caffe ti

בית הקפה הקסום של אתי כהן ממוקם בבניין אבן משוחזר שנבנה לפני 120 שנה ולו חזית מאבן ירושלמית. מסביב מקיפות את המקום מדשאות ירוקות, ואדניות עם פרחים ותריסי עץ הצבועים בכחול עז מוסיפים למקום אווירה של חו"ל. את בית הקפה פתחה אתי ממש רגע לפני פרוץ הקורונה, אבל החלום הצליח לשרוד את התקופה ולהיפתח שוב.

caffe ti (צילום: ליאת כהן רביב, יחסי ציבור)
caffe ti | צילום: ליאת כהן רביב, יחסי ציבור

מתכונים לראש השנה

פיצקלי

באזור המגורים של קיבוץ דן מסתתרת הפיצרייה הצנועה של גל קרן, שף תל אביבי במקור שעבר לצפון ובנה את המקום במו ידיו. האווירה פה קיבוצית, עם זולות ישיבה ומדשאות שהילדים יכולים לרוץ בהן. התפריט מציע פיצות מעולות עם אינסוף אפשרויות לתוספות, והמחירים מאוד נגישים גם כשמדובר בפיצה עם מיקס בשרים, פירות ים או פנצ'טה טלה ופטריות כמהין.

פיצקלי (צילום: גל קרן, יחסי ציבור)
פיצקלי | צילום: גל קרן, יחסי ציבור

עוז פטיסרי

מה שהתחיל בתור מאפייה עם חנות קטנה ואינטימית הפך בשנה האחרונה לאחד מבתי הקפה הקסומים בגליל. עוז פטיסרי ממוקם מאחורי מתחם גן הצפון, ומקומות הישיבה בו צופים על נהר הירדן. התפריט מציע מבחר מנות לשעות הבוקר, כריכי קרואסון מושחתים, סלטים מעניינים, מאפים, עוגות וכריכים. עוד בתפריט: פלטת נקניקים, פלטת גבינות ופלטת מיקס בין שניהם, וגם ביצה בקן.

עוז פטיסרי (צילום: אפרת רענן, יחסי ציבור)
עוז פטיסרי | צילום: אפרת רענן, יחסי ציבור

פוקצ'ה גן הצפון

פוקצ'ה היא מסעדה איטלקית ים תיכונית אהובה מאוד על תושבי הצפון, הנוהגים לפקוד אותה בחגיגות משפחתיות וגם סתם ככה לארוחת ערב. התפריט במקום עונתי ומתחלף כל הזמן, ומנות הדגל בו הן ריזוטו סלק וערמונים, פסטה ראגו, טורטליני ירוק וניוקי עגל. כיאה למסעדות הפונות למשפחות, מציעים כאן גם דילים משתלמים ל-4 סועדים ואווירה ידידותית לילדים. 

פוקצ'ה גן הצפון (צילום: אורי לובן, יחסי ציבור)
פוקצ'ה גן הצפון | צילום: אורי לובן, יחסי ציבור

לחמק'ה

לחמק'ה הוא בית קפה קטן ומלא קסם השייך לישי ונטע גרבר, והוא למעשה גם מאפייה לכל דבר. המקום נפתח לפני כמה שנים וממש לאחרונה עבר למיקום חדש ומרווח יותר, אבל האווירה המשפחתית והחמה שאפיינה אותו נשמרה. כשתיכנסו פנימה תמצאו מדפים עמוסים בלחמים ומאפי בוקר, חלות וקרואסונים עצומים בגודלם. ישי (שעבד בעבר במסעדות טוטו ורפאל) אחראי על האפייה ועל האוכל, ונטע על הניהול והשירות. מלבד דברי המאפה הנהדרים (אל תוותרו על הבריוש) מכינים במקום גם פיצה מעולה, פוקצ'ות, סלטים וכריכים מושלמים בתוך לחם מחמצת. נסו את כריך BLT עם חזה אווז צרוב או כריך חזה הודו עם גבינת ברי.

