בחול המועד פסח כולנו הרבה יותר דתיים: אנחנו משחזרים את יציאת מצרים באדיקות על ידי גדישת הרחובות והכבישים ויצירת ים סוף אנושי וגועש, ורבים מאיתנו, גם אם באופן רגיל אינם מדקדקים בענייני כשרות, שומרים על הילכות פסח ונמנעים מחמץ במהלך החג כולו. אף על פי כן ודווקא בחג, מאגר המסעדות הכשרות הפתוחות מתדלדל. פרצודורות ביעור החמץ והגעלת הכלים גורמת לרבות מהמסעדות הכשרות להתייאש מראש ולקבוע את מועד החופשה השנתית בחול המועד פסח. איגדנו עבורכם מספר מקומות אוכל שיעזרו לכם להעביר את פסח כהלכתו - בחוץ ובלי טיפת חמץ. למרות שלא כל המסעדות ברשימה זו כשרות, יש בכולן אופציה כשרה לפסח.

מסעדת לה בוקה (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
רצועות סטייק עם צ'ימיצ'ורי של מסעדת לה בוקה. עשוי בטכניקות דרום אמריקאיות | צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

הכשרות והאלגנטיות

לה בוקה

המסעדה הירושלמית מציעה תמהיל נהדר וכשר מהמטבחים של דרום אמריקה, שהוא הרבה מעבר למנות הבשר הצצות לראש מיד עם המחשבה על המטבח הדרום אמריקאי. השף גיא קמחי, העמיק לחקור את מנעד הטעמים הרב שכבתי של דרום היבשת, המאגד השפעות ספרדיות, אפריקאיות ואינדיאניות. מלבד נתחי בשר צלויים נהדרים (ומתבקשים) המתבססים על הטכניקות הדרום אמריקאיות לטיפול, יישון וחיתוך הבשר, ישנן גם מנות לא שגרתיות כמו דג סנטה פה המתבשל בעשבי תיבול והדרים, ותבשילים משובחים דוגמת האסאדו נגרו מוונצואלה (נתח אסאדו המושרה מספר ימים ביין ומתבשל שעות בירקות שורש ותבלינים יחודיים). בפסח יוצע תפריט מיוחד ללא קטניות הכולל לראשונות - סלט אספניול של עשבי תיבול ורצועות עוף, בקר וצ'וריסוס בעבודת יד, ומבחר מזטים הכוללים צ'ילי קון קרנה בו השעועית מוחלפת בבמיה. בעיקריות מחכה לכם מנה ייחודית של סטייק קצבים בצ'אטני פסיפלורה, ובקינוחים פלאן וניל וקרמל.

עמק רפאים 46 (בקומה השנייה) ירושלים, טלפון: 02-5635577

אין תמונה
מסעדת ליליות. עוקפת את מגבלות הכשרות בקלילות


ליליות

גם בימים כתיקונם, הגישה של השף נועם דקרס למגבלות הכשרות היא הנבונה ביותר בסביבה. במרבית המסעדות הבשריות הכשרות גם אם הבשר מצליח להיות טוב, מה שלא תמיד קורה, מגבלות הכשרות תמיד פוגעות בשלוש גזרות מרכזיות: הקינוחים, הרטבים והתוספות, עם שימוש בתחליפי פרווה שאף פעם לא מוצלחים דיים. דקרס מתרחק מכל מה שדורש תחליף ופונה לכיוונים יצירתיים: רוטבי הבשר למשל ייקחו כיוון אסייתי, הירקות המשמשים כתוספת יהיו תמיד מיוחדים ויטופלו היטב, למשל לפת מקורמלת בווניל, מחית אפונה או תפוחי אדמה מזן יחודי עם אחוזי שומן גבוהים שטעמם הטבעי חמאתי ומרקמם רך. גם בתפריט הקינוחים אין ולו מנה אחת שעושה שימוש בתחליפים למוצרים חלביים, אלא רק כאלו שמראש לא נדרשים להם כמו זביונה, מרק שוקולד וסורבה. בחג הזה השף עשה אדפטציה למנות הרגילות ומציע גם שלל ספיישלים כמו פילה בקר צלוי עם פלפלים אדומים קלויים, קרם בצל ותפוחי אדמה זעירים.

דפנה 2 תל אביב, טלפון: 6091331–03

אין תמונה
טרטר טונה אדומה של מסעדת מיט אנד ווין. מיוחד לפסח


מיט אנד ווין

כל מי שעוד אוחז בתפיסה המיושנת (שלא לומר בתירוץ העלוב) שבשר כשר לא יכול להשתוות לבשר שאינו כשר, מאחר וחוקי השחיטה ובפרט חובת ההמלחה הורסים אותו, חייב ללכת למיט אנד ווין שהיא מופת קרניבורי אמיתי. המסעדה היא חלק מרשת עולמית שנוסדה בדרום אפריקה, ומגישה בשר איכותי מהטובים שבתמצאו בכל המסעדות בארץ כשרות או לא. הבשר מגיע מעדרים יעודיים למסעדה וכל תהליך החיתוך והיישון נעשה בידיים האמונות של השף יניב עדן. אומנם כל מה שאינו בשרי הוא בינוני ומטה, אבל בשביל הבשר המעולה שווה להגיע מרחוק. בפסח יוגש תפריט מיוחד שיכלול בין הראשונות סביצ'ה לימונית וטרטר טונה, ובעקריות נתחי סירלוין (סינטה), פריים ריב (נתח משולב של אנטרקוט, בשר צלע וצלע עגל עם העצם על הגריל).

