1. סלט שעועית ירוקה (יאם טואה) של טייגר לילי

בטייגר לילי מגישים אוכל תאילנדי שנצמד למקור, שזה בין היתר המון סלטים מעניינים, טריים ומוקפצים. הסלט הכי מיוחד בתפריט הוא סלט שעועית ירוקה טרייה, שמגיע עם כמות נדיבה של שרימפס, ביצה קשה וצ'ילי ברוטב קוקוס. מנה מאוד חריפה, לא שגרתית ומקסימה, עם טעמים חזקים ומיוחדים שתופסים אותך בבטן. 37 שקלים.

טייגר לילי, הברזל 32, רמת החייל, תל אביב.

סלט שעועית ירוקה, טייגר לילי (צילום: שרון ינובסקי קפלן, mako אוכל)
סלט שעועית ירוקה של טייגר לילי. אין עוד אחד כזה | צילום: שרון ינובסקי קפלן, mako אוכל

2. סלט אגאדיר

מי שמחפש בשר בין החסות שלו יוכל למצוא אחלה סלט באגאדיר, הרשת שההמבורגר שלה הוכתר לאחרונה כאחד מהטעימים בעולם. הוא דומה לסלט קיסר, רק עם ביצה קשה ונתחי בקר דקים מעל, ומה שהכי מגניב וטעים בו זה הקרוטונים בטעם שום, שבלי להגזים – מקפיצים את הסלט למחוזות אחרים. צמחונים? אפשר להזמין אותו בלי בקר. 58 שקלים.

אגאדיר, בן יהודה 120, תל אביב.

המבורגר אגאדיר (צילום: אבי ולדמן,  יחסי ציבור )
ההמבורגר של אגאדיר כבר הוכיח את עצמו. עכשיו זמן הסלט | צילום: אבי ולדמן, יחסי ציבור
סלט אגאדיר (צילום: שרון ינובסקי קפלן, mako אוכל)
סלט אגאדיר. שווה! | צילום: שרון ינובסקי קפלן, mako אוכל

3. סלט סלנובה של מסה

כל המנות במסעדת מסה של השף אביב משה מעניינות וטעימות, אבל לסלט הסלנובה פשוט אי אפשר להישאר אדישים. הסלנובה, למי שלא מכיר, היא חסה צעירה – זן חדש יחסית בענף החסות בישראל – יש לה עלים קטנים ופריכים והיא נראית כמו פרח ססגוני. מה שכיפי במיוחד בסלט העלים הזה הוא מגוון ההפתעות שמסתתרות בתוכו. אם זה הוואסבים הקטנים שמתגנבים בערמומיות אל תוך הביס, קרם הגבינה החמה או טבעות הבצל, שהן לכאורה לא קשורות אבל למעשה מוסיפות המון. תענוג אמיתי. 58 שקלים.

מסה, הארבעה 19, תל אביב.

4. סלט הכל של אורנה ואלה

במסעדת אורנה ואלה אין מוזיקה, המלצרים כולם גברים, הרהיטים פשוטים, הקירות נקיים, הרצפה היא רצפה של פעם והאוכל – הכי לא מתאמץ. וכך, בנונשלנטיות מנצחת, היא נשארת אחת המסעדות החביבות עלינו כבר שנים ארוכות. כזה הוא גם סלט הכל: פשוט ונונשלנטי, ובכל זאת אני דומה לו בשום מקום אחר. יש בו ירקות רגילים שיש לכל אחד בבית, קרוטונים משובחים ורוטב שמנת חמוצה ירוק, שהופך אותו מסתם סלט ירקות לסלט שווה ביותר. 46 שקלים.

אורנה ואלה, שינקין 33, תל אביב.

והנה המתכון לסלט הכל

סלט ריבר (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
הסלט הירוק של ריבר. אחד המיוחדים | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור


5. סלט ירוק של ריבר

ברשת האסייתית תוכלו לקבל את אחד הסלטים הירוקים הכי מיוחדים שיש. מרחוק הוא לא נראה שונה משאר הירוקים, אבל כשטועמים אותו מבינים על מה כולם מדברים. מיקס חסות, שלושה סוגי בוטנים, רוטב ויניגרט מתקתק ושבבי בטטה פריכים מלמעלה. אחד הסלטים המתגמלים – בגודל, במחיר ובטעם. 36 שקלים.

