לא משנה כמה שנים אנחנו חיים וכמה בילויים במסעדות אנחנו צובריםכשמגיע היום ולאמא/סבא/דוד יש יומולדת, תמיד אנחנו שוברים את הראש לאיזו מסעדה ללכת. זה הרי לא יכול להיות סתם מקום. התפריט צריך להיות מספיק מגוון, כדי שאף אחד לא יתלונן, אסור שיהיה צפוף ורועש מדי, כדי שאף אחד לא ירטן שבזמנו זה היה אחרת, האוכל חייב להיות טעים – כי בכל זאת, אוכלים בחוץוזה עוד לפני שהגענו לחשבון, שעלול להרקיע שחקים אם לא בוחרים נכון. בעיה, נכון? כבר לא. הנה 18 מסעדות, מהצפון ועד אילת, שעושות את כל זה, ועושות את זה טוב.

מסעדת רוטמן, מצפה לוטם (צילום: סשה אלכוב,  יחסי ציבור )
מסעדת רוטמן במצפה לוטם. שולחנות גדולים ואוכל טעים | צילום: סשה אלכוב, יחסי ציבור

אדלה ביסטרו, רמת ישי 

ביסטרו שמח וקלאסי שמארח מדי חמישי הרכבים מוזיקליים שונים. יש הרבה מקום – כ-60 מקומות ישיבה בפנים ועוד כ-50 בחוץ – וגם חדר פרטי, מה שמבטיח ספייס למשפחה שבאה לאכול. האווירה נעימה, המוזיקה לא רועשת מדי, כך שאפשר לנהל שיחה בלי להרים את הקול, והאוכל טעים ונעים.
מה אוכלים: דגים, פירות ים, סלטים, בשרים. בקיצור, הכל.
כמה משלמים: 48-98 שקל לעיקרית.
אדלה ביסטרו, אזור תעשיה רמת ישי (כביש 75)

nataleen, כפר ורדים

קפה ומסעדה בסגנון איטלקי מול נוף משגע, עם הרבה מקומות ישיבה בפנים ובחוץ. האווירה נעימה והחשבון הוגן.
מה אוכלים: מיני אנטיפסטי ומנות ראשונות מגוונות, סלטים, פיצות ופסטות, בשר, עוף ודגים. יש תפריט ילדים מיוחד.
כמה משלמים: 42-110 שקל לעיקרית.
nataleen, רחוב הגליל 1, כפר ורדים

מסעדת טנטי באצ'י, רביולי (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
הרביולי של טנטי באצ'י. הביקורות מהללות | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

טאנטי באצ'י, קריית טבעון 

מסעדה בסגנון כפרי איטלקי, עטורת שבחים ומרובת מבקרים. הביקורות מהללות את הקנלוני והיחס האישי, המקום מעוצב בצורה ביתית ונעימה וכל ארוחה משפחתית הופכת לשמחה וצוהלת. המקום יכול לארח גם ארוחת צהריים שגרתית של 16 איש, אם רק תזמינו מקום מראש.
מה אוכלים: סלטים מעניינים, פוקצ'ות מעשה בית, פיצות דקיקות, מיני קנלוני ופסטות מיוחדות וקינוחים איטלקיים אמיתיים.
כמה משלמים: 38-62 שקל לפיצה, 41-74 לפסטה.
טאנטי באצ'י, שקדים 35, קריית טבעון

פוקצ'ה בר, (תחנת דלק) גן הצפון 

בית קפה מסעדה בסגנון איטלקי ים-תיכוני הממוקם במרכז מסחרי מקושט בתחנת דלק – אבל אל תיתנו למיקום לבלבל אתכם, המקום מרווח ומעוצב באווירה תל אביבית וכהה. המסעדה מציעה תפריט מגוון וטעים במיוחד בלי יומרות, במחירים שווים לכל נפש ובאווירה משפחתית מענגת.
מה אוכלים: מאפים מהטאבון, פסטות, פיצות מדויקות ודקות, בשר ועוף שעוברים גם הם בטאבון וסלטים נחמדים.
כמה משלמים: 40-178 שקלים לעיקרית.
פוקצ'ה בר, מתחם גן הצפון, כביש 99 בין קיבוץ הגושרים למעין ברוך

