 19 מגיעים עם שמות כמו השוויצרי (גבינת אמנטל ושבבי בצל מטוגן), המקסיקני (צ'יפוטלה, שעועית מקסיקנית ושבבי בצל) או הצרפתי (גבינת בושה וריבת תאנים ביתית). אז למה דווקא הם? אחרי גל ההמבורגריות שפקד אותנו בשבועות האחרונים - יש לנו הרגשה טובה שהם ינצנצו בקרוב הרבה מעל כולם.

פורט 19. החשמונאים 95, תל אביב. 03-7397020. לא כשר

פורט 19 - קצבים צרפתי  (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פורט 19 - קצבים צרפתי | צילום: איילה כהן, mako אוכל

 R&R

למה חם? רבות דובר בשבועות האחרונים על הדיינר החדש והמושחת של בנות הזוג רעות ורומינה, ולאו דווקא בגלל האוכל שלו. המסעדה הלא כשרה שלהן הפכה למוקד התנכלויות מצד השכנים הדתיים שהתנגדו נמרצות למסעדה לא כשרה בשכונתם, ועוד בבעלות זוג לסביות. למרות ההפגנות המרובות שהגיעו אפילו לכדי פגיעה ברכוש המסעדה, המקום כבר פתוח ופועל למעלה מחודש ומגיש מנות דיינור מושחתות, מטוגנות ושמנוניות במיוחד, עמוסות בבייקון וחמאה. כיף גדול בקיצור. 

R&R, יפו 33, ירושלים. 02-6253435. לא כשר

A post shared by R&RDineR (@rnrdiner) on

קוקו במבינו

למה חם? טום אביב הוא המצטרף הטרי לרשימה (הלא ארוכה מדי) של משתתפי "מאסטר שף" שפותחים מסעדה משל עצמם. זוכה העונה השישית חבר אל המסעדנים אורי רז ואיתי ביטון ויחד הם פותחים את קוקו במבינו - מסעדה איטלקית שתיפתח במקומה של מסעדת פאפאס בכרם התימנים. את קוקו במבינו הם מגדירים כ"מסעדת חפלה איטלקית שמחה", והם יגישו בה קלאסיקות איטלקיות כמו פיצות ופסטות כמובן, לצד מנות אישיות יותר של טום כמו קרפצ'יו בטטה עם יוגורט, גבינת ברינזה ואורגנו.

קוקו במבינו. הלל הזקן 12, תל אביב. 054-3377667. לא כשר

טום אביב פותח מסעדה  (צילום: ניר קידר, יחסי ציבור)
טום אביב פותח מסעדה | צילום: ניר קידר, יחסי ציבור

עומר עילואן מצטרף לגארדן

למה חם? לא מעט פודיז התגעגעו לאוכל של השף עומר עילואן מאז שנסגרה מסעדת עלה גפן במרץ האחרון. לשמחתנו, בשבועות האחרונים הצטרף השף המוכשר (יוצא העונה הראשונה של "משחקי השף") אל מסעדת גארדן החיפאית והוותיקה, וכל אלו שהתגעגעו יכולים לנשום לרווחה. בגארדן, לנופם של הגנים הבאהיים, אפשר למצוא כמעט את כל המנות שכבר הפכו למזוהות עם עילואן כמו מסבחה דניס או צוואר טלה ממולא בפריקי. האיזור שלמרגלות הגנים הבאהיים עמוס במסעדות שאפשר להגדיר אותן כמלכודות תיירים, אז כל הצטרפות של אוכל מעניין וטעים לאיזור הטריקי הזה משמחת אותנו עד מאוד.

