ביסטרון יהלומה (צילום: יהלומה לוי,  יחסי ציבור )
ביסטרון יהלומה. שילוב של ביסטרו ומזנון | צילום: יהלומה לוי, יחסי ציבור

מסעדות חדשות צצות כל הזמן, אבל יש כאלה שמהרגע שהן נפתחות - פשוט יודעים שזה זה. מסוג המקומות עם ההילה הקסומה שמלאים מיומם הראשון, קשה להשיג בהם מקום פנוי בהתראה קצרה וסופי השבוע מוזמנים לפחות שבוע מראש. זה יכול להיות בזכות שף מוכשר, בעלים מוכר, מיקום מוצלח או עיצוב מגניב, ולפעמים זה שילוב מנצח של כל הגורמים יחד. ליקטנו עבורכם את 11 המקומות הכי חמים כרגע, שאם אתם רוצים להיות בעניינים כדאי שתקפצו אליהם, ויפה שעה אחת קודם (וכן, שמנו לב שכל המקומות הם באזור המרכז, רובם המכריע בתל האביב - אם מישהו מוצא מסעדה לוהטת בצפת, כמובן שנשמח לשמוע).

פסטה בסטה

פסטה בסטה, ירושלמית משוק מחנה יהודה שפתחה סניף בפתחו של שוק הכרמל בתל אביב, מציעה פסטה טרייה המיוצרת מדי יום במקום. תוכלו לבחור את סוג הפסטה, את הרוטב הרצוי מתוך מבחר עצום וייחודי (רוטב סלק סמיך, קארי צהוב וחלב קוקוס ועוד), ולאלה להוסיף תוספות שונות, טריות ואיכותיות המלוקטות מדי יום מהשוק, ביניהן ירקות שונים, גבינות ודגים.

העיצוב של המקום ייחודי, ועם זאת יש בו פשטות כובשת ומזמינה. התפריט כתוב בגיר על לוח התלוי במקום, חומרי הגלם מסודרים בקיר של ארגזי עץ והמחירים נמוכים מאוד - מה שאין בו כדי להעיד על האיכות, שהיא לא פחות ממעולה.

מנה מומלצת: פסטה רדיאטורי עם רוטב ורוד (סלק) ותוספת גבינת עזים.

פסטה בסטה, אלנבי 60, תל אביב

מסעדת פלי מרקט (צילום: אביעד בר נס,  יחסי ציבור )
פלי מרקט. מסעדת שוק שמחה | צילום: אביעד בר נס, יחסי ציבור

פלי מרקט

פלי מרקט, מסעדת שף חדשה במתחם שוק הפשפשים ביפו, ממשיכה את טרנד מסעדות השוק שעשה עלייה מירושלים לתל אביב. חלל המסעדה מעוצב בצורה מושקעת וייחודית, ומשלב פריטים משוקי פשפשים ברחבי העולם יחד עם אלמנטים יפואיים.

האווירה במקום שמחה, כיאה למסעדת שוק, והתפריט יצירתי ושואב השראה ממטבחים שונים בעולם. תוכלו לבחור בדרינק עם מנות קלילות לצדו או בארוחה מלאה ומשביעה. בין המנות הטובות תמצאו נקניקייה ערומה, שקדי עגל, פרח קישוא ועוד רבות וטובות.

מנה מומלצת: שקדי עגל וארטישוקים צרובים על הגריל, בייבי שומר, בייבי סלק וקרם כרובית.

פלי מרקט, רבי יוחנן 8, שוק הפשפשים, יפו

מסעדת פלי מרקט, נקניקייה ערומה (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
נקניקייה ערומה בפלי מרקט. המלעיזים יקראו לה "קבב" | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

יהלומה

יהלומה, השוכנת בשוק לוינסקי, הוקמה על ידי יהלומה לוי, אשת תקשורת ותיקה. המקום מכונה "ביסטרון" – שזה שילוב של ביסטרו ומזנון, ומציע תפריט המחולק למנות התחלה, אמצע ועיקריות קלילות ומורכב בעיקרו מכריכים, סלטים, מרקים, ועיקרית חמה המשתנה מדי יום. בנוסף המקום מציע ארוחות בוקר גדולות ומפנקות. כל המנות נעשות במקום, עם חומרי גלם טריים משוק לוינסקי הסמוך. מומלץ בחום הבראנץ' של שבת בבוקר, המוגש מ-10:30.

מנה מומלצת: שקשוקה עם "חלומי" באפלו צרובה וחלה קרועה בצד, וכמובן סנדוויץ' יהלומה האלמותי, עם הבשר הצלוי והאננס הטרי.