מסעדת טנטי באצ'י, פיצה (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
פיצה דקה דקה בטנטי באצ'י. לא לשכוח להזמין מקום | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

רוטמן, לוטם 

אוכל גלילי, אם אפשר לקרוא לזה כך, או במילים אחרות: תפריט אקלקטי בניחוח שנות ה-90, אבל טעים. המיקום הקסום במצפה לוטם, לא רחוק מכרמיאל, עושה חצי מהחוויה. העיצוב חם, המקום מרווח, כולל שולחנות ענק שמתאימים למשפחה גדולה, והאוכל טעים באופן מפתיע.
מה אוכלים: סלטים, ירקות ומאפים ממולאים, בשרים בעשייה בסגנון מקומי (מסאח'ן, מנסף), דגים וקינוחים.
כמה משלמים: 58-110 שקלים לעיקרית.
רוטמן, מצפה לוטם, גליל מערבי

רוסטיקו, תל אביב 

מסעדות רוסטיקו האיטלקיות כבר הפכו למוסד תל אביבי. התפריט הפשוט אבל המוקפד, המנות הראויות והשירות הנעים הופכים את המסעדה למקום שנעים לאכול בו עם חברים או משפחה. גם כשבאים בקבוצה גדולה, המסעדה ערוכה להכיל ולשרת (בעיקר בסניף בזל, שם יש יותר מקום לשולחנות גדולים).
מה אוכלים: פסטות תוצרת בית, פיצות, ריזוטו ושתי מנות דג ובשר. באופן מפתיע אין מגוון קינוחים אלא רק סורבה וגלידה.
כמה משלמים: 49-117 לעיקרית.
רוסטיקו, רוטשילד 15, בזל 42, תל אביב

אין תמונה
רוסטיקו, סניף רוטשילד. תפריט פשוט אך מוקפד

ריבר, רמת גן, ראשון לציון, רחובות, תל אביב, פתח תקווה 

אוכל אסייתי שהותאם לחך הישראלי, במחיר נמוך במיוחד. למסעדה שישה סניפים אחידים ברמתם ובתפריט, אך בעלי עיצוב שונה.
מה אוכלים: סושי, מנות אורז וראמן, מוקפצים, נודלס, סלטים אסייתיים וכיסונים מאודים.
כמה משלמים: 18-72 לעיקרית.
ריבר, ז'בוטינסקי 7, רמת גן; סחרוב 26, יצחק רבין 7 (המכללה למנהל), ראשון לציון; פארק המדע 6, רחובות; אבן גבירול 30, תל אביב; השחם 36, פתח תקווה

חדר אוכל, תל אביב 

מסעדת שף באווירה ישראלית, בראשות עומר מילר (שולחן). חלל רחב ידיים מעוצב ומוקפד, מוזיקה ישראלית נעימה ושולחנות ארוכים שמאפשרים ישיבה משותפת עם אנשים זרים או חגיגה של הרבה קרובים. המנות בינוניות בגודלן ומתאימות לחלוקה, טעימות, יצירתיות ולא יקרות.
מה אוכלים: מטבח שמתבסס על מוצרים מקומיים, ומושפע מהמטבחים הספרדי, הערבי והירושלמי.
כמה משלמים: 56-198 שקל לעיקרית.
חדר אוכל, שד' שאול המלך 23 (מול הקאמרי, האופרה ומוזיאון תל אביב המחודש), תל אביב

אין תמונה
חדר אוכל. טעים, יצירתי, לא יקר

סבסטיאן, הרצליה פיתוח 

האחות הבוגרת של קפה נואר התל אביבי. מסעדת בראסרי מודרנית, עם מטבח איטלקי ים-תיכוני וספיישלים משתנים. התפריט מהודק ומדויק, המנות יפות והתמחור אמנם מעט גבוה, אבל מבטיח חוויה חיובית. העיצוב הפתוח המזכיר בראסרי מעוצב והשירות אדיב ולא מעיק.
מה אוכלים: פסטות, סלטים, בשר, מאכלי דגים וים, לחם ומאפים תוצרת עצמית.
כמה משלמים: 61-131 שקלים לעיקרית.
סבסטיאן, משכית 33, הרצליה פיתוח