גארדן. בן גוריון 43, חיפה. 04-8507061. לא כשר

מוסבחה דניס, גארדן (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
מוסבחה דניס, גארדן | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

המקומות החדשים בשוק הכרמל

למה חם? כבר כמה שנים טובות ששוק הכרמל חווה התעוררות מחודשת והוא הפך עם הזמן למקום עם הריכוז הכי גבוה בארץ של אוכל רחוב מעולה. בשבועות האחרונים הגיע גל נוסף של פתיחות אל השוק; הדוכן של ג'ונאם שמתמחה בהמון סוגים של לחמעג'ון; אוקאסן היפנית שמתמחה באוכל יפני ביתי; שונרא - המקום החדש של חבורת ביר בזאר שמגיש ארוחות בוקר זולות; לילה, החמארה החדשה של אנשי ביסטרו הכובשים; פופ אפ הפיתות של פנדה שהפך לאורח קבוע בימי שישי; וממש בקרוב תגיע גם כרמל - מזללת אוכל הרחוב החדשה של האחים קיצ'ס (הבעלים של דה באן). בואו לעשות שוק.

ג'ונאם שוקולד ופירות, ג'ונאם (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
ג'ונאם שוקולד ופירות, ג'ונאם | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

אואזיס

למה חם? טבען של מסעדות שפועלות שנים בזירת האוכל המקומית הוא לשמור על סוג יציבות קיומית שקטה. לכן, לא פשוט למסעדה שנפתחה כבר לפני זמן מה להיכנס אל רשימה של מסעדות טרנדיות כמו זאת. אואזיס של רימה אולברה הצליחה לעשות זאת הפעם לאור שילוב של מספר אלמנטים: ראשית, תפריט חדש שמוגש בחצר המסעדה בתקופה הקרובה וכולל אוכל מגניב וקליל יותר מזה שמוגש בתוכה (האירועים יימשכו כרגע עד סוף חודש ינואר אז מוגש תפריט וויאטנמי מגניב). שנית, התפריט החדש הביא למסעדה את כל מבקרי האוכל שהגיעו למקום והתלהבו שוב מהאוכל הייחודי שמוגש כאן (שלא לדבר על כך שאולברה היא אחת מהשפיות היחידות והרציניות שפועלות היום בגזרת הקולינריה העילית, דבר מרשים כשלעצמו). בקיצור, אואזיס השתלבה ברשימה בזכות ולא בחסד.

אואזיס. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-620-6022 . לא כשר

אואזיס - קרפצ'יו (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
אואזיס - קרפצ'יו | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

קפיטריה

 למה חם? קרוב לוודאי שמאז שסיפרנו לכם כאן לראשונה על הקפיטריה, חלק מכם חשבו שמדובר במקום שאין מה להכביר עליו במילים. אך מאז שהמקום נפתח רשמית התפיסה הראשונית של מרימי הגבה סביבו התנפצה לחלוטין. מבקרי האוכל מתלהבים בזה אחר זה מהביצוע המדויק של מנות קלאסיות ומחוסר היומרה הקולינרי והכלכלי (המקום מציע מחירים סבירים בהחלט), מה שמעניק לקפיטריה הייפ מתמשך שהחל מתקופת השיפוץ של המקום ומסרב לדעוך מאז. התפאורה הוורודה-ירוקה של המקום לא תפסיק להציף לכם את האינסטגרם גם בשבועות הקרובים, אז כדאי שתתארגנו גם אתם על ביקור כאן, ועדיף שזה יהיה ממש בקרוב.

קפיטריה. החשמונאים 96, תל אביב. 03-9567216. לא כשר

קפיטריה - סלט סשימי (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
קפיטריה - סלט סשימי | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

