הקיץ מגיע ואיתו האבטיח, התיירים שמגיעים להיצלות בים ולהזיע כל הדרך למצדה, וגם השאלה ששואלים אותנו הכי הרבה פעמים: איפה הכי כדאי ללכת לאכול עם אורחים מחו"ל? אז החלטנו לא לשלוף תשובה מהמותן אלא לנסות ולענות ברצינות: הקריטריונים שלקחנו בחשבון הם נוף מרשים, אווירה אותנטית וכמובן אוכל טוב, או במילים אחרות – מקומות שיגרמו לאורחים שלכם להגיד "וואו" (ואם מדובר בדוד עשיר מאמריקה – אז גם להכניס אתכם לרשימת היורשים).

המטבח של רמה פטה כבד (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
נוף בטבע וחומרי גלם מקומיים - המטבח של רמה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור



המטבח של רמה, הרי יהודה
בגלל הנוף עוצר הנשימה והבריזה המטריפה שיש כאן בימי החום של הקיץ. מלבד אלה, השף תומר ניב מפליא ביצירת אוכל ישראלי מקומי, שנותן כבוד לחומרי הגלם שגדלים רובם על אדמת הרי יהודה הסמוכה, חלקם הגדול ממש בגינה של רמה בן צבי - בעלת המסעדה. בכל פעם שאנחנו מגיעים לכאן, אנחנו מתמלאים בשלווה ומתפעמים מהיופי המהפנט של הטבע סביב.

המטבח של רמה, נטף, הרי יהודה, 02-5700954.

מסעדות חוף, אלבאבור (צילום: בועז לביא)
נוף מטריף של ים עכואי. אל באבור והים | צילום: בועז לביא

אלבאבור והים, עכו
קודם כל – בגלל המיקום הקסום של המסעדה, על חוף ימה של עכו. את אמפריית המסעדנות הצפונית אלבאבור אנחנו אוהבים שנים, אבל האחים המסעדנים חוסאם ונשאת עבאס משלבים פה אוכל גלילי ערבי עם דגים ופירות ים בצורה מופלאה, ומדובר בקולינריה ישראלית במיטבה שתרשים כל אורח: עכו, ים ואוכל מעולה - האם יש צורך להכביר במילים?

אלבאבור ים, ההגנה 2, טיילת עכו, 053-7103039.

מסעדת דלאל (צילום: מסעדת דלאל)
צעיר וחתרני בשוק התורכי. דלאל | צילום: מסעדת דלאל


דלאל, עכו
המסעדה של השף הצעיר אוסאמה דלאל היא כבר סוד ידוע בקרב חובבי האוכל בארץ. תיירים ישתגעו מהאותנטיות של המקום - כוך קטן בתוככי השוק התורכי, שהוא לכשעצמו יופי של מוקד להגיע אליו בעת ביקור בישראל. דלאל הצעיר הוא בעל אמירה מקורית, ומביא לשולחן את חומרי הגלם הכי מקומיים שיש, היישר מימה של עכו ומהמטבח של סבתא. האווירה האינטימית של המסעדה מפצה על העובדה שאין כאן נוף של ים.

מסעדת דלאל, הבזאר הטורקי, ויצמן 1, עכו. 052-4306976.

מסעדת אורטוריו, מלון אלמא זכרון יעקב (צילום: איתי סיקולסקי,  יחסי ציבור )
מהפנט. אורטוריו | צילום: איתי סיקולסקי, יחסי ציבור


אורטוריו, זכרון יעקב
בגלל שהיא כשרה, אבל גם בלי קשר לכשרות מדובר באחת המסעדות הטובות בארץ, עם נוף מרשים, מהיפים שראינו: שפע החלונות במקום משקיפים מלמעלה על ההר וחוף הים. המסעדה פתוחה גם בשעות הבוקר והצהריים כך שמדובר ביופי של פתרון לתיירים שמחפשים מקום שווה לאכול בו גם במהלך שעות היום. האוכל של השף אוהד לוי מספק הצצה לתוצרת האזורית ומדגיש את השימוש ברכיבים שנעשים וגדלים בשטח המלון והמסעדה.

מסעדת אורטוריו, מלון אלמא, יאיר 1, זיכרון יעקב. 04-6300110.

בלו סקיי בראנץ' שלם (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
נוף על רצועת החוף של תל אביב ואוכל של מאיר אדוני. בלו סקיי | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור


בלו סקיי, תל אביב
מאז שנפתחה קוצרת המסעדה החלבית של השף מאיר אדוני תשואות, ולא בלי סיבה. ראשית, אדוני מביא אליה את האסתטיקה המוקפדת שמאפיינת את המנות שלו. שנית, מדובר במסעדה כשרה, מה שהופך אותה מתאימה לכולם, ולסיום - הנוף. וואו, איזה נוף. רצועת החוף של תל אביב נפרשת לעיני הסועדים, על שלל אורותיה. גם אם זה לא לארוחה מלאה, המקום הזה הוא בגדר חובה לתיירים שמגיעים לבקר בעיר.

בלו סקיי, מלון קרלטון, תל אביב, 03-5201830.

מסעדת הגג של מלון נוטרדאם, ירושלים
העניין כאן הוא לאו דווקא האוכל. בר היין הזה מגיש אוכל פשוט וטוב באווירה קוסמופוליטית נעימה, כולל מבחר גבינות של מעדניית באשר המפורסמת לצד מנות מתוחכמות ושפע של יינות שכיף להתענג עליהם בערב קיצי. אבל כאמור, האוכל כאן הוא לא הפנינה האמיתית, אלא הנוף: הגג של מלון נוטרדאם צופה על כל ירושלים ומספק תצפית פנורמית מרהיבה על העיר וסביבתה. התיירים שתביאו לכאן יתעלפו, באחריות.

רופטופ בר יין. מלון נוטרדאם, הצנחנים 3, ירושלים. 02-6279177.

מאנטה ריי, מסעדת חוף (צילום: מסעדת מאנטה ריי)
מהז'אנר האהוב עלינו. מאנטה ריי | צילום: מסעדת מאנטה ריי



מאנטה ריי, תל אביב
מה לא נאמר כבר על המסעדה של עפרה ואבי גנור? מדובר באחד המיקומים המרהיבים ביותר בתל אביב. מאנטה ריי היא בין המסעדות היחידות שנמצאות ממש על רצועת החוף ולא מהוות מלכודת תיירים מבאסת. בייחוד נעים להגיע לכאן בשעות הבוקר (אם אפשר באמצע השבוע), אז החופים עדיין ריקים מאדם, השמש לא מכה חזק מדי על הראש ונעים לשבת במרפסת החיצונית של המסעדה וליהנות מקוקטייל בוקר לצד כמה מאזטים נהדרים. ככה אנחנו מדמיינים כל בוקר שלנו, איזה מזל שלפעמים יש לנו אורחים.

מאנטה ריי. יחזקאל קויפמן 703, תל אביב. 03-5174773. 

סורא מארה (צילום: עודד קרני, אוכל טוב)
מרשים ועדכני. סורה מארה | צילום: עודד קרני, אוכל טוב



סורה מארה, תל אביב
הקיץ הוא העיתוי המושלם להגיע לסורה מארה, הבר הקולינרי המצליח של בנצי ארבל ושותפיו. עם בוא הקיץ סגירת החורף מתחלפת בחמצן הטרי של גגות תל אביב ולצד הבריזה הנעימה ניתן גם להתרענן בתפריט קיץ חדש שיושק כאן בקרוב ויעשה את הביקור לשווה אף יותר. מעבר לאוכל הלא מתיימר, העיצוב והאווירה כאן משחקים תפקיד שבהחלט ירשים כל מבקר - מגיעים הנה כל האנשים הנכונים, שותים קוקטיילים מושקעים ומתצפתים על הנוף הכי יפה שיש מהקומה העליונה של בניין המשרדים האפרורי. את המקומות ניתן להזמין מעמוד הפייסבוק של המקום.

סורא מארה. סעדיה גאון 24, תל אביב.

הלנה בנמל (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
זה נוף! הלנה בנמל | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור



הלנה בנמל, קיסריה
השף עמוס שיאון הוא אחד מהשפים הבולטים שפועלים בימים אלה בצפון הארץ ולא מקבלים את הקרדיט המגיע להם. מסעדות טרדניות, קונספטים חדשניים, כל אלה לא מעניינים את שיאון, ובצדק: מה עוד צריך כשיש כאלה דגים ופירות ים טובים, אל מול הים היפיפה של נמל קיסריה? כנראה שכלום. זאת הסיבה שהלנה בנמל היא אחת המסעדות האהובות עלינו ושווה להביא לכאן את המבקרים אצלכם. מעבר לאוכל הפנטסטי, נמל קיסריה ההיסטורי הוא מקום מרתק, ואחת הנקודות היפות בישראל.

הלנה בנמל, נמל קיסריה. 04-6101018.

אין תמונה
נמל תל אביב ויוסי שטרית. קיטשן מרקט

קיטשן מרקט, תל אביב
באופן כללי, נמל תל אביב הוא מהמוקדים שחייבים לפקוד בביקור בישראל, ובפרט שוק האיכרים השוקק שפועל במקום וחושף את המבקרים לחומרי הגלם של החקלאים המקומיים ולתוצרת הישראלית. החיבור של השוק למסעדת קיטשן מרקט הופך את הביקור כאן למושלם: השף יוסי שטרית מפליא להגיש במסעדה אוכל יפיפה וטעים להפליא, כל זאת אל מול הנוף של הנמל והגלים המתנפצים. אם הצלחתם להזמין לכאן מקום בשעות השקיעה, זכיתם.

