נח ביסטרו - טונה צרובה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
תפריט שמתאים לכל אחד ואחת | צילום: עודד קרני, mako אוכל

המסעדה החדשה של השפית עינב ברמן מצליחה לעשות את הבלתי אפשרי - לגרום לנו להגיע למגרשי הטניס בשדרות רוקח בתל אביב - משהו שבדרך כלל אין לנו שום מניע לעשות אותו (בטח שלא מאז הסגירה של רוקח 73, המסעדה של השף אייל לביא שהצליחה לשרוד כאן שנים ארוכות באופן מפתיע). ברמן ושותפתה יהלומה לוי מציעות כאן תפריט שמתאים לכל אחד, אבל גם כזה שמצליח להיות מקורי למדי - ויחד עם הדיבור החיובי כל כך על הביסטרו המשפחתי הזה, הוא נכנס אחר כבוד לרשימה החודש. בין המנות במקום: סלט פאטוש שגרם אפילו למבקר המסעדות שלנו להתלהב; המבורגר זנב שור באינגליש מאפין; וג'מבו שרימפס עם נקניקיות מרגז.

ביסטרו נח. רוקח 73 (מעל מגרשי הטניס), תל אביב. 03-7448844. לא כשר

טיטו גבעתיים ספגטי כדורי בשר (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
שרינג איז קרינג | צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

אין הרבה דברים שישראלים אוהבים יותר מצלחות גדולות ועשירות, ועדיף שיהיו אלה צלחות גדולות שמלאות באוכל איטלקי: פסטות, פיצות, לזניות וכל הטוב הפחממתי הזה, שאם לא תסיימו, יעבור לקופסאות טייק אוויי כיפיות שנאכלות בצהרי היום למחרת בחדווה גדולה. בטיטו החדשה שבגבעתיים עושים בדיוק את זה - מסעדה עם מנות ענק שמותאמות למשפחות הישראליות ולקבוצות חברים שרוצים לאכול יחד בסגנון מוסדות איטלקיים ניו יורקיים מוכרים. כבר בכתבה הראשונה שפרסמנו על המקום, שנפתח על ידי קבוצת בנדיקט, נתקלנו בהתלהבות בלתי מרוסנת כלפי הקונספט. לכן ברור שעכשיו, כשהמסעדה סוף סוף נפתחה אחרי תקופת שיפוצים ובירוקרטיה ארוכה מאוד, היא תיכנס למקום מכובד ברשימה הזו.

טיטו (Tito). דרך יצחק רבין, קניון גבעתיים (הכניסה דרך הפארק שצמוד לקניון). 03-6317080. לא כשר

 

אל עאשי סלאח כורדי יפו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
מבית סבתא ואמא. אל עאשי | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

השף סלאח כורדי שבה את לבנו עם האופי הנהדר והרוח החברית שהפגין לכל אורך השתתפותו ב"משחקי השף". לא פלא אם כך ששמחנו מאוד כשנודע לנו שהוא פותח לפעילות מסעדה חדשה, בדיוק באותו המקום שבו נאלץ להתמודד עם שברון הלב של סגירת המסעדה הקודמת שלו - אל ג'מילה ביפו. עם רוח גבית רעננה בדמות הכרה ציבורית ותמיכה משפים כמו שגב משה ומאיר אדוני, יחד עם עיצוב חדש ואינטימי למקום, כורדי מתפנה להגשים שוב את החלום שלו ולהביא את המטבח היפואי עליו גדל, עם השפעות היסטוריות ותרבותיות מרתקות. בין המנות שהוא מגיש כאן תמצאו קובה נייה - טרטר פילה כבש עם לבנה, בורגול, טחינה גולמית, יוגורט, קינואה וחומוס מותפח עם אבקת לימון פרסי; שוש ברק במילוי של כבש על רוטב יוגורט, נענע וקרנץ' שום; וקטאייף בלחמה - קטאייף במילוי כבש על טחינת עירית ונענע, עם גרידת עגבניות וקרם של חציל שחור.

 אל עאשי. עולי ציון 4, יפו. 03-6485748. לא כשר

מסעדת הרברט סמואל ירושלים  (צילום: שירן כרמל,  יחסי ציבור )
אוכל של הרברט סמואל, אבל עם נגיעות ירושלמיות | צילום: שירן כרמל, יחסי ציבור

לצערנו אין הרבה בשורות מסעירות בכל הנוגע לסצנת האוכל בירושלים, אבל הפתיחה של מסעדת הרברט סמואל המקומית היא בהחלט אחת כזאת. במקביל לסגירה של הרברט סמואל תל אביב, קבוצת המסעדנות עדי'ס לייף סטייל עלתה בחודש האחרון לראשונה לבירה ופתחה ממש לפני שבועות ספורים את הרברט סמואל הכשרה במלון הרברט סמואל המפואר והחדש שבכיכר ציון בעיר. המלון עצמו, שלפתיחתו חיכו בעיר זמן רב, הוא מלאכת מחשבת יפהפייה והמסעדה היא גולת הכותרת שלו: היא שוכנת בקומת הגג ומשקיפה על כל ירושלים בשיא תפארתה. התפריט כאן מדגיש בשרים ומפגין גישה קלאסית של טיפול נכון בחומרי גלם והגשתם באופן פשוט וטוב. לצד זאת, השף של המסעדה, אורן ירושלמי, מציע כאן גם מגוון מנות ירושלמיות יותר בסגנונן.

