סנדוויץ' בתיה

סנדוויץ' בתיה היא כריכייה חדשה יחסית בעיר הממוקמת בחזית של מסעדת נחמן. כמו המסעדה, גם הכריכייה שייכת לרונן רביב (הבעלים לשעבר של מסעדה נשיקה, שהייתה בתחילת שנות ה-2000 מוקד עליה לרגל בזיכרון יעקב). הכריכייה מציעה כריכי בשר מטורפים בתוך לחם מיוחד הנאפה במיוחד עבור המקום, על פי מתכון של רונן. הלחם הוא למעשה שילוב בין פרנה לג'בטה, ורונן ממלא לכם אותו בקציצות בקר, אסאדו מעושן, עוף או סוג של סביח לצמחונים עם חציל, ביצה קשה, מטבוחה, סלט עגבניות וטחינה.

מנואלה

מנואלה היא מסעדה איטלקית קלאסית, עם עיצוב נקי ומוקפד ומרפסת מוגבהת עם אווירה רומנטית ותצפית למדרחוב. התפריט של מנואלה לא מתפזר ומתמקד באיטליה הקלאסית. את הפסטות מייצרים במקום והפיצות נאפות בטאבון הענק שבמטבח, וזה ניכר בבצק הגמיש.

מנואלה קוצ'ינה זכרון יעקב  (צילום: גיל אבירם,  יח"צ)
מנואלה קוצ'ינה זכרון יעקב | צילום: גיל אבירם, יח"צ

סושי אומה

מסעדה אסייתית בלב מבנה היסטורי, שהפכה לשם דבר באזור ואפשר להבין מדוע. לא פשוט להשיג סושי טוב בסביבה, או אוכל אסייתי באופן כללי, ובטח לא באווירה כל כך נעימה. באומה תמצאו מנות ראשונות כמו טטאקי טונה, סלט אצות קלאסי עם אטריות שעועית וסלט בקר עם רוקט ואבוקדו ברוטב פונזו; לצד מנות ווק, באנים וגיוזות; וכמובן הרבה מאוד סוגים של סושי - עם כמה רולים מיוחדים למקום כמו רול סלמון עם בטטה, שיטאקי, פלפל צ'ילי, שומשום וספייסי מיונז ורול טונה אדומה עם בצל ירוק, אבוקדו ופנקו קלוי, עם פורטובלו ובצל מוקפצים בטריאקי.

סושי אומה (צילום: אלונה להב,  יח"צ)
סושי אומה | צילום: אלונה להב, יח"צ

יקב תשבי

המתחם של יקב תשבי הוא לונה פארק קולינרי שמציע הכל מהכל - כולל מסעדה חלבית, מאפייה וחנות משגעת שפתוחות לאורך כל השבוע, ופוד טראק של בשר מעושן שפתוח בשישי בלבד. מלבד היין של היקב אפשר לקנות בחנות גם שמן זית, קינוחים וכל מיני דליקטסים (כולל שוקולד של המותג ולרונה, מרמלדות ופירות מסוכרים), ואז להמשיך למאפייה הצמודה ולקחת לדרך בגט, לחם שיפון או מאפים. ביום שישי פועל בחלק האחורי של המתחם פוד טראק עם בשר מעושן ובירה קרה מהחבית - כיף אמיתי. בנוסף לכל הטוב הזה, בתיאום מראש אפשר גם לעשות במקום סיור יין ולטייל עם הדרכה צמודה בין הכרמים של אחד היקבים הוותיקים בארץ. 

יקב תשבי - בריסקט (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
יקב תשבי - בריסקט | צילום: איילה כהן, mako אוכל

דוריס קצבים

דוריס קצבים היא אחת ממסעדות הבשר המוערכות בארץ והיא ממוקמת לא רחוק מיקב תשבי, בין זיכרון יעקב לבנימינה. בחוץ יש רחבה גדולה עם מקומות ישיבה שצופים לנוף מדהים, והודות למיקום המסעדה במתחם מוגבה, בימים בהירים אפשר לראות מכאן למרחקים. חלל המסעדה מאוד מרווח וגם אם תגיעו עם הילדים תרגישו בנוח. מול המסעדה פועלת קצבייה ומעדנייה שבה אפשר לקנות נתחי בשר מעושן, מוצרי מעדנייה ובשר טרי הביתה, וגם המבורגרים מעולים ונקניקיות בוטיק המיוצרות במקום. שימו לב, המקום פתוח לאורך כל השבוע וסגור בימי ראשון. 

View this post on Instagram

A post shared by דוריס קצבים (@doriskatzavim)

פינת אוכל, מעיין צבי

במכולת הנדלר הממוקמת בלב קיבוץ מעיין צבי מסתתרת מאפייה בשם פינת אוכל. לאורך כל השבוע תמצאו כאן בגטים, לחמי מחמצת, פוקצ'ות ומאפי בוקר, ולקראת סוף השבוע מתווספים גם קינוחים אישיים מעולם הפטיסרי, דנישים, קרואסון שקדים ענק, מאפי בריוש עם מילויים מתוקים ומלוחים, רולים עם קינמון, פלאן וסמבוסקים. אל תחמיצו את מאפי בצק העלים שמגיעים עם מילויים מפתיעים, את הפריז ברסט ואת המאפה הממולא בקרם קרמל מלוח. אם אתם בדרך לפיקניק, תמצאו במכולת את כל מה שצריך כדי להרכיב סלסילה מפנקת עם גבינות, דליקטסים ויינות.