יהלומה, זבולון 5, שוק לוינסקי, תל אביב

ביסטרון יהלומה, עלי מנגולד ממולאים (צילום: יהלומה לוי,  יחסי ציבור )
כשאנחנו היינו היו עלי מנגולד ממולאים בבורגול. טעים | צילום: יהלומה לוי, יחסי ציבור

אלבה

ג'ו מרציאנו, בעליה של מסעדת הקנטינה, האיטלקית המוצלחת והוותיקה ברוטשילד, חבר לשף יאיר יוספי ויחד פתחו את מסעדת אלבה הצרפתית במגדלי G באבן גבירול. המסעדה נחשבת חריגה בנוף התל אביבי, הן מבחינת העיצוב והן מבחינה קולינרית, בעיקר לנוכח טרנד מסעדות השוק המציף את העיר. העיצוב הוא יוקרתי-צרפתי, עדין ואסתטי, ומתכתב היטב עם המנות המוקפדות שמוגשות במסעדה.

מנה מומלצת: כתף טלה ממולאת בטלה עם יוגורט טלאים ועלים.

אלבה, אבן גבירול 36, מגדל השופטים G, תל אביב

מסעדת פורט סעיד, מבט מלמעלה (צילום: מאור "הקטיק" ענבה,  יחסי ציבור )
פורט סעיד. יושבים איפה שיש מקום | צילום: מאור "הקטיק" ענבה, יחסי ציבור

פורט סעיד

אחד המקומות החמים של הקיץ, השוכן למרגלות בית הכנסת הגדול באלנבי. בר ה"תדר" של הקיץ הקודם הפך הקיץ הזה לפורט סעיד; מבחינת העיצוב נשאר אותו הקונספט: בר קטן בפנים, שולחנות וספסלים בחוץ, ומי שאין לו מקום יושב על שפת הכביש, על המדרגות ואיפה שרק אפשר. למרות אווירת פאב הרחוב, האוכל בפורט סעיד מקבל את הבמה הראויה. בניצוחו של השף אייל שני, היא מציגה תפריט רחב המשתנה מדי יום, שלא היה מבייש אף מסעדת שף בתל אביב. מנות לדוגמה: שווארמת טלה, נתחי קצבים, סנדוויצ'ים, ברוסקטות וגם נשנושים קטנים יותר לצד האלכוהול, והכל באווירה מגניבה במיוחד.

מנה מומלצת: נתחים אינטימיים של קצבים צלויים 5 שעות בעגבניות נמר שחורות, עם טחינה.

פורט סעיד, הר סיני 2, תל אביב

מסעדת סרדיניה (צילום: דניה ויינר,  יחסי ציבור )
סרדיניה. ברוך השב, רועי סופר | צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור

סרדיניה

השף המוכשר רועי סופר, שנעדר זמן ממושך יחסית מהנוף הקולינרי שלנו, חוזר ובגדול עם מסעדה דרום איטלקית בכיכר קדומים ביפו. התפריט בסרדיניה מחולק על פי חמישה מחוזות בדרום איטליה – סרדיניה, סיציליה, בזיליקטה, קמפניה ופוליה. לכל מחוז יש בין שתיים לארבע מנות האופייניות לו, וסך הכל בתפריט חמש מנות ראשונות ותשע מנות עיקריות, הכוללות פסטות ופיצות.

מנה מומלצת: פיצה פורצ'יני ממחוז סיציליה עם קרם בצלים, ממרח פטריות פורטבלו, פורצ'יני ושמפיניון, אספרגוס, פורטבלו צלוי, ארוגולה ופקורינו.

סרדיניה, כיכר קדומים 8, תל אביב

מסעדת סרדיניה, פיצה פורצ'יני (צילום: דניה ויינר,  יחסי ציבור )
סרדיניה. מי הזמין פיצה פורצ'יני? | צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור

קפה אירופה

נפתחה לפני שלושה חודשים, וזכתה בתואר "המרענן הרשמי של קיץ 2012". מדובר בבר-מסעדה בעיצוב יפהפה, עם אווירה אירופית אמיתית. המסעדה מתפרשת על פני בניין שלם: רוב מקומות הישיבה הם בחצר, שבה שולחנות רגילים או גבוהים ובר קטן, ובקומה מעל יש בר ומרפסת קטנה ומקסימה המשקיפה לרחוב. מיום שנפתחה המסעדה מלאה מדי ערב, וכבר סיגלה לעצמה קהל לקוחות נאמן.