אמורה מיו, תל אביב 

איטלקייה אותנטית באווירה ביתית שמחה. את סודות המטבח האיטלקי הביאה סוזנה, מבעלי המקום, מאיטליה, ארץ הולדתה, ויחד עם בעלה שלומי היא מנצחת על אחת מהמסעדות האיטלקיות הוותיקות בעיר. תפריט נעים ומדויק שבו כל אחד מוצא מה לאכול. העיצוב החם, התמונות של נופי איטליה והאווירה הרומנטית אך השמחה הופכים את המקום למושלם לארוחה משפחתית (או רומנטית, וזה לא סותר).
מה אוכלים: פוקאצ'ות ומאפים בתנור אבן, פסטות, פיצות, ריזוטו, בשר וכמובן קינוחים.
כמה משלמים: 44-98 שקלים לעיקרית.
אמורה מיו, אבן גבירול 100, תל אביב

אין תמונה
אמורה מיו. איטלקית אותנטית ושמחה

חג' כחיל בכיכר השעון, יפו 

מטבח ערבי אותנטי עם אוריינטציה גלילית. על המטבח אחראי השף עומר עילואן (שעבד גם בדיאנא ובאל באבור). המסעדה שייכת למשפחת חג' כחיל, שבבעלותה גם מסעדות חומוס, פלאפל ושווארמה, היא רחבת ידיים ומעוצבת באותנטיות מעודכנת ונקייה. טובי השפים נוהגים לפקוד את המקום, בגלל איכות המנות וחומרי הגלם ובגלל האווירה השמחה והנעימה.
מה אוכלים: צוואר טלה ממולא, שוק טלה, קבב חלאבי מעולה, סינייה של טחינה או עגבניות, מח'מאר, שיפודים וסטייקים וסלטים עונתיים.
כמה משלמים: 48-190 שקלים לעיקרית.
חג' כחיל, רזיאל 18, יפו (כיכר השעון)

אין תמונה
חג' כחיל. ככה נראית המסעדה
מסעדת חג' כחיל, פיתות מהטאבון (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
וככה מה שיוצא מהטאבון שלה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

הזקן והים, יפו 

מסעדת דגים, פירות ים ובשרים, הממוקמת על גבעה קטנה בשכונת עג'מי. המסעדה גדולה ומרווחת, משקיפה לחוף הים, והאווירה בה לא משוחררת ולא פורמלית. האוכל טרי וטעים, המחירים סבירים מאוד ומגוון הסלטים משמח כל חובב. יש שולחנות משפחתיים ארוכים ונוחים ושירות שרגיל לכמויות גדולות של אנשים בו זמנית.
מה אוכלים: דגים טריים, פירות ים, מגוון סלטים משובחים ובשר עשוי טוב.
כמה משלמים: 69-84 שקלים לעיקרית בשרית.
הזקן והים, קדם 83 (העגור 5), יפו

סוהו, ראשון לציון 

מגה מסעדה באזור התעשייה של ראשון, הכוללת כ-250 מקומות ישיבה ונחשבת לאחת המסעדות המצליחות בארץ. המקום, המעוצב למשעי והגדול בצורה מעוררת פליאה, מצליח לשמור על רמה, שקט יחסי, אוכל טעים ולקוחות שממלאים אותו פעם אחר פעם. כל אחד ימצא מה לאכול, ומי שירים את החשבון יספוג עלות לא נמוכה, אבל חוויה רצינית.
מה אוכלים: אוכל אסייתי במגוון עצום. עשרות מנות פתיחה, סושי מכל הסוגים, קטגוריית בשרים גדולה, דגים, פירות ים וגם כריכים ונודלס.
כמה משלמים: 44-139 שקלים לעיקרית.
סוהו, משה בקר 15, ראשון לציון

מסעדת סוהו - בר סושי (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
סוהו. לא ייאמן כמה שהמסעדה הזאת גדולה | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

