בקיץ הנוכחי, העיר הדרומית שלנו היא הכי קרוב שנגיע לתחושה של חופשה וניתוק. אין זמן יותר טוב לעשות כבוד לבתי האוכל האילתיים שסבלו מאוד בחודשים האחרונים, ורק מחכים לפגוש מחדש את הנופשים והסועדים ולעלות בחזרה על דרך המלך. בניגוד לתפיסה הרווחת, יש לא מעט מקומות טובים לאכול בהם באילת: מבתי קפה, מאפיות וקונדיטוריות לפתוח בהן את הבוקר לפני הטבילה הראשונה, דרך מסעדות איטלקיות או שיפודיות ותיקות ועד מבשלת בירה שהיא גם מסעדה טובה. אז תארזו את בגדי הים והמסיכות ובואו נתחיל. 

לחם ברויטמן וקונדיטוריה ברויטמן

את ארוחת הבוקר של ימי החופשה רבים מאיתנו פשוט אוכלים במלון, אבל תעשו לעצמכם טובה ותנסו להמיר פעם אחת את הבופה המוכר, שגם ככה ספג פגיעה רצינית בימי הקורונה, לטובת לחם ברויטמן, המאפייה המקסימה של יובל זיו. מדובר במאפייה מוקפדת שמציעה מגוון לחמים מסחרר על בסיס מחמצת, מאפים מלוחים ומתוקים, עוגות, עוגיות, קישים, קרקרים ועוד שלל תופינים אפויים ומנות כמו סלטים וכריכים למי שרוצה ארוחה רצינית יותר. בקיצור, לא קרוב לשדרת המלונות, אבל לגמרי שווה הגעה מיוחדת.   

לחם ברויטמן. אלמוגים 17, אילת. 
08-6340007  



View this post on Instagram

בפינה קטנה מאחורי הקלעים של רחובות אילת הלוהטים, מסתתר לו לחם ברוייטמן שאופה דברים שאפילו החך התל אביבי היהיר יתענג בקול. לחם אורז שחור, חלת צ'יה, לחמניות בריוש, פרעצל דחוס ומתקתק וכריכים גדושים בגבינות מקומיות לצד אספרסו מריר. אושר גדוש גלוטן

A post shared by Osnat Guetta (@black_osnat) on


View this post on Instagram

#broitman #bread #eilat #bakery #baker #food #foodporn #bw #ig_israel #foods #foodie #foodiegram #foodil #foodstyling #foodblogger #foodlover #foodart #ig_food #gastroart #igersisrael #igers #israelfood #gargeran #foodhub #foodpic #foodelia #feedfeed #Israeli_kitchen #chef

A post shared by Rony Balahsan (@ronyb) on


יינות אילת

יינות אילת היא בעיקרה חנות יין ומעדנייה באזור התעשייה המעט מרוחק של העיר, אבל מבחינתנו מדובר במקום שהוא פנינה קולינרית רב תכליתית: אי של נחת שאפשר לקפוץ אליו לכוס יין (או כמה כוסות, אנחנו לא שופטים) ונשנושים נהדרים כמו גבינות טובות ליד ירקות פריכים, נקניקים, דגים כבושים וסלטים קלילים שהולכים טוב לצד המשקאות. בימי שישי עורכים כאן טעימות יין שמוגשות לצד מנות טאפאס כיפיות, והכל באווירה נעימה וטובה. אומנם לא מדובר במסעדה לכל דבר ועניין, אך לטעמנו זאת אחת ההפסקות המהנות והטעימות שאפשר לקחת בעיר הדרומית. 