למרות האווירה הקלילה והמשוחררת האוכל במקום עשוי בצורה מקצועית ומעולה, התפריט עשיר ומגרה במיוחד ומציע מנות קטנות מחומרי גלם מובחרים. כל המנות מיוחדות מאוד וטעימות – עם שמות מעוררי סקרנות. בין הקבועות שלנו: קציצות שרימפס, רביולי סלק וטורטליני כבש.

מנה מומלצת: קציצות שרימפס עם חלב קוקוס על מצע חלומות תאילנד.

קפה אירופה, רוטשילד 9, תל אביב

עומר מילר במסעדת שולחן (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עומר מילר בשולחן. משהו טוב קורה שם | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

שולחן

המסעדה המדוברת של עומר מילר, אחות קטנה ל"חדר האוכל". מעבר אקראי ברוטשילד לא יאפשר לכם להתעלם מהבאזז סביב המקום. דלתות הזכוכית השקופות, המאפשרות לעוברים והשבים להציץ פנימה, והמרפסת התוססת עם הבר השווה - לא משאירות מקום לספק שמשהו טוב קורה שם. התמונות המעולות והמגרות שעולות מדי ערב באינסטגרם (של מילר עצמו) רק מחזקות את הרושם הטוב. אז מה אוכלים? ביצה שניצל לראשונה, פילה בקר לעיקרית ופטה כבשים לקינוח. זה לא רק נראה טעים.

מנה מומלצת: קינוח פטה כבשים – קציפת פטה המאירי, דבש מתובל ופיסטוקים.

שולחן, רוטשילד 73, תל אביב

מסעדת שולחן של עומר מילר, ביצה שניצל (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
ביצה שניצל בשולחן. שמה הולך לפניה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

המוציא

אבי לוי, זוכה העונה השנייה של מאסטר שף, המשיך את סיפור הסינדרלה שלו ופתח את מסעדת המוציא בירושלים. כל השופטים-שפים כבר הגיעו לפרגן, והצופים שהזילו ריר מול הבישולים של אבי בתכנית פוקדים את המקום בהמוניהם. לוי נבחר בתכנית למאסטר שף הבא של ישראל, והמוציא בהחלט מקיימת את ההבטחה. במקום הוא מגיש בישולים אלג'יראיים מסורתיים-ביתיים ועושה זאת בצורה נפלאה, בדיוק כמו במאסטר שף. בין המנות השוות תוכלו למצוא סיגרים ממולאים שקדי עגל, קציצות אלג'יראיות, ולקינוח סיגר ממולא פיסטוק עם ז'אבן.

מנה מומלצת: סיגרים ממולאים שקדי עגל.

המוציא, משיח בורוכוב 4, ירושלים

מסעדת המוציא 1 (צילום: כפיר חרבי, mako אוכל)
המוציא. ההבטחה מומשה | צילום: כפיר חרבי, mako אוכל

מונא

אסף גרניט וחבריו למסעדת מחניודה לקחו בחודש מרץ האחרון את מונא הירושלמית תחת חסותם, שם הם מוכיחים שהם יכולים לעשות אוכל מעולה גם בלי אווירת השוק (החיובית אמנם) המאפיינת אותם כל כך. מונא מציגה את הגרסה הקלאסית והמעודנת של מחניודה: היא שוכנת במבנה אבן קסום בבית האמנים, עם מפות לבנות ונרות על השולחנות, ומציעה תפריט שהאוכל בו זה העיקר והמקצוענות ניכרת בכל ביס. 

מנה מומלצת: טרטר פילה בקר על מצע תפוצ'יפס.

מונא, רחוב שמואל הנגיד 12, ירושלים

יאסו תל אביב

השף אביב משה, המוכר לכולם ממסעדת מסה, יצר שילוש חדש ומוצלח של בר, טברנה ומסעדת שף. ביאסו תל אביב שמים דגש על האווירה לא פחות מאשר על האוכל. בשעות הערב המאוחרות המקום הופך לטברנה מערבית של ממש, כולל מוזיקה יוונית אותנטית ואפילו ריקודים. כמו כדי להשלים את האווירה המקום משקיף לחוף ימה של תל אביב, ומציע מנות מרחבי הים התיכון כמו פירות ים, שווארמה יוונית, סופלאקי סינטה ועוד.

מנה מומלצת: שרימפס במחבת עם שום, עגבניות וביסק סרטנים.

יאסו תל אביב, הירקון 105, תל אביב

>> 18 מסעדות לארוחה משפחתית
>> מתחילים להתכונן לראש השנה