מיטש קבב

עם שלל המסעדות שנסגרות בימים אלה ברחבי הארץ, נחמד לבשר שיש גם לא מעט מסעדות שנפתחות - ממקומות צנועים של אוכל רחוב ועד מוסדות מושקעים. את המקום העשירי ברשימה שלנו החודש החלטנו להקדיש לדוכן-מסעדה שכבש לאחרונה את ליבנו ומגיש את אחת המנות החביבות עלינו: קבב רומני. המקום נקרא מיטש, הוא נמצא בפאתי שוק הכרמל ותוכלו למצוא בו כל מה שקשור לקבב רומני - מקבב בפיתה עם סלטים טריים וחמוצים שמכינים במקום, דרך מגש עם קבב ושקית צ'יפס ביתי ועד סירת קבבונים קטנים להסתובב איתה בשוק. והכל במחיר משתלם של סביב 35 שקלים לארוחה.  

מיטש קבב  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
ולקינוח - קומפוט | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מיטש. חיים חבשוש 31, שוק הכרמל, תל אביב

אנדלוסיה

אנדלוסיה הוא בר קוקטיילים חדש, מושקע וכשר שנפתח החודש בירושלים. המקום פעיל בשעות הערב בלבד (משש ועד אחת בלילה) ומציע מבחר רחב של קוקטיילים, לצד מנות טאפאס מגוונות בגודל קטן-בינוני. בתפריט: סלט אנדיב עם סלק מקורמל, אשכולית אדומה ושקדים מסוכרים ברוטב קמפרי ותפוזים; אמפנדס במילוי בשר וצימוקים עם סלסת עגבניות וצ'ימיצ'ורי; ופילה דג ים עם תרד, שום ועגבניות שרי בציר דגים ויין לבן. האווירה בליינית ומחירי המנות צנועים למדי.

Andiv#foodporn#instagood#instafood#cheftalk#

A post shared by Chef.food.art.tatto.pic (@shlomi_attoun) on

אנדלוסיה קוקטייל בר. מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, ירושלים. 02-6266306. כשר

קפה חמנייה

בדרך כלל קשה לבתי קפה להיכנס לרשימות כאלה, אבל קפה חמנייה עושה זאת בזכות אחד הטרנדים החזקים ביותר של הרגע - קערות הסופרפוד. חמנייה הוא בית קפה בדגש בריאותי שמציע מגוון רחב של מנות לארוחות בוקר וצהריים ומעמיד בתור את תושבי תל אביב, וממש לא רק אותם. המקום מציע מנות צבעוניות, בריאות ויפות כמו דייסת שיבולת שועל בחלב שקדים שמייצרים במקום עם אגוזי מלך, בננות, קינמון וסילאן; קערות סמודי עם תוספות כמו אבוקדו, אוכמניות, קקאו ואסאי; מיצים בכבישה קרה; וארוחות צהריים מושקעות וטבעוניות. בשורה התחתונה, המחיר אומנם מעט גבוה (כ-45 שקלים לקערת סמודי וכ-25 שקלים למיץ) אבל המוצר נהדר.

 

סואן בבאזל אבל קערת הקקאו מפצה על העומס #breakfast #blueberries #powerbowl #smoothiebowl #cacao #healthfood #pecan #foodporn #instafood #healthyfood #food52 #foodgram #eater @hamaniyacafe

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

קפה חמנייה. באזל 37, תל אביב. 03-9463990

פאט קאו

אחרי שסחף את תל אביב בסערה עם קוקו במבינו, טום אביב חוזר עם מקום שמוקדש כל כולו להמבורגרים. מהשנייה שסיפרנו לכם על המקום החדש, פאט קאו, אנחנו לא מפסיקים לשמוע את הרחש עליו, על אף שהוא טרם נפתח לקהל הרחב (אל דאגה זה יקרה ממש אוטוטו). ההמבורגרייה החדשה של אביב דוגלת בהתעלמות מגימיקים וגישה של ישר ולעניין, לכן יציעו כאן מנות בודדות, על טהרת הבשר. בין האפשרויות, מלבד ההמבורגר הקלאסי שמוגש פה בלחמנייה קטנה ורכה עם איולי (ובלי שום ירק לרפואה): צ'יזבורגר עם גאודה; דיסטרקטד - המבורגר מפורק על הפלנצ'ה עם פונדו גבינות של צ'דר לבנה וכתומה ורוטב על בסיס וויסקי ג'ק דניאלס, סרירצ'ה ובירת גינס; המבורגר מפורק מוחרף; ומנה של פרגית מתובלת בסגנון קיסר.