יינות אילת. הבורסקאי 17, אילת. 08-6330155



View this post on Instagram

Friday as allways

A post shared by rouhi vana yahoud (@rouhi_yahoud) on


View this post on Instagram

good shabbas #eilat #tlv #nofilter #photographers #photographer #sellfie #my #me #f4f #followme #frame #follow #photo #photography #tbt #portrait #closeup #shot #instagood #instagram #insta #mood #food #wine #fun #vibes

A post shared by Erez Kolav (@erezkolav) on

המבורגר בלווייתן

מסעדת לווייתן בקצה הכי רחוק של הטיילת האיילתית, מתחת למלון הרודס, נחשבה לאחת המסעדות הטובות בארץ. ואז הקורונה הגיעה ומסעדת העילית הפכה להרבה פחות רלוונטית בעיר, ובכלל. בהתאם, הבעלים של לוויתן, ענבר שפירא וליאור רפאל, החליטו לשנות את אופיה של המסעדה ולהפוך אותה להמבורגרייה קלילה ואיכותית שמגישה מגוון המבורגרים וקינוחים שעושה ענבר בעצמה. התפריט של המבורגר בלוויתן קטן ומהודק, ובתוכו סמאשבורגרים עם או בלי גבינה וגם קציצת השרימפבורגר שמלווה את בני הזוג בשנים האחרונות כאחת ממנות הלהיט שלהם. עוד תמצאו כאן קינוחים שווים כמו סטיקי טופי פודינג וקסטות בעבודת יד. 

המבורגר בלווייתן. הטיילת הצפונית, מתחת למלון הרודס. 08-9209393. לא כשר

View this post on Instagram

#shrimpburger לצהריים, אחלה של הרגל. אצלי רק ככה הדיבור מתגלגל. א.דוכין מ.שיטרית

A post shared by Lior Raphael (@lior.raphael) on

View this post on Instagram

A post shared by Hamburger at the whale (@hamburger_at_whale) on

המחבוא של אדי

השם קצת מטעה, כי אין מי שמגיע לאילת ולא שמע על המחבוא של אדי, מסעדה בת קרוב לארבעים שנים שעברה אי אילו גלגולים. המקום נשרף לפני מספר שנים, אבל נפתח מחדש והצליח לכבוש שוב את האילתים והתיירים, בייחוד בזכות מנות בשר שנחשבות פה לטובות במיוחד. בין המנות בתפריט הרחב: פטה כבד על תמרים, סטייק פילה ברוטב שמנת ופלפל, סטייק אילתי עם קרם חרדל, פטריות, קארי וברנדי ופילה פרובנס ופטריות בשמן זית. בנוסף יש במקום מבחר רחב של מנות ים כיאה לרוח האילתית.

המחבוא של אדי. המגשר 2, אילת. 08-6371137

פסטורי

לא מעט מסעדות איטלקיות יש באילת, אבל משהו בשילוב בין ישן לחדש ובין כבד לקליל בפסטורי הוותיקה כבש אותנו. תפריט היינות של המקום עושה חשק לשתות היטב ותפריט האוכל מגוון כך שכל אחד יכול למצוא בו משהו. תמצאו כאן מנות כמו מולים בשמן זית, לימון ושום; רביולי שחור במילוי שרימפס, סלרי ומסקרפונה; פפרדלה ראגו עם בקר בבישול ארוך ברוטב עגבניות; וספגטי קרבונרה קלאסי עם חזה אווז מעושן. בקיצור, מסעדה איטלקית קצת יותר מודרנית מאחיותיה בעיר, מה שהופך אותה לכיפית מביניהן.

פסטורי. תרשיש 7. 08-6345111. לא כשר

רוטיולו ספינאצ'י, פסטורי (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
רוטיולו ספינאצ'י, פסטורי | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

המפלט האחרון

מי שנכנס למפלט האחרון לפני עשור או לפני עשרים שנים - יחווה היום את אותה החוויה בדיוק - ואנחנו אומרים זאת לחיוב. מדובר באחת המסעדות הכי יציבות שיש לאילת להציע, הן מבחינת הנראות והצבעונית והן מבחינת התפריט והפשטות. ובימים כמו שלנו, יציבות היא ערך מוסף משמעותי אפילו יותר. בקיצור, לכאן מגיעים כשלא רוצים לקחת סיכונים ומעוניינים לקבל את המוכר והידוע, בלי נפילות ובלי טעויות. הדגש כאן הוא על דגים ופירות ים בצורות הכנה פשוטות וטעימות. יש כאן למשל קלמרי על גחלים, שרימפס וקלמרי מטוגנים וכמובן מבחר דגים שמוכנים בתנור או על הגריל כמו לוקוס, בס, פרידה ודניס.

המפלט האחרון. חוף אלמוג, אילת. 053-9344522

View this post on Instagram

A post shared by המפלט האחרון (@the_last_refuge_eilat) on

 

שוק דגים

למרות שכבר שנים לא מתבצע דיג של ממש באילת, לא מעט אנשים מגיעים לעיר ורוצים לאכול דגים טריים, ואכן קיימות המון מסעדות דגים בעיר (רבות מהן מגישות דגים קפואים שמגיעים מהמרכז והצפון). מסעדת הדגים החביבה עלינו היא שוק דגים, שמצליחה להיות קלילה ונעימה ועדיין להגיש אוכל מושקע וטוב. מדובר בפורמט הקבוע של המוני סלטים שמגיעים במחיר המנה העיקרית, רק שפה הם כוללים גם חומוס ביתי מעולה, איקרה מצוינת וחציל שלם קלוי על האש עם טחינה, לצד פוקצ'ות רכות וכיפיות במיוחד. המנות עיקריות שגרתיות יותר, ומדובר באוכל המושלם לאכול מול החוף באווירת חופשה זוגית או משפחתית.

שוק דגים. חוף אלמוג, מול מלון הריף. 08-6379830. לא כשר

דג בגריל, שוק דגים (צילום: רוני בלחסן,  יחסי ציבור )
דג בגריל, שוק דגים | צילום: רוני בלחסן, יחסי ציבור

הלב הרחב

מסעדת הלב הרחב החלה את דרכה בסוף שנות השבעים כשיפודייה ושווארמייה בלב העיר. עם השנים המקום צבר מוניטין בקרב מקומיים ותיירים כאחד בכל הנוגע לבשרים על האש. בנוסף למסעדה המקורית, פועלת כיום גם מסעדת הלב הרחב סטייק האוס (הגרסה הפורמלית יותר של המקום), שנחשבת לאחד ממוסדות האוכל המשובחים ביותר בעיר. התפריט במקום כולל מבחר רחב של בשרים על האש: שיפוד נתח קצבים, פריים ריב, פילה רוסיני, סטייק אנטרקוט במשקלים שונים, שיפודים כמו לבבות, אשכים או פרגיות; ויש גם חלק רחב שמוקדש לדגים עם אופציות כמו ברבוניות, סלמון בגריל, לברק, לוקוס ודניס.

הלב הרחב והלב הרחב סטייק האוס. חיל ההנדסה 6; שדרות התמרים 41, אילת. 072-3341126

View this post on Instagram

#nofilter

A post shared by הלב הרחב - סטייק האוס (@halev_harahav_staek_house) on

עומר'ס

בעוד שבמרכז הארץ אנחנו מוצפים במסעדות ודוכנים של אוכל רחוב משודרג, עומר'ס האילתית היא כמעט הנציגה היחידה של סוג האוכל הזה - אבל אם כבר נציגה אחת, אז לפחות אחת מעולה. כבר כמה שנים שמכינים כאן המוני כריכים מסוגים שונים (יש גם מנות שמגיעות במחבת למי שפחות מעוניין בסנדוויץ'), כולם מושקעים וטעימים במיוחד. החלק הקל יחסית הוא לבחור את סוג הלחם, אבל אז מגיעה ההתלבטות הגדולה: חוץ ממנות שגרתיות כמו שניצל, המבורגר או קבב, העניין האמיתי הוא מנות ייחודיות יותר כמו תבשיל בקר שמתבשל לילה שלם או תבשיל אסאדו. בקיצור, המקום שמפעיל השף טל הרשקוביץ מספק את אחת הארוחות הכי כיפיות ולא יקרות בעיר.

