המבורגר באסקי (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
המבורגר באסקי. הכי טעים שטעמנו השנה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
אלבה, תל אביב

אלבה, שנפתחה בתחילת השנה, היא אחת המסעדות המסקרנות של 2012. השף יאיר יוספי, שהתמחה במסעדות בעלות כוכבי מישלן בפריז, העמיד תפריט מוקפד מאוד שעשוי מחומרי גלם איכותיים, שגורם לסועד להרגיש באבן גבירול פינת רו דה ריבולי בפריז.

עסקית הסתיו שיצאה בחודשים האחרונים, הוכיחה שאפשר לאכול אוכל מושקע גם במחיר שווה לכל נפש. ואם עדיין לא טעמתם את ההמבורגר הבאסקי של אלבה, פספסתם את אחד ההמבורגרים הטעימים בעיר.

מה כוללת העסקית: ראשונה ועיקרית ב-55 שקלים, תוספות וקינוחים בתוספת מחיר.
מנות לדוגמה: ראשונות: ברוסקטה מנגולד עם גבינת המאירי, ביצה ולבנה, קלמרי צרוב על הפלנצ'ה עם עגבניות טריות, בזיליקום תאילנדי ופלפל יפני. עיקריות: עוף 48 שעות (מנה זוגית) צלוי כמו שצריך עם סלט ירוק, נקניקיות טלה עם סלט חם של תפוחי אדמה וכרוב סגול וברוסקטה עגבניות, המבורגר באסקי עם איולי, שום קונפי ופפריקה, וריבת בצל סגול.

אלבה, אבן גבירול 63, תל אביב. 03-5467905

מסעדת שולחן של עומר מילר (צילום: איתי ספיבק,  יחסי ציבור )
מסעדת שולחן. רוטשילד/מאז"ה הפכה להיות שוב פינה שמחה | צילום: איתי ספיבק, יחסי ציבור

שולחן, תל אביב

מאז ימי מסעדת פסטיס העליזים, הפינה של רוטשילד ומאז"ה בתל אביב לא הייתה עמוסה כל כך. "שולחן", המסעדה השנייה של חביב הרשתות החברתיות עומר מילר, נפתחה רק בפברואר השנה ומאז היא מלאה כמעט כל הזמן. עם תפריט טוב, פשוט ולא מתחכם יותר מדי (מעבר לשניצל ביצה וסוכריות דלעת וריקוטה) מילר יצר מסעדה מבוססת שנראה שהיא כאן להישאר.

מה כוללת העסקית: לחם ומטבלים, מנה ראשונה, מנה עיקרית ותה קר, ב-75 שקלים.
מנות לדוגמה: ראשונות: כבד קצוץ סטייל "חדר האוכל", סלט צלוי, פטה, בצל ירוק ונענע. עיקריות: שניצל עוף ופירה, קציצות דג, ציזיקי וסלסלת עגבניות, פרגית במרינדת פפריקה מעושנת תבשיל גרגירי חומוס וירקות שרופים.

שולחן, רוטשילד 73, תל אביב. 03-5257171

אין תמונה
קוצ'ינה תמר. חפשו גם את הפיצות החדשות

קוצ'ינה תמר, תל אביב

המסעדה האיטלקית של תמר כהן צדק קיימת כבר מספר שנים, אך רק בחודש האחרון היא יצאה עם ה"פראנצו תמר" (פראנצו באיטלקית – ארוחת צהריים), הכולל ארוחות צהריים מהירות וקלילות יותר ממנות הערב ואפילו פיצות, בפעם הראשונה בהיסטוריה של המסעדה.

מה כוללת העסקית: מזנון חופשי הכולל אנטיפסטי, סלטים, לחמים ומטבלים, מרק היום במזיגה עצמית, שתייה ויין מבעבע, במחיר המנה העיקרית (בין 49 ל-69 שקלים).
מנות לדוגמה: פיצות (נפוליטנה, ארטישוק, פירות ים), טליאטלה ראגו, פיקאטה עוף ופטריות, לזניה ראגו.

קוצ'נה תמר, הצפירה 10, תל אביב. 03-6390407

אין תמונה
מסעדת ראצ'ה. שווה לעלות לירושלים בשביל אוכל גרוזיני

ראצ'ה, ירושלים

הגרוזינית הירושלמית הטובה, שבעליה עלו לישראל מחבל ראצ'ה שבהרי הקווקז, מביאה לסועדיה את התרבות הקולינרית העשירה של חבל ארץ זה. לאחרונה הם החליטו להקדים את שעות הפתיחה של המסעדה לשעה 12:00 בצהריים ויצאו עם עסקית חדשה, הכוללת מגוון רחב של מנות בבישול גרוזיני מסורתי וקינוחים מעשה ידיה של אם המשפחה, טינה.

מה כוללת העסקית: סלט, לחם הבית, מנה עיקרית, כוס שתייה קלה, קינוח וקפה או תה, במחירים הנעים בין 79 ל-119 שקלים.
מנות לדוגמה: מאפים כמו חינקלי, צ'יבוריאקי וחצ'פורי, עיקריות כמו שצ'מאדי – קדירת עגל ושזיפים בתיבול גרוזיני, טולמה – עלי כרוב במילוי בשר בקר וטלה וקופטי – נקניקיות הבית, בתיבול מסורתי פיקנטי.

ראצ'ה, החבצלת 6, ירושלים. 02-5376600

אין תמונה
סלט העגבניות המפורסם של הרברט


הרברט סמואל, תל אביב

יונתן רושפלד הוא אולי השף הכי עסוק בארץ ימים אלו – חוץ מעבודת השיפוט שלו במאסטר שף הוא מריץ 4 מסעדות במקביל ומתכנן חמישית שתיפתח במהלך שנת 2013. מסעדתו הוותיקה יחסית הרברט סמואל, שסימלה את חזרתו לנוף הקולינרי הישראלי, יצאה לפני כחודשיים עם עסקית חדשה הפועלת שישה ימים בשבוע (א'-ו'), ובנוסף, עם תפריט טעימות מיוחד הנקרא "Discover Herbert Samuel" הכולל 5 מנות שמוגדרות מראש במחיר של 165 שקלים. גם תפריט הטעימות וגם תפריט העסקית משתנה כל יום, בהתאם לחומרי הגלם הטריים שמגיעים מהשוק.

מה כוללת העסקית: לחם, שתייה קלה, מנה ראשונה ומנה עיקרית ב-88 שקלים.
מנות לדוגמה: ראשונות: סלט העגבניות המפורסם של הרברט, קלמארי בפלנצ'ה עם ארטישוק, טרטר פילה בקר בסגנון סיציליאני. עיקריות: עוף אורגני, קנלוני עגל חלב, פילה סלמון, שרימפס קריסטל בלזניה פתוחה עם בזיליקום ועגבניות.

הרברט סמואל, קויפמן 6, תל אביב. 03-5166516

אכלתם בעסקיות חדשות? ספרנו לנו בתגובות

>> המתכונים שהכי אהבנו השנה
>> יציאות הפאסט פוד הכי מוזרות של 2012