קראפין פיסטוק, מתאים לטרנד הפיסטוק הנוכחי (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קראפין פיסטוק בלחמק'ה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

חומוס נגה

חומוס נגה הוא מקום מפגש סטודנטיאלי, תוסס וצבעוני שנקרא על שם הכלבה של אחד הבעלים. אפשר לשבת בפנים או בחוץ, והמקום כולו מלא בפרטי עיצוב מדליקים בסגנון וינט'גי מתובל בהרבה הומור, שנאספו מכאן ומשם. התפריט מציע מנות מפנקות של חומוס עם שלל תוספות; בין השאר יש חומוס עם כבדים וחומוס עם צ'וריסו, וגם מנת סביח מושלמת בפיתה או בצלחת ואפילו מנה של פיתה עם שניצל.

חומוס נגה (צילום: תום שוחט, יחסי ציבור)
חומוס נגה | צילום: תום שוחט, יחסי ציבור

נלצ'יק

מסעדת נלצ'יק שבבעלות משפחת מדאגי היא גם מסעדה וגם מרכז מורשת צ'רקסיה, ולפני הארוחה אפשר וכדאי לבקר במוזיאון הקטן שמסתתר בתוך המסעדה ולשמוע את סיפורו של העם הצ'רקסי. בגזרת האוכל תוכלו לטעום כאן את כל הכיסונים הצ'רקסיים המפורסמים: קולאק ממולאים בחומוס ומתובלים בפפריקה; מתאז מטוגנים וממולאים בגבינה; שישברק ממולא בבשר כבש; ולקינוח לא כיסון אלא כנאפה עם גבינה צ'רקסית. יש בתפריט גם תבשילים צ'רקסיים מיוחדים, ואפשר להזמין ארוחת טעימות צ'רקסית לארבעה.

נלצ'יק בריחניה  (צילום: דור ציפורי, mako אוכל)
נלצ'יק בריחניה | צילום: דור ציפורי, mako אוכל

מפגש אלודיד

בכפר חורפיש מסתתרת מסעדה ביתית קטנה שלא רואים מהכביש הראשי. המסעדה מתפרסת על חצר ביתה של כאוכאב, שמכינה כאן את הפיתה הדרוזית הכי גדולה במזרח התיכון, פיתה שעשויה מתערובת קמח לבן וקמח מלא שמעניקה לה עובי וטעם מודגשים יותר. בחורף יש גם כיסוני פטאייר דרוזי ענקיים, שאותם כאוכאב ממלאת בלאבנה מיובשת או תרד עם בצל אדום. אפשר לאכול במקום ארוחה קלה שתורכב מפיתה דרוזית, לאבנה ביתית חמצמצה, זיתים מהמטע המשפחתי, זעתר מעולה שכאוכאב מלקטת וטוחנת בעצמה, סלט טבולה, עלי גפן ממולאים קטנטנים ונהדרים ומיני מטעמים עונתיים שמשתנים כל הזמן.

מפגש אלודיד (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
מפגש אלודיד | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

חומוס פול ג'ובראן

את המקום הזה קל לזהות בין עשרות המסעדות של הרחוב הראשי בכפר חורפיש, כי מבחוץ הוא מעוצב כמו בקתת עץ. מדובר בחומוסייה קטנה ומצוחצחת למשעי, וג'ובראן החייכן משקיע בכל מנת חומוס את כל הנשמה והאהבה שבו. אשתו, שגם היא עובדת במקום, תשלים את הארוחה עם עלי גפן ממולאים מעולים, כדורי פלאפל וסלט ירקות טרי טרי. החומוס של ג'ובראן חלק, קטיפתי ואוורירי ויש לו טעם עדין מאוד, כמעט ניטרלי. כל מנה מוגשת עם פיתות מעולות, רוטב שום-לימון, חמוצים, בצל טרי וחריף אדום, ואם תרצו יש גם מחלוטה ומשאוושה.

