המבורגר (צילום: istockphoto)
המבורגר. של מי הכי טעים? | צילום: istockphoto

1. המקום: דיקסי, תוצרת הארץ 1-3 פינת יגאל אלון, תל אביב

על שום מה? איכות בשר מעולה, תפריט שמתחלף כמה פעמים ביום, ויש גם מיוחדים: עם ריבת בצל, גבינת צאן וציר בקר ויין אדום, חמאת קברנה סובניון ומיקס פטריות ברוטב יין ויש גם הרבה סוגים של בירה לבחור מהם– לא לצמחונים !

כמה עולה? מ-54 ועד 76 שקלים למנה.

האווירה: דיקסי היא מסעדת בשרים תל אביבית ותיקה הפתוחה מסביב לשעון. ובכל זאת, מדובר במקום חביב על משפחות, במיוחד בימי שישי, אז הן מגיעות על ילדיהן ודודיהן הרבים.

שורה תחתונה: טעים עם נגיעה מיוחדת.

2. המקום: מיט בר, שדרות ח"ן 52, תל אביב

על שום מה? איכות בשר מעולה, המבורגר פשוט וטעים עם תוספת אפשרית של בצל/פטריות/אמנטל/ביצת עין/ בייקון/ גבינת בושה. אפשר לטעום גם מהמבורגר משוכלל יותר העשוי נתחי אנטרקוט קצוצים ברוטב יין ומח עצם.

כמה עולה? מ-42 ועד 78 שקלים.

האווירה: ביתית, משפחתית ומאוד תל אביבית. מקום סימפטי להגיע אליו עם הילדים.

 שורה תחתונה: פשוט,טעים וביתי.

3. המקום: סטפן בראון, אלנבי 99, תל אביב

על שום מה? פנינה תל אביבית נחבאת, בחצר קסומה, עם מרצפות צבעוניות והרבה קלאסה. וההמבורגר? אחד ויחיד, פשוט וטעים בלי שטיקים.

כמה עולה? 59 שקלים.

האווירה: קלאסי נוטה לעסקי. מעונבים וחשובים נפלטים מהמשרדים הקרובים וממלאים את המקום בשיחות וונאביז.

שורה תחתונה: קלאסה, פשוט וזול וטעים.

4. המקום: בראסרי, אבן גבירול 70, תל אביב

על שום מה? מקום אלגנטי, פתוח 24/7, עם מלצרים יעילים, מהירים ומאוד מאוד נחמדים. בבראסרי מציעים את אחד ההמבורגרים הכי טובים בעיר: המבורגר קלאסי מעולה המגיע עם צ'יפס משובח עטוף בקונוס של נייר עיתון. אל תאמינו למי שיגיד לכם שסטייל לא מוסיף לטעם – מוסיף גם מוסיף!

כמה עולה? 52-66 שקלים.

האווירה: קהל מעורב של יפים ויפות, סלבס מתחככים בגברות תל אביביות מזדקנות מהודרות.

שורה תחתונה: המבורגר משובח באווירה סופר אלגנטית ונעימה.

אין תמונה
ההמבורגר של מוזס. אין, אין על האמריקאים בהמבורגר

5. המקום: רשת גוצ'ה, תל אביב

על שום מה? רשת של מסעדות דגים ופירות ים, הכוללת באופן מפתיע גם המבורגר מעניין. בראש הקציצה שלושה שרימפס ברוטב חמאה, המתבל את כל המנה. השילוב בין השרימפס, הבשר, רוטב החמאה והמיונז המתובל של גוצ'ה - הופך את המנה לאחת המשובחות. ההמבורגר מגיע עם מנה צדית של קלמרי פריך מוקפד וטעים.

כמה עולה? 59 שקלים.

האווירה: יש באזז של התלהבות באוויר. קהל מעורב של צעירים ומבוגרים אלגנטיים.