המבורגר (צילום: אורי רז, יחסי ציבור)
ההמבורגר החדש של טום אביב. פאט קאו | צילום: אורי רז, יחסי ציבור

פאט קאו. דיזנגוף 265, תל אביב. לא כשר

פארו

הרבה מאוד גלגולים עבר המקום באם הדרך שמשקיף על הנוף היפהפה מהקומה השנייה של המתחם. אחרי שיפוץ מקיף הגיעה לחלל המרשים פארו - מסעדה איטלקית שעל האוכל בה אחראי השף הוותיק יואב בר. מהטאבון הרחב במקום יוצאות שלל מנות והתפריט כולל מגוון איטלקי רחב עם אפשרויות כמו פסטה קאצ'יו א פפה, לזניה ירוקה, ניוקי מטוגן, ארנצ'יני במילוי ראגו של עגל וקלמרי סגול על פירה ארטישוק ירושלמי. כמובן שאין היום מסעדה איטלקית בלי פיצה, וגם בפארו יש ייצוג נרחב למנה הפופולרית. בין האפשרויות: פיצה טבעונית, פיצה פפרוני ופיצה פרושטו וכמהין. המחירים מתונים ונעים סביב 40-60 שקלים לרוב המנות, ואף מנה לא עוברת את 100 השקלים.

TA da!  & prosciutto! #pizza #italian #italianfood #thebestfoodinisrael @the_best_food_in_israel #italianlunch

A post shared by The best food in Israel (@the_best_food_in_israel) on

פארו, צומת אם הדרך, 09-7603330. לא כשר

הוטל דה ויל

אל גזרת ברי הקוקטיילים המוקפדים הצטרף החודש הוטל דה ויל, בר מסעדה חדש שבו מבשל השף יוגב ירוס (מל ומישל), והאחראי על הקוקטיילים הוא אריאל לייזגולד. התפריט מציע אפשרויות מגניבות כמו המבורגר עם שאלוט מוחמץ, קטשופ שמכינים במקום וגבינת גרוייר; קרואסון שקדי עגל עם איולי לימון כבוש, מאשוויה חריפה ועלי ריג'לה; אנטרקוט במשקל 300 גרם עם חמאת פרובנס וצ'יפס; וטליאטלה קרבונרה עם בייקון, חלמון, גרידת לימון ופרמזן. להשלמת החוויה, הקוקטיילים כאן מושקעים במיוחד ומלווים בכל השואו הנוצץ - מתוספות מגניבות ועד כוס ייעודית לכל קוקטייל. כרגע פתוח המקום בשעות הערב בלבד ובהמשך יתרחבו שעות הפתיחה גם לצהריים.

הוטל דה ויל צ'יפס וקוויאר (צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור)
הוטל דה ויל. פריז בתל אביב | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

הוטל דה ויל. דיזנגוף 230, תל אביב. 03-9746999. לא כשר

קפה פופולר

קפה פופולר של השף אבי ביטון מככבת גם החודש ברשימה שלנו, והפעם זה לא רק בר האוכל הטרנדי שפועל בחלל התחתון של מלון ג'ייקוב סמואל, אלא גם המסעדה החדשה שנושאת את אותו השם ומתפרשת על פני הרחבה החיצונית שמשקיפה על רחוב דיזנגוף השוקק. ביטון יצר את התפריט בשני המקומות; בחלק של הבר ניתן למצוא קוקטיילים מעולים, לצד מנות כמו פרעצל של ערן שרויטמן במילוי רייט ברווז וחרדל, וסלט מאשוויה עם עגבניות, פלפלים חריפים, שום ובצל שנשרפו באש ומוגשים עם גבינת פנחס טעימה. בחלק העליון והרשמי יותר של המסעדה מוגשות מנות קלאסיות כמו סלט קיסר בסגנון ישראלי עם לב חסה צלוי, רוטב קיסר, שיפוד עוף ועשבי תיבול; טוסט של סרטנים מחלה מתוקה עם שאלוט מקורמל וגבינת שברה; ופילה בקר קלאסי, לשמרנים.

