מכת גניבות חקלאיות
אחרי האוכל, אתם מוזמנים להגיד שלום לעזים
טל טלה, מושב נווה דורון

מסעדה משפחתית במשק החקלאי של משפחת בלומנטל, במושב נווה דורון. במשק עצמו 1,500 ראש של עזים וכבשים ומחלבה המייצרת גבינות וחלב עזים – והאוכל, בהתאם.

מה אוכלים: מגוון עצום של גבינות בוטיק, גבינות צאן וגבינות עזים, גבינות רכות וגבינות קשות, יוגורטים, מגוון עצום של סלטי שף מיוחדים, אנטיפסטי, פשטידות אישיות עם פסטה מוקרמת, לזניה מגבינות צאן, ירקות, לחמים, לחמניות וכמובן קינוחים על בסיס גבינה – אל תפספסו את הבלינצ'ס ההורסים.

בנוסף לאוכל: אטרקציה לילדים שלא מתרשמים מההיצע הקולינרי - ביקור חינם במשק הצאן של המשפחה. בנוסף אפשר גם לסור לחנות הבוטיק של המחלבה ולרכוש גבינות או יוגורט.

מתי וכמה: שישי, 9:00-15:00, 85 שקלים לאדם, כולל שתייה חמה וקרה.

טל טלה, נווה דורון 36, באר יעקב, טל' 08-9228516

יד השמונה, בדרך לירושלים, ליד אולפני נווה אילן

מה אוכלים: מבחר לחמים מסורתיים הנאפים בתנור מיוחד, פוקצ'ות, מטבלי פסטו וצנוברים, סלטים, אנטיפסטי, בטטה צלויה בגריל בשום וריחן, גבינות רכות, קשות, יוגורטים, גרנולות שאפשר להרכיב באופן עצמאי, שניצלוני דג אמנון ברוטב טרטר, דגים כבושים, מעושנים, מרק, ספגטי, פסטה, קישים, ירקות בתנור, שקשוקה, משקאות חמים ומיצים ועוד ועוד ועוד. בין הקינוחים – ופל בלגי.

אין תמונה
הבראנץ' של טל טלה. מבוסס על התוצרת של המשק

בנוסף לאוכל: נוף מרהיב ואווירה חמימה ואינטימית. המסעדה כשרה.

מתי וכמה: שישי, 09:30-13:00, 115 שקלים למבוגר, 70 לילד. יש להזמין מקום מראש.

יד השמונה, מלון יד השמונה, 02-5942004

המלון הסקוטי, טבריה

המלון, שהיה בעבר הרחוק מאוד בית חולים סקוטי, הוא אחד המלונות היותר יפים בארץ, ונחשב גם לאחד היוקרתיים שבהם. גם המסעדה לא מאכזבת.

מה אוכלים: המלון, השייך לכנסייה, מתהדר בתפריט לא כשר בעליל, ולכן תוכלו לטעום שם טובין שמלונות אחרים בארץ מתנזרים מהם. ארוחת הבראנץ' כוללת פירות ים, דגים, בשרים, פשטידות, ביצים, מרקים, סלטים, מאפים, לחמים ועוגות.

בנוסף לאוכל: טעם של חו"ל, נוף מרהיב אל הכנרת והרי גולן.

מתי וכמה: שישי, 11:30-14:30, 125 שקלים לאדם.

המלון הסקוטי, טבריה, 04-6710710

קיבוץ צובה

קיבוץ צובה שליד ירושלים הוא מקום מרהיב, שוקק חיים ומרתק, המחזיק באחד הבראנצ'ים המפורסמים בארץ.

מה אוכלים: פותחים בפונץ' קר ומרענן. אחריו מתמלא השולחן בגבינות משק קשות, רכות, שמנות ורזות, מגוון סלטים, דגים כבושים, סלמון מעושן, אומלטים, קישים, לזניה, פסטה, ריזוטו, מרק, מגוון תוספות בריאות, לחמים כפריים, חמאות מתובלות, ממרחים, קפה, תה ומיצים – והכל אל מול נוף מהמם. יש גם מסחטת מיץ אמיתית.

בנוסף לאוכל: אטרקציה נוספת בקיבוץ היא קיפצובה - פארק חוויתי לילדים הכולל מגוון פעילויות שיעסיקו גם את הנודניקים שבהם.

מתי וכמה: שישי, 10:00-14:00, 95 שקלים לאדם. רצוי להזמין מקומות מראש.

קיבוץ צובה, 02-5347090

אין תמונה
המסעדה של המלון הסקוטי. ליגה

יועזר בר יין, יפו

המסעדה הוותיקה והמעולה תמיד של שאול אברון ביפו מציעה גם ארוחות בראנץ' שאין שניות להן.

מה אוכלים: תוכלו להתחיל את הבראנץ' עם בלאדי מרי, וסלטים במרכז השולחן. תפריט המנה המרכזית מאפשר בחירה בין ביצים עם סטייק, ביצים עלומות עם כמהין, ביצים בסגנון בנדיקט עם סלמון והאם, עין עם נקניקייה מבושלת ובייקון ועוד ועוד. בקיצור, רציני. כמובן שהתפריט כולל גם שתייה חמה ועוגיות. חובבי מזון משובח ידעו כאן עדנה.