כרמא, ירושלים 

מסעדה ים-תיכונית עם תפריט מגוון, שבאופן מפתיע מצליח לעמוד בסטנדרט גבוה. המסעדה ממוקמת בבית אבן בפינה ציורית ומשגעת בעין כרם, היא מרווחת ומעוצבת בטוב טעם ומשמחת את לב הסועדים עם הטאבון שממוקם במרכזה. במקום קרוב ל-200 מקומות ישיבה, בשני חללים, כולל חדר אירוח שיכול להכיל עד 60 איש. ירושלמים מעידים שמדובר במוסד קולינרי משגשג.
מה אוכלים: פוקאצ'ות, סנדוויצ'ים, סלטים, פסטות, קדירות מהטאבון, פסטות, בשרים, דגים ופירות ים.
כמה משלמים: 48-115 שקלים לעיקרית.
כרמא, דרך עין כרם 74, ירושלים

מסעדת כרמא, חוץ (צילום: רועי ברקוביץ',  יחסי ציבור )
כרמא. מרשימה מבחוץ | צילום: רועי ברקוביץ', יחסי ציבור
מסעדת כרמא, פנים המסעדה (צילום: רועי ברקוביץ',  יחסי ציבור )
וגם מבפנים | צילום: רועי ברקוביץ', יחסי ציבור

נסמטה, אשדוד 

מסעדה הודית באווירה ביתית, עם הרבה לקוחות קבועים. המסעדה העצומה ממוקמת במבנה בסגנון הודי, המוזיקה כמובן הודית ובסוף הארוחה מגישים סוכריות מארץ המקור. השולחנות גדולים וביניהם רווח גדול, כך שאפשר לשוחח בפרטיות.
מה אוכלים: מיטב המאכלים מהמטבח הצפון הודי, כולל נאן (לחם הנאפה במקום), סוגי אורז, תבשילים על האש ובטאבון. במסעדה שף וטבחים מהודו.
כמה משלמים: 33-112 שקלים לעיקרית.
נמסטה, הטיילת 10, חוף מי עמי, אשדוד

לינדה, אשקלון 

ביסטרו קלאסי, עם נגיעות של השף איתן שרייבר. המסעדה ממוקמת כמה מאות מטרים מקו הים ומעוצבת כמו ביסטרו מרווח ומואר. העיצוב נקי, בר האלכוהול גדול וחוויית האירוח והאכילה נעימה מאוד. למרות הגודל, השירות נעים והתחושה אינטימית.
מה אוכלים: מעט מנות מכל סוג, אבל יש הרבה סוגים: בשר, דגים, פסטות, סלטים, עוף וקינוחים.
כמה משלמים: 48-115 שקלים לעיקרית.
לינדה, אחימאיר 5, אשקלון

זיגוטה, באר שבע 

ביסטרו עם נגיעות דרום אמריקאיות, הממוקם בשכונת מגורים בין בתי שיכון. כשנכנסים נחשפים לחלל רחב ידיים וצבעוני, מלא באנשים ובאווירה נעימה. אמנם מבקרים במקום הרבה סטודנטים, אבל האוכל המוצלח והאווירה המשמחת מומלצים בחום גם לארוחות משפחתיות וחגיגות קטנות.
מה אוכלים: בשר (כולל המבורגרים), דגים ופירות ים, פסטות וסלטים.
כמה משלמים: 36-102 שקלים לעיקרית.
זיגוטה, רינגלבלום 19, באר שבע

אין תמונה
זיגוטה. טובה לחגיגות קטנות

המחבוא של אדי, אילת 

מסעדה בינלאומית עם בעלים אמריקאי. מנעד המנות מתחיל בצרפת, עובר בארצות הברית ומגיח גם לסין. המסעדה הוותיקה פועלת באילת מ-1979 ומושכת אליה לא רק קהל תיירים ישראלים וזרים, אלא גם מקומיים. המקום גדול, התפריט גדול, המנות גדולות והכל כמו באמריקה – גדול.
מה אוכלים: בשר, בשר, בשר, פירות ים, דגים וקצת פסטה (עם בשר ופירות ים).
כמה משלמים: 44-115 לעיקרית.
המחבוא של אדי, אילות 8, אילת

אין תמונה
סטייק במחבוא של אדי. הכל בגדול
 >> 10 מנות מומלצות עד 30 שקל
>> 4 דברים שלמדנו מג'וליה צ'יילד