הרברט סמואל ירושלים. שמאי 25, ירושלים. 03-7289606. כשר

B12 MEAT STATION בשר מעושן (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
אם זה לא שווה 42 שקלים אנחנו לא יודעים מה כן | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

B12 נפתחה במקור כמזללה קטנטנה במרכז המסחרי בביתן אהרון, ותפקדה כסוג של מקדש בשרים מקורי ומסעיר, באזור שההיצע הקולינרי בו דל יחסית. כתוצאה מכך, המקום סחף אליו תשומת לב בקנה מידה לא מבוטל. כעת החליטו הבעלים להגיע גם למרכז, ופתחו סניף נוסף ברחוב קרליבך בתל אביב. גם כאן, להפתעתנו, B12 עושים את זה בגדול ואנחנו לא מפסיקים לשמוע עליהם דברים טובים. כן, מתברר שגם בעיר שיש בה הכל כמו תל אביב (כולל לא מעט מסעדות ששמות את הבשר בראש סדר העדיפויות), מקום נטול מניירות ומשובח כמו B12 עדיין מעורר לא מעט עניין. תמצאו כאן תפריט שכולל בשר, והרבה ממנו. יש כאן למשל אנטרקוט מעושן לפתיחה או אסאדו עגל, ומנות כמו פילה בקר, המבורגר מאנטרקוט ועוד. בקיצור, חובבי בשר אבל לא חובבים גדולים של המולה פלצנית? זה בדיוק המקום עבורכם.   

B12. קרליבך 12, תל אביב. 03-7327888. לא כשר

אוסמה דלאל, מסעדת דלאל (צילום: דרור ארצי,  יחסי ציבור )
אין לנו בכלל ספק ביכולותיו. אוסמה דלאל | צילום: דרור ארצי, יחסי ציבור

הרבה מאוד לחץ מופעל על השף אוסמה דלאל עם פתיחתה של המסעדה החדשה והמצופה שלו. אחרי שסחף את המבקרים עם דלאל האינטימית והמסקרנת שהפעיל בבזאר הטורקי בעכו, ומיד אחרי זה הוכרז בכל פלטפורמה אפשרית ככוכב עולה בשמי הקולינריה המקומית, דלאל הגיע לראשונה למקום משלו בתל אביב ושם את כל הז'יטונים על מאייר: מסעדה יפה שהתמקמה במלון עלמה בעיר ומציעה את האוכל הערבי עכואי שדלאל גדל עליו. אבל כפי שקורה לא מעט פעמים עם מקומות שמצפים להם במיוחד, לעתים לא פשוט לענות על כל הציפיות, ולצערו של דלאל מרבית הביקורות שפורסמו על המקום בשבועות האחרונים פושרות בהחלט וכוללות גם לא מעט אכזבות. כן, גם של מבקר המסעדות כאן אצלנו ב-mako. אנחנו לכל הפחות מקווים שהביקורת הבונה תחלחל אל המסעדנים הצעירים שמפעילים את המקום הסימפטי הזה, ומעז יצא מתוק, כי ביכולותיו הקולינריות הנהדרות של דלאל אין לנו כל ספק.

מאייר (MAIAR). יבנה 23, מלון הבוטיק עלמה, תל אביב. 03-9017652. לא כשר

אוזריה קינוח יוגורט (צילום: עידן גור (לרסט),  יחסי ציבור )
אוזריה בקטנה | צילום: עידן גור (לרסט), יחסי ציבור

השילוב בין אוכל טוב ומוקפד לתפריט שמתומחר באופן מתון הוא נדיר מאוד במחוזותינו. אז איזה כיף שיש מקומות כמו האוזריה נקסט דור החדשה של השפית אביבית פריאל ושותפתה הנהדרת לימור לאמי. מקום שנפתח ממש לאחרונה במקום בית הקפה שפתחו כאן השתיים (הקוק בוק קפה) ומרגיש טבעי ונכון מתמיד. האנרגיה כאן נהדרת ולוהטת, הקהל ורסטילי וכולל את כל באי שוק לוינסקי למיניהם, והאוכל תענוג צרוף ומתכתב עם הקו היווני של האחות הגדולה אוזריה. תמצאו כאן צלחות קטנות וכיפיות עם מטעמים כמו חילדה (שיפוד אנשובי וכבושים), איקרה משובחת לצד לחם חם, קרם של תירס עם ארטישוק מהגריל, או פלפלי שושקה מתקתקים ונהדרים במילוי קרם שרימפס. הכול זול במיוחד (12-30 שקלים למנה, למרות שיש גם מנות יקרות יותר וגדולות יותר) וכיף כאן בטירוף. כן ירבו מקומות כאלה.