אלנה במלון נורמן

למה חם? מביקור במסעדת אלנה המחודשת במלון נורמן היוקרתי בתל אביב כנראה שתצאו מלווים בעיקר בתהיות. למראית עין, כשיושבים במסעדה עם המפות הלבנות והשירות המתוקתק נראה כי שום דבר לא השתנה כאן מאז שפעלה באותו מקום בדיוק מסעדה שנשאה את שם המלון. אך למרות זאת, התפריט והאווירה מנסים כעת לספר סיפור אחר, קליל וקומוניקטיבי יותר. מבחינתנו, כך או כך, בשם כזה או אחר, מדובר באחת המסעדות הקלאסיות והמסוגננות ביותר שפועלות כיום בישראל, תחת שרביטו הקולינרי של שף ברק אהרוני. כשמגיעים לאלנה מקבלים חוויה אירופאית לחלוטין (במובן החיובי של המילה), מלווה באוכל שמדבר גם בשפה מזרח תיכונית. אם אתם מזדמנים למקום אל תוותרו על מנת הכרוב הממולא באורז, מנגולד וצימוקים (לא להאמין שכרוב יכול להיות כל כך טעים), ואל תשכחו לסיים עם פחזניות באטר סקוטש. כן, זה בדיוק מה שקורה כשלונדון פוגשת את הלבנט, ובשיא הסטייל.

אלנה (Alena) מלון נורמן. נחמני 23, תל אביב. 03-5435400. לא כשר

אלנה - כיסוני טלה (צילום: דיוויד לופטוס, יחסי ציבור)
אלנה - כיסוני טלה | צילום: דיוויד לופטוס, יחסי ציבור

דיסקו טוקיו ורוטשילד 12

למה חם? את הסגירה של אחד המקומות הלוהטים ביותר של השנים האחרונות בתל אביב מלווה רעש הפתיחה של אחד המקומות המצופים ביותר של 2018. אנחנו מדברים כמובן על בר האוכל והמוזיקה רוטשילד 12 שצפוי להיסגר באמצע חודש ינואר, ובמקומו ייפתח רק מספר ימים לאחר מכן המיזם המושקע במיוחד של קבוצת המסעדנות R2M (בייקרי, בראסרי, קופי בר, דליקטסן). לאלה מכם שעדיין מעט חוששים מהשינויים, נספר שחלק מהאוכל שמוגש ברוטשילד 12 (בעיקר ארוחות הבוקר המשובחות) ימשיך ללוות אתכם הלאה גם אל דיסקו טוקיו החדשה ברחוב הרצל, ותפריטי הערב והצהריים ישתנו לאוכל בסגנון יפני קומוניקטיבי שיכללו מנות מפתח כמו ראמן, שניצל יפני, ואפילו המבורגר בגרסה היפנית שלו. דיסקו טוקיו צפויה להיות טעימה ונעימה לא פחות מרוטשילד 12, ובכל זאת - מי שרוצה להיפרד מאחד המקומות הכיפיים בעיר, מוזמן להגיע ולאכול כאן ממש בקרוב.

רוטשילד 12. רוטשילד 12, תל אביב | דיסקו טוקיו. הרצל 16, תל אביב. לא כשר

דיסקו טוקיו בולגגי קוריאני (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
דיסקו טוקיו בולגגי קוריאני | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

שיראטויה

למה חם? התלבטנו רבות באשר למקום הראשון של החודש הנוכחי, ואת "משואת הנצחון" החלטנו להעביר למסעדת שיראטויה היפנית והחדשה בתל אביב. אמנם הדעות על המקום חלוקות (חלק סבורים שהאוכל עוד לא מבוצע מספיק טוב, וחלק חושבים שכבר כעת מדובר במסעדה היפנית האותנטית הטובה ביותר שנפתחה בארץ בשנים האחרונות). כך או כך, הדיבור סביבה לא מפסיק והוא חוצה פלטפורמות; מתכניות טלוויזיה ועד ביקורות אוכל באינטרנט. אם אתם מתעניינים ולו במעט בלהבין מה הסיפור של האוכל היפני, שיראטויה צריכה להיכנס בהקדם לרשימת הטו איט שלכם - בין אם אתם רוצים רק ללגום מרק ראמן וכוס בירה או מחפשים ארוחת טעימות יפנית שלמה מלווה בסאקה - שיראטויה תדע לתת לכם מענה ראוי במחירים משתלמים. 

שיראטויה. נחלת בנימין 57, תל אביב. 077-7101711. לא כשר

שיראטויה - דאשי מאקי (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
שיראטויה - דאשי מאקי | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל