אחת הקלישאות של עולם המסעדנות הישראלי היא שמסעדות בתחנות דלק תמיד יהיו מסעדות שלא באמת שוות עצירה, אלא אם עברתם במקרה ואתם מורעבים ממש. בדרך כלל מדובר במסעדות שהן במקרה הטוב שיפודיות שגרתיות ובמקרה הרע מלכודות תיירים של ממש, או ככה לפחות היה לאורך השנים, אבל תתפלאו לשמוע שבכל זאת, יש כמה וכמה מסעדות בתחנות דלק ברחבי הארץ שלגמרי שוות עצירה בדרך, ואפילו נסיעה במיוחד. אספנו את כל אלו, כדי שתתחילו לתדלק לפי המקום שאתם רוצים לאכול בו, ולא להפך. 

קלומפוס

רוב הסיכויים שאם תשאלו תושבי גליל עליון איפה נמצאים ההמבורגרים הכי טעימים בארץ הם יענו לכם שבקלומפוס, ובאמת מדובר במקום שיכול בקלות להתחרות על התואר הזה. דיינר אמריקאי שסובב כולו סביב הקציצה הפופולרית, בלי יותר מדי דברים אחרים. בוחרים המבורגר מתוך מבחר די גדול, תוספות שיגיעו עליו ובצד וזהו בערך. כשרוב המסעדות בצפון הן או מסעדות ביתיות או מסעדות יקרות למדי, קלומפוס היא אוצר של ממש בכל ביקור באזור.

 קלומפוס. מתחם גן הצפון, כביש 99, ליד קיבוץ הגושרים

ללה

הפיצות של ללה האיטלקית יכולות בקלות להתחרות על תואר הפיצות הכי טעימות בארץ. אם תכריחו אותנו לבחור כנראה שנתלבט ארוכות בין פיצת האננס (כן!) שמגיעה גם עם ארטישוקים, בצל מטוגן ופרמזן לבין הפיצה הירוקה עם רוטב השמנת-תרד, ריקוטה ופטריות. חוץ מהפיצות יש גם מבחר כיפי של פסטות, כולל פסטה עם כדורי בשר שלא רואים מספיק אצלנו, ויש אפילו משלוחים, ככה שאם אתם בצימר בסביבה - הרווחתם. 

ללה. צומת כפר ברוך. כפר ברוך. לא כשר

פיצה, מסעדת ללה (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
פיצה, מסעדת ללה | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

אנגוס

סניף צומת מגדל של מסעדות הבשר של משפחת דבאח הוא מסעדת בשר כמו הרבה אחרות שאפשר למצוא בצפון, אבל באנגוס, בזכות הייחוס המשפחתי, תמצאו סטייקים באמת טובים, ובמחירים שלא יהרגו אתכם לגמרי, כנראה בזכות החיסכון בפערי התיווך. אבל השוס הכי גדול שמחזיר אותנו לשם? האנגוסרי. במקום להתחייב לארוחה ארוכה בצלחת, באנגוסרי אנחנו אוספים כריכי בשר מעולים ומושחתים לדרך או לארוחה מהירה במקום. חוץ מהמבורגרים תמצאו פה גם סלופי ג'ו, קבבונים, צ'וריסו עגל בחרדל ודבש והאהוב עלינו במיוחד: נתחי טלה עם חציל קלוי, רוטב פלפלים וצזיקי.

אנגוס, מתחם ויתנייה, כביש 90, מגדל. לא כשר

אנגוס - סינטה ניו יורק קאט (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
אנגוס - סינטה ניו יורק קאט | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
 

פיצה אלכסנדר

עמוק עמוק בתוך הקריות מתחבאת אחת הפיצריות הכי מושחתות שאנחנו מכירים. זה אמנם מתחיל בבצק שעשוי ממחמצת שאור ושיפון מלא, אבל אל תיתנו לו להטעות אתכם. חוץ מהתוספות הסטנדרטיות תמצאו פה פיצה עם מיקס פירות ים, פיצה בשרית עם בייקון, פפרוני וקורנביף, פיצת יער עם פטריות, פרשוטו, ברזאולה וקורנביף, פיצת סלופי ג'ו עם תערובת בקר, כבש, בצל, פלפלים ורוטב ברביקיו והשיחוק הגדול: פיצה דאבל קראסט שהיא בעצם שתי פיצות אחת על השנייה, עם שום והמון גבינה ביניהן. אה, ויש גם פיצה מתוקה עם נוטלה, קרמבל שקדים ושבבי שוקולד, למקרה שלא שבעתם.