בנוסף לאוכל: קומבינציה של יופי וטעמים. בילוי שכולל גם אוכל גורמה וגם התחככות אפשרית בסלבס.

מתי וכמה: בשבתות בלבד, 11:00-16:00, 110 שקלים לסועד - ושווה כל שקל.

יועזר בר יין, יועזר 2, כיכר השעון, יפו, 03-6839115

אין תמונה
בראנץ' בצובה. היינו עושים לו טובה

מורגן, מושב יקנעם

מסעדה חקלאית שנבנתה בתוך לול משפחתי ישן ששופץ. הגשמת חלום של שי ומאיה מורגן, בני זוג שחלמו להקים מסעדה שבה גן הירק, החממה ודיר הצאן הפרטי מספקים כל מה שצריך.

מה אוכלים: מוזלי עם יוגורט כבשים, לחם שיפון, גבינה כחולה עם ריבת פלפלים, ביצים אפויות בתנור עם עגבניות מיובשות, סלט קיסר ועוד ועוד.

בנוסף לאוכל: הרבה אהבה, תשומת לב ואוויר צלול.

מתי וכמה: שישי ושבת, 10:00-12:00, בהזמנה של ערב מראש בלבד! 70 שקלים לאדם.

מורגן, דרך העמק, יקנעם, טל' 04-9937115 

אין תמונה
יועזר בר יין. בראנץ' ששווה כל שקל
ICAFFE, מתחם הצורפים בכפר דניאל

אסתטיקה ומאפים טעימים בבית אבן עתיק. נשמע טוב, לא?

מה אוכלים: מזנון עשיר של לחמים, גבינות, קישים וסלטים, מיצים, ביצים וקינוחים, מיני מינים של מאפים מופלאים מעולים ליום שלפני הדיאטה. קשה, קשה להגיד לא לכזה שפע של הבצקים המפתים.

בנוסף לאוכל: יופי, וריחות נפלאים של מאפים הנאפים באישון לילה בתנור אבן גדול.

מתי וכמה: שישי, 08:45-14:00, שבת, 10:00-14:00, 70-78 שקל לאדם.

ICAFFE, מתחם הצורפים, כפר דניאל, 08-9152448

אלומה בכפר, רמות נפתלי

מה אוכלים: שלל מנות ירקות וסלטים, גבינות ממחלבות מובילות ומאפים מלוחים ומתוקים, פנקייקים, ביצים, סלמון כבוש ומעושן, מיני מלוחים ולחמניות טריות ועוד כהנה וכהנה. שלא לדבר על המתוקים שבסוף, שמשתנים מדי שבוע.

בנוסף לאוכל: המסעדה היא חלק ממתחם הכולל גם גינה מרהיבה וחמש סוויטות מפנקות. מעולה לאלו מכם שאוהבים להתגלגל למיטה מיד אחרי הארוחה.

מתי וכמה: שבת, חובה להזמין מקום מראש ויש להגיע בין 11:30-12:00 (בגלל הטריות). 90 שקל לאדם.

אלומה בכפר, רמות נפתלי, 04-6943111

אין תמונה
אייקפה. תנור אבן גדול מבטיח יופי של מאפים

קימל בגלבוע

מסעדת קימל התל אביבית, בראשותו של השף שאול בן אדרת, החליטה לעשות גיחה לצפון ופתחה סניף נוסף למרגלות הר הגלבוע.

מה אוכלים: פלטת גבינות, סלט קיסר, סלט הסלק האגדי קימל, סלט כפר, פטה כבד, עלי גפן, שקשוקה, סוגי חביתות, ביצים בסגנון בנדיקט ולמי שרוצה גם ביצים עם בשר ונקניקיות – וזה רק קצה קצהו של התפריט העצום. כמובן שיש גם מתוקים, משקאות חמים ומיצים.

בנוסף לאוכל: תצפית יפהפייה על עמק יזרעאל.

מתי וכמה: שישי ושבת, 9:00-12:00, 77 שקל לאדם.

קימל בגלבוע, אתר סקי כביש התענכים, דרך נוף הגלבוע, 9444104–057

אין תמונה
אלומה בכפר. לאכול ולהתגלגל חזרה למיטה

המטבח של רמה, נטף, הרי יהודה

מוסד של בישול עילי. שימו לב, המקום לא פתוח כל יום – כך שמי שמעוניין לטעום ממעדניו המופלאים רצוי שיתכנן זאת מראש.

מה אוכלים: גורמה ים תיכוני – מפרובנס שבדרום צרפת ועד המטבח הערבי המקומי. כאן נוהגים להשתמש בעיקר בגידולים המקומיים, והתבלינים גדלים בגינה שסביב המקום. הלחם כמובן נאפה בטאבון שבמרכז המסעדה והקינוחים אלוהיים. תפריט הבראנץ' משתנה, וכך גם מחירו. בין היתר תוכלו לטעום פה מאפה גבינת עזים עם אגסים ביין, עלים ירוקים ושקדים, ביצי עין של שליו ועוד שפע הפתעות.

בנוסף לאוכל: מרפסת עץ המשקיפה אל הרי יהודה ושפלת החוף.

מתי וכמה: בדרך כלל שישי, שבת וראשון, אבל כאמור יש לבדוק מראש.

המטבח של רמה, נטף, הרי יהודה, 02-5700954

>> העוגה הראשונה של אביבה: רולדה עם קצפת ודובדבנים