אוזריה נקסט דור. זבולון 25, תל אביב. 03-5330899. לא כשר

איטליאנו דה לה קוסטה (צילום: גלעד הר שלג, mako אוכל)
חוץ מזה שיש לה את הנוף הכי יפה בארץ | צילום: גלעד הר שלג, mako אוכל

שבועות עמוסים במיוחד עברו על איטליאנו דה לה קוסטה החיפאית של השף חמודי עוקלה. בצירוף מקרים קוסמי פורסמו על המסעדה האיטלקית החדשה בשכונת בת גלים שלוש ביקורות ממש באותו סוף שבוע שגרמו לסערה לא קטנה, גם מחוץ לביצת האוכל. הסיבה? חוסר הסכמה מעורר תהיות של ממש בין המבקרים. 180 מעלות הפרידו למשל בין שגיא כהן מעיתון "הארץ", שטען בתוקף כי מדובר במסעדה איומה, לבין מבקר המסעדות שלנו שהתעלף מעונג. איפה האמת? את זה אתם צריכים לשפוט בעצמכם. מה שכן, אנחנו מאושרים שמסעדה מחוץ לתל אביב ממשיכה כבר למעלה מחודש לייצר שיח ועניין ונמצאת באחד המקומות הראשונים שלנו בדירוג המסעדות המדוברות. טעים בטירוף או לא, מדובר בחתיכת הישג לשף הצעיר שיצא רק לאחרונה לדרך עצמאית וחדשה אחרי תקופה ארוכה במגדלנה של השף זוזו חנא.   

איטליאנו דה לה קוסטה. העלייה השנייה 96, בת גלים, חיפה. 04-6601011. לא כשר

מטבחי שף, ניר צוק, כלבים גובה, צילום בני גמזו (צילום: בני גמזו)
החדשה שלו. ניר צוק | צילום: בני גמזו

 מאז שסיפרנו לכם כאן לראשונה על המעבר המפתיע של השף ניר צוק לתחום המסעדות הכשרות בבתי מלון עברו למעלה מתשעה חודשים. כעת נפתחה לפעילות רשמית מאפו - המסעדה החדשה של השף במלון פרימה סיטי שברחוב מאפו בתל אביב. המסעדה מעוררת באזז לא קטן מאז אותו סקופ שלנו, לא רק כי מי שעומד במטבח שלה הוא השף המוכר, אלא גם כי מדובר בקאמבק מסקרן שלו אחרי תקופה לא קצרה של היעדרות מהמטבח לאור סגירתן של שלוש ממסעדותיו השנה: קורדליה, מקלובר הערבית, שפעלה ברחוב לינקולן בתל אביב ונסגרה זמן קצר בלבד לאחר פתיחתה, ומסעדת גארדן המוצלחת שפעלה בדיזנגוף סנטר בתל אביב ואמורה להיפתח במקום שונה בעיר בחודשים הקרובים. במאפו החדשה מתנסה צוק במטבח הכשר ומציע מבחר מנות בשרים ודגים שהולכות לכיוונים קלאסיים כמו ניוקי זנב שור או סלמון צלוי עם רביולי במילוי אפונה.

מאפו. מלון פרימה סיטי. מאפו 9, תל אביב. 03-5246253. כשר

האם ליונתן רושפלד נמאס מהפריים טיים? (צילום: מתוך היום בלילה, שידורי קשת)
יש לו הרבה סיבות לחייך | צילום: מתוך היום בלילה, שידורי קשת

בצעד מפתיע במיוחד הודיעה השבוע קבוצת עדי'ס לייף סטייל על מכירת המקום בו פעלה מסעדת הדגל של הקבוצה, הרברט סמואל תל אביב, ללא אחר מאשר השף שבנה את המקום בדמותו, יונתן רושפלד. הרברט סמואל תל אביב, שהייתה ממוסדות הדגל של הקולינריה בעיר מאז פתיחתה לפני כתשע שנים, תפעל במתכונתה הנוכחית עד לאמצע החודש בלבד. לאחר מכן היא אמנם תיפתח תחת אותו השם, אך בגרסה כשרה כמסעדה בבית מלון שיוקם בעוד כשנה בכיכר השעון ביפו. על אף השמירה על השם, מדובר בפרידה מהמוסד התל אביבי כפי שלמדנו להכירו עד כה. ואם הפרידה המבאסת הזאת וסגירת המסעדה לא מספיקות כדי לבסס את מקומה של הרברט סמואל כמובילת הרשימה הנוכחית, העובדה שהשף יונתן רושפלד (מגובה בקבוצת השותפים שמלווה אותו בקפטן קארי ההודית בשרונה מרקט) יפתח באותו המקום בדיוק מסעדה הודית חדשה ממש אחרי החגים, עושה זאת בוודאות. אז בואו להגיד שלום יפה להרברט סמואל תל אביב, ואם לא, בטוח תשמעו על המקום המשקיף אל הים בגלגולו החדש שוב בעוד חודשים בודדים.

הרברט סמואל תל אביב. קופמן 6, תל אביב. 03-5166516. לא כשר

>> רוצים לראות כמה השתנתה הרשימה מאז החודש שעבר?