שורה תחתונה: מקום תוסס ומפתיע לאכול בו המבורגר משובח.

6. המקום: רשת אגדיר, ובעיקר סניף נחלת בנימין 2, תל אביב

על שום מה? לאגדיר מגיע מקום של כבוד בהיסטוריית ההמבורגרים המקומית - הם עשו את זה כמו שצריך הרבה לפני שמישהו העלה על דעתו להכניס המבורגר לתפריט של מסעדה. יש המבורגרים רגילים וכן המבורגרים עם בשר בקר וטלה, מעורבים בלימון כבוש ועוד מטעמים מיוחדים. מבחר גדול של תוספות.

כמה עולה? 49-59 שקלים.

האווירה: העיצוב בסניף נחלת בנימין הוא חמים ומזמין, המוזיקה היא של שנות השבעים וקהל הגילאים מעורב. לעתים ניתן לראות טיפוסים מוזרים וכן אבות ובנים המבלים יחד.

שורה תחתונה: מקום מגניב, המבורגר שווה ביותר.

המבורגר עם פלפלים חריפים-אגדיר (צילום: mako)
רוצים פלפל חריף על ההמבורגר? באגדיר ישמחו להוסיף לכם | צילום: mako

7. המקום: דוריס קצבים, ראש פינה

על שום מה? שפע עצום של בשרים איכותיים ומשובחים באווירה כפרית, על הכביש הראשי של ראש פינה. מקום מקצועי שבו מתייחסים לבשר בכבוד הראוי לו, והוא, בתמורה - פשוט יוצא מן הכלל בטעמו.

כמה עולה? 59-65 שקלים.

האווירה: ערב רב של אנשים, תיירים ומקומיים. אווירה קצת חגיגית וריח של חופשה.

שורה תחתונה: אחד ההמבורגרים הטובים בארץ.

8. המקום: איוו, הלל 28, ירושלים

על שום מה? אטרקציה אמיתית לירושלמים בשישי-שבת, ולאורחים האומללים שמגיעים אליה כשהכל סגור. 100 אחוז בשר טרי ומשובח, על לחמנייה האפויה במקום. יש משלוחים לכל חלקי ירושלים – וזה מאוד חשוב למי שמסתבכים בעיר בלי כלום במקרר לשבת.

כמה עולה? 27-46 שקלים.

האווירה: ירושלמי, עדין, תמהוני, פילוסופי – המבורגר עם משמעות נסתרת.

שורה תחתונה: טעים ומשיב נפשות, בייחוד בשבת.

אין תמונה
אין אין אין על הבשר של דוריס קצבים. בביקור הבא בראש פינה

9. המקום: רשת מוזס, שנקר 14, הרצליה פיתוח, וסניפים נוספים בארץ

על שום מה? רשת מסעדות אמריקאיות, המפורסמת בזכות ההמבורגרים הנהדרים שלה. שילוב של בשר בקר, עגל וכבש מעורבב בקטשופ פלפלים שעושים במקום.

כמה עולה? 39-62 שקלים.

האווירה: חדווה אמריקאית: צעירים, צעירות, ילדים, משפחות - הכל הולך.

שורה תחתונה: המבורגר על אמת, כמו באמריקה.

10. המקום: מיטבול, דרך המכבים 8, ראשל"צ

על שום מה? ההמבורגר מבשר טרי ומשובח, מגיע בלחמנייה מכוסת ירקות וחמוצים, עם מגוון תוספות מרהיב. כאן מוסיפים טחינה לבשר כדי לחזק את הטעם, ובעיקר: כאן מכבדים בשר, ואפשר להגדיל מנות עד אינסוף.

כמה עולה? 39-64 שקלים.

האווירה: מקום לכל המשפחה.

שורה תחתונה: שיחקו אותה, הראשל"צים.

>> רוצים להכין קרמבו לבד?

>> מאסטר שף עונה 2: הצילומים כבר התחילו!