אין תמונה
גוטה. אוכל בריא במיטבו
הכי בריא: גוטה

מזון מהיר הוא כמעט שם נרדף לאוכל משמין ולא בריא, ועד השנים האחרונות המוניטין הזה היה מוצדק לחלוטין. גוטה היא מסעדת בריאות חדשה בהרצליה פיתוח, המגישה אוכל מהיר בלי להתפשר ולו במעט על האיכות. האוכל מבושל במקום תחת פיקוח נטורופתית ושפית המתמחות בבישול טבעי. שיטת ההגשה זהה לזו של מקדונלד'ס מינוס האנטיפתיות, והאוכל טעים ביותר – שזה ממש לא מפליא כשחומרי הגלם הם טריים, טבעיים (אין כניסה למזון מעובד) ורובם גם אורגניים.
מנות מצטיינות בגוטה הן קציצות הדגים, הפרגיות וקציצות העדשים. המחירים: פחות מ-50 שקל, האווירה צוהלת, ומכל מסעדות הבריאות היא החביבה, הטעימה והיעילה ביותר.
גוטה, רח' אבא אבן 12, מגדלי אקרשטיין, הרצליה פיתוח, טלפון: 09-9503444

הכי מזרח תיכון חדש: פיניונס

פיני לוי ("פיני בחצר"), שועל מסעדות וותיק, חוזר לזירה עם פיניונס, התשובה הכי נכונה להמבורגריות הצצות בכל חור. דוכני קבב הם תופעה רווחת ברחובות מזרחיים (טורקיה ומצרים למשל), ורק כאן הם משום מה לא היכו שורש. לוי הוא אחד המומחים הגדולים בארץ לבשר, והוא מקבב בשבילינו חמישה סוגים של קציצות לוהטות ומנחמות, שנבדלים אחד מהשני בתיבול וביחס בין הפרודוקטים.
יש גם צ'יפס איכותי במיוחד, לימונים כבושים ומחמצים תוצרת בית, וגם סלט עשבים או סלט ירקות טרי ומרענן – ואת כל הנפלאות האלה אפשר לקבל בפיתה או במגש. מלבד בקבוקי השתייה הרגילים המקרר מאכלס גם תמרינדי ורוזטה (משקה שקדים). העיצוב נקי, ביתי ויפה, והמחירים: כ-35 שקלים למנה.
פיניונס, יפו 30, ירושלים, טלפון: 02-6248889

הכי מלך הפיצות: טוני וספה

טוני וספה של לאון אלקלעי היא, מעבר לכל ספק, הפיצה הכי שווה בארץ. היא נמכרת במלבנים לפי משקל, יש עם בייקון ויש עם פפרוני (חריף אש ולא חריף), יש עם פטה וחצילים, בטטה, פטריות, בצל, זיתים ועוד ועוד, והכל ממיטב חומרי הגלם. הגבינה היא מוצרלה משובחת, רוטב העגבניות עשוי מעגבניות איטלקיות בקופסה והוא מאוזן וטוב, ובצק השמרים נאפה בצורה מושלמת כך שתחתיתו וקצוותיו פריכים ותוכנו הדקיק אוורירי ורך.
השירות ענייני ומהיר, החימום אורך כשתי דקות, ולמרות שלרוב הפיצרייה הומת אדם סביר להניח שתסגרו שם ארוחה בפחות מחמש דקות. הבעיה היחידה היא שכנראה תמצאו את עצמכם חוזרים לדלפק פעם אחר פעם, וארוחת הערב הזריזה תהפוך לסאגה מתמשכת.
טוני וספה, דיזנגוף 267, שד' רוטשילד 140, תל אביב. טלפון סניף דיזנגוף: 03-5460000, טלפון סניף רוטשילד: 03-6858888

אין תמונה
טוני וספה. הפיצה הכי טובה בארץ

הכי איך לא חשבו על זה קודם: מרקש אקספרס

השף גיא פרץ פתח השנה את מה שנראה כמסעדת הפאסט-פוד המרוקאית הראשונה בעולם. אוקסימורון? לא נכחיש. מתוך חלל קטן ומעוצב בסגנון אתני הוא משגר מבחר מנות קוסקוס עם תבשילים כמו לחי עגל עם גרגירי חומוס, או לצמחונים קוסקוס מתוק עם דלעת אפויה, בצל וקינמון.
מי שלא חפץ בסימן ההיכר הקולינרי של העדה יכול לבחור מעמדת הגריל נקניקיות מרגז או קבב כבש, בקר או עוף, המוגשים בלחם פראנה מרוקאי הנאפה במקום, ולהוסיף אריסה, גזר פיקנטי, לימון כבוש ועוד סלטים מרוקאים נהדרים לרוב.
למרות שמדובר בצורת הגשה של מזון מהיר, איכות המנות לא מושפעת מכך והאוכל פשוט מענג. המנות נדיבות, כמנהג העדה, ובקיצור – פשוט הברקה.
מרקש אקספרס, קרליבך 14, תל אביב, טלפון: 03-5618840/60