שנקר 16 הרצליה פיתוח, טלפון: 09-9567006

בתי קפה ומאפה כי אין חג בלי עוגה

קשה לדמיין מאפים מוצלחים בלי קמח אבל אופים מחוננים שמצליחים כל השנה להנפיק קינוחים ועוגות משובחים, מוצאים גם בפסח דרכים להמשיך ולייצר מאפים וקינוחים טובים המוותרים על הקמח בכלל ומבוססים מקציפות ביצים ואגוזים, או כאלו המבוססים על קמחים חלופיים כמו תפוחי אדמה ומצה.

מקרונים של מיקי שמו (צילום: דן לב,  יחסי ציבור )
מקרונים לפסח של שמו. גם הם יחכו לכם בסניפים | צילום: דן לב, יחסי ציבור

מיקי שמו

הקונדיטור יגיש במגוון הסניפים שלו קינוחים אישיים, עוגות, עוגיות, קישים, עוגות מוס ואפילו עוגות בחושות המבוססות על שילוב של קמחי תפוחי אדמה וטפיוקה. עוגיות השקדים הנהדרות, הבראוניז, עוגיות הפלורנטין המפוצצות באגוזים וקרמל ועוגות המוס הנפלאות (בייחוד השוקולד-מוקה או הפסיפלורה), יכולות להיות חלופה נהדרת לבונבוניירה המסורתית בשביל הקרובים.

לרשימת הסניפים לחצו כאן

בוטיק סנטרל

מי שמתקשה להחזיק מעמד שבוע ללא קרואסון ימצא בבוטיק סנטרל מאפי בוקר לפסח הנעשים מקמח תירס או תפוחי אדמה. גם כאן יש קולקציית מתוקים מרשימה ואיכותית שעוקפת בחינניות את מגבלות הכשרות, עם מתוקים ללא קמח דוגמת בר-האגוזים המורכב ממוס שוקולד חלב ואגוזים על תחתית מרנג אגוזים, או מוס הקוקוס הממולא באגוזים ומצופה בשוקולד לבן. לא כל הסניפים כשרים לפסח, אבל רשימה של אלו שכן תוכלו למצוא כאן.

בן עמי

כאן תמצאו גרסאות שף-קונדיטור לעוגיות הפסח הסטנדרטיות – קוקוס, אגוזים ובוטנים, קישים מלוחים מבצק תפוחי אדמה במילוי כרשה, בטטה ועוד, וגם שלל מוסים אישיים כמו מוקה, שוקולד-וויסקי, לימון ועוד נפלאות.

לרשימת הסניפים לחצו כאן

בוקר טוב גם בפסח

בנדיקט

לרשת המסעדות (הלא כשרה) של ארוחות הבוקר המוגשות במהלך כל היום והלילה, מתווספת מנה של קלאסיקת פסח ישראלית, לשומרי הכשרות ולחובבי המצה המושבעים: ארוחת מצה ברייט מלוחה הכוללת ממרחים שונים וגבינות, או מצה ברייט מתוקה בניחוח קינמון ותוספת אגוזי מלך, סלט פירות, שמנת חמוצה וחרוסת.

לרשימת הסניפים לחצו כאן

מסעדת דוד המלך (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
מסעדת דוד המלך. משיקה תפריט ארוחות בוקר לפסח | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

דוד המלך

המסעדה מציעה תפריט סטנדרטי של המבורגר, כריך רוסטביף ושאר החשודים המיידיים אלא שאין בשיגרתי שלהם שום דבר בנאלי - האוכל מטופל לעילא, נהנה לעיתים מטוויסטים יצירתיים מרעננים (נסו את סביח החצילים, או הקרפצ'ו בתחמיץ כמהין) ומתומחר בהגינות. בחול המועד משיקה המסעדה תפריט ארוחת בוקר חדש, במסגרתו תיכלל גם ארוחת פסח המתבססת על לחמניות פסח קלילות ורכות שנעשות במקום, בליווי שלל מטבלים וסלטים טריים.

דוד המלך 1 תל אביב, טלפון: 03-6910007

משוטטים בשווקים

אין תמונה
יריד האוכל בדיזנגוף סנטר. כשר לפסח בחול המועד

יריד האוכל בדיזנגוף סנטר

בסוף חול המועד ב-11-12 באפריל יפעל יריד האוכל של דיזנגוף סנטר במתכונת כשרה. בין הדוכנים תוכלו למצוא דים סאם סיני מבצק אורז במגוון מליות, קרפ יפני מבלילת ביצים עשירה, פסטות מקמחי ירקות ולזניית מצה, דוכן קינוחים אישיים מעוצבים בלי פירור של קמח, דוכני יינות בוטיק איכותיים מרחבי הארץ ומגוון רחב של דוכנים שיגישו מאכלי עדות.

 דיזנגוף סנטר בניין B (הכניסה משערים 2 ו-4) יום ד' 12:00- 20:00 יום ה' 10:00-16:00

אחרונה חביבה לחגוג את צאת החג

אין תמונה
מסעדת המזללה. מימונה בסטייל

מזללה

המרוקאים עלו על הדרך הכי טובה להטביע את יגון המצות - הם עושים חגיגה שלמה מהפרידה מהדיקטים היבשושיים, הכוללת שלל מאכלים שיחזירו את החך שלכם לשגרה הפחמימתית הרגילה. המזללה של מאיר אדוני חוגגת השנה מימונה מפוארת ומזמינה אתכם לקוסקוס חלבי עשיר בתבלינים ופירות יבשים, פסטייה עוף וכמובן מופלטות.

נחלת בנימין 57, טלפון: 03-5665505

שתפו את המסעדות הכשרות לפסח עם החברים

>> כל המתכונים לפסח