רשת ריבר.

6. סלט עגבניות של הרברט סמואל

אם לא הייתם מכירים את רושפלד, לא בטוח שהייתם טורחים להזמין במסעדה סתם סלט עגבניות, ובמיוחד לא כזה שנקרא "הסלט שכל העיר מנסה לחקות" כפי שכתוב בתפריט. אבל אנחנו מכירים, ולכן אפילו השם המרגיז הזה לא מצליח להרתיע אותנו. מדובר בסלט לא פחות ממבריק, עם המון סוגי עגבניות, בצלים, זיתים, בזיליקום ואורגנו וגבינת כבשים טורקית נפלאה, שיוצר שילוב טעמים מושלם שלא נמאס אף פעם. האמת? כל העיר באמת מנסה לחקות אותו, בינתיים ללא הצלחה.58 שקלים למנה גדולה, 46 לקטנה.

הרברט סמואל, קויפמן 6, תל אביב.

והנה המתכון לסלט העגבניות של הרברט סמואל

אין תמונה
סלט העגבניות של הרברט סמואל. אנחנו אפילו לא מנסים לחקות

7. סלט קיסר של קופי בר

מלך סלטי הקיסר ללא ספק מתגורר בקופי בר, אחד ממשכני האיכות של מתי ורותי, אלו שהביאו לנו את הבראסרי, הוטל מונטיפיורי, רוטשילד 12 ודליקסטן. יש בו לבבות חסה שמטופלים כהלכה, קרוטונים, גבינת פרמזן מגורדת ואנשובי, ועל כולם מנצח הרוטב הסודי המפורסם, שהיינו שוקלים לוותר על אצבע בשביל לקבל את המתכון שלו. רק עשו טובה, הטריחו את עצמכם למסעדה ואל תזמינו אותו בטייק אוויי. זה פשוט לא אותו הדבר. 42 שקלים.

קופי בר, יד חרוצים 13, תל אביב.

אין תמונה
מסעדת צ'אקרה. ניפגש בירושלים

8. סלט אנדיב של צ'אקרה

סלט האנדיב עם הגבינה הכחולה שווה עלייה לעיר הקודש בפני עצמו. הוא אמנם קטן למדי, ולכן לא מחזיק כמנה עיקרית, אבל מבחינת האיכות – כל ביס הוא חגיגה. אנדיב, פקאנים פירות טריים וגבינה כחולה – חובבי הז'אנר יעשו פה חיים משוגעים. 58 שקלים.

צ'אקרה, קינג ג'ורג' 41, ירושלים.

סלט שווארמה של אנגוס (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
אנגוסלט. בשר טוב וחריפות עדינה | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

9. אנגוסלט של אנגוס

אם גם אתם מאלה שחוו ריגוש פיזי בצפייה בפרק השווארמה של מאסטר שף, אתם מוכרחים לפקוד את אנגוס החיפאית. שם תוכלו למצוא מנת שווארמה נפלאה, אבל לא בפיתה אלא דווקא בסוג של סלט, עם עשבי תיבול, בצל סגול ואפונת ווסאבי, ורוטב כורכום מיונזי ממעל. למי שאוהב חריפות עדינה, בשר טוב וכמובן שווארמה. 18 שקלים.

אנגוס, שדרות המגינים 27, חיפה.

10. סלט פירות ים של המפלט האחרון

כמעט כל מי שמגיע לנפוש בעיר הדרומית מוצא את עצמו במפלט האחרון, אחת המסעדות הרומנטיות והוותיקות באילת. המסעדה קיימת משנת 1976, ומאז המנות בה כמעט שלא השתנו. אנחנו ממליצים על סלט פירות הים, שהוא מנה גדולה ומפנקת של שרימפס וקלמרי מטוגנים. חגיגה אמיתית.

המפלט האחרון, חוף אלמוג, אילת.

>> מרק תפוחי אדמה, בצל וכרשה
>> ולחמניות בריוש כמו בקונדיטוריה