אין תמונה
הקוסקוס של מרקש אקספרס. מנות נדיבות ומשובחות

הכי בכבוד: נקניקיות פרנק

ברחוב בן יהודה פינת פרישמן, תל אביב, נפתח השנה מקום שעתיד להיכנס לספר דברי ימי המזון המהיר. מדובר בדוכן נקניקיות העונה לשם "פרנק - נקניקיות עם כבוד", ולא תמצאו בו נקניקיות עוף חיוורות המבושלות במים ואחר כך מסתובבות על מתקן מתכתי מוזר, כי אם נקניקיות חזיר או עגל עסיסיות שמנמנות וצלויות, המוגשות בלחמנייה צרפתית קטנה ומלוות בשוקרוט (כרוב כבוש) עם קימל. האחרון, אגב, אמור למנוע שיהוקים עתידיים וריחניים.
הנקניקיות מגיעות בשני גדלים, סטנדרטי (19 שקלים) ואקסטרה לארג' (25 שקלים), ועל המתכון שלהן אחראי זאב טנא, מוזיקאי ומשורר נערץ בלילות ומהנדס מזון בימים, שהתאים את המנה האירופית לחיך הישראלי. בפעם הבאה שאתם חוזרים מהים, אל תפספסו.
פרנק, נקניקיות עם כבוד, בן יהודה 69 תל אביב, טלפון 077-4113150

סנדוויץ' רובן (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
רובן. כריך העשור | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור
הכי ניו-יורקי: רובן

בפינה מקוללת ברחוב יהודה הלוי, שבה נפתחו ונכשלו בשנים האחרונות עשרות מיזמים עסקיים, התמקמה לה לאחרונה רובן - סנדוויצ'ייה אמריקאית שנראה שתצליח לשבור את הקללה ולהישאר.
ברובן התל אביבי מכינים את הכריך האמריקאי המפורסם מבשר בקר או הודו מעושנים, שנעשים במקום ונפרסים דק דק כדי למלא, שלא לומר לגדוש, את הלחם שלכם - לחם שיפון או לחם לבן הנאפים במקום. חרדל סילאן, כרוב כבוש (תוצרת בית) עגבנייה וקצת בצל, ואתם מקבלים את כריך העשור (ולידו מלפפון חמוץ אלוהי).
כדי לעזור לבשר לרדת מציעים לכם ברובן בירה במחיר מגוחך. המקום פצפון והישיבה על הספסל בחוץ לא מאוד מלבבת, ובכל זאת.
רובן, יהודה הלוי 115 תל אביב, טלפון: 077-4908050

הכי טרנדי: התרנגולים

העשור האחרון ראה כיצד במהירות מעוררת השתאות הפציעו בשמי הקולינריה הפאסט-פודית טרנדים למכביר: יוגורטריות קמו ונפלו וטורטיות בר פשטו בארץ כאש בשדה קוצים ודעכו בהתאם. הטרנד הקולינרי האחרון התבסס אצלנו אומנם בשקט ובעדינות, כיאה למוצאו הצרפתי, אבל הוא כנראה ישרוד טוב יותר מאחיו. כמו את רוב החידושים הקולינריים גם את בשורת הרוטיסרי הביאה לארץ תל אביב, אבל בניגוד לרוב המקרים, העופות המסתובבים הצליחו לצאת מבירת הקולינריה ולתור את הארץ.
אחד הרוטיסרים הכי חביבים וטעימים שכדאי לכם לפקוד הוא "התרנגולים", רוטיסרי בר חדש יחסית המעוצב בפשטות ומגיש עופות צלויים עם תוספות, שהמוצלחת שבהן היא מנת ירקות שורש ששכבו בתחתית התנור וספגו את מיצי הצלייה.
התרנגולים, תחנת הדלק בצומת בנימינה 1-700-551331

אין תמונה
פנקייק אגוזים של בית הפנקייק. יושב חזק
הכי קלאסיקה: בית הפנקייק

אין הרבה מוסדות ותיקים כמוהו (הוא מלווה אותנו מ-65'!), וכבר שנים הוא מכלכל פנטזיות נוטפות ריר של אלפי ילדים הנושאים אליו עינייים עורגות. בעשור האחרון הוא נסגר, גלה לכמה שנים לצומת שואבה, ואז, אחרי שעבר לצומת הסירה, חידש את ימיו כקדם ואפילו פתח סניף נוסף בבית יצחק. אז נכון שהוא כבר לא הכי על הדרך, ונכון שהפנקייק שלו הוא לא בדיוק חביתית אוורירית שנועדה לפייס את הבטן בבוקר אלא יותר יציקה בשרנית שבאה לתת עבודה - אבל בית הפנקייק (המקורי) הוא אחד מפונדקי הדרכים הכיפיים בארץ.
התפריט שלו לא כולל רק פנקייק אלא גם מנות בשריות, כריכים וסלטים, והוא יותר ממזכיר דיינר אמריקאי, עם השולחנות הקלאסיים באדום בוהק והקירות בגווני וורוד. לא האוכל הכי מוצלח בארץ, אבל כיף של מקום.
בית הפנקייק המקורי, הרצליה פיתוח, תחנת פז אשל הרצליה מחלף הסירה, טלפון: 09-9514215; ביתן אהרון, מרכז קניות ביתן, מחלף חבצלת השרון, טלפון: 09-8665585

>> ואלה ארוחות הבוקר הכי שוות בארץ