ניהון נו-בה

המסעדה היפנית הכשרה של שף שגב משה, שמצטיינת באווירה סולידית, קוקטיילים שמגיעים עם שואו ומלצרים מקצועיים ואדיבים. המנות שמוגשות כאן גדולות כמו שישראלים אוהבים וחלקן מתאפיינות בווירטואוזיות שמזוהה עם השף במסעדת שגב ארט. ניהון נו-בה שוכנת בחלל ענק ומעוצב והתפריט היפני והכשר שמוגש בה מציע מנות פופולריות כמו טרטר דג מעל וונטון קריספי, טטאקי, קוביות טונה ורולים יצירתיים וצבעוניים של סושי. יש כמובן גם סלטים וקינוחים וגם מנות עיקריות בשריות בניחוח יפני.

עלי אורז בטמפורה ואיולי צ'ילי (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
עלי אורז בטמפורה ואיולי צ'ילי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

האחים חירק

את מסעדת הפועלים הכי מפורסמת בעיר הקימו בשנות ה-60 של המאה הקודמת האחים אברהם ושלום חירק. היום המסעדה מנוהלת על ידי בניהם, לירן ואייל, ולמרות חילופי הדורות הצביון הקולינרי נותר כפי שהיה – מזרחי אותנטי עם דגש על המטבח התימני. החומוס מוגש במקום עם פול וביצה, יוצא אל השולחן מקושט בפטרוזיליה ופפריקה ומלווה בלחוח, חילבה, סחוג ירוק ואדום ופלחים עבים של לימון. אם אתם כבר פה, נסו גם מרק בשר ומרק רגל, שניהם מומלצים מאוד, ואל תוותרו על הקובנה בימי שישי.

פיטמאסטר

בפיטמאסטר, שנפתחה בסוף 2019, מציעים קונספט של סעודות בשרים משותפות לקרניבורים שאוהבים את הבשר המעושן שלהם עם שואו. בפועל זה אומר שהבשר נפרס לעיני הסועדים על ידי "פיטמאסטרים" מזוקנים עם כפפות שחורות, שמגישים את האוכל למרכז השולחן בסגנון ארוחת אבירים. התפריט מתחלף מדי יום ובמרכזו נתחי בשר עצומים הנצלים בתוך מעשנות, אליהם מתווספים קנקני בירה, יין, סלטים ומנות ראשונות. בעקבות ההצלחה, לאחרונה נפתח סניף נוסף של פיטמאסטר בקניון חוצות אלונים.

פיטמאסטר (Pitmaster) (צילום:  ‎Pitmaster - פיטמאסטר‎, KateRiep_Godbye)
פיטמאסטר (Pitmaster) | צילום: ‎Pitmaster - פיטמאסטר‎, KateRiep_Godbye

מאמא סוהם

מסעדה עיראקית שפתח לפני 20 שנה יאיר הללי ז"ל וקרויה על שם אמו, סוהם, שהייתה מכינה במקום מאכלים עיראקיים מסורתיים ואת הקובה המפורסם שלה עד שהלכה לעולמה ב-2018. סוהם היא מוסד, סמל לפתח תקווה ישנה, ואת מה שהתחילו סוהם ויאיר ממשיכים היום בני המשפחה האחרים, עם אותו תפריט עיראקי מסורתי. תוכלו למצוא כאן מנות כמו קובה פתת, קובה חלבי, קובה סלק, קובה במיה וקובה דלעת, סג'ק (מעיים ממולאים), תבשיל ריאות עם חצילים וקובה קישואים עם חומוס. שימו לב, המסעדה נפתחת בשעות הבוקר המוקדמות ונסגרת כבר בשעות הצהריים המאוחרות.

לה קרנה

המבורגרייה צנועה שפועלת במיקום לא צפוי, ברחוב ראשי של פתח תקווה הישנה, בשורת המסחר שבקומת קרקע של בניין מגורים ישן. את המקום הקים דורי בר אור, מוזיקאי חובב המבורגרים, והוא מגיש בו תפריט מצומצם שבו כל מנה היא להיט ענק. אבל מנת הדגל היא ללא ספק "המבורגר הקצב" - קציצה במשקל 200 גרם שנכנסת לתוך לחמנייה כשהיא עטופה ב-150 גרם של אנטרקוט מוקפץ על הפלנצ'ה עם רוטב ברביקיו חם, עגבנייה צלויה, ומעל הכל ערימה של בצל קריספי דק. שימו לב, המקום כשר ובכל זאת תמצאו בתפריט צ'יזבורגר, עם גבינה טבעונית כמובן.

המבורגר, לה קרנה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
המבורגר, לה קרנה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

ג'קי או

Jackie O, על שם ה-גברת הראשונה ג'קלין קנדי, הוא בר עם וייב צעיר, כנראה מהמגניבים ביותר שתוכלו למצוא בפתח תקווה, שמציע אוכל ברים משודרג. הוא פועל מאז 2014 והכי שווה להגיע אליו כשיש משחקי ספורט חשובים ולא, זה לא משנה אם אתם אוהדים או לא כי יש במקום אנרגיות מטורפות. בקיץ, בימי שישי בצהריים, גם מרימים פה מסיבות קבלת שבת.

