לא מסובך לפספס את לחמק'ה, בית קפה-מאפייה מקסים במתחם נופית החרמון בקריית השמונה, שמבחוץ קשה להעריך את כמות (ואיכות) המאפים הטריים והמשובחים שמחכה על המדפים שלו. את המקום פתחו לפני כמה שנים בני הזוג נטע וישי גרבר ומלבד לתיירות פנים שוקקת של מקומיים טיילנים יש במקום לא מעט לקוחות קבועים ונאמנים והאווירה במקום משפחתית, מזמינה ומסבירת פנים.

מגוון מאפים של לחמק'ה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
מגוון מאפים של לחמק'ה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

הגענו ללחמק'ה כמעט במקרה כדי להצטייד במאפים, והם היו כל כך מוצלחים שחזרנו גם לארוחת בוקר. זה שאהבנו במיוחד וללא ספק היה כוכב המאפים הוא דניש שוקולד עשיר, פריך ונהדר. כנראה המאפה הכי טעים מסוגו שאכלנו בארץ. גם כל שאר הדברים שטעמנו היו מצוינים: קראפין פיסטוק גבוה ועשיר, טארטלט לימון מוקפד, פחזנית נהדרת וגם ייצוג מלוח שלא נפל מאלה המתוקים: פרעצל מבצק קרואסון. טווח המחירים ידידותי יחסית ועומד על 10-18 שקלים למאפים בודדים.

תפריט הישיבה במקום כולל מגוון ארוחות בוקר; אנחנו הלכנו על פרנץ' טוסט מתוק שמוגש בנדיבות עם פירות טריים, מייפל ושמנת חמוצה (49 שקלים), שהיה טעים, טרי ומספק, ומנת מקושקשת וגבינת ברי (48 שקלים) על לחם מחמצת נהדר שעושים במקום, והרבה ממנו. גם כמות הגבינה נדיבה ומאוד לא תל -אביבית, וכמובן שגם התמחור.

פרנץ' טוסט מתוק. מייפל, שמנת חמוצה, פירות העונה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
פרנץ' טוסט מתוק. מייפל, שמנת חמוצה, פירות העונה | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
ביצה מקושקשת על לחם שאור עם גבינת ברי וירקות (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
ביצה מקושקשת על לחם שאור עם גבינת ברי וירקות | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
קראפין פיסטוק, מתאים לטרנד הפיסטוק הנוכחי (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קראפין פיסטוק, מתאים לטרנד הפיסטוק הנוכחי | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

ככל הנראה שיש לא מעט קונדיטוריות ומאפיות צפוניות עם יחסי ציבור קצת יותר טובים, אבל אחרי טיול וביקור בלא מעט מקומות באזור, לחמק'ה היא לגמרי הפייבוריטית הצפונית שלנו, בזכות שירות לבבי, היצע מסחרר, אבל בעיקר בזכות הטריות והאיכות.

לחמק'ה. מתחם נופית החרמון, קריית שמונה. טלפון: 04-6441978