פיצה אלכסנדר. שדרות ירושלים 3, קריית מוצקין

ויוינו

חיפה מוצפת במסעדות איטלקיות חדשות בחודשים האחרונים, אבל ויוינו היא לא רק מסעדה, אלא גם מעדנייה וגן אירועים. בתפריט הרחב אפשר למצוא את כל החשודים המיידיים של המטבח האיטלקי, וכמעט כל אחד ימצא פה משהו שהוא אוהב. האוכל טעים, נדיב, לא יקר ולנו הכי עושה את זה המבחר הגדול של הפיצות הלבנות, ללא רוטב עגבניות, שבמסעדות אחרות אף פעם אין הרבה מהן.

ויוינו. מתחם פז, חיפה. לא כשר

ויוינו חיפה פסטה סלמון (צילום: אריאל עוזרי, יחסי ציבור)
ויוינו חיפה פסטה סלמון | צילום: אריאל עוזרי, יחסי ציבור

חאלד עדאווי

במבט ראשון חאלד עדאווי נראית כמו עוד שיפודיית תחנות דלק נפוצה, ובאמת שאפשר להזמין בה שיפודים ופלטות סלטים כנהוג בז'אנר, בגרסאות לא רעות בכלל. אבל במסעדה המשפחתית הזו אפשר גם למצוא מנות נפוצות קצת פחות כמו מנסף או סינייה שכוללת גם עגבניות, ואנחנו מתים על מנת העוף עדאווי, שכוללת חצי עוף בגריל, מפורק ועמוס בשום ותבלינים.

חאלד עדוואי. יעקב דורי 20, חיפה. לא כשר

מינאטו

סושי בר כשר בתחנת דלק בקיסריה נשמע קצת כמו התחלה של בדיחה, אבל במינאטו, השף אקי טמורה מכין סושי בין הטובים בארץ, למרות מגבלות הכשרות. פה לא תמצאו רולים עם גבינת שמנת או חזה עוף מטוגן, אלא בעיקר רולים קלאסיים, עדינים, שמתרכזים בדגים הנאים, שדי קשה למצוא בארץ. המחירים לא נמוכים, אבל אין הרבה מה לעשות כשמדובר בדגים טריים ואיכותיים.

מינאטו. מחלף קיסריה, קיסריה. כשר

מינאטו ניגירי (צילום: נעמה אקסלרוד,  יחסי ציבור )
מינאטו ניגירי | צילום: נעמה אקסלרוד, יחסי ציבור

בריסקט, חדרה

הטרנד של מסעדות הבשר המעושן לא פסח גם על תחנות הדלק, ואחת הטובות שבהן נמצאת ממש ליד חדרה. בניגוד לסטייקים, בבשרים מעושנים הכשרות פחות מהווה מכשלה והבשר פה עובר שעות ארוכות במעשנה לפני שהוא משודך ללחם קווקזי רך וטעים. אל תוותרו על נתח הבריסקט שעל שמו נקרא המקום, חזה בקר מעושן ומלא טעם, אבל השוס הגדול הוא הרטבים הביתיים שמשתדכים פה לכריכים. ברביקיו אננס? חזרת שום? ויניגרט הדרים וצ'יפוטלה? אנחנו מחכים לרגע שבו יתחילו למכור אותם בצנצנות הביתה.

בריסקט. כביש 4, בכניסה לחדרה. כשר

זויה

זויה החדשה יחסית בכניסה לנתניה היא מסעדת בשר ושיפודים, אבל כזו עם מודעות עצמית מודרנית יחסית. אפשר לשבת פה לארוחת חומוס-צ'יפס-סלט, לפתוח שולחן עם פלטת סלטים מרעננת יחסית עם סלטים טריים ולא מקופסה וכמה שיפודים אחריה, אבל הכי כיף לאכול פה מנה הגונה של בשר בפיתה עמוסת סלטים או ללכת על העראייס המצוין (ויש גם פיתה צמחונית מעולה עם ארטישוק ולבנה, למקרה שבשר פחות עושה לכם את זה).

זויה. תחנת דלק השחר, כביש 2, נתניה. לא כשר

מסעדת זויה (צילום: סטס קורינסקי,  יחסי ציבור )
מסעדת זויה | צילום: סטס קורינסקי, יחסי ציבור

פיורי

לפעמים כל מה שבא לנו זה פיצה טעימה או פסטה טרייה, ובמסעדת פיורי זה בדיוק מה שתקבלו. בוחרים סוג של פסטה מהמון סוגי פסטות טריות, בוחרים רוטב ותוספות וזהו בערך. אם ממש מתעצלים יש גם מנות מורכבות מראש וכמובן גם פיצות מצוינות, כולל זו האהובה עלינו במיוחד עם נקניקייה איטלקית, פרוסות תפוחי אדמה, ביצת עין, רוזמרין ופרמזן.