רגזי

פיצרייה נפוליטנית שפתחו אנשי הבר הסמוך Jackie O. את הפיצות מכינים כאן מבצק שעבר התפחה של 72 שעות והן נאפות בטאבון לוהט ב-400 מעלות. כל פינה במקום מעוצבת ומתוכננת והאווירה היא של המאפיה האיטלקית, אז אל תבנו על פיצרייה שכונתית שאפשר להגיע אליה בכפכפים. התפריט מציע לא פחות מ-12 סוגים של פיצות אישיות (כ-30 ס"מ), ולצד המרגריטה הקלאסית מציעים כאן פיצות מיוחדות יותר כמו פיצת תפוח אדמה מדורה עם שמנת חמוצה, בצל ירוק ולימון, פיצה פופאי עם גבינת גרנה פדנו, פיצה כנאפה, פיצה עם שלושה סוגי בצל ופיצה "בלאק גולד" עם רוטב שמנת ומחית כמהין.

פיצה רגזי (צילום: לואיס הנסל, יחסי ציבור)
פיצה רגזי | צילום: לואיס הנסל, יחסי ציבור

דרימרי בייקרי

שף קונדיטור עידן מימון רכש את השכלתו המקצועית בלנוטרה היוקרתי בפריז, וכששב ארצה הוביל את הקונדיטוריות במסעדות טוטו וקלארו. דרימרי היא שילוב בין בייקרי לביסטרו אינטימי שמציע תפריט אוכל מצומצם ואיכותי ושגולת הכותרת שלו היא הפסטה הטרייה שמייצרים במקום. בתפריט תוכלו למצוא גם פיצות בסגנון נפוליטני ומנות עם טוויסט, כמו קריספי אבוקדו רול ובורקס מבצק מדופדף (בצק עם שמרים הכרוך בחמאה). בבייקרי תמצאו גם קווין אמאן קרמל מאותו בצק מדופדף חלומי, עוגת ברד פודינג, פרעצלים מרהיבים, קרואסונים ענקיים, עוגות מילפיי, טארטלטים ומאפי בוקר כמו מאפה פיסטוק חלבה. בסופי השבוע אפשר לקנות במקום עוגות קראנץ, פחזניות, עוגיות ולחמי מחמצת, ואנא מכם אל תוותרו על הפרנץ' טוסט החלומי שמוגש במקום.

דרימרי בייקרי בבקה  (צילום: חן ברקוביץ' נוי, יחסי ציבור)
דרימרי בייקרי בבקה | צילום: חן ברקוביץ' נוי, יחסי ציבור

בייקר סלון

בר קוקטיילים חדש יחסית שנפתח צמוד לדרימרי בייקרי. העיצוב של המקום הוא בהשראת שנות ה-20, עם כסאות בר מרופדים עור וכורסאות עור שחורות למי שלא רוצה לשבת על הבר. תפריט הקוקטיילים הוא בהשראת ברי הקוקטיילים של תל אביב, ובגזרת האוכל יש את כל מה שטעים, אופנתי וטוב ליד האלכוהול אבל לא רק: פיש אנד צ'יפס, פיצות בטאבון, סלט קיסר, ברוסקטת דג, שניצל דניס, ניוקי ערמונים, סיגרים ממולאים בדגים, טטאקי טונה וברוסקטה ים תיכונית.

בייקר סלון בפתח תקווה (צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור)
בייקר סלון | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

ליד פתח תקווה: מחלבת מרקוביץ'

מחלבת מרקוביץ' שבמושב נחלים היא אחד המקומות הציוריים בסביבה: לצד מבנה המחלבה נמצאים שטחי המרעה של הכבשים, ובכניסה למקום יש דק עץ נעים ובריכות של דגי נוי. אהרון מרקוביץ' מייצר פה גבינות כבשים מיושנות מחלב כבשים מפוסטר בשיטה ידנית כבר קרוב ל-40 שנה. לכל גבינה יש סיפור, שם משלה ומקום בליבו של אהרון: מבחר הגבינות כולל בין היתר גבינות מעושנות, גבינה אביבית מצופה בפרחים וגבינה עטופה בפחם. בוויטרינה תמצאו כ-40 סוגי גבינות מוכנות, ובכל עת יש במקרר גבינות נוספות בשלבי הבשלה שונים. חוץ מגבינות אפשר לקנות בחנות המחלבה גם ממרחים, ריבות, קרקרים ושמנים ולהרכיב קופסת פיקניק מושלמת.

דוניס

מסעדת דגים שנפתחה לפני קצת יותר משנה במתחם SIV בגבעת שמואל. בעיצוב המקום משולבים אלמנטים של ים: על התקרה יש מפרשים, הבר עשוי עץ במראה של סירה וגוני כחול וירוק של ים שולטים בכל. הכי כדאי להזמין דגים מטוגנים בליווי משקה אניס, אבל אפשר גם לפתוח שולחן כמו בטברנה יוונית עם ציזיקי, איקרה ופרנה. חוץ מזה, מלבד דגים על הגריל אפשר להזמין את כל ההיילייטס האופנתיים: פיש אנד צ'יפס, סיגר לוקוס, קציצות דגים, עראייס דגים, שווארמה דגים וסנדוויץ' דגים עם בקלה מצופה בטמפורה.

מסעדת דוניס (צילום: גיל אבירם,  יח"צ)
מסעדת דוניס | צילום: גיל אבירם, יח"צ