עומר'ס. שדרות התמרים 83. 08-6521646. כשר

בקר בבישול ארוך בפרנה, עומר'ס (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
בקר בבישול ארוך בפרנה, עומר'ס | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב


החוף של מוש

החוף של מוש של הזמר מוש בן ארי ושותפיו, הוא מהמקומות האהובים באילת - שילוב בין חוף ים מקסים למסעדה לא יקרה מהסוג שאפשר להימרח בה בכל שעות היום. לא פלא שהמקום כל כך פופולרי, יש כאן הכל מהכל: מארוחות בוקר מלאות או קפה ונשנושים (אנחנו חושבים שהזמן המושלם להגיע לכאן הוא בשעות הבוקר, לטבילה ופתיחת יום ראויה) עד ארוחות צהריים וקוקטיילים בשעת שקיעה. הטבילה במים בין נשנוש אחד לשני היא בונוס לא קטן.

החוף של מוש. חוף הדקל, אילת

החוף של מוש מנה הודית  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
החוף של מוש. אנחנו בעד להגיע בבוקר | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

 

ברביס

כמו שאר הישראלים, גם האילתים אוהבים המבורגרים ולכן ברשימה שלנו מככבות 2 המבורגריות. ברביס היא דיינר בסגנון אמריקאי (שהפך במהלך תקופה האחרונה לדיינר שירות עצמי לאור הקורונה) עם דגש על המבורגרים מגוונים. בין היתר תמצאו פה המבורגר קלאסי עם פטריות, בצל מטוגן וחמאת שום; המבורגר מקסיקני עם גוואקמולי וחלפיניו; המבורגר אוסטרלי עם אננס, ריבת בצל ושינקן; והמבורגר אנטרקוט עם בצל מטוגן וממרח שום. בנוסף יש כאן גם המבורגר עוף, המבורגר צמחוני ואפילו המבורגר סלמון מצופה בפנקו.  


View this post on Instagram

A post shared by ברביס | Barbis אילת (@barbis_eilat) on

ברביס. תרשיש 19, אילת

המבשלה

בתוך אזור התעשייה של אילת מתחבאת מבשלת בירה מקסימה שהיא גם מסעדה לכל דבר. המבשלה (שנקראת מבשלת סוף, על שם הים הסמוך) היא החלום של שלושה חברים שאהבו לייצר בירה לעצמם ועכשיו מייצרים במקום מבחר סוגים של בירה לצד אוכל ברים מעולה שכיף לנשנש ליד המשקה. מיד כשתתיישבו תקבלו לטעום את ששת סוגי הבירה שמכינים פה (אנחנו הכי אהבנו את הבלונד אייל שמתובלת בג'ינג'ר, גוג'י ברי וזרעי כוסברה ואת הפורטר הכהה שמלאה בטעמים של קפה). ומה אוכלים? תמצאו פה המבורגר טריפל סליידר שמורכב משלושה מיני המבורגרים עם חסה, בצל ועגבנייה; ביף ג'רקי שמכינים במקום (שאהבנו במיוחד); צ'יפס אנשובי; נקניקייה ביתית על רוטב גוואקמולי וקונפי בצל; ובוריטו במילוי של פרגית, חסה וסלסת עגבניות.

המבשלה. האורגים 2. 08-9350550. לא כשר

נקניקיות אסאדו, המבשלה (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
נקניקיות אסאדו, המבשלה | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

פינצ'יטו

אם אתם מחפשים אוכל רחוב כשר (על טהרת הבשר אבל לא רק), פינצ'יטו באילת זאת הכתובת עבורכם. המבחר כאן גדול וכיפי והמנות גדולות ונדיבות. בימי שישי התפריט עצום וכולל למשל את כריך הבית של חלה עם שניצל, מטבוחה, מחמאר, חציל ולימון כבוש; קציצות בקר ברוטב עגבניות עם מטבוחה, טחינה ועריסה; ולחם פרנה במילוי של קציצות דגים חריפות, מטבוחה וכוסברה. במהלך השבוע תמצאו פה פיתות במילויים כמו עראייס, שווארמה, מעורב ירושלמי, סופלקי עם פרגית ולימון על טחינה ירוקה, קבבים, שקשוקת מטבוחה או סטייק אנטרקוט בפרנה עם איולי שום. 