קיטשן מרקט, האנגר 12, נמל תל אביב, 03-5446669.

מסעדת פיצרוי (צילום: לירון אלמוג,  יחסי ציבור )
הים ואתם - פיצרוי | צילום: לירון אלמוג, יחסי ציבור

פיצרוי, תל אביב
בקצהו של רחוב גורדון, ממש לפני הירידה לים, התמקמה לפני שנתיים מסעדת פיצרוי של השף רועי גנצ'ולה. לקוחות המסעדה משקיפים מהשורה הראשונה על רצועת החוף הרחבה וגם על העוברים ושבים. האוכל של גנצ'ולה נותן קונטרה לכל זה: מנות יפיפיות וטעימות, במסעדה שמתאימה לארוחה מלאה אך גם למשקאות עם האורחים, למי שמחפש אווירה פחות מחייבת.

פיצרוי. הירקון 136 תל אביב. 03-5206100.

על המים הרצליה (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
אוכל מצוין על החוף של הרצליה - על המים | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור


על המים, הרצליה
המסעדה הוותיקה הזאת בהרצליה ממשיכה להוות מוקד משיכה בקנה מידה ארצי כבר שנים ארוכות. אחת הסיבות לכך היא האפשרות לשבת כאן ולהשקיף על חוף ימה היפה של הרצליה, סיבה נוספת היא העובדה שאת המושכות במטבח תפס לא מזמן השף חביב משה (שהגיע לכאן ממסעדת מסה של בן דודו אביב משה), שיוצר כאן מנות מוקפדות וחדשניות שכיף להתוודע אליהן. גם ארוחה מרשימה וגם נוף יפיפה - זה כמו לתפוס את כל הציפורים במכה אחת.

על המים. חוף השרון, הרצליה. 09-9511812.

קסיס, יפו
קסיס הכי אחת המסעדות המרשימות והיפות ביותר בארץ, ומשום מה היא לא נמצאת על הרדאר של רבים מהפודיז הישראלים. ראשית, הבעלים איילת וניר פרי תפסו את אחד מהמיקומים המהממים והרגועים ביותר שיש ביפו, ההומה תיירים כל הזמן. שנית, מדובר בזוג אנשים שבהחלט יודעים את עבודתם: יש כאן ארוחות בוקר (עד 12:00), צהריים וערב, שישאירו את האורחים שלכם באמת פעורי פה. אם יש לכם אורחים מחו"ל אין ספק שתגיעו ליפו. אז כשתגיעו – בואו לקסיס. בעצם, אתם לא חייבים לחכות לאורחים.

קסיס. חוף גבעת העלייה, יפו. 03-5753745.

הרברט סמואל הכשרה הרצליה במלון ריץ קרלטון  (צילום: מתיו שו)
גם בלי רושפלד. הרברט סמואל | צילום: מתיו שו



הרברט סמואל, הרצליה
על אף התהפוכות של התקופה האחרונה, במסגרתן נפרדו השף יונתן רושפלד וקבוצת עדי'ס לייף סטייל, הרברט סמואל הכשרה בהרצליה עדיין נותרה מסעדה מושלמת לתיירים שמגיעים לביקור בישראל: נתחיל מכך שהחלונות צופים על מרינה הרצליה, ונמשיך בעובדה שהמסעדה, שהיא חלק ממלון ריץ קרלטון היוקרתי, מגישה ארוחות בוקר היסטריות. גם בלי רושפלד, המקצועיות של עדי'ס לייף סטייל והסטנדרטים הבלתי מתפשרים של רשת ריץ קרלטון, מעידים על כך שהרברט סמואל הרצליה כאן כדי להישאר.

הרברט סמואל, מלון ריץ קרלטון, מרינה הרצליה, 03-5166516.

אידי בלאונרדו, אשדוד
גם בדרום הארץ, בעיקר באשדוד ואשקלון, יש לא מעט אופציות שוות לארח תיירים, ואידי בליאונרדו, המסעדה החדשה של אידי ישראלוביץ' במלון ליאונרדו פלאזה באשדוד, היא הטרייה שבהן. אחרי כמה עשורים באידי דגים המוכרת, פתח ישראלוביץ' בשיתוף עם המלון את הגרסה הכשרה של המוסד הוותיק והמוצלח. ישארלוביץ' מביא עמו לכאן את שנות הניסיון הרבות שלו בעולם המסעדנות, בשילוב אווירה יוקרתית ומעוצבת בקפידה, ונוף לרצועת החוף האשדודית והכל כך יפה.

אידי בליאונרדו. שדרות הים התיכון 1, מלון ליאונרדו פלאזה באשדוד. 08-6353535.