פיורי. תחנת הדלק יקום. לא כשר


מסעדת פסטה פיורי (צילום: אביב חופי)
צילום: אביב חופי

חיוקה בפיתה

הגרסה הירושלמית הזו למסעדות הפיתה המצליחות של אייל שני היא אחד המקומות הכי טעימים בעיר הבירה. אמנם לא מדובר במסעדה של ממש אלא בדוכן עם כמה מקומות ישיבה בודדים, אבל השף אבירם חיוקה, בוגר "משחקי השף", מכין פה פיתות גדושות בבשר שתמיד שוות עצירה בדרך אל או מירושלים. כבדי עוף עם גרגירי רימון, קבב מפורק שנקרא כאן ראגו קבב או שווארמת שפונדרה, רק על תוותרו על קונפי השום המצוין ועל רוטב השיפקה החריף שהופך את הפיתות לממכרות באמת.

חיוקה בפיתה. מקור חיים 1, ירושלים. כשר


איוטאיה

המסעדה התאילנדית הזו כמעט לא מוכרת אפילו לחובבי האוכל התאילנדי החריף, אבל מדובר באחת התאילנדיות האותנטיות והכיפיות בארץ. זה מתחיל בעיצוב המעט קיטשי, שישר יזרוק אתכם למסעדות בארץ המקור, ממשיך עם טלוויזיות שמשדרות קליפים של פופ תאילנדי ממכר ומגיע לתפריט שכולל את כל החשודים המיידיים במטבח הזה, ועוד כמה הפתעות שמגישים רק פה. תבשילי הקארי מצטיינים במיוחד, הקלמרי המטוגן מושלם ומלא שום מטוגן גם הוא והבננה לוטי היא הגרסה הכי קרובה למקור שמצאנו בארץ (ותרו על הגלידה שאפשר להזמין עליה, היא לא מתאימה פה).

איוטאיה, מבוא קדם 12, הוד השרון. לא כשר


בננה לוטי, איוטאיה (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
בננה לוטי, איוטאיה | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

כרמים

נראה שכרמים היא הדבר הכי רחוק שאפשר לדמיין כשחושבים על מסעדה בתחנת דלק. מסעדת שף מפוארת ומרווחת עם תפריט של השף סהר רפאל, שמצליחה כבר שנים להכין אוכל שהוא מצד אחד מפונפן ומצד שני מצליח לדבר לכולם. בין פסטות, המבורגר ומנות של פירות ים, כמעט כל אחד ימצא פה מנה שהוא אוהב, והנוף המהמם של השדות וכרמי הזיתים, למרות תחנת הדלק בצד, הוא מרכיב לא פחות חשוב.

כרמים. בכניסה למושב סגולה. לא כשר

אין תמונה
כיהן כמטוס הקרב הראשי של חיל האוויר. כבוד. הכפיר

סינס

לא נראה לנו שמישהו מצפה לפירות ים נהדרים כשהוא מבקר באזור שדרות, אבל זה בדיוק מה שמסעדת סינס מציעה, במחירים אטרקטיביים במיוחד. עם אחד מתפריטי ה-Surf and Turf (שילוב של פירות ים ובשר) היחידים בארץ, שכל כולו חגיגה של שרימפס, קלמרי וסרטנים יחד עם המבורגרים וסטייקים לרוב, בדרך כלל באותה מנה, חובבי השילוב הזה חייבים לעצמם ביקור כאן בנסיעה הבאה שלהם לדרום ולו רק כדי לטעום את המבורגר SINS שמגיע עם ביצה רכה, שרימפס וחמאה.

סינס. אזור תעשייה שער הנגב, שדרות. לא כשר


דיינר 24, דימונה

כל מי שחושב שאין בדימונה שום מקום טעים לאכול בו, כנראה לא מכיר את דיינר 24. מדובר במסעדה שאפשר למצוא בה הכל, מארוחות בוקר, דרך סלטים ופסטות ועד המבורגרים, מוקפצים ואפילו סושי. המחירים סבירים, המנות גדולות והאוכל טעים ועושה את העבודה. פנינה של ממש באזור שאין בו הרבה אופציות.

דיינר 24, מתחם פז, דימונה. לא כשר