פינצ'יטו. הסתת 7, אילת. 08-6336688

View this post on Instagram

A post shared by פינצ'יטו pinchito (@pinchitoeilat) on

ראנץ' האוס

ראנץ' האוס היא הפתעה אמיתית בכל הנוגע למסעדות הבשרים באילת. זו אולי המסעדה הכי חגיגית בעיר, עם שירות מצטיין ואדיב במיוחד, ומחירים בהתאם. התפריט לא מספק יותר מדי הפתעות, אבל הסטייקים מצוינים. נהנינו במיוחד מסטייק סינטה במשקל 500 גרם שהגיע עם גזרים צבעוניים צלויים. אל תפספסו גם את התוספת שמופיעה בתפריט בשם הבלתי מושך "תפוח אדמה", שהיא בעצם תפוח אדמה אפוי עם המון פירורי לחם פריכים בטעם שום מעליו, שלא הצלחנו להפסיק לאכול. עוד בתפריט: המבורגר קלאסי במשקל 300 גרם; ספייריבס בקר במרינדת בירה; וסטייק אנטרקוט קלאסי. 

ראנץ' האוס. טיילת רויאל ביץ'. 08-6368928. כשר

סטייק סינטה, ראנץ' האוס (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
סטייק סינטה, ראנץ' האוס | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

ללו

אם אתם מגיעים לאילת ואתם חסידים גדולים של אוכל ביתי (בדגש על המטבח המרוקאי ושלל תבשילים) תמצאו את הגרסה המשובחת ביותר שלו בללו. המסעדה, שקיימת יותר מ-40 שנים, הייתה בעבר מסעדה מרוקאית אבל כיום אפשר למצוא בה אוכל ביתי גם מתפוצות אחרות. פחות מ-50 שקלים יסגרו עבורכם פה ארוחה מפוצצת במיוחד; הכי שווה ללכת על אחת ממנות הקוסקוס או על מנת מוח העגל בשום ופפריקה, בשר הראש עם השום וגרגירי החומוס או הקציצות הכי ביתיות בעיר. המנות מגיעות עם כמה קערות סלט קטנות ולחם אחיד רך במיוחד, שיהיה מה לטבול ברוטב.

ללו. החורב 259. 08-6330578. כשר

קוסקוס ועוף, ללו (צילום:  יחסי ציבור )
קוסקוס ועוף, ללו | צילום: יחסי ציבור

קולוניה

נכון שרוב הנופשים באילת מקבלים גם ככה ארוחת בוקר שכלולה במחיר הלינה, אבל אם בכל זאת התעורר בכם חשק לארוחה מחוץ לדיל של המלון - קולוניה היא אחת האופציות החביבות בעיר. המסעדה עצמה פועלת משעות הבוקר ועד הערב עם מנות כמו סלטים, דגים ופיצות, כשבימי שישי עורכים כאן ארוחת קבלת שבת מיוחדת שכוללת בר סלטים רחב ומגוון מנות עיקריות כמו עופות שלמים מעושנים, אסאדו מעושן 18 שעות, נקניקיות עגל בעבודת יד וסינטה על פחמים.

קולוניה. דרך מצרים 160. 08-9334993. לא כשר

ארוחת בוקר, קולוניה (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
ארוחת בוקר, קולוניה | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב


לה קוצ'ינה

לה קוצ'ינה היא מסעדה איטלקית כמו של פעם: עיצוב מפואר וכבד, פסלים מאבן והמון צבעים כהים. גם האוכל לא חורג מהז'אנר האיטלקי הקלאסי, אבל הוא מבוצע פה היטב, עם לא מעט רוטבי שמנת ועגבניות. אהבנו במיוחד ניוקי א-לה רומנה מסולת (49 שקלים) ושרימפס בלימון עם שום, מיץ לימון ויין לבן (72 שקלים), וגם פסטת ריגטוני פימונטזה עם פילה בקר, שום, בצל, עגבניות מיובשות, שמנת וציר בקר (108 שקלים).

לה קוצ'ינה. טיילת רויאל ביץ'. 08-6368932. לא כשר

ריגטוני פימונטזה, לה קוצ'ינה (צילום: גיל גוטקין,  יחסי ציבור )
ריגטוני פימונטזה, לה קוצ'ינה | צילום: גיל גוטקין, יחסי ציבור