קפה פופולר בקלאווה כבד אווז   (צילום: מתן כץ, יחסי ציבור)
קפה פופולר החדש של אבי ביטון. יש דיבור | צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

קפה פופולר.  דיזנגוף 197, תל אביב. 03-5552020. לא כשר

OCD רז רהב

בניגוד למרבית המקומות ברשימה, מסעדת OCD של השף רז רהב ביפו היא ממש לא מקום חדש, אלא כזה שביסס את עצמו כבר מזמן. OCD הגיעה למקום מכובד במיוחד ברשימה שלנו בעקבות הישג מרשים שרשמה החודש, כשקיבלה את מספר הנקודות הרב ביותר מבין מסעדות ישראל בבחירות של מדריך הקולינריה הצרפתי גומיו. המדריך, שפרסם את בחירותיו למסעדות הכי טובות בארץ, בחר ברהב כשף השנה והרעיף שלל מחמאות על OCD. אנחנו מצטרפים בשמחה לתשבחות, על אף הביקורת הרבה שמופנית כלפי הבחירות של המדריך הזר. מסכימים עם הרשימה או לא, מדובר במסעדה יוצאת דופן בנוף הישראלי, שמציעה ארוחה מובנית שנמשכת 3 שעות ומוגשת במחיר של כ-400 שקלים לסועד. ממש לא לכל אחד, אבל כן מוקד חובה לפודיז מקומיים.

רז רהב (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
רהב. הישג קולינרי | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

OCD. תרצה 17, יפו. 035566774. לא כשר

דיסקו טוקיו

חודש אחרי חודש אחרי חודש הם מככבים בפסגת רשימת המקומות הטרנדיים שלנו - ונראה שהרצל 16 ודיסקו טוקיו לא הולכים לשום מקום. ואיך אפשר שיילכו? הרי שני המקומות, שפועלים באותו המתחם, הם המוקדים הלוהטים ביותר של הרגע. מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה המקום הומה אדם (רוצים טיפ? קפצו בשעות הערב המוקדמות ואולי תמצאו מקום לשבת בנחת).

דיסקו טוקיו, למי שלא מעודכן איכשהו בפרטים, היא המסעדה הפורמלית במתחם, שמציעה ארוחה בסגנון יפני עם מנות כמו תמנון צרוב על קרם דלעת יפנית עם ארטישוק סיני ואצות וקינוח קרמל מלוח ופונדנט סויה; והחלק החיצוני הוא הרצל 16, מתחם בית קפה-מסעדה שיש בו הכל מהכל ואווירה בליינית וקלילה.

 

דיסקו טוקיו ג'ינגיס חאן (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
דיסקו טוקיו והרצל 16. הכי לוהט בעיר | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

דיסקו טוקיו והרצל 16. הרצל 16, תל אביב, 03-5106430, 03-5544300. לא כשר 

קפה נורדוי

היה קרב קשה, אבל אל המקום הראשון ברשימה יכולה להגיע רק מסעדה אחת. הפעם מדובר בקפה נורדוי של השף עינב אזגורי - מסעדה חדשה שממוקמת באחד הבניינים היפים ביותר בתל אביב – מלון נורדוי הוורוד שנראה כאילו נלקח מממלכה אחרת. המקום נפתח ממש לאחרונה לארוחות ערב (רצוי להזמין מקום מראש), ובקרוב ייפתח גם לארוחות בוקר נהדרות ומושחתות. בתפריט הערב בינתיים ניתן למצוא אפשרויות כמו סלט עגבניות ופורל מעושן עם חזרת מגוררת; שעועית בובס ובוטרגו; מרק שקדים קר ודובדבנים; סופגנייה במילוי מוס כבד ברווז; שניצל מצלע חזיר ופירה; וסטייק סינטה עם גבינת מונטלינו, אנדיב ורוטב ציר בקר ויין אדום. גם כאן מככב הקו הפרנקופילי, והוא בא לידי ביטוי בכל ניואנס במקום.

 

קפה נורדוי סינטה  (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
במבנה יפהפה. קפה נורדוי | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

קפה נורדוי. גרוזנברג פינת נחלת בנימין, תל אביב. 050-3388833. לא כשר