חומוס פול ג'ובראן (צילום: לין לוי, יחסי ציבור)
חומוס פול ג'ובראן | צילום: לין לוי, יחסי ציבור

כביש 90

כביש 90 היא ההמבורגרייה האהובה על תושבי הגליל העליון, אז אם תחליטו להגיע לאכול במקום או לאסוף טייק אוויי, קחו בחשבון המתנה לא קצרה. התפריט מציע לא מעט סוגים של המבורגרים בעלי שמות משעשעים כמו הכבישתיש, שמגיע עם צ'אנקים של טלה מעושן, אסאדו בברביקיו ושום קונפי. יש בתפריט גם המבורגר טלה, כריך אסאדו מפורק ותוספות מטוגנות, שמזמינים פה בנפרד.

כביש 90 (צילום: עדי פרץ, יחסי ציבור)
כביש 90 | צילום: עדי פרץ, יחסי ציבור

Mr. Burger

ההמבורגרייה המעוצבת להפליא של וואסים חטיב ממוקמת מעל תחנת דלק, אבל הנוף שנשקף מהמרפסת הקטנה שלה הוא לא פחות ממטורף. מבחוץ שום דבר לא מסגיר את העובדה שמדובר באחד המקומות המפתיעים בגליל, שמגיש המבורגרים מעולים מבשר מיושן.

וואסים בכלל תכנן להיות כדורגלן, אבל בגלל פציעה נאלץ לוותר על החלום ולקח פנייה לכיוון המטבח. הוא מכין פה המבורגרים רגילים או סמאשבורגר - שהוא בעצם כדור בקר שמשטחים על גבי הפלנצ'ה בעזרת מכשיר מיוחד, תוך כדי הצלייה. מנה כאן מכילה 1-3 קציצות (160-360 גרם למנה) ואפשר לשלב שלל תוספות, כולל גבינות נמסות, חטיפי סינטה מיושנת ורטבים שוואסים מכין בעצמו במקום. את הבשר הוא מביא מחבר שמגדל בקר באזור פקיעין, ואת הלחמניות אופים במיוחד בשבילו מדי יום במאפייה ספציפית. המחירים פה מפתיעים לטובה: מ-45 שקלים לארוחה מלאה.

מיסטר בורגר (צילום: לין לוי, יחסי ציבור)
מיסטר בורגר | צילום: לין לוי, יחסי ציבור

פפינו פיצה בר

בר הפיצות פפינו בכביש הראשי של עין קיניא הוא לא בדיוק מסעדה רשמית, ועדיין מדובר באחד המקומות הפופולריים והשווים באזור. אפשר למצוא כאן מיקס (שהיה עלול לגרור הרמת גבה בכל מקום אחר אבל פה הוא איכשהו נראה הגיוני) של כריכי בשר מושקעים עם פיצות שוות, והכל בנוף המרשים של צפון הארץ. את הפיצות - כמו מרגריטה קלאסית, פיצה פפרוני, פיצה פטריות ופיצה קרבונרה - אפשר לזלול לצד יין או בירה, וכריכי הבשר שמוגשים לצד תפודים כוללים קלאסיקות נצחיות כמו המבורגר וסלופי ג'ו על בסיס בשר מפורק. לאחרונה נפתחה מסעדת בת חדשה לפפינו - לאוסטריה ביסטרו בר במג'דל שמס.  

View this post on Instagram

A post shared by pappino.pizza.bar (@pappino.pizza.bar)

Chateau du Roi

שאטו דו רואה היא מסעדה אלגנטית שממוקמת בטירה עתיקה בלב הכפר הנוצרי מעיליא. בקומת המרתף יש גתות מהתקופה הביזנטית וחלל המסעדה שמעל מעוצב עם תקרות עץ וקירות אבן משוחזרים. מטבח המסעדה הופקד בידי השף אליאן ליוס, יליד הכפר שחזר לארץ אחרי 30 שנה באיטליה. הוא מגיש תפריט המשלב בין המטבח האיטלקי למטבח הגלילי וכולל מנות קלאסיות של פסטה לצד מנות מהמטבח הערבי כמו טאבולה. את כל זה מלווים יינות איטלקיים ושמפניה, וברקע מתנגן פרנק סינטרה.

שאטו דה רואה (צילום: באדיבות המקום)
צילום: באדיבות המקום

ואלה המסעדות הכי טובות ברמת הגולן