משק עפאים בבית הנסן

למה חם? האחים הדיי וינון עפאים, בעלי המשק על שמם, פתחו החודש את בית הקפה-מעדנייה שלהם בבניין מיוחד בירושלים. אחרי שפתחו כמה מעדניות עם כריכים קסומים במיוחד, המקום החדש כבר מגיש תפריט אוכל של ממש, עם ארוחות בוקר, קינוחים, מאפים מלוחים ושיחוק אמיתי בדמות בורקסון - בורקס מבצק קרואסון במגוון מילויים מלוחים ומתוקים, שקשה לעמוד בפניו.

משק עפאים בבית הנסן. גדליהו אלון 15, ירושלים. 02-9408980כשר בהשגחה פרטית

בורקסון, משק עפאים בבית הנסן (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
בורקסון, משק עפאים בבית הנסן | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

גריג

למה חם? המסעדה של השף עידו פיינר ואיש היין אורי כפתורי חגגה לא מזמן שנה, והצליחה לחזור החודש לכותרות בזכות תפריט יין לבן ייחודי שהתארח בה בחודש יולי החם כמו גם ביקורות מהללות על ההתבגרות של האוכל והשילוב של אלמנטים ים תיכוניים בתפריט הצרפתי המהודק. תפריט היין של גריג ממשיך להיות מהמיוחדים והמעניינים בעיר, והאוכל שהפך לקליל יותר מתאים בדיוק לחצי הקיץ שעוד נשאר לנו.

גריג. אחד העם 15, תל אביב. 03-9030677. לא כשר

פסטיבל קיץ לבן, גריג (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
גריג | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

באנה

למה חם? מסעדת באנה, הטבעונית הכי לוהטת של החודשים האחרונים, ממשיכה להיות מלאה בכל ערב בשבוע, ומי שרוצה להשיג בה מקומות צריך לשריין אותם לעתים יותר משבוע מראש. אולי זה האוכל מבוסס הירקות שמצליח להיות קליל ונעים בחום של יולי-אוגוסט, אבל גם אוכלי הבשר של תל אביב לא מצליחים להישאר אדישים כלפיה.

באנה. נחמני 36, תל אביב. 03-6991566. לא כשר

באנה - פטריות צלויות (צילום: יחסי ציבור, אוכל טוב)
באנה - פטריות צלויות | צילום: יחסי ציבור, אוכל טוב

יריחו

למה חם? יריחו נפתחה לפני פחות משבועיים וכבר הצליחה להפוך לאחד המקומות הכי חמים בעיר, וביפו בעיקר. השמועות על המקום החדש של השף תומר אגאי, שמשתף פה פעולה עם השף הצעיר עידן פרץ, מביאות לפה בכל ערב המוני אנשים, והאוכל הים תיכוני הקליל יחד עם המחירים המתונים והלוקיישן הכיפי יוצרים את אחד המקומות המדוברים של הקיץ.

יריחו. פנחס בן יאיר 4, תל אביב יפו. 058-6666921. לא כשר

 

פיצה יפואית, יריחו (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פיצה יפואית, יריחו | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
 גגה

למה חם? שנתיים אחרי שסגר את גילי'ז, מסעדת הבשר שלו, חוזר גילי פפרמן, הבעלים, לעניינים והפעם בשוק הכרמל, ובעיקר בחלקו הדרומי - שהופך בשנתיים האחרונות מהאזור שאף אחד לא מתקרב אליו לאזור הכי לוהט של השוק. גגה החדשה היא מסעדת בשר, אבל כזו שלא מכוונת גבוה מבחינת עיצוב ומחירים. תוכלו לאכול פה סטייקים מצוינים, כמובן, אבל גם קבבים והמבורגרים שהמקום מתגאה בהם במיוחד, ויש גם כמה מנות לצמחונים. המקום ידידותי לשומרי כשרות (הבשר עצמו כשר) אך לא מחזיק בתעודה.

גגה. חבשוש 31, תל אביב. 052-8846509. לא כשר

מסעדת גגה (צילום:  יחסי ציבור )
מסעדת גגה | צילום: יחסי ציבור

קפה אל נור

למה חם? פחות מחצי שנה אחרי שנפתחה, מסעדת קפה אל נור החליטה לשנות כיוון כמעט לגמרי, ובינתיים נראה שמדובר בהחלטה שעובדת. המסעדה צירפה אליה את השף רוברט קלוגר, שהפך את אזור המעדנייה למקרר דגים ופירות ים וגם שינה את התפריט לכזה שמכוון אל מנות מן הים, עם הטוויסט המושחת והמוגזם שכבר מזוהה עם השף (כולל בראנץ' שמנמני ומושחת כמתבקש). 

קפה אל נור. קינג ג'ורג' 88, תל אביב. 03-9033995. לא כשר

קפה אל נור - שרימפס בגריל  (צילום: ויקטור לוי,  יחסי ציבור )
קפה אל נור - שרימפס בגריל | צילום: ויקטור לוי, יחסי ציבור

 קאליפסו

למה חם? מסעדת החוף של עומר מילר ממשיכה להיות אחד המקומות העמוסים והמדוברים בעיר, גם אם חלק לא קטן מהדיבור הוא על כך שעדיין אי אפשר לדבר איתם בטלפון, להשיג מקום או לקבל שירות מהיר כשכבר יושבים שם. ובכל זאת תמיד עמוס בקאליפסו והאינסטגרם ממשיך להיות מוצף בתמונות של המנות משם - כך שנראה שהשילוב של המבורגר של סוסו וחוף הים ימשיך להוביל את הקיץ הזה.

קאליפסו. חוף פרישמן, תל אביב. לא כשר

קאליפסו (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
קאליפסו | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

אקסטרא ברוט - מקונג

למה חם? הבר מסעדה אקסטרא ברוט, אחיו הקטן והשובב יותר של הברוט, הפך לפני כמה שבועות למסעדת פופ אפ וייטנאמית-אסייתית בשם מקונג, ומאז כמעט בלתי אפשר להשיג שם מקום. התפריט הקטן, שיצר השף גיא רובננקו, כולל מנות מקוריות שלא רואים פה באסייתיות אחרות, המון חריף וטעמים רעננים של קיץ וחופש, יחד עם קוקטיילים לא שגרתיים בפני עצמם. מקונג אמורה להישאר פה רק לקיץ, אבל אנחנו מקווים שבאקסטרא ברוט ישאירו לנו אותה לעוד הרבה זמן.

אקסטרא ברוט - מקונג. נחלת בנימין 36, תל אביב. 054-2845047. לא כשר

מאקונג, אקסטרא ברוט (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
מאקונג, אקסטרא ברוט | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

בינו בפיתה

למה חם? אחרי שעמד נטוש במשך כמעט שנה, המיקום הלוהט במרכז שדרות רוטשילד שהיה פעם מסעדת שולחן הפך למקום החדש של בינו - האיש, השקשוקה והשווארמה - ותוך לילה הפך לאחד המקומות הכי שווים בעיר לזלילת ערב. אפשר למצוא פה את השקשוקות המפורסמות ואת השווארמה הוותיקה, אבל גם מנות בפיתה כמו מינוט סטייק ומעורב ירושלמי שכולו חלקי פנים, וגם סיגרים ממולאים בשר שמכין אותם מי שהכין את הסיגרים המיתולוגיים של מסעדת רפאל. ואף מילה על השלט הקריפי בגודל אדם של בינו, שכבר הפך לקאלט.

בינו בפיתה. רוטשילד 73, תל אביב. 03-6913088. כשר

 

מעורב חלקי פנים בבינו (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
מעורב חלקי פנים בבינו | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב
ק-פה האנוי

למה חם? כמעט שנה שמענו על המסעדה הווייטנאמית שמגיעה מפריז לתל אביב, ונדמה שכל הבילד אפ הזה מוכיח את עצמו. נסו להשיג מקום למסעדה של השפית נופר זוהר, ואולי תמצאו את עצמכם ב-1 בספטמבר. השילוב של מיקום מרכזי, עיצוב הורס ותפריט וייטנאמי, אבל כזה שמצליח לדבר אל הישראלים (ובל נשכח פרט חשוב לא פחות: אוכל כשר) - הפך את ק-פה האנוי למסעדה הכי חמה שראינו פה בזמן האחרון. גם אם המבקרים לא לגמרי תמימי דעים בנושא, הקהל לגמרי מצביע ברגליים, והפך את ק-פה האנוי למסעדה של הקיץ הזה.

ק-פה האנוי. כיכר מלכי ישראל 3. תל אביב. 03-6771184. כשר בהשגחה פרטית

 

ק-פה האנוי - באו ראגו בקר  (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
ק-פה האנוי